Tharëse flokësh e montuar në mur - karakteristikat, të mirat dhe të këqijat. më e mira

www.algostar.ru
Sipas qëllimit të tij funksional
Avantazhet dhe disavantazhet e një tharëse flokësh të montuar në mur
Përparësitë përfshijnë: dimensione më të vogla, nuk ka nevojë të ngatërroni vazhdimisht procedurën e lodhshme të mbështjelljes së kordonit rreth bazës, kërkimin e një vendi të përhershëm në sirtarë, kabinete. Dhe si bie periodikisht në dysheme, dhe mangësi të tjera me të cilat pronarët e versioneve celularë janë aq të njohur.
Një dëshirë e tillë është e justifikuar në çdo aspekt: ​​nga pikëpamja e dizajnit të suksesshëm që dallon modelet më të fundit, dhe nga pikëpamja e rehatisë - nuk ka nevojë të drejtoheni në fshirjen e lodhshme dhe joefektive të kokës me një peshqir, dhe nga pikëpamja e shëndetit (si flokët ashtu edhe të përgjithshme). Por është më e vështirë të përgjigjesh menjëherë se sa e vërtetë është zgjedhja në favor të versionit të montuar në mur dhe jo të celularit të tharëses së flokëve.
tharëse flokësh të montuara në mur

Tharëse flokësh të montuara në mur - veçoritë, avantazhet dhe disavantazhet

Sa i përket shumëllojshmërisë së funksionalitetit, tharëset moderne të flokëve të montuara në mur nuk ndryshojnë shumë nga ato të lëvizshme. Funksioni "drita e natës", i cili, përveç një efekti vizual mahnitës, ju lejon të lidhni me lehtësi pajisje të tjera elektrike në rrjet, rregullimin e intensitetit dhe temperaturës së rrjedhës së ajrit, të ofruar në një gamë të gjerë, zhurmë të integruar. funksioni i reduktimit, forca e materialeve nga të cilat është bërë kutia dhe baza e strukturës, ergonomia e dukshme - e gjithë kjo është një pjesë e vogël e avantazheve që prodhuesit kanë pajisur me tharëse flokësh moderne të montuara në mur.
pak ndryshe nga ato portative. Dallimi kryesor, siç e kuptoni, është se tharëset e flokëve të montuara në mur vendosen në vendin e tyre të përhershëm, zakonisht në murin e banjës. Shpeshherë tharëse flokësh të montuara në mur mund të gjenden në hotele, por sot gjithnjë e më shumë njerëz janë të prirur të mendojnë, pse të mos blini një nga këto shtëpi?!
Në fund të fundit, zgjedhja në favor të një opsioni të dizajnit të montuar në mur ose celular në çdo rast bëhet nga vetë personi.
Natyrisht, tharëset e flokëve të montuara në mur, të vendosura në banjë, do të zënë një pjesë të caktuar të hapësirës së jetesës. Është e qartë se sa më e vogël të jetë banja, aq më shumë bezdi do të shkaktojë tharësja e flokëve e montuar në mur. Epo, ju duhet të paguani për gjithçka, fjalë për fjalë dhe figurative. Në këtë rast, komoditeti i ndjesive kompenson shqetësimin e shkaktuar nga mungesa e hapësirës. Ajo që është më e rëndësishme - të gjithë vendosin vetë.
Burimi:
Shtëpi
tharëse flokësh të montuara në mur - veçoritë, avantazhet dhe disavantazhet
>

Krahasuar me një tharëse flokësh të lëvizshme, versioni i montuar në mur ka avantazhe dhe disavantazhe të caktuara. Këto të fundit përfshijnë fiksimin e ngurtë të dizajnit të tharëses së flokëve në vendin e saj dhe, si rezultat, pamundësinë e zhvendosjes së saj në një tjetër (ndryshe nga versioni i lëvizshëm i lëvizshëm). Ky disavantazh shfaqet veçanërisht në mënyrë të mprehtë në rastet kur pronari i tharëses së flokëve bën një jetë “lëvizëse” të lidhur me udhëtime të rregullta pune, udhëtime, udhëtime... Në këto raste, duket se preferenca e një tharëse flokësh të lëvizshme që futet lehtësisht në bagazh. të jetë një vendim mjaft i arsyeshëm.

Sapo bëhet fjalë për tharëse flokësh, si rregull, mbahen mend tharëse flokësh shtëpiake ose profesionale. Megjithatë, ka një modifikim tjetër të tyre, i cili shpesh harrohet. Po flasim për pajisje të montuara në mur që mund të përdoren si në vende publike ashtu edhe në shtëpi. Cilat janë karakteristikat e tyre dalluese?

 • Prania e një opsioni mbrojtjeje kundër ngrohjes së tepërt. Shpesh, tharëset e flokëve të montuara në mur janë të pajisura me një sistem sigurie që parandalon mbinxehjen e pajisjes gjatë përdorimit të zgjatur, gjë që rrit ndjeshëm periudhën e përdorimit. Për më tepër, disa modifikime kanë sensorë të fikjes automatike të integruar posaçërisht që janë programuar për një interval kohor të caktuar për funksionimin e pajisjes.

Këto pajisje, të përbëra nga disa pjesë (vetë pajisja dhe njësia e murit), përballen në mënyrë të përkryer me detyrat e tharjes së flokëve dhe kursejnë energji elektrike. Pajisjet mund të përdoren edhe në kushte më "të vështira" sesa tharëset e zakonshme të flokëve.

Sot, një tharëse flokësh e montuar në mur është një zgjedhje e shkëlqyer jo vetëm për hotelet, qendrat e fitnesit dhe sallonet e bukurisë, por edhe për një shtëpi apo apartament privat. Modelet moderne karakterizohen nga komoditeti i tyre, madhësia e vogël, lehtësia e përdorimit, siguria.

 • Numri i mënyrave të funksionimit. Disa pajisje mund të furnizojnë vetëm ajër të nxehtë (jo më shumë se 60 gradë për besueshmërinë e përdorimit të sigurt), ndërsa të tjera ofrojnë disa mënyra që bëjnë të mundur rregullimin e temperaturës së rrjedhës bazuar në nevojat dhe dëshirat e përdoruesit.

Sot, është paraqitur një përzgjedhje shumë e gjerë e pajisjeve të montuara në mur, të cilat ndryshojnë jo vetëm në konfigurimin, ngjyrat dhe vetitë e dizajnit. Përpara se të bëni zgjedhjen tuaj, duhet të kuptoni më mirë parametrat teknikë të tharëseve të flokëve, dallimet e jashtme, dhe gjithsesi të merrni parasysh kushtet dhe intensitetin e përdorimit të pajisjes.

Këtu janë aspektet kryesore të zgjedhjes së një pajisjeje.

 • Fuqia. Një tregues që përcakton se në çfarë mase pajisja do të përballojë shpejt ngrohjen e ajrit dhe nëse është në gjendje të gjenerojë një rrymë mjaft të fuqishme për tharje të shpejtë dhe me cilësi të lartë të flokëve, pavarësisht nga gjatësia dhe dendësia e tyre.

Tharëse flokësh të montuara në mur: të mirat dhe të këqijat, markat, zgjedhja, funksionimi

Mos harroni edhe për të këqijat.

 1. Fiksim i ngurtë. Dizajni nuk bën të mundur lëvizjen e shpejtë të pajisjes nga një vend në tjetrin si pajisje celulare.
 2. Nevoja për një furnizim me energji elektrike. Kërkon një prizë elektrike në banjë për tharëse flokësh, ose lidhje të drejtpërdrejtë të pajisjes me rrjetin. Jo të gjithë janë në gjendje të punojnë vetë me energji elektrike, prandaj, do t'ju duhet të ndani një shumë të caktuar për të thirrur një specialist.
 3. Hapësirë ​​e reduktuar në banjë. Por një e metë e tillë vihet re vetëm nëse keni zgjedhur një pajisje shumë të madhe. Tharëse flokësh jo shumë dimensionale nuk humbasin fare për nga aftësitë dhe ndonjëherë janë më praktiket.

Zhbllokimi dhe rishikimi i tharëses së murit është paraqitur më poshtë.

Pas përfundimit të instalimit dhe lidhjes me furnizimin me energji elektrike, pajisja është gati për përdorim.

 1. Fillimi mund të kryhet në mënyrë automatike (kur doreza e kanalit të ajrit hiqet nga bllokimi), gjysmë automatike, me butona (në varësi të modifikimit). Në rastin e parë, për të fikur pajisjen, kthejeni dorezën e kanalit të ajrit në vendin e saj. Për të parandaluar ngrohjen e tepërt të pajisjes dhe për të kursyer energjinë elektrike, koha e funksionimit pa ndërprerje është e kufizuar dhe është e barabartë me 15 minuta, pas së cilës pajisja do të fiket. Pas fikjes, kthejeni dorezën e kanalit të ajrit në pikën e fiksimit.
 2. Rregulloni shpejtësinë e rrjedhës së ajrit që ju nevojitet duke përdorur panelin e kontrollit me prekje, së bashku me këtë, parametrat e zgjedhur do të shfaqen në ekran. Shpejtësia e paracaktuar është 3.
 3. Pajisja mund të ketë një prizë elektrike për lidhjen e një rroje elektrike 110 V dhe 200 V / 50 Hz.

Mbani mend! Priza elektrike ofrohet ekskluzivisht për ndezjen e rrojës elektrike! Lidhja e pajisjeve të tjera mund të shkaktojë dështimin e tharëses së flokëve ose të pajisjes së lidhur.

Në një mënyrë apo tjetër, bazuar në kërkesat e klientit, nuk do të jetë e vështirë të zgjidhni një pajisje me parametrat e nevojshëm teknikë, dizajnin e jashtëm dhe opsionet ndihmëse, pasi asortimenti përfshin modifikime të ndryshme. Kostoja varet nga prodhuesi, aftësitë e tharëses së flokëve, vetitë e projektimit dhe karakteristikat teknike. Edhe nëse nuk jeni në gjendje të vendosni vetë për modelin, në çdo kohë mund t'u drejtoheni konsulentëve për ndihmë të cilët do t'ju tregojnë se cili mostër do të jetë zgjidhja e duhur.

 • Pesha e pajisjes. Ka tharëse flokësh të lehta, të rënda dhe me një masë mesatare. Dallimi në peshë është marrë për shkak të mbështjelljes së motorit elektrik. Pra, pajisjet e lehta prishen shpejt, sepse mbështjellja e tyre është e hollë dhe shkrihet shpejt nga temperatura e lartë.

Karakteristikat dhe qëllimi

Zgjedhja e tharëses së flokëve të montuar në mur varet kryesisht nga vendi i aplikimit, kushtet dhe shpeshtësia e përdorimit.


Për shkak të dizajnit elegant, pajisjet e palëvizshme do të përshtaten në mënyrë të përkryer në dizajnin e një apartamenti ose një shtëpie të vendit.

 • Materiali i elementit ngrohës. Mund të jetë qeramike ose metalike. Ngrohësit metalikë janë më të zakonshëm në mostrat shtëpiake dhe ato të vogla. Është pikërisht për shkak të kësaj vetie që tharëset e flokëve nxehen jashtëzakonisht në mënyrë të pabarabartë dhe thahen për një kohë të gjatë, gjë që ndikon negativisht në flokët. Më mirë, natyrisht, pajisjet me ngrohje qeramike - mostra profesionale ose ato shtëpiake me cilësi të lartë.

Për më tepër, vëmendje e madhe duhet t'i kushtohet funksioneve të mëposhtme ndihmëse:

 • prania e një ekrani informacioni;
 • prania e një rregullatori të vonesës kohore;
 • aftësia për të rregulluar jo vetëm nivelin e temperaturës, por edhe shpejtësinë e rrjedhës së ajrit;
 • prania e prizave elektrike të fiksuara të integruara në lidhëse ose modifikime elektrike për briskun;
 • konfigurimi i dorezës - ekziston një pistoletë konvencionale dhe mund të jetë në formën e një çorape të përkulshme, elastike, e cila është më pak e prirur për t'u thyer.


Një tipar kryesor i pajisjeve të tilla është instalimi, i cili është instaluar në mur në dhomë për masa higjienike.


Avantazhet dhe disavantazhet

 • Kompania Nofer (Spanjë, Barcelona). Për më shumë se 45 vjet, ai ka projektuar dhe prodhuar pajisje sanitare, pajisje dhe aksesorë (përfshirë tharëse flokësh të montuara në mur) prej çeliku inox dhe çeliku të emaluar për shtëpi dhe vende publike, duke përfshirë pajisje për personat me aftësi të kufizuara.


Përmbledhje e prodhuesve
Karakteristikat dhe qëllimi


Përdorimi i gabuar i pajisjes ose mosrespektimi i masave të rekomanduara të sigurisë mund të rezultojë në lëndime serioze.

Rregullat bazë që duhen ndjekur:

 • mos lejoni që lëngu të futet në tharëse flokësh, mos e zhytni pajisjen në ujë;
 • sigurohuni që tensioni i treguar në pajisje të korrespondojë me atë të rrjetit elektrik;
 • mos e përdorni tharësen e flokëve pranë rezervuarëve të ujit dhe ujit, si dhe në kushte me lagështi të lartë, mos e prekni me duar të lagura;
 • mos lejoni që flokët dhe objektet e tjera të hyjnë në vrimat e marrjes dhe daljes së ajrit, përndryshe ato do të bllokohen, gjë që do të çojë në ngrohjen e tharëses së flokëve dhe dështimin e saj;
 • në rast të bllokimit, fikni pajisjen dhe pastroni hapjet e ventilimit;
 • mos e drejtoni pajisjen drejt syve ose zonave të tjera të ndjeshme të trupit;
 • mos e prekni daljen e tharëses së flokëve pas tharjes së flokëve, pasi ato nxehen mjaft;
 • mos e hidhni ose tundni pajisjen;
 • kur pastroni, fshijeni pajisjen butësisht me një leckë pa garzë, mos përdorni tretës, agjentë pastrimi ose lëngje kaustike.

Duke ndjekur të gjitha rregullat e mësipërme të funksionimit dhe përdorimit të sigurt të një pajisjeje elektrike, ju do të zgjasni jetën e saj të shërbimit dhe do të mbroheni nga situata të paparashikuara.

 • Metodat e nisjes. Ekziston:
  • automatike, me fjalë të tjera, një tharëse flokësh që fillon në momentin që hiqet nga montimi dhe fiket kur kthehet në vendin e saj;
  • gjysmë automatike - ndërsa gishti mban butonin, pajisja funksionon, sapo kontakti të jetë zhdukur - pajisja fiket;
  • butona - të gjithë janë të njohur, mënyra e zakonshme që praktikohet në të gjitha tharëset e flokëve në shtëpi.Këshilla për përzgjedhjen

Avantazhet dhe disavantazhet

Për të zgjedhur një njësi cilësore, përpara se të shkoni në një dyqan ose të hapni një faqe dyqani në internet, duhet të studioni vlerësimin e prodhuesve më të mirë dhe mostrat e tharëseve të flokëve që ata ofrojnë.

 • Valera Professional është një markë tregtare nga Zvicra. Një nga të preferuarit evropianë për prodhimin e mjeteve profesionale të parukeri. Marka u krijua në 1955 nga kompania Ligo Electric dhe ka arritur një shkallë madhështore prodhimi gjatë historisë së saj. Kompania prodhon çdo vit mbi 1,500,000 copë tharëse flokësh Valera.

Rregullat e funksionimit

Pajisjet janë të pajisura me rregullatorë për drejtimin e rrjedhës së masave të ajrit dhe temperaturat e tyre, sensorë për gradë dhe kohën e funksionimit.


Rregullat e funksionimit

Zgjedhja e tharëseve të flokëve është e gjerë, megjithatë, të gjitha llojet e pajisjeve të palëvizshme mund të klasifikohen sipas një numri karakteristikash.

 1. Lloji i nisjes. Automatik, gjysmë automatik dhe me butona. Nëse gjithçka është e qartë me këtë të fundit, atëherë të parët fillojnë të punojnë menjëherë pas heqjes së pajisjes nga priza. Mbyllja ndodh pasi hunda të kthehet përsëri në mbajtëse.
 2. Dizajn. Ka të dyja "tradicionale" (me një dorezë të tipit pistoletë), dhe në një stil futurist. Për të krijuar kutinë, përdoret kryesisht plastika rezistente ndaj goditjeve dhe antistatike.
 3. Pamja e jashtme. Tharëse flokësh të montuara në mur mund të ndryshojnë në dizajn, paleta ngjyrash.
 4. Funksionaliteti. Një pajisje moderne e montuar në mur mund të pajiset me çelësa të ndryshëm shpejtësie, temperatura ngrohjeje dhe opsione të tjera të nevojshme. Duhet thënë se shumë modifikime kanë mbrojtje kundër ngrohjes së tepërt dhe tharjes së tepërt.
 5. Gryka shtesë vijnë me pajisjen - numri, konfigurimi dhe parametrat varen vetëm nga modifikimet dhe prodhuesi.

Le të fillojmë me përfitimet.

 1. Shumëllojshmëri opsionesh. Pajisja vjen në përmasa të vogla, të mesme dhe të mëdha, gjithçka varet drejtpërdrejt nga dimensionet e banjës tuaj dhe kushtet e instalimit.
 2. "Gjithmonë pranë." Nuk ka më nevojë të mbështillni kordonin në bazë, kërkoni hapësirë ​​të lirë në sirtar, pajisja nuk bie nga kabineti - kjo është shumë praktike, veçanërisht kur ka fëmijë të vegjël në shtëpi.
 3. Ekonomia dhe pragu më i ulët i mundshëm i zhurmës. Një tharëse flokësh në banjë e montuar në mur nuk konsumon më shumë energji sesa një pajisje e thjeshtë shtëpiake dhe ventilatori funksionon aq në heshtje saqë edhe në shtëpitë me dëgjueshmëri të mirë, gjumi i mëngjesit të fqinjëve nuk do të shqetësohet.

Pasqyrë e prodhuesve

 • Kompania Starmix. Gama e gjerë: nga pajisjet e pastrimit tek pajisjet elektrike shtëpiake. Megjithatë, kjo nuk ndërhyn në prodhimin e tharëseve të ngurta të flokëve të montuara në mur.

Tharese flokesh

Tharëse flokësh të montuara në mur: të mirat dhe të këqijat, markat, zgjedhja, funksionimi

Këshilla për përzgjedhjen

 • Ksitex është një markë e njohur tregtare në Federatën Ruse, tharëset e flokëve të së cilës prodhohen në Kinë. Nën markën në fjalë prodhohen një gamë e gjerë produktesh sanitare dhe higjienike: dispenzues dhe mbajtës për peshqirë letre dhe letra higjienike të madhësive të ndryshme, tharëse duarsh, shpërndarës automatikë sapuni të lëngshëm, rubineta, urna ndijore (automatike), flokë të montuar në mur. tharëse për pishina, sallone SPA, dhoma hoteli etj.
 • Materiali i prodhimit. Në thelb, trupi i tharëses së flokëve, si njësia e murit, është bërë prej plastike rezistente ndaj goditjeve. Disa modifikime kanë një strehë antivandal, e cila është shumë e rëndësishme kur instaloni pajisjen në një tualet publik, i cili vizitohet nga një numër i madh njerëzish.

Çmimi relativisht i ulët, mbrapa e sheshtë, e cila ju lejon të përdorni mjetin vertikalisht, modaliteti i kontrollit të temperaturës së qetë (shih më poshtë), dy nivele të rrjedhës së ajrit, kabllo mjaft e gjatë

Nuk përfshihen artikuj shtesë

Markë pak e njohur, përdoruesit raportojnë diapazonin aktual të temperaturës së funksionimit prej 40-500°C, vërehet një montim i ngathët

Cilësia e komponentit dhe vërejtje të tjera

Fuqia 1800 W
Kontrolli i temperaturës e lëmuar
Rregullimi i rrjedhës së ajrit 250 l/m, 550 l/m
Temperatura minimale e funksionimit 100°C
Temperatura maksimale e funksionimit 550°C
Rrjedha maksimale e ajrit 550 l/m
Pesha 0.7 kg

1. DeWALT D26414 2000W

Prania e një kase, grykë në komplet, rregullim i qetë i temperaturës, pesë nivele të rrjedhës së ajrit

9. Max-Pro MPHG2000 2000W

Nuk ka modalitet të ventilatorit të ftohtë, përdoruesit raportojnë temperaturën maksimale aktuale të funksionimit prej 400°C

Tharëse flokësh nga kompania japoneze Hitachi mbyll tre të parat. Karakteristikat e tij janë tipike për ndërtimin e tharëseve të flokëve, megjithatë, temperatura maksimale e funksionimit është 650 ° C në vend të 550 ose 600 më të zakonshme për tharëse flokësh shtëpiake. Megjithatë, nëse këto 50 gradë shtesë janë vërtet të nevojshme është një pyetje e hapur. Është interesante se kjo pajisje ka pesë nivele të fluksit të ajrit. Një rregullim i tillë i kujdesshëm nuk është gjithmonë i nevojshëm, megjithatë, nëse ky funksion është i rëndësishëm për ju, atëherë ky model është padyshim për ju. Kontrolli i pajisjes është elektronik me ekran.

Mos harroni se kur një prodhues flet për një vlerë të caktuar të temperaturës, ai nënkupton temperaturën direkt në hundë, sa më larg nga hunda, aq më e ulët do të jetë kjo vlerë. Vlen gjithashtu të merret parasysh fakti se vlera e deklaruar mund të ndryshojë nga ajo reale.

DeWALT D26414 2000 W. Foto: market.yandex

Cilësia e komponentëve është parametri kryesor për çdo pajisje. Por problemi është se vetëm një specialist mund ta përcaktojë atë pas një kontrolli të plotë. Ju nuk do të jeni në gjendje ta bëni këtë "me prekje", kështu që do të duhet të mbështeteni në përvojën tuaj dhe të njerëzve të tjerë, këshillat e specialistëve dhe konsulentëve të shitjeve.

Ndërtimi i banesave individuale po merr vrull nga viti në vit dhe pandemia e koronavirusit vetëm sa ka nxitur këtë fenomen: disa qytetarë u shpërngulën në shtëpitë e fshatit (të vetat ose të marra me qira) për periudhën e izolimit dhe disa u morën seriozisht me ndërtimin. Kjo dëshmohet nga eksitimi i paparë në tregjet e ndërtimit në Moskë dhe rajon. Aftësia për të punuar me duart tuaja është thelbësore kur jetoni në një shtëpi të vendit, do të jetë e dobishme në një apartament të qytetit.

Komplet i bukur për një çmim të arsyeshëm. Tharëse flokësh nga marka ruse Sturm! i përshtatshëm për ju nëse dëshironi të merrni "gjithçka menjëherë" për një sasi të vogël. Sigurisht, këtu nuk ka rregullim të qetë të temperaturës, dhe niveli i vëllimit të ajrit veçmas prej tij nuk është i rregulluar, por jo të gjithë përdoruesit kanë nevojë për të.

Pajisja nga kompania ruse Interskol është deklaruar nga prodhuesi si profesionale, por nuk duhet t'u besoni pa mëdyshje përkufizimeve të tilla. Vini re se aftësitë e kësaj tharëse flokësh janë të mjaftueshme për detyrat e shtëpisë, duke përfshirë riparimin dhe ndërtimin DIY. Pajisja është e pajisur me mbrojtje automatike kundër mbinxehjes, dhe gjithashtu ka kontroll elektronik të temperaturës. Për disa përdorues, ky është një plus. Gjëja kryesore është që temperatura të rregullohet në ngritje prej 10 gradë, gjë që është shumë e përshtatshme. Rrjedha e ajrit është e rregullueshme në hapa: një mënyrë është 300 l/m, dhe e dyta është 500 l/m.

Fuqia 2000 W
Mënyrat e temperaturës 50°C, 450°C, 600°C
Rrjedha e ajrit 500 l/m
Grykë të përfshira ka
Pesha 0.6 kg
Fuqia 2000 W
Fluksi i ajrit dhe kontrolli i temperaturës 350 °C, 250 l/min; 550 °C, 550 l/min
Temperatura minimale e funksionimit 350°C
Temperatura maksimale e funksionimit 550°C
Rrjedha maksimale e ajrit 550 l/m
Grykë të përfshira ka
Lak i varur ka
Paketa rast
Pesha 0.7 kg

Para se të zgjidhni një tharëse flokësh, duhet të lexoni me kujdes karakteristikat e materialeve me të cilat keni ndërmend të punoni.

Makita HG551V 1800W. Foto: market.yandex

8. Stuhi! HG2004 2000W

Si të zgjidhni një tharëse flokësh ndërtimi

Temperatura minimale e funksionimit - 100 °C, në disa raste kërkohen temperatura më të ulëta, çmim relativisht i lartë, pak hundë në komplet

Fuqia 2000 W
Temperatura minimale e funksionimit 300°C
Temperatura maksimale e funksionimit 550°C
Rrjedha maksimale e ajrit 500 l/m

Vëllimi i rrjedhës së ajrit

Prania e një rasti, prania e hundëve, një dorezë e gomuar

10. Pobeda PF-2000 2000 W

Kuti Hitachi RH650V 2000W. Foto: market.yandex
Fuqia 2000 W
Rregullimi i rrjedhës së ajrit 250 l/m dhe 500 l/m
Temperatura minimale e funksionimit 50°C
Temperatura maksimale e funksionimit 600°C
Rrjedha maksimale e ajrit 500 l/m
mbrojtje nga mbinxehja ka
Grykë të përfshira ka
Pesha 0.7 kg

Fuqia e ndërtimit të tharëseve të flokëve të përdorura në jetën e përditshme varion nga 1000 në 2500 vat. Pajisjet më të zakonshme në treg me një fuqi prej 1500 deri në 2000 watts. Në teori, më shumë fuqi do të thotë më shumë performancë. Por ka një mashtrim: specifikimet tregojnë konsumin e energjisë. Por kapacitetet prodhuese të spirales së ngrohjes dhe vetë ventilatorit - dy elementët kryesorë të tharëses së flokëve - pothuajse nuk zbulohen kurrë. Një njësi e lirë ka shumë të ngjarë të ketë komponentë më pak të fuqishëm dhe të besueshëm sesa një njësi e shtrenjtë për të njëjtin konsum të deklaruar të energjisë.

BLACK+DECKER KX2001 2000 W. Foto: market.yandex

Plastika nuk është e cilësisë më të mirë, nxehet shumë gjatë punës së gjatë, ka pasur raste të deformimeve plastike, të cilat megjithatë nuk ndikojnë në funksionimin e pajisjes.

Kushtojini vëmendje edhe një parametri kaq të rëndësishëm si mbrojtja nga mbinxehja. Tani pothuajse të gjitha tharëset e flokëve janë të pajisura me të, por nuk do të jetë kurrë e tepërt të kontrolloni praninë e saj.

Përdoruesit ankohen për kontroll të pasaktë të temperaturës, pavarësisht nga mënyra e deklaruar e qetë, ka ankesa për rrjedhën e dobët të ajrit, shumë ankesa për dështimin e shpejtë të pajisjes

E dyta në tre të parat është një tharëse flokësh nga kompania japoneze Makita. Kjo kompani zgjidhet shpesh nga ndërtues profesionistë, kështu që ne ju këshillojmë ta shikoni më nga afër këtë pajisje. Karakteristikat janë mjaft klasike: fuqi e mirë prej 1800 watts, temperatura maksimale e funksionimit 550 ° C (standarde për shumicën e tharëseve të flokëve të ndërtesave), dy mënyra rregullimi të rrjedhës së ajrit dhe kontroll i qetë i temperaturës. Asgjë më shumë, siç thonë ata, blej dhe puno. Vërtetë, do të duhet të paguani ekstra për një markë "profesionale".

Ndoshta parametri më i rëndësishëm për ndërtimin e tharëseve të flokëve. Temperatura maksimale për shumicën e tyre varion nga 500 në 650 °C. Për temperaturën minimale, përhapja është shumë më e fortë. Për disa tharëse flokësh, ajo fillon në 25 ° C, për të tjerët - menjëherë nga 250-300 ° C. Gama e temperaturës nuk reflektohet gjithmonë drejtpërdrejt në çmim. Por mundësia e kontrollit të qetë të temperaturës gjendet në pajisjet më të shtrenjta.

Stuhi! HG2004 2000W. Foto: market.yandex
Pobeda PF-2000 2000 W. Foto: market.yandex

Tharëse flokësh të lira nga kompania koreane Daewoo. Ka dukshëm më pak funksione, por edhe çmimi! Vetëm dy cilësime të temperaturës: 350 °C dhe 550 °C. Dy nivelet e rrjedhës së ajrit janë të lidhura me mënyrat e temperaturës, ato nuk janë të rregullueshme individualisht. Të mos gjykojmë nëse kjo është e mirë apo e keqe; ju gjithashtu duhet të paguani për një çmim të ulët, qoftë me funksionalitet apo cilësi të reduktuar. Këtu, me shumë mundësi, kemi të bëjmë me rastin e parë, pasi përdoruesit raportojnë për besueshmërinë e pajisjes. Nëse keni nevojë për një tharëse flokësh në mënyrë që thjesht ta ndizni dhe të punoni, dhe të mos mendoni për rregullime, kushtojini vëmendje këtij modeli.

"Interskol" FE-2000EM. Foto: market.yandex

Vëllimi i rrjedhës së ajrit është sasia e ajrit që pajisja mund të kalojë nëpër vetvete për njësi të kohës. Për pajisjet shtëpiake, kufiri i sipërm i këtij treguesi është 500-600 litra në minutë. Shumica dërrmuese e pajisjeve janë të pajisura me një rregullator për këtë parametër, i cili zakonisht ka dy ose tre mënyra funksionimi.

Temperatura e punës

Disa tharëse flokësh kanë një regjim fryrjeje, kur funksionon vetëm ventilatori dhe spiralja nuk nxehet. Në praktikë, kjo mund të përdoret për të hequr pluhurin, sipërfaqet e thata ose të ftohta, dhe gjithashtu ndihmon në ftohjen më të shpejtë të spirales.

Markë pak e njohur, pa modalitet tifoz pa ngrohje

Fuqia 2000 W
Kontrolli i temperaturës e lëmuar
Rregullimi i rrjedhës së ajrit 300 l/m dhe 500 l/m
Temperatura minimale e funksionimit 50°C
Temperatura maksimale e funksionimit 600°C
Rrjedha maksimale e ajrit 500 l/m
Gjatësia e kabllit 3 m
Pesha 0.8 kg

3. Këllëf Hitachi RH650V 2000W

Çmimi relativisht i ulët, prania e një kutie, gryka në komplet, izolim i mirë termik, pamja tërheqëse

Fuqia e lartë, prania e një kutie, një përzgjedhje e madhe e grykave në komplet, rregullim i qetë i temperaturës, dy mënyra të rrjedhës së ajrit

Dy temperatura funksionimi, rrjedha e ajrit - 500 l / m. Shtojcat nuk janë të përfshira, por ka një lak për t'u varur. Nuk ka asgjë të tepërt në pajisje, është shumë e lehtë të punosh me të. Por për çmimin, mos prisni mrekulli. "I lirë dhe i gëzuar" - vetëm ky rast. Origjina e markës është ruso-kineze.

Një tjetër tharëse flokësh e lirë me karakteristika të ngjashme me ato më të shtrenjta nga marka polake Graphite. Gama e gjerë e temperaturës, tre nivele të fluksit të ajrit, 2000 vat fuqi, plus një kasë dhe aksesorë të përfshirë. Kontrolli i temperaturës këtu nuk është më i qetë, por i shkallëzuar. Përdoruesit vërejnë gjithashtu izolimin e mirë termik të pajisjes: nxehet gjatë përdorimit të zgjatur.

4. "Interskol" FE-2000EM

Tharëse flokësh nga marka Max-Pro është një tjetër pajisje nga kategoria "asgjë më shumë". Sidoqoftë, ai ka tre cilësime të temperaturës, dhe jo dy, si shumica e pajisjeve të lira: një minimum prej 50 ° C dhe një maksimum prej 600 ° C. Niveli i rrjedhës së ajrit nuk është i rregullueshëm. Origjina e markës Max-Pro nuk mund të konstatohej. Përqendrohuni në këtë pajisje nëse është e rëndësishme për ju që të keni një regjim me temperaturë të ulët në tharëse flokësh.

Montim me cilësi të lartë, markë e njohur, e njohur nga profesionistët, kontroll i qetë i temperaturës, dy mënyra të rrjedhës së ajrit, prania e një kaseje

Fuqia 2000 W
Rregullimi i rrjedhës së ajrit dhe temperaturat e funksionimit 350 °C, 300 l/min; 550 °C, 500 l/min
mbrojtje nga mbinxehja ka
Grykë të përfshira ka
Kasë grafit 59G524 2000W. Foto: market.yandex

6. Kasë grafit 59G524 2000W

Pak grykë në komplet, mungesë këllëfi për modelet e reja

Dorezë e gomuar, grykë të përfshira, tre nivele të temperaturës

Rreshti i parë i vlerësimit tonë është i zënë nga një pajisje nga kompania amerikane DeWALT. Kjo është ndoshta tharësja më "profesionale" dhe e pajisur mirë në këtë gamë çmimesh. Gjykoni vetë: ka një mbajtëse mbështetëse dhe një lak për t'u varur, dhe kushtet e temperaturës mund të regjistrohen në kujtesën e pajisjes. Pjesa tjetër janë karakteristika klasike për ndërtimin e tharëseve të flokëve: temperatura maksimale - 600 ° C, dy mënyra të rregullimit të rrjedhës së ajrit, 2000 watts fuqi. Kontrolli i temperaturës është i qetë, elektronik, i cili, sipas mendimit tonë, nuk është një avantazh 100%, por aftësia për të regjistruar kushtet e temperaturës në memorie është një plus i caktuar.

Fuqia 2000 W
Kontrolli i temperaturës e lëmuar
Rregullimi i rrjedhës së ajrit ka
Temperatura minimale e funksionimit 50°C
Temperatura maksimale e funksionimit 600°C
Rrjedha maksimale e ajrit 500 l/m
mbrojtje nga mbinxehja ka
Pesha 0.7 kg

Markë e panjohur, pa rregullim të rrjedhës së ajrit

2. Makita HG551V 1800W

Përdoruesit vërejnë paqëndrueshmëri në një pozicion vertikal, butonat e rregullimit të temperaturës "+" dhe "-" janë "këmbyer"

7. Daewoo DAF 2000W

Ndërtimi i tharëses së flokëve - pajisja është mjaft e thjeshtë. Megjithatë, ka disa prona që duhet t'u kushtoni vëmendje kur blini. Komsomolskaya Pravda kërkoi nga një ekspert për të ndihmuar në zgjidhjen e zgjedhjes së një tharëse flokësh ndërtimi.

Max-Pro MPHG2000 2000W. Foto: market.yandex

Së fundi, gjithmonë ndiqni me përpikëri rregullat e sigurisë kur punoni me pajisjet e ndërtimit. Ekziston një thënie se rregullat e sigurisë teknike janë të shkruara në gjakun e dikujt, dhe kështu: kjo nuk është një ekzagjerim.

Fuqia 2000 W
Rregullimi i rrjedhës së ajrit pesë nivele
Ekrani ka
Temperatura minimale e funksionimit 50°C
Temperatura maksimale e funksionimit 650°C
Rrjedha maksimale e ajrit 500 l/m
mbrojtje nga mbinxehja po
Grykë të përfshira ka
Pesha 0.8 kg

Një mjet i thjeshtë por funksional nga korporata amerikane BLACK+DECKER. Kompania pëlqen të shkruajë në materialet e saj promovuese se zhvillimet e saj janë përdorur për të mbledhur dheun hënor gjatë fluturimit në Hënë të anijes amerikane Apollo 15 dhe përmend bashkëpunimin me NASA-n. Megjithatë, ne kemi para nesh aspak një hapësirë, por një aparat shumë të thjeshtë për një sasi relativisht të vogël. Nëse jeni duke kërkuar për një tharëse flokësh që ka karakteristikat (të paktën nominalisht) të "vëllezërve të mëdhenj", atëherë kjo mund të jetë një zgjedhje shumë e mirë. Megjithatë, duhet të kujtojmë se çmimi i ulët arrihet për shkak të kursimeve në prodhim. I përshtatshëm për punë të rastit dhe të rastit.

5.BLACK+DECKER KX2001 2000W

Fuqia 2000 W
Kontrolli i temperaturës e lëmuar
Rregullimi i rrjedhës së ajrit 350 l/m (në 25 °C), 350 l/m (80-600 °C), 550 l/m
Temperatura minimale e funksionimit 25°C
Temperatura maksimale e funksionimit 600°C
Rrjedha maksimale e ajrit 550 l/m
mbrojtje nga mbinxehja po
Grykë të përfshira ka
Paketa rast
Pesha 0.9 kg

Një nga pajisjet që është shumë e dobishme në ndërtim është një tharëse flokësh ndërtimi (e quajtur edhe "armë termike" dhe "armë me ajër të nxehtë"). Me të, ju mund t'i jepni formën e dëshiruar pjesëve plastike, shtypni dhe bashkoni produkte PVC, dezinfektoni sipërfaqet prej druri, hiqni veshjet e vjetra (bojë, letër-muri, rimeso). Së fundi, mund të jetë i dobishëm në dimër kur është e nevojshme të hiqni kremin nga sipërfaqja. Ka shumë modele të ndërtimit të tharëseve të flokëve - nga "peni" në shumë të shtrenjta. Në këtë artikull, ne konsiderojmë vetëm tharëse flokësh të ndërtesave shtëpiake - funksionet e tyre, si rregull, janë të mjaftueshme për nevojat shtëpiake. Nuk është krejtësisht e lehtë të vihet një vijë e qartë ndarëse midis pajisjeve shtëpiake dhe atyre profesionale, por duhet të kihet parasysh se tharëset profesionale të flokëve kanë fuqi më të lartë,

Tani shumë tharëse flokësh janë të pajisura me hundë shtesë, kruajtëse dhe mekanizma për varjen e tyre ose instalim të palëvizshëm. Ato më të shtrenjta vijnë në kuti plastike.

Daewoo DAF 2000W. Foto: market.yandex

Çmimi i ulët, një lak i varur i përfshirë, mundësia e funksionimit të palëvizshëm, prodhuesi nuk deklaron asgjë në lidhje me praninë e mbrojtjes kundër mbinxehjes

Përfshihet mbështetësja e bazës, përfshihet unaza e varjes, memoria e temperaturës

Prania e grykave në komplet, një grup i shpejtë i temperaturës së dëshiruar, çmimi i ulët, lehtësia e përdorimit


0 replies on “Tharëse flokësh e montuar në mur - karakteristikat, të mirat dhe të këqijat. më e mira”

Ich entschuldige mich, aber meiner Meinung nach irren Sie sich. Geben Sie wir werden es besprechen. Schreiben Sie mir in PM, wir werden umgehen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *