Çfarë është origjina e forcës, kuptimi, sinonimet dhe

• zgjuarsi

• panache

megalomani, fanaberia, stil, mendjemadhësi, arrogancë, arrogancë, arrogancë, fisnikëri, ambicie, pompozitet, sëmundje ylli, elegancë, arrogancë, elegancë-moderne, zotëri, arrogancë, arrogancë, arrogancë, arrogancë, krenari, arrogancë, arrogancë, arrogancë, arrogancë , panache, arrogancë, rëndësi, kandibober

forcë • marrëzi

 

 • FORCA - burri. dhe forca gra., franceze. forca, gjallëria, shpejtësia; | fuqi ose fuqi; | arrogancë, sharje; mjerim, marramendje. Goditet me forcë me një fragment. Ai, shiko, çfarë force u mori autoriteteve! Adzin është vetëm i sëmurë, përndryshe, ai është i fortë, çfarë është? pitches ... Fjalori shpjegues i Dahl-it

 

 

vendos fuqi..

 

forcë

forcë

emër

, numri i sinonimeve: 36

forcë

Shihni se çfarë është "forca" në fjalorë të tjerë:

Pothuajse askush nuk i pëlqen njerëzit me efekt të jashtëm. Sepse duket se pas kësaj të fundit nuk fshihet asgjë. Por sa e vështirë është të mos i nënshtrohesh këtij sharmi njerëzish që mund të paraqiten, të mashtrojnë të tjerët, të shtiren se janë ata që nuk janë. Le të flasim për forcën që i bën ata të bëjnë të gjitha këto. Pyetja kryesore sot është: çfarë është forca?

Origjina

Nuk lodhemi sa herë që është me vend të flasim për lidhjet e njohura mes Rusisë dhe Francës. Është kjo e fundit që e ka fajin që tek ne dinë për objektin e studimit. Ata që kuptojnë gjuhë të huaja mund të dallojnë lehtësisht nga cila fjalë vjen koncepti i "forcës". Anglishtja dhe frëngjishtja kanë fjalën forcë. Do të thotë për të njëjtën gjë - forcë. Vërtetë, ekziston edhe forsch gjerman - "i ri", "i guximshëm". Në këtë rast, ndoshta ndikimi gjerman është më i dukshëm se ai francez. Megjithatë, fjalori etimologjik hesht për këtë dhe këmbëngul në rrënjët franceze të konceptit.

Por për të kuptuar se çfarë është forca në të vërtetë, duhet të hapni një fjalor shpjegues dhe të shihni kuptimin me të cilin është pajisur një emër në vendin tonë. Nuk ka rrugë tjetër.

Kuptimi

Burrë me një pulovër karroce

Tani rrallë e dëgjon fjalën. Ndoshta sepse sot konsiderohet bisedore? Në çdo rast është për të ardhur keq, sepse ka njëfarë sharm. Por ne po i dalim përpara dhe nuk e lëmë fjalorin të flasë. Kjo shkelje duhet të korrigjohet. Pra, libri i zgjuar pohon se kuptimi i fjalës "forcë" është: "Rëndësia, arrogancë, mburrje".

Për disa arsye, sa herë që njerëzit dëgjojnë për rëndësinë, menjëherë duket se e gjithë kjo është bosh. Prandaj, atë që pirun pa masë, dua ta hedh nga froni dhe ta vendos në vendin e tij. Madje mund të thuhet se plotësimi i instinkteve gjakatare në këtë drejtim është një nevojë ndërkombëtare, sepse në shumë filma të zuzarëve rusë dhe të huaj janë vendosur plotësisht, dhe si rezultat heronjtë i vendosin në vendin e tyre, dhe shikuesi triumfon sepse ai ndjenja e drejtësisë është e kënaqur.

Sinonime

Burri shtiret sikur po pi kafe

Ajo që është forca është e qartë, por fjala është bisedore për momentin, dhe kjo krijon vështirësi shtesë për të kuptuar, ndaj na duhen analoge semantike për të larguar dyshimet e fundit. Pra lista vijon:

 • krenaria;
 • megalomania;
 • ethet e yjeve;
 • arrogancë;
 • arrogancë;
 • ambicie;
 • marrëzi;
 • sharje;
 • arrogancë;
 • arrogancë.

10 është një numër i mirë, le të ndalemi këtu. Mund të ketë më shumë sinonime, por ato emra që jepen mjaftojnë për të kuptuar. Siç mund ta shihni, fjalorët rrokën armët kundër objektit të studimit dhe nuk duan të njohin të paktën ndonjë vlerë pas tij. Ne do të veprojmë si një lloj avokati i djallit, veçanërisht pasi ekziston një shembull i përshtatshëm - një film me të njëjtin emër. I madh është tundimi për të kapur mundësinë.

Tendenca për forcë dhe tipare të personalitetit

Pamje nga filmi "Avokati i Djallit"

Sigurisht, që nga koha e Gogolit, ose më saktë Khlestakov, duket se ata njerëz që duan të detyrojnë nuk janë të zgjuar, por a është kështu?

Personazhi i suksesshëm i Keanu Reeves në filmin "Avokati i Djallit" (1997) e hedh poshtë këtë të vërtetë. Ai vishet me kostume të shtrenjta, jo sepse nuk ka mendje, por sepse ka jetuar në varfëri për një kohë të gjatë. Dhe kur oferta e John Milton ra mbi të, ai, natyrisht, nuk mund të rezistonte, por kush mundi?

Prandaj, në rubrikën “cilësi intelektuale” vendosim “plus”, po ato morale? Këtu, për fat të keq, "minus". Kevin Lomax nuk mund t'i rezistonte tundimit: një apartament i madh, gra të bukura në kompani, festa, mundësi financiare pothuajse të pakufizuara. Çfarë të bëjmë, djalli është tradhtar dhe përdor me mjeshtëri dobësitë njerëzore, dhe njerëzve gjithmonë u mungojnë paratë. Me fjalë të tjera, nëse jeni duke luftuar dhe pyesni veten se çfarë është forca, shikoni filmin. Shefi i Kevinit jeton në një luks mahnitës.

Por John Milton kritikon gjithashtu prirjen e Kevin për të mbishpenzuar, për t'u veshur shtrenjtë. Kreu i firmës vëren se avokati i ri është shumë i thjeshtë, nuk ka asnjë gjëegjëzë në të. Ai është mishërimi i të dukshmes. John Milton ka një strategji krejtësisht të ndryshme. Në film, Kejvina arrin të arratiset, por në libër, fundi është më i trishtuar. Dhe në fund fajin e ka Forca.

Pra, ne analizuam kuptimin e fjalës "forcë", origjinën e saj, morëm sinonime dhe një shembull të paharrueshëm.

Përshëndetje!
A ju kujtohet se si nxënësit e klasës së dytë Zhenya dhe Alice u grindën në parkun argëtues? Është mirë që gjuhëtari Aristarkh Semyonovich eci në këtë park. Ai i shpjegoi Alisës se cili është kuptimi figurativ i fjalës. Shkencëtari dhe Alice shkuan për të kërkuar Zhenya. Djali ka qëndruar përballë atraksionit “Sinonime dhe Antonime”, por nuk ka guxuar të hyjë aty.

SynAnt.png

- Zhenya! Më fal, të lutem, për fjalët e mia me gjemba, të plagos me to në zemër! Nuk do ta bëj më, premtoi Alice.
"Më lëndova zemrën me fjalë të mprehta" - e thatë në një kuptim figurativ, - u habit Zhenya. - Të fal. Dhe kush është ai pranë jush?
— Njihuni. Ky është një gjuhëtar në pension, Aristarkh Semyonovich. Ai di gjithçka për fjalët”, tha Alice.
"Unë mund t'ju ndihmoj të luani tërheqjen e Sinonimeve dhe Antonimeve," premtoi shkencëtari.

Sinonimet janë fjalë të ndryshme, por janë të afërta në kuptim.
Për shembull, "vrap" - "ngut". Këto janë sinonime.

Kuptimi i fjalëve sinonimike ndryshojnë në hije.
Lexoni fjalinë, krahasoni sinonimet "vrap" dhe "nxitim".

Zhenya jo vetëm vrapoi, ai vrapoi më shpejt se era.

nxënës shkollash Pasuria 2.svg        

Antonimet janë fjalë krejtësisht të ndryshme, të kundërta në kuptim.
Për shembull, "vrap" dhe "qëndroni" janë antonime.

Aktivi i nxënësit 2.svg   
Aktivi i nxënësit 1.svg

Sinonime apo antonime nuk mund të gjenden për çdo fjalë.
Është e pamundur të gjesh sinonime ose antonime për emrat e disa objekteve (kovë, lugë), emrat ose mbiemrat (Anya, Vitya, Pushkin), emrat gjeografikë (Moskë, Vollga).

Fjalët "sinonim" dhe "antonim" vijnë nga gjuha greke. Fjala "sinonim" mund të përkthehet si "me të njëjtin emër", dhe fjala "antonim" - "e kundërta në emër".

Aristarkh Semyonovich dhe djemtë filluan të luanin. Fjala u theksua në tabelën e rezultateve dhe ishte e nevojshme të zgjidhni sinonime ose antonime. Gjuhëtari e bëri shpejt dhe shënoi shumë pikë. Dhe djemtë nuk arritën të gjenin fjalë fare.
"Epo, ne humbëm," u mërzit Alice.
- Është e lehtë për ty, Aristarkh Semyonovich, ti i di përmendësh të gjitha sinonimet dhe antonimet! Po ne? pyeti Zhenya.
- Do të të ndihmoj tani. Shkencëtari nxori smartfonin e tij dhe filloi të kërkonte diçka në të. - Ah, ja ku janë! Fjalorë! Fjalor sinonimish dhe fjalor antonimesh.

Libri (1).svg

Ka libra të veçantë ku mblidhen fjalë - fjalorë.

Një fjalor sinonimik është një fjalor që përmban sinonime për fjalë.
Fjalori i antonimeve - një fjalor ku zgjidhen antonimet e fjalëve.

Kur Alice dhe Zhenya filluan të kërkonin sinonime dhe antonime në fjalorë, loja u bë shumë më argëtuese.

Djemtë shënuan shumë pikë në këtë tërheqje. Ata ishin të lodhur dhe vendosën të pushonin në stol.

Nëse keni nevojë të gjeni një sinonim për një fjalë, atëherë përdorni fjalorin e sinonimeve.

Nëse keni nevojë të gjeni një antonim për një fjalë, atëherë përdorni fjalorin e antonimeve.

Shembull:

Zgjidhni një sinonim për fjalën "i zgjuar".
Hapni fjalorin e sinonimeve.
Gjeni shkronjën "H". Fjala "e ndjeshme" fillon me këtë shkronjë.
Pranë fjalës "sensitive" është shkruar sinonimi i saj - "përgjegjës".

Shembull:

Zgjidhni një antonim për fjalën "dënoj".
Hapni fjalorin e antonimeve.
Gjeni shkronjën "H". Fjala "dënoj" fillon me këtë shkronjë.
Pranë fjalës "dënoj" shkruhet antonimi i saj - "inkurajoj".

Tani ju e dini se si të përdorni një fjalor!

 


0 replies on “Çfarë është origjina e forcës, kuptimi, sinonimet dhe”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *