Llojet e ngjyrosjes së makinave ngjyrosje e xhamave të makinës

Për më tepër, ka mundësi më të dyshimta për ngjyrosjen, deri në ato që janë në kundërshtim me rregullat. Dyshimi i tyre është se cilësia, besueshmëria dhe praktika e tyre janë shumë të diskutueshme. Llojet e ndaluara të ngjyrosjes së xhamit janë ato që shkelin standardet shtetërore (GOST). Ne rendisim:

Tonifikimi i artit.

Përparësitë e kësaj ngjyre:

Foto e ngjyrosjes statike të lëvizshmePër ata që ende duan të ngjyrosin plotësisht xhamin e tyre, por nuk duan të paguajnë gjoba, është zhvilluar një nuancë e lëvizshme. Një ngjyrosje e tillë tashmë ka kaluar nëpër një numër të madh fazash - nga ngjitja e filmit së bashku me një shtresë mbrojtëse deri te shpikja e ngjyrosjes elektrike. Një ngjyrosje e tillë është shfaqur kohët e fundit, por ka fituar popullaritet në mesin e shoferëve. Ngjyrosja e tillë bëhet edhe me ndihmën e një filmi të veçantë, i cili mbahet me lidhje statike me xhami. Plus kryesor i tij është se pasi ta bëjë master dhe ta instalojë në xhamin tuaj, mund ta hiqni dhe ta instaloni përsëri vetë. Një film i tillë është gjithashtu i mirë sepse nuk krijon gërvishtje, rrudha, kështu që mund ta ruani sa të doni, për shembull, në një garazh.

 • Së dyti, do t'i japë pamjes së automjetit tuaj një atraktivitet dhe bukuri shtesë.

Foto e një makine të ngjyrosur me pasqyrëNgjyrosja e tillë mund të aplikohet në xhamat anësore ose të pasme, është e ndaluar në xhamat e përparmë. Dallimi nga një film konvencional është tashmë i qartë nga emri - një ngjyrim i tillë pasqyron gjithçka përreth si një pasqyrë. Ai reflekton vetëm nga jashtë, por nga brenda, dukshmëria e shkëlqyer ruhet nga të gjitha anët. Transmetimi minimal i lejuar i dritës i një ngjyre të tillë pasqyre është 10%. Fsheh edhe më mirë brendësinë nga sytë kureshtarë, dhe gjithashtu mbron brendësinë e makinës nga mbinxehja. Ju mund të zgjidhni një film pasqyre me ngjyra ose me një tranzicion të bukur gradient ngjyrash, mund të zgjidhni një ngjyrë që do të harmonizohet bukur me ngjyrën e makinës suaj.

Pra, le të flasim në detaje për metodat moderne të ngjyrosjes së një automjeti:

Shembull foto i ngjyrosjes së makinës me film termikNgjyrosja e tillë është krijuar për të parandaluar maksimalisht depërtimin e rrezatimit infra të kuq (termik) në brendësi të makinës. Ky lloj ngjyrimi është ideal për xhamat e përparme. Errëson pak dritaret, por kursen në mënyrë perfekte nga nxehtësia. Filmi është gjithashtu i mirë sepse kursen xhamin nga dëmtimi, xhami i tillë është shumë më i vështirë për t'u çarë dhe thyer, gjë që është e dobishme në çdo rrugë: më pak dëmtime nga zhavorri që fluturon nga poshtë rrotave të makinave të tjera. Përveç kësaj, ka më pak shanse që hajdutët ose një hajdut të hapin gotën. Për shembull, filmi Rock Crystal ka një transmetim të dritës prej 85% dhe mund të pasqyrojë 62% të nxehtësisë, ka një hije shumë të këndshme.

Llojet e ngjyrosjes

Me një ngjyrosje të tillë, filmi është montuar në të gjitha gotat, përfshirë xhamin e përparmë. E cila është shpesh një shkelje, pasi ka kufizime të rrepta për ngjyrosjen e xhamit. Për shembull, transmetimi i dritës së dritareve anësore të përparme nuk duhet të jetë më i ulët se 70%, ndërsa xhamit duhet të jenë 75%, këto standarde përcaktohen nga GOST. Siç është përmendur tashmë, ekziston një rrugëdalje - xhamat e përparmë të ngjyrosura termike.

Ne sjellim në vëmendjen tuaj informacione në lidhje me llojet e ngjyrosjes së makinave. Këtu është një përshkrim, karakteristika dhe kërkesa për lloje të ndryshme të ngjyrosjes. Shpresojmë se kjo do t'ju ndihmojë të bëni zgjedhjen tuaj.

Foto e pajisjes elektrotonueseKy është kulmi i progresit për sa i përket tonifikimit. Edhe pse në fakt është mjaft i përshtatshëm, nuk ka gjetur aplikim të gjerë. Për të krijuar një nuancë të tillë (me fjalë të tjera quhet "xhami i zgjuar"), brenda gotave vendoset një shtresë e një materiali të veçantë elektrokimik, i cili errësohet kur lidhet me energjinë elektrike. Nëse ndriçimi është i dobët, hijezimi bëhet më i dobët. Për shkak të pranisë së këtij materiali nën xham, ai nuk mund të dëmtohet pa thyer xhamin dhe kjo e bën filmin e elektrotintit të qëndrueshëm.

 • Së treti, në mot të nxehtë të verës, ju dhe pasagjerët tuaj do të jeni shumë më të rehatshëm dhe komod, pasi nuk do të bëhet aq nxehtë në kabinë për shkak të reflektimit të shumicës së rrezeve të diellit nga dritaret.

Tonifikimi i plotë

Llojet e tjera të ngjyrosjes së xhamit

Ky është një vendim mjaft i guximshëm dhe origjinal. Ky është një film i veçantë në të cilin mund të aplikoni një vizatim, stoli, model ose grafikë. Ju mund të zgjidhni çdo vizatim ose madje të zhvilloni tuajin, ai mund të jetë edhe me ngjyra dhe bardh e zi. Nuk ka kufizime ngjyrash. Një vizatim i tillë bëhet nën një film me ngjyrë, dhe ju mund të zgjidhni jo vetëm ngjyrën për vetë vizatimin, por edhe për sfondin. Ju mund të bëni dhe aplikoni në këtë mënyrë një reklamë ose logo.

Tonifikimi elektrik.

Mund të përmendim një lloj tjetër ngjyrosjeje, e cila shkakton shumë pikëpyetje dhe keqkuptime.

 • Plus i parë është siguria e gjërave brenda kabinës, e cila do të jetë shumë më pak e dukshme për sytë e padëshiruar. Dhe jo vetëm gjëra, por edhe pajisje të ndryshme

Foto e një shembulli të EurotoningNdoshta lloji më i zakonshëm i ngjyrosjes, i disponueshëm në pothuajse gjysmën e makinave. Euro-ngjyrosja përfshin instalimin e një filmi të veçantë reflektues ose thithës të dritës në dritaret e pasme ose anësore të makinës. Transmetimi i dritës i një filmi të tillë nuk është i përshkruar në norma, që do të thotë se është e mundur të ngjyrosni plotësisht të gjitha gotat - përveç xhamit të përparmë, pasi kjo është e ndaluar me ligj. Në shumicën e rasteve, Eurotoning përdor një film me një transmetim drite prej 5% ose 15% për të zezën, 10% ose 20% për pasqyrën ose ngjyrën.

ngjyrosja e fotografive sipas GOSTEurotoning është një zgjidhje kudo. Në të njëjtën kohë, ngjyrosja është instaluar në dritaret e pasme dhe anësore, si dhe në dritare. Në këtë rast, transmetimi i dritës dhe ngjyra e veshjes së lyer nuk janë të kufizuara. Në thelb, përdoren filma të zinj me një transmetim të dritës prej 5% ose 15%, si dhe filma pasqyre me një transmetim prej 10% ose 20%, ose filma me ngjyra. Cilat janë avantazhet e eurotonizimit? Siguria e gjërave të mbetura në sediljen e pasme të makinës, pa frikë se do të zgjojnë interesin e një ndërhyrësi. Ngjyrosja mund t'i japë makinës suaj një pamje të re, më tërheqëse. Në verë, ngjyrosja e dritares do t'i mbrojë pasagjerët tuaj nga nxehtësia e tepërt dhe rrezet e diellit direkte, gjë që do të rrisë komoditetin e kabinës suaj.

Në këtë artikull, ne do të përpiqemi t'ju tregojmë për llojet e ngjyrosjes, dallimet dhe avantazhet e tyre. Shpresojmë që ky informacion të jetë i dobishëm kur të filloni të zgjidhni ngjyrosjen për makinën tuaj.

Llojet e ngjyrosjes së xhamit

Pa dyshim, ky është kulmi i evolucionit të ngjyrosjes së lëvizshme. Lehtësia e kësaj metode është e dukshme, e megjithatë ajo nuk ka hyrë në jetën e përditshme, gjë që është faji i çmimit të saj të paarsyeshëm të lartë. E megjithatë, çfarë është ajo?

Tonifikimi i pasqyrës

Konsideroni shumëllojshmërinë mitike të veshjes së lyer, e cila në fakt shkakton më shumë dyshime sesa kënaqësi:

Ju lutemi vini re se ngjyrosja e xhamave të përparmë tani është e mundur pa shkelje, gjë që është meritë e filmave termikë si Rock Crystal.

Tonifikimi elektrik

Tonifikimi i plotë

Një argument tjetër në favor të ngjyrosjes statike të lëvizshme është aftësia e tij për t'i rezistuar kthesave dhe kërrusjeve. Mund ta ruani kudo dhe për aq kohë sa të doni pa frikë për integritetin e tij.

Kameleon tonifikues i fotovePërndryshe, kursimi i energjisë tani është alternativa më e mirë për të anashkaluar kufizimet në ngjyrosje. Ngjyrosja termike errëson pak xhamin, megjithatë, mbron nga rrezet e diellit direkte. Së fundi, xhami i lyer është më i fortë se xhami i zakonshëm, i cili nuk do të jetë mbrojtje e tepërt kundër hajdutëve dhe hajdutëve të makinave. Përdorimi i ngjyrosjes termike ju lejon të shmangni gjobat e vendosura në rast të errësimit në dritaret e përparme. Filmat e markës Rock Crystal kanë një transmetim drite prej afërsisht 85% dhe janë në gjendje të reflektojnë deri në 62% të nxehtësisë, dhe nuanca e ngjyrave është e këndshme për syrin.

Eurotoning

Me këtë metodë, jo vetëm xhamat e pasmë janë të lyer, por edhe xhamat e përparmë anësorë dhe shpesh edhe xhamat e përparmë. Është e rëndësishme të dini se ngjyrosja e xhamit të përparmë dhe xhamat e përparmë ka një sërë kufizimesh, mosrespektimi i të cilave sjell gjobë ose heqje të targave. Pra, sipas GOST, transmetimi i dritës për xhamit e përparmë duhet të jetë së paku 75%, dhe dritaret anësore - të paktën 70%.
Gjatë krijimit të ngjyrosjes elektrike (ose "xhamit të zgjuar"), një element elektrokimik i veçantë vepron si një shtresë e brendshme xhami, vetitë elektrokimike të të cilit, kur aplikohet një rrymë elektrike në të, e lejojnë atë të errësohet ose të ndriçohet, në varësi të ndriçimi i jashtëm. Në dritë të ulët, megjithatë, zbehja e tij zvogëlohet. Për më tepër, një ngjyrim i tillë nuk mund të dëmtohet pa thyer xhamin, gjë që rrit jetën e tij të shërbimit.

Konsideroni llojet e mëposhtme të ngjyrosjes, përdorimi i të cilave nuk bie në kundërshtim me rregullat:

Toning arti është një opsion për ata që duan të kenë stilin e tyre. Me ndihmën e një filmi të veçantë, një model aplikohet në xhami, formën dhe ngjyrën e të cilit mund të zgjidhni ose krijoni vetë. Zbatohet nën një shtresë filmi me ngjyrë, si rezultat i së cilës bëhet e mundur të zgjidhni një ngjyrë të sfondit.

ngjyrosje e heqshme e fotografisëNjë gjetje e vërtetë për ata që kërkojnë zbehjen maksimale të dritareve të përparme, ndërsa nuk duan të shkelin ligjin - ngjyrosje e lëvizshme. Zhvillimi i këtij lloji u krye në faza - fillimisht u aplikua një film me ngjyrë së bashku me një shtresë mbrojtëse, por tani është një metodë e ngjyrosjes elektrike. Ne do të zgjatemi në një përmbledhje të metodës më të përshtatshme dhe praktike - ngjyrosje statike. Pasi u shfaq jo shumë kohë më parë, ajo tashmë ka marrë njohjen e merituar. Ngjyrosja statike konsiston në përdorimin e një filmi të veçantë që mbahet nga ngjitja statike. Është shumë i lehtë për t'u përdorur - pasi ta përshtatni atë në formë, do të jeni në gjendje ta hiqni dhe ta vendosni përsëri mbi veten tuaj.

Lejohet vetëm në kombinim me Eurotoning, për shkak të ndalimit të vendosjes në xhamat e përparmë. Ajo ka vetinë e pasqyrimit, e cila ndryshon nga ngjyrosja e zakonshme e zezë. Nga jashtë, duket si një pasqyrë, ndërsa nga brenda mbetet mjaft transparente, gjë që nuk pengon pamjen e shoferit dhe pasagjerëve. Pasqyra lejon një transmetim minimal të dritës prej 10%. Është e garantuar për të mbrojtur brendësinë e makinës nga sytë kureshtarë. Së fundi, zbehja spekulare mund të jetë çdo ngjyrë, duke u zbehur në të zezë.

Ngjyrë statike e heqshme

Tani le të merremi me llojet e tonifikimit të ndaluar ose të dyshimtë. Dyshimet mund të shkaktojnë prakticitet, besueshmëri dhe cilësi - ndonjëherë ato lënë shumë për të dëshiruar. Së pari, le të shohim ato që janë të ndaluara për përdorim:

Tonifikimi i artit

Ngjyrosje termike

Falë xhamave të lyer të makinës, ato nuk lëshojnë rrezet e diellit dhe mbrojnë shoferin dhe pronën e tij nga ndërhyrës. Lexoni për llojet e ngjyrosjes dhe si ta aplikoni atë.

Ngjyrosja e dritareve të makinës nuk ka të bëjë vetëm me magjepsjen dhe dëshirën për t'u dalluar. Lloje të ndryshme filmash me ngjyrë për makina janë në kërkesë sot për shumë arsye të tjera, për shembull, kur një pronar makine dëshiron të fshehë nga sytë e ndërhyrës pajisjet në makinë ose thjesht një çantë që ka mbetur me nxitim.

Për më tepër, procedura për aplikimin e ngjyrosjes është relativisht e lirë, dhe falë metodave të ndryshme të instalimit të ndërprerjes, mund ta bëni vetë. Gjëja kryesore është t'i përmbahen rregulloreve aktuale dhe GOST në lidhje me ndryshime të tilla të jashtme. Nuk ka shumë prej tyre, kështu që mbani mend:

 • Ngjyrosja e pasqyrës në një makinë nuk mund të instalohet. Për më tepër, pavarësisht se si miqtë tuaj ju bindin, kjo vlen për çdo fragment xhami. Lexoni më shumë rreth ndalimit në dokumentin përkatës (GOST 5727-88).
 • Shkalla e ngjyrosjes në xhamin e përparmë nuk duhet të kalojë 25%.
 • Shkalla e ngjyrosjes në dritaret e përparme duhet të jetë jo më shumë se 30%.
Shkalla e ngjyrosjes së xhamit

Shëndetshëm! Për të matur këto të dhëna, përdoret një pajisje speciale - një taumetër.

Në të njëjtën kohë, nuk ka standarde për dritaret e pasme, ekziston vetëm një kusht - duhet të instalohen 2 pasqyra të pamjes së pasme.

Para se të vendosni se cila ngjyrosje është më e mira për një makinë, ia vlen të përmenden avantazhet e përgjithshme të kësaj procedure popullore.

Avantazhet dhe disavantazhet e ngjyrosjes

Nëse flasim për avantazhet e ngjyrosjes, atëherë ia vlen të theksohen sa vijon:

 • komoditeti i shoferit dhe pasagjerit;
 • mbrojtje e pjesshme kundër rrezatimit ultravjollcë;
 • pamje me stil;
 • mbrojtja e tapicerisë nga zbehja.

Gjithashtu, gjatë vapës, një klimë më e ftohtë mbizotëron në makinat e lyera, e cila është e rëndësishme për ata që duhet të qëndrojnë shumë në bllokime trafiku. Përveç kësaj, në rast aksidenti, aplikimi shtesë në xhami do ta mbrojë atë nga shpërbërja në fragmente të vogla.

Xhami i xhamit me dhe pa nuancë

Ndër mangësitë, shoferët vunë re:

 • dukshmëri e dobët gjatë natës;
 • bezdi kur manovroni në të kundërt;
 • rritur "vëmendjen" nga policia rrugore dhe policia rrugore.

Për të shmangur aspektet negative, është e rëndësishme të vendosni se cili film me ngjyrë është më i mirë për makinat. Për ta bërë këtë, së pari përcaktojmë llojet kryesore të ngjyrosjes, sipas llojit të aplikimit.

Llojet e ngjyrosjes sipas teknologjisë së aplikimit

Më parë, ngjyrosja prodhohej vetëm në një lloj dhe dukej plotësisht e paparaqitshme nëse instalohej në mënyrë të pavarur. Sot, situata ka ndryshuar në mënyrë dramatike dhe ngjyrosja është bërë e disponueshme për shoferët, llojet e filmave të të cilave ndryshojnë në karakteristikat e tyre dhe metodat e aplikimit.

Tonifikimi i lëvizshëm

Besohet se filmi më i mirë i ngjyrës për makina është i lëvizshëm. Një popullaritet i tillë është për shkak të lehtësisë së aplikimit të materialit dhe kostos relativisht të ulët. Ky film me ngjyrë shitet në një larmi ngjyrash, kështu që mund të përputhet lehtësisht me çdo nuancë të makinës.

Tonifikimi i lëvizshëm

Veshjet filmike të këtij lloji janë:

 • pikturuar;
 • të metalizuara.

Ngjyrat e heqshme ndahen gjithashtu në bazë të materialit bazë:

 • Në bazë plastike. Një film i tillë aplikohet fillimisht në një bazë plastike dhe vetëm atëherë ngjitet në xhami duke përdorur një shirit ngjitës të veçantë.
 • Me bazë silikoni. Montuar në xhami me distilim duke përdorur një zgjidhje të veçantë kimike.

Nëse flasim për avantazhet e ngjyrosjes së lëvizshme, atëherë vlen të përmendet:

 • lehtësia e instalimit;
 • mundësia e tërheqjes;
 • lehtësinë e përdorimit.

Ndër të këqijat:

 • jetë e shkurtër e shërbimit.

Ngjyrosje elektronike

Ky lloj ngjyrimi konsiderohet më i shtrenjti dhe quhet gjithashtu nuancë e rregullueshme ose nuancë e zgjuar. Për shkak të faktit se procesi i aplikimit të materialit nuk është studiuar ende plotësisht dhe kushton rreth 1500 dollarë për 1 metër katror, ​​nuk ka kuptim të flasim për popullaritetin e një ngjyrosjeje të tillë.

Ngjyrosje elektronike

Xhami i zgjuar krijohet duke aplikuar një shtresë elektromekanike, e cila mund të jetë më e lehtë në disa zona të xhamit dhe më e errët në të tjera, në varësi të temperaturës ose thyerjes së dritës.

Nga avantazhet, vlen të përmendet se një "ngjyrë elektrike" e tillë korrespondon me GOST. Sidoqoftë, nuk do të jeni në gjendje ta kryeni vetë një aplikim të tillë dhe do t'ju duhet të paguani një shumë të mirë për shërbimet e një akorduesi profesionist.

Spërkatje

Një metodë tjetër për të krijuar ngjyrosje në xhamat e makinës është spërkatja. Kjo procedurë kryhet edhe ekskluzivisht në servise të specializuara makinash. Gjatë funksionimit, xhami ulet në një dhomë të veçantë vakum, ku materialet polimerike dhe metalet aplikohen mbi të në një shtresë të vogël.

Film llak

Ky lloj ngjyrosjeje gjithashtu nuk është gjerësisht i popullarizuar për shkak të disavantazheve të mëposhtme:

 • për të hequr qafe një ngjyrosje të tillë, do të duhet të ndryshoni plotësisht xhamin;
 • proces kompleks i instalimit që kërkon pjesëmarrjen e profesionistëve;
 • në dimër, shfaqen çarje në ngjyrosje për shkak të një koeficienti të pabarabartë të zgjerimit;
 • shumë shpesh spërkatja aplikohet në mënyrë të pabarabartë, për shkak të së cilës shkelet niveli i kërkuar i transmetimit të dritës;
 • Mund të shfaqet shkëlqim verbues në xhami, i cili do të ndërhyjë në rishikimin.

Përveç këtyre dallimeve, ka edhe efekte të ndryshme ngjyrash që mund të arrihen me toning.

Llojet e ngjyrosjes bazuar në materialin e filmit

Përveç metodave të aplikimit, ekzistojnë edhe materiale të ndryshme nga të cilat bëhet filmi. Bazuar në këtë parametër, ju mund të krijoni një efekt të pazakontë ngjyrash në xhami, të zvogëloni ngrohjen e brendshme të makinës dhe shumë më tepër.

Filmi mund të jetë:

të metalizuara

Ky lloj ju lejon të zvogëloni ndjeshëm ngrohjen e kabinës. Vetë filmi është një shtresë e hollë alumini që mund të reflektojë rrezet e diellit. Falë aluminit, krijohet një shkëlqim metalik elegant.

Sidoqoftë, një film i tillë ka një pengesë të rëndësishme - nuk transmeton sinjale, kështu që telefoni celular në makinë do të funksionojë me ndërprerje.

infiniti

Ky lloj njihet edhe si ngjyrosje pasqyre. Në përgjithësi, ky material i ngjan metalit, me disa dallime. Në këtë rast, veshja e aluminit është jashtë, dhe jo midis shtresave të materialit të hollë me ngjyrë. Për shkak të kësaj, "infiniti" karakterizohet me forcë të shtuar dhe mbrojtje më të mirë nga rrezet e diellit.

Përparësitë e këtij filmi duhet të përfshijnë gjithashtu një zbehje të mirë të kabinës, e cila nuk dëmton dukshmërinë gjatë kryerjes së manovrave. Ndër të metat, vlen të përmendet kostoja e lartë dhe formimi i shkëlqimit nga jashtë në errësirë.

Filmi termal dhe "kameleoni"

Ngjyrosja termike e xhamit të përparmë përfshin aplikimin e një materiali të veçantë që mund të pasqyrojë pjesën më të madhe të rrezeve të spektrit diellor. Falë kësaj, pjesa e brendshme e makinës gjithashtu nuk nxehet nën ndikimin e diellit. Karakteristika kryesore e një filmi të tillë është se xhami mbetet plotësisht transparent.

Film termik

Ngjyrosja e xhamit të përparmë me kameleon është një lloj ngjyrimi termik. Një tipar i këtij materiali është se ai ndryshon ngjyrën në kënde të ndryshme shikimi. Rezultati është një efekt shumë i pazakontë dhe elegant, ndërsa syzet janë pothuajse plotësisht të mbrojtura nga rrezatimi infra të kuqe dhe UV.

Karboni

Filmi i këtij lloji konsiderohet më i teknologjisë së lartë për momentin. Materiali i tij është një shtresë grafiti mikro e hollë e spërkatur me vakum. Falë kësaj, filmi i karbonit ka avantazhet dhe karakteristikat e mëposhtme të dobishme:

 • reflekton rrezet e diellit jo më keq se homologët e metalizuar;
 • nuk bllokon sinjalin celular;
 • rezistent ndaj zbehjes dhe rrezatimit UV;
 • ka jetëgjatësinë më të gjatë (në krahasim me analogët).

Nga minuset, mund të veçohet vetëm se nuk ka aq shumë shërbime makinash të përfshira në instalimin e një ngjyrosjeje të tillë dhe të gjitha ato janë të vendosura në zona të mëdha metropolitane.

Në paraburgim

Kur blini një film, duhet t'i kushtoni vëmendje prodhuesit të ngjyrosjes dhe është më mirë t'u jepni përparësi kompanive që e kanë provuar veten në treg. Sigurisht, në raftet e dyqaneve mund të gjeni një mori "dimmers" të lirë kinezë, por është akoma më mirë të mos kurseni para dhe të përqendroheni te kompanitë: Llumar, Johnson, Martinsville dhe VA Infinity. E njëjta gjë vlen edhe për zgjedhjen e një servisi makinash ku dëshironi të kryeni procedurën e ngjyrosjes. Është më mirë të mos ia besoni këtë çështje joprofesionistëve.

 • Elektroniku (xhami polimer inteligjent) është teknologjia më moderne që ju lejon të ndryshoni hijezimin në varësi të nevojës me ndihmën e kristaleve të lëngëta në materialin e xhamit.
 • Film i lyer (me ngjyra) - zbehja e stilizuar e syzeve për t'u përshtatur me ngjyrën e makinës;

 • I shpuar - ju lejon të aplikoni një model në xhami, i cili do të jetë i dukshëm nga jashtë, por absolutisht nuk do të ndërhyjë në dukshmërinë nga brenda. Më popullorja kur postoni reklama në Windows;

Vetitë e materialeve të ngjyrosjes

 • Dritaret e zbehta mbyllen nga sytë kureshtarë dhe e bëjnë brendësinë e makinës më komode;

Fluksi i ndritshëm në përqindje Të gjitha llojet e veshjeve janë në gjendje të vonojnë rrezet ultravjollcë, duke mbrojtur brendësinë nga ngrohja, por jo të gjitha kanë një sevtotransmetim të mjaftueshëm. Kur zgjidhni llojin e ngjyrosjes, duhet të merrni parasysh vetitë dhe veçoritë e tij.

 • Mbrojtja e brendshme e makinës nga ngrohja dhe djegia nën ndikimin e dritës së diellit, gjë që kursen gjithashtu konsumin e karburantit të shpenzuar për funksionimin e kondicionerit;

Llojet kryesore të tonifikimit:

Çfarë ngjyre duhet të zgjidhni? Më i përshtatshmi mund të jetë një film me ngjyrë silikoni (mund ta hiqni dhe ta ngjitni përsëri), ose një elektronik, por kostoja e tij është shumë më e lartë. Më pak e përshtatshme, ndoshta, do të jetë ngjyrosja e fabrikës. Është e pamundur ta hiqni ose zëvendësoni atë, por për sa i përket jetës së shërbimit është një lider. Më popullor dhe praktik është filmi termik. Nëse dëshironi të bini në sy, ngjyrosja e artit me ose pa model është e përshtatshme. Një film i përshtatur me tonin e makinës do t'i japë asaj stil dhe veçanti. Ju mund të dalloni edhe më shumë një makinë nga rrjedha e përgjithshme duke përdorur një model të zgjedhur vetë. Pronarët e një biznesi mund të zgjedhin një film të shpuar me reklamën e tyre personale të aplikuar në xhami.

Diferenca e temperaturës në brendësi të makinës me dhe pa filmNgjyrosja nuk është vetëm xhami i ngjyrosur ose i stilizuar i makinës, por gjithashtu një shumëllojshmëri e gjerë e llojeve dhe metodave të aplikimit. Në varësi të qëllimeve dhe dëshirave të pronarit të makinës, veshja e ngjyrës mund të ndryshojë në transmetimin e dritës, vetitë dhe metodën e instalimit.

 • Athermal - parandalon hyrjen e rrezeve të diellit në kabinë, duke reduktuar ndjeshëm nevojën për përdorimin e ajrit të kondicionuar në verë dhe ruan nxehtësinë brenda në dimër. Në të njëjtën kohë, qelqi mbetet pothuajse plotësisht transparent - është i përshtatshëm si për standardet ruse ashtu edhe për ato evropiane. Mbron edhe nga fragmentet gjatë një aksidenti;
 • Mbrojtja e syve të shoferit nga ekspozimi dhe verbimi i rrezeve të drejtpërdrejta të diellit;

A ia vlen fare të ngjyrosni xhamat e makinës dhe pse ta bëni këtë? Përparësitë dhe funksionet kryesore të ngjyrosjes:

 • Pasqyrë (e metalizuar) - ka mbrojtjen më të madhe UV, por shkakton probleme me policinë rrugore;

Shtresat e filmit me ngjyrëKur zgjidhni një material ngjyrosës, vetitë e tij duhet të plotësojnë kërkesat tuaja themelore, si dhe aftësitë financiare. Vendosni se çfarë niveli të zbehjes dëshironi të arrini. Dëshironi të bini në sy, apo mjafton një film mbrojtës i thjeshtë por shumëfunksional (për shembull, termik)? Ju gjithashtu mund të kombinoni opsionet.

 • Duke i dhënë makinës një pamje më unike dhe të veçantë.
 • Toning arti - një film me një model. Ju mund të zgjidhni pothuajse çdo vizatim. Kjo është një mënyrë e shkëlqyer për të personalizuar makinën dhe për ta bërë atë të dallohet;

Çfarë ngjyre makine të zgjidhni?

 • Fabrika - ndërprerje, e cila nuk mund të eliminohet. Aplikohet drejtpërdrejt nga prodhuesi i makinës në transportues;
 • Vija në xhami.

Epo, rregulli kryesor kur zgjidhni: ngjyrosja nuk duhet të ndërhyjë në dukshmërinë dhe të shpërqendrojë shoferin. Kur e aplikoni, është më mirë të përdorni shërbimet e specialistëve në mënyrë që të mos prishni gjithçka dhe më pas të shpenzoni para për çmontimin dhe riinstalimin. Është më mirë të përdorni materiale me cilësi të lartë që nuk turbullohen dhe nuk zbehen.

 • Mbrojtja e xhamit nga ndikimet agresive të jashtme: nëse ndodh një aksident, filmi do të mbajë fragmentet, duke i parandaluar ato të shkërmoqen, dhe gjithashtu do të parandalojë thyerjen e xhamit kur ndërhyrës përpiqen të hyjnë brenda. Veshje shumë e dobishme dhe kundër gërvishtjeve;

Përveç preferencave të pronarit të makinës, zgjedhja e ngjyrosjes ndikohet gjithashtu nga standardet legjislative të përcaktuara nga GOST. Oficerët e policisë rrugore kanë pajisje speciale për përcaktimin e kapacitetit të transmetimit të dritës së një dritareje. Nëse ngjyrosja kryhet si duhet, nuk do të ketë probleme me këtë.

Fluksi i ndritshëm në përqindje

 • Silikoni i lëvizshëm - i montuar në statik, duke ju lejuar të hiqni dhe rregulloni në mënyrë të përsëritur filmin në xhami;

Llojet e ngjyrosjes së makinave për makina

Ne marrim përsipër të flasim se cilat lloje të tij ekzistojnë aktualisht, si ndryshojnë dhe cilat janë avantazhet e një lloji ndaj një tjetri. Ju do të jeni në gjendje të vlerësoni rëndësinë e këtij informacioni kur zgjidhni një nuancë dritareje për makinën tuaj.

Tonifikimi i pasqyrës

Ngjyrosje rrethore e fotoveMe këtë metodë nuk bëhet vetëm për xhamat e pasmë, por edhe për xhamat e përparmë, e shpesh edhe për xhamin e përparmë. Pasi të keni vendosur për ngjyrosjen e plotë, duhet të dini se i nënshtrohet një sërë kufizimesh për xhamin e përparmë dhe dritaret e përparme, mosrespektimi i të cilave do të sjellë gjoba të ndryshme. GOST specifikon standardet e mëposhtme të transmetimit të dritës: për xhamat duhet të jetë së paku 75%, dhe për dritaret anësore - të paktën 70%.

Eurotoning

Ngjyrosje termike

Tonifikimi i artit është shpëtimi i atyre që nuk duan të durojnë zgjidhjet standarde. Me ndihmën e një filmi të veçantë, modeli i zgjedhur aplikohet në xhami, i cili mund të jetë i çdo ngjyre. Ju mund ta vizatoni vetë figurën. Fotografia aplikohet nën një shtresë filmi me ngjyrë, i cili ju lejon të zgjidhni një ngjyrë të sfondit.

Cilat janë avantazhet e këtij lloji? Si fillim, siguria e gjërave të mbetura në sediljen e pasme, pa frikë se do të bien në sytë e një ndërhyrës. Një plus i rëndësishëm - ky shërbim do të rrisë atraktivitetin e makinës suaj. Pasagjerët tuaj do të udhëtojnë me rehati, të mbrojtur nga rrezet e diellit direkte dhe nxehtësia e tepërt.

Filmi i pasqyrës së ngjyrosjes së fotografiveVini re se vendosja e tij në xhamat e përparmë është e ndaluar. Ai ndryshon nga ngjyrosja standarde e zezë në aftësinë e tij për të pasqyruar, gjë që është arsyeja e këtij ndalimi. Nga jashtë, kjo ngjyrosje duket si një pasqyrë; kur shihet nga brenda, është mjaft transparente për të mos ndërhyrë me drejtuesin. Pasqyra ka një transmetim minimal të dritës prej 10%. Është në gjendje të mbrojë brendësinë e makinës suaj nga sytë kureshtarë. Ngjyrosja e pasqyrës mund të ketë çdo ngjyrë, duke u kthyer gradualisht në të zezë.

Legjislacioni lejon përdorimin e llojeve të mëposhtme:

Duket se është një opsion i mirë për ata që kanë nevojë për sa më shumë zbehje, me sa më pak probleme. Parimi i ngjyrosjes së lëvizshme ka evoluar nga aplikimi i një filmi me një shtresë mbrojtëse në ngjyrosjen elektrike. Por opsioni më i përshtatshëm dhe praktik është ngjyrosja statike. Megjithë risinë e saj, kjo metodë tashmë ka fituar njohjen midis pronarëve të makinave. Metoda e ngjyrosjes statike konsiston në përdorimin e një shtrese filmi të veçantë që mbahet në xhami për shkak të ngjitjes statike. Në të njëjtën kohë, ngjyrosja statike është jashtëzakonisht e lehtë për t'u përdorur - duke u përshtatur një herë në madhësinë e xhamit tuaj, ju lejon lehtësisht të bëni vetë instalimin dhe çmontimin e shumëfishtë. Një tipar tjetër kyç i ngjyrosjes statike është pandjeshmëria e tij ndaj përkuljeve dhe thyerjeve, shoqëruar me forcën e grisjes. Ju mund të jeni i sigurt se një film i tillë do të jetë në gjendje të qëndrojë i sigurt për një kohë të gjatë.

Ne tërheqim vëmendjen tuaj për faktin se errësimi i pjesës së përparme dhe xhamit të përparmë tani është i mundur pa shkelur rregullat, falë filmave të tillë termikë si Rock Crystal.

Foto e elektrotonizimitKjo metodë mund të konsiderohet me besim si kurora e zhvillimit të ngjyrosjes së lëvizshme. Është e pamundur të mohohet lehtësia e përdorimit të tij, dhe megjithatë është jashtëzakonisht e rrallë. Kjo është ndoshta për shkak të çmimit të madh të një vendimi të tillë. Çfarë është ajo?

Dhe tani ne paraqesim ngjyrosjen nga të ndaluarat ose të diskutueshmet. Cilësia mund t'i bëjë ata të dyshimtë - ndodh që nuk korrespondon me atë që dëshirohet. Për të filluar, merrni parasysh ato që janë ndër të ndaluarat:

Ngjyrosja e kursimit të energjisë është tani mënyra më e mirë për të kapërcyer kufizimet e ashpra në ngjyrosjen e xhamave të përparmë. Dhe edhe nëse errësimi i xhamit është i parëndësishëm, megjithatë, ai është në gjendje të mbrojë nga rrezet e diellit të nxehtë. Së fundi, xhami i tillë shërben si mbrojtje shtesë kundër vjedhjes dhe vjedhjes së makinave, pasi është më i fortë se xhami i zakonshëm. Por më e rëndësishmja, përdorimi i këtij lloji do t'ju lejojë të shmangni gjobat që janë të pashmangshme në rastin e zbehjes së dritareve të përparme me një film "të rregullt". Filmat termikë Rock Crystal kanë një transmetim të dritës prej 85%, reflektojnë deri në 62% të nxehtësisë dhe gjithashtu kanë një hije të bukur.

Në prodhimin e "qelqit të zgjuar" (një emër tjetër për veshjen e lyerjes me elektronikë), pjesa e brendshme e xhamit është e mbushur me një shtresë të veçantë elektrokimike, e cila tenton të errësohet ose të ndriçohet kur aplikohet një rrymë elektrike në të, në varësi të kushteve të jashtme. ndriçimi. Ngjyrosja e tillë mund të dëmtohet vetëm duke thyer vetë xhamin, gjë që kontribuon në një periudhë të gjatë të përdorimit të tij.

Ngjyrë statike e heqshme

Llojet shtesë të syzeve të zbehjes

Foto e eurotonizimit të një makineAjo gjendet kudo. Dritaret e pasme dhe anësore, si dhe hapjet e dritareve, janë të ngjyrosura në këtë format. Vini re se transmetimi i dritës dhe ngjyra e veshjes nuk janë të rregulluara askund. Është e pranueshme të përdoren filma të zinj me një transmetim drite prej 5% ose 15%, pasqyrë 10% ose 20%, ose ngjyra.

Në radhë është një pamje e bujshme dhe legjendare, përdorimi i së cilës, megjithatë, ngre dyshime të mëdha.

Tonifikimi elektrik

Në qendrat tona të ngjyrosjes në Garage Style mund të kryeni ngjyrosjen e filmit duke përdorur materiale nga prodhuesit më të mirë amerikanë - Llumar dhe ASWF. Për konsultim dhe takim për ngjyrosje, telefononi numrat e listuar në faqen tonë të internetit.

Katër llojet më të njohura të ngjyrosjes së makinave

Filma të tillë janë pothuajse plotësisht transparentë, sepse detyra e tyre kryesore nuk është të errësojnë brendësinë, por ta mbrojnë atë nga mbinxehja dhe djegia.
Ngjyrosja "e zgjuar" e bën punën e saj në mënyrë të përsosur, por shumë pronarë të makinave pengohen nga çmimi i lartë i saj, si dhe instalimi kompleks dhe çmontimi po aq i vështirë.

Spërkatje

Dyqanet moderne të riparimit të automjeteve dhe qendrat e detajimit ofrojnë lloje të ndryshme të ngjyrosjes së makinave. Në mënyrë që të mos bëni një gabim dhe të zgjidhni saktësisht metodën e ngjyrosjes që i përshtatet makinës suaj, është e rëndësishme të kuptoni se cilat lloje të ngjyrosjes ekzistojnë dhe si ndryshojnë ato nga njëri-tjetri.
Ngjyrosja e filmit është lloji më i popullarizuar i ngjyrosjes, i cili zgjidhet nga shumica e pronarëve të makinave. Ju keni bërë një zgjedhje të shkëlqyer nëse keni vendosur të qëndroni në këtë lloj.

Ngjyrosja e filmit

Ky lloj filmi përdoret kryesisht për qëllime promovuese. Një tipar dallues është prania e shumë vrimave të vogla që lëshojnë dritë dhe nuk zvogëlojnë dukshmërinë.

Tonifikimi i lëvizshëm

Të apasionuarit pas makinave dhe profesionistët rregullisht shpikin diçka të re, kështu që numri i llojeve të ngjyrosjes po rritet vazhdimisht. Sot do të flasim për katër metodat më të njohura të ngjyrosjes së makinave:
Lloji klasik i ngjyrosjes duke ngjitur filma të ngjyrosur në xhamin e makinës.


Filmat me shtimin e grimcave metalike do të mbrojnë nga rrezet e diellit, si dhe nga rrezatimi i rrezikshëm UV dhe IR.
Qëllimi kryesor i këtyre filmave është të kryejnë një funksion estetik. Ju mund të zgjidhni çdo ngjyrë dhe nuancë për t'i dhënë makinës suaj një pamje unike dhe me stil.
Xhami elektronik ose i zgjuar është një nga llojet më të shtrenjta të ngjyrosjes së makinave. Në makinë është instaluar një sistem elektronik, i cili bën të mundur ndryshimin e shkallës së errësimit të syzeve duke përdorur panelin e kontrollit.

Atermale

"Plusi" i ngjyrosjes së filmit është me çmime të përballueshme, një shumëllojshmëri e madhe filmash, instalim relativisht i thjeshtë dhe çmontim i lehtë. Filmat mund të mos jenë aq të besueshëm sa ngjyrosja me elektronikë ose spërkatja, por ato janë shumë më të lira dhe gjithsesi kanë funksionalitet të shkëlqyeshëm.

i shpuar

Llojet e filmave për ngjyrosjen e xhamave të makinave

Ndër disavantazhet janë kostoja e lartë, pamundësia e çmontimit, nevoja për pajisje speciale të shtrenjta për aplikimin e përbërjes.

Filma me një model

Llojet e ngjyrosjes së dritareve të makinës

Ngjyrosja e tillë aplikohet ose në xhami (nëse është prej silikoni), ose në një substrat të veçantë plastik.
Ndër avantazhet e kësaj metode janë rezistenca e lartë ndaj dëmtimeve të ndryshme mekanike, niveli i mirë i mbrojtjes nga rrezet e diellit, rrezatimi ultravjollcë dhe infra të kuqe.

Ngjyrosje elektronike

Avantazhi i ngjyrosjes së lëvizshme është se filmi gjithmonë mund të çmontohet nëse është e nevojshme, dhe pastaj të vendoset shpejt në vend. Ky është gjithashtu minus i këtij lloji të ngjyrosjes - nevoja për të hequr dhe instaluar vazhdimisht ngjyrosjen nuk pëlqehet nga të gjithë drejtuesit.
Por, para se të shkoni në dyqanin e riparimit të automjeteve, duhet të merrni një ide se cilat filma mund të zgjidhni për ngjyrosjen e dritareve:
Një proces kompleks teknologjik që mund të kryhet vetëm me pajisje speciale. Një përbërje e veçantë kimike spërkatet në xhamin e makinës në një shtresë të barabartë, e cila errëson sipërfaqen e dritareve.

I metalizuar

E lyer

Filmat e printuar të tejdukshëm ose "ngjyrë arti" zakonisht aplikohen në dritaret anësore ose të pasme, të cilat nuk kanë kufizime në transmetimin e dritës.

Ngjyrosja e pasqyrës së fotoveNgjyrosja e pasqyrave është e ndaluar në xhamat e përparmë, por përdoret në mënyrë aktive nga shoferët për të errësuar xhamat e pasmë. Karakteristika e saj kryesore është se pamja e saj i ngjan një pasqyre të errët. Megjithatë, pavarësisht nga fakti se filmi në vetvete është plotësisht i errët nga jashtë, ai nuk ndikon në pamjen nga brenda kabinës. Kështu, shoferi nuk i lodh sytë gjatë vozitjes, dhe pasagjerët dhe gjërat në sediljen e pasme janë plotësisht të fshehura nga sytë kureshtarë. Gjithashtu, ngjyra të ndryshme mund të përdoren në ngjyrosjen e pasqyrës. Si dhe efekti i një tranzicioni të qetë nga një ngjyrë në tjetrën. Nëse dëshironi, pronari i makinës mund të lyejë xhamat që të përputhen me ngjyrën e makinës së tij.

Së bashku me llojet legale dhe të përdorura vazhdimisht të ngjyrosjes, opsione të tjera për ngjyrosjen e filmave për xhamin e automjeteve ofrohen në mënyrë aktive në treg për ofrimin e shërbimeve të tilla. Megjithatë, ato nuk janë vetëm të paligjshme, por ndonjëherë edhe të rrezikshme për t'u përdorur. Specialistët tanë rekomandojnë fuqimisht të mos përdorni materiale të tilla. Kjo do t'ju lejojë të shmangni gjobat dhe sanksionet e mëdha. Le të flasim për to në detaje.

Dihet mirë se ngjyrosja e plotë e xhamit të automobilave është e ndaluar. Drejtuesit që nuk duan të respektojnë këtë ligj, ngjitin film me ngjyrë në pjesën e përparme dhe xhamin e përparmë. Shkelësit e tillë nuk do të jenë në gjendje të shmangin dënimin, sepse herët a vonë policia e trafikut do të vërejë një makinë të tonifikuar në rrugë. Dhe më pas shkelësi do të mbajë përgjegjësi administrative. Duhet të theksohet se transmetimi i lejuar i dritës për dritaret anësore mund të jetë deri në 70%, dhe xhamit deri në 75%.

Ngjyrosja elektrike zakonisht quhet edhe ngjyrosje, e cila nuk është e besueshme. Kjo kryesisht për faktin se procesi i aplikimit është shumë i ndërlikuar dhe çmimi është jashtëzakonisht i lartë. Dhe rezultati nuk ndryshon nga metodat më të lira dhe më të thjeshta të ngjyrosjes. E veçanta e këtij lloji është se nën ndikimin e dritës së diellit errësohet, domethënë sa më e ndritshme të jetë drita, aq më e errët bëhet xhami. Është e pamundur të përcaktohet niveli i transmetimit të dritës për një ngjyrosje të tillë, që do të thotë se nuk plotëson kërkesat e GOST dhe nuk rekomandohet për përdorim.

Tonifikimi i artit të fotografiveNëse doni të dilni me shkëlqim nga trafiku, atëherë ju duhet vetëm tonifikim arti. Origjinaliteti i kësaj metode qëndron në faktin se çdo model mund të aplikohet në xhamin e një makine. Një vizatim, logo ose mbishkrim vendoset në një film me ngjyrë të çdo ngjyre. Mund të jetë si një vizatim nga një katalog ose një imazh që keni krijuar vetë.

Ekzistojnë disa opsione për ngjyrosjen e dritareve në treg që përputhen me standardet shtetërore, që do të thotë se ato mund të përdoren në mënyrë të sigurt për të ngjyrosur xhamat e çdo marke makine.

Foto e ngjyrosjes atmosferikeNgjyrosja termike mund të përdoret gjithashtu në xhamat e përparmë pa shkelur rregullat e ngjyrosjes. Ai transmeton në mënyrë të përsosur dritën, e cila është 85% si përqindje. Përveç kësaj, ai mbron në mënyrë të përkryer pjesën e brendshme nga ngrohja nga dielli. Në një makinë me një nuancë të ngjashme, nuk nxehet edhe pa përdorur kondicionerin. Kjo do të thotë që pronari i makinës ka mundësinë të kursejë në ajër të kondicionuar. Përveç kësaj, ngjyrosja termike do të mbrojë makinën tuaj nga vandalët. Meqenëse xhami, mbi të cilin është ngjitur ngjyrosja, është shumë më e vështirë për t'u thyer sesa xhami pa film.

Foto e EurotoningLloji më i popullarizuar është eurotoning. Me këtë lloj ngjyrosjeje, filmi ngjitet vetëm në dritaret e pasme dhe anësore dhe shfryn. Transmetimi i dritës së filmit të zi është 5% ose 15%, ngjyrosja e pasqyrës zakonisht transmeton dritën me 10% ose 20%. Për më tepër, eurotonizimi klasik ka karakteristika të shkëlqyera dhe rekomandohet për makinat e të gjitha markave. Kështu, për shembull, transparent brenda, ai mbron në mënyrë të përkryer pjesën e brendshme të makinës nga sytë kureshtarë nga jashtë. Për më tepër, me një ngjyrosje të ngjashme në xhamat, makina juaj do të bëhet dekorimi kryesor i rrugës. Një film i tillë i errët mbron në mënyrë të përkryer brendësinë nga dielli. Falë kësaj, pjesa e brendshme nuk nxehet dhe në të ruhet një temperaturë e rehatshme.

Lloje të tjera të lejuara të ngjyrosjes

Ngjyrosja statike e lëvizshme është gjithashtu e paligjshme. Thelbi i tij qëndron në faktin se shoferi mashtron inspektorët e policisë rrugore. Kjo do të thotë, shoferi vazhdimisht përdor filmin, por kur një postë e policisë rrugore afrohet gjatë vozitjes, ai heq nuancën. Një mashtrim i tillë jo vetëm që mund të çojë në një gjobë mbresëlënëse, por gjithashtu të jetë i rrezikshëm si për vetë shoferin ashtu edhe për përdoruesit e tjerë të rrugës. Meqenëse filmimi me shpejtësi dhe shpërqendrimi nga rruga është një manovër relativisht e rrezikshme.

—>

Përkundër faktit se në Rusi ka një ndalim të ngjyrosjes së xhamave të makinave, shumë ende nuk mund ta mohojnë veten këtë kënaqësi. Në të vërtetë, në fund të fundit, pjesa e brendshme e makinës fshihet nga sytë kureshtarë nga njëra anë, dhe nga ana tjetër, në ditët me diell, xhamat e lyer nuk e lënë aq shumë të gjithë shkëlqimin në kabinë. Prandaj, është e ndaluar apo jo, por ngjyrosja vazhdon të jetë në shumë makina, të paktën në xhamat e pasmë.
—>

Përkundër faktit se në Rusi ka një ndalim të ngjyrosjes së xhamave të makinave, shumë ende nuk mund ta mohojnë veten këtë kënaqësi. Në të vërtetë, në fund të fundit, pjesa e brendshme e makinës fshihet nga sytë kureshtarë nga njëra anë, dhe nga ana tjetër, në ditët me diell, xhamat e lyer nuk e lënë aq shumë të gjithë shkëlqimin në kabinë. Prandaj, është e ndaluar apo jo, por ngjyrosja vazhdon të jetë në shumë makina, të paktën në xhamat e pasmë.

 

Cilat janë llojet e ngjyrosjes së dritareve të makinës?

<!-

Ngjyrosje e lëvizshme, perde të lyera

Ngjyrosje elektronike

Burimi: pro-tachku.ru
Mënyra më e fundit për të fshehur brendësinë e makinës nga sytë e të panjohurve. Ngjyrosja elektronike e dritareve nuk është më një kënaqësi e lirë, por nuk ka asnjë mangësi funksionale. Lëngu që gjendet në strukturën e qelqit reagon ndaj dritës së diellit dhe errëson xhamin. Ka disa cilësime - syze transparente, të tejdukshme, të errësuar.
class="article_preview"
<!—: 

Ndoshta ky lloj agjenti ngjyrosës është më i zakonshmi nga të gjithë. Ekzistojnë lloje të ndryshme filmash: me transmetim të dritës, me hije, etj. Ky material për ngjyrosjen e xhamit krenohet me një kosto relativisht të ulët dhe jo shumë vështirësi në instalim. Natyrisht, disavantazhi është se gjatë funksionimit, formohen flluska ajri midis filmit dhe xhamit, gjë që dëmton shumë pamjen estetike. Djegia e filmit, pamundësia e ri-ngjitjes së tij është gjithashtu një pengesë serioze.
Është kureshtare që këto ditë ka një përzgjedhje të madhe mënyrash për të ngjyrosur makinën tuaj, duke filluar nga lloje të ndryshme filmash deri te mjetet novatore të ngjyrosjes. Le të shohim se cilat janë llojet e xhamave të lyer të makinave!

Llak për ngjyrosje

Filma tradicionale me ngjyrë


border=”0″
Ky lloj ngjyrosjeje është një mbulesë e veçantë që është projektuar për një model specifik makine. Si rregull, perdet e lyera janë prej pëlhure të hollë dhe kanë avantazhin e instalimit dhe heqjes së shpejtë. Ngjyrosja e lëvizshme po fiton gjithnjë e më shumë popullaritet, duke pasur parasysh se oficerët e trafikut janë të detyruar të heqin ngjyrosjen pikërisht në ndalesë.


0 replies on “Llojet e ngjyrosjes së makinave ngjyrosje e xhamave të makinës”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *