Njerëz të ngjashëm. pse njerëzit duken njësoj

Kohët e fundit, shkencëtarët amerikanë ishin në gjendje të shpjegonin se nga vijnë njerëz të ngjashëm në botë, dhe në veçanti, kjo shqetëson pse kinezët janë kaq të ngjashëm me njëri-tjetrin. Doli se sa më i izoluar të zhvillohet një grup i caktuar etnik, aq më të ngjashëm fitojnë përfaqësuesit e tij.

Michael Sheehan, i cili është asistent profesor i neuroshkencës në Universitetin Cornell, thotë se grupi i gjeneve që janë drejtpërdrejt përgjegjës për pamjen e një personi është një lloj kuverte letrash në duart e natyrës, dhe pavarësisht se si e përzieni atë. , periodikisht bie një kombinim që ka ndodhur tashmë më parë.

Pse po ndodh kjo?

njerëz të ngjashëm

Shkencëtarët kanë përcaktuar se njerëz të ngjashëm shfaqen sepse një numër i caktuar gjenesh lidhen me pamjen shumë më tepër sesa me çdo fushë tjetër të anatomisë njerëzore. Natyrisht, shkencëtarët nuk kanë arritur ende të përcaktojnë se cilat gjene specifike janë përgjegjëse për gjerësinë e hundës, formën e fytyrës dhe veshëve, si dhe veçori të tjera të pamjes. Por një fakt mbetet i qartë - nëse njerëzit nuk janë të afërm me njëri-tjetrin, por kanë një ngjashmëri të jashtme. Ata gjithashtu do të jenë të ngjashëm me njëri-tjetrin në nivelin e gjeneve, dhe gjenet përgjegjëse për paraqitjen e një personi janë një ilustrim i shkëlqyer i kësaj.

Një fakt interesant është se fytyrat e njeriut ndryshojnë shumë më tepër mes tyre në krahasim me pjesë të tilla të trupit si këmbët ose duart. Me shumë mundësi, në procesin e evolucionit, një theks i veçantë u vu në detajet e fytyrave njerëzore, në mënyrë që përfaqësuesit e një familjeje të caktuar të mund të dalloheshin lehtësisht nga të tjerët.

Grupet

fytyra të ngjashme të njerëzve

Në procesin e evolucionit janë formuar disa grupe kryesore etnike, në të cilat gjenden njerëz të ngjashëm. Grupi më i madh i tillë është kinezët dhe hindutë, dhe në të njëjtën kohë, në përputhje me rrethanat, mundësia maksimale për të takuar dyshe është e pranishme drejtpërdrejt brenda një grupi të caktuar etnik. Me fjalë të tjera, është praktikisht e pamundur që një kinez të takojë një person tepër të ngjashëm mes afrikano-amerikanëve. Në të njëjtën kohë, vlen të përmendet fakti se një numër i madh i binjakëve mund të jenë të pranishëm brenda grupit aziatik, dhe njerëz të ngjashëm gjenden këtu shumë më shpesh se kudo tjetër.

Identiteti i tillë në raste të caktuara arrin në nivelin e binjakëve identikë, kur ngjashmëria nuk është vetëm e jashtme, por edhe e brendshme, pasi një grup thuajse identik gjenesh mund të jetë i pranishëm edhe tek njerëzit që nuk kanë një marrëdhënie të afërt apo të largët.

Si rregull, njerëzit që janë të ngjashëm me njëri-tjetrin dhe kanë të njëjtën kombësi ndryshojnë në një grup të ngjashëm gjenesh, pasi në grupet etnike të izoluara të gjitha llojet e injeksioneve madje edhe nga grupet fqinje janë minimizuar.

Sa binjakë mund të ketë?

njerëz që ngjajnë

Natyra krijon periodikisht kopje të një personi, por në të njëjtën kohë, shkenca akademike nuk mund të thotë me siguri pse shfaqen, dhe mbeten vetëm hamendjet. Sigurisht, versioni i përshkruar më sipër është më i zakonshmi sot, gjë që sugjeron se njerëzit që janë të ngjashëm me njëri-tjetrin kanë një strukturë gjenetike identike. Për një arsye aktualisht të panjohur, shfaqen disa “versione” të një personi dhe në të njëjtën kohë të gjithë kanë ADN pothuajse identike. Dyshe të tilla në qarqet shkencore zakonisht quhen biogjene, pasi, përkundër faktit se kanë prindër të ndryshëm biologjikë, ato ndryshojnë në gjene të ngjashme.

Shpesh ndodh që një numër i madh njerëzish identikë të shfaqen në natyrë në periudha të shkurtra kohore dhe ka edhe incidente të tilla kur këto intervale shtrihen për qindra apo edhe mijëra vjet. Prandaj nuk duhet të habiteni kur shihni në rrugë një dyshe të ndonjë klasiku apo politikani të famshëm.

Llogaritja matematikore

Matematikanët vendosën gjithashtu të merren me këtë çështje dhe të kontribuojnë në hetimin se pse njerëzit janë të ngjashëm me njëri-tjetrin. Në veçanti, u përdor teoria e probabilitetit, sipas së cilës shanset për një koincidencë të rastësishme të grupeve të gjeneve janë larg zeros, sepse ka disa miliardë njerëz, dhe ky numër vetëm po rritet.

Disa shkencëtarë thonë se fenomeni i shfaqjes së binjakëve të tillë është për shkak të të ashtuquajturës "marrëdhënie sekrete". Edhe nëse përdorni analiza standarde matematikore, mund të kuptoni se pas 8 brezash çdo person është pasardhës i 256 të afërmve të lidhur me gjak. Kështu, nëse nuk po flasim për 8, por, për shembull, rreth 30 breza, atëherë do të jenë një milion njerëz, dhe të gjitha këto lidhje të lidhura ngushtë bazohen në transferimin e materialit gjenetik. Në këtë drejtim, në një farë mase, të gjithë njerëzit në një kategori të caktuar etnike janë të lidhur deri diku.

Dyshe personash të famshëm

pse njerëzit duken njësoj

Shembuj interesantë se çfarë mund të jenë njerëzit shumë të ngjashëm mund të gjenden në hapësirat e hapura shtëpiake. Për shembull, ndërsa Alla Pugacheva dhe Philip Kirkorov ishin bashkëshortë, Primadonna tha se i pëlqente Nemtsov, pasi ai ishte shumë i ngjashëm me burrin e saj. Pas kësaj, shumë njerëz i shikonin vërtet dhe kuptuan se ata kishin të njëjtët veshë, sy, hundë dhe të dy në atë kohë ishin kaçurrela dhe kishin një karakter shumë gazmor, por në të njëjtën kohë nuk kishin asnjë marrëdhënie as të përafërt.

Dyshe historike

Ka edhe binjakë që janë jashtëzakonisht të ndarë në kohë. Për shembull, në fund të shekullit të 3-të në Romë, sundimtari ishte perandori Maximin, i cili ishte një dyfish pothuajse i përsosur i Adolf Hitlerit dhe në të njëjtën kohë mbeti në histori si një diktator jashtëzakonisht i ashpër. Vdekja e tij ishte po aq e palavdishme sa ajo e një pasardhësi të largët.

Busti i Thebes Montuehmet (sundimtari i Tebës së lashtë egjiptiane) dhe i Mao Ce Dunit janë shumë të ngjashëm, pavarësisht nga fakti se sundimtari i Tebës jetoi më shumë se 700 vjet para erës sonë.

Grim

njerëz shumë të ngjashëm

Ndoshta, çdo banor ose mysafir i kryeqytetit i kushtoi vëmendje faktit që në Sheshin e Kuq pothuajse gjithmonë mund të takoni binjakët e Leninit, Stalinit dhe madje edhe një numër të madh personalitetesh të tjera të famshme që fitojnë para duke bërë fotografi me kalimtarët. Gjithashtu, binjakë të tillë mund të gjenden në shfaqje të ndryshme teatrale.

Në fakt, mjaft shpesh ndodh që ngjashmëria të jetë e pranishme vetëm në llojet racore dhe antropologjike, si dhe në dizajnin dhe përmasat e jashtme të fytyrës. Nëse njerëz të tillë zhvishen dhe grimi është larë plotësisht, atëherë në këtë rast ngjashmëria ose do të zhduket plotësisht, ose nuk do të jetë më aq e dukshme, gjë që është mjaft e rëndësishme. Sigurisht, mjaft shpesh trupa të ndryshme teatrore preferojnë të punësojnë dyshe të vërteta në përbërjen e tyre, dhe jo vetëm personalitete të maskuara, pasi kjo ju lejon ta bëni shfaqjen vërtet unike.

Si të gjeni doppelgänger tuaj

njerëz të ngjashëm në botë

Në fakt, në epokën e zhvillimit të informacionit, kjo nuk është e vështirë. Njerëz të ngjashëm nga jashtë janë mjaft të zakonshëm në internet dhe shpesh mund të shihni foto të tilla në lajme, në çdo faqe ose në rrjete të ndryshme sociale. Tashmë ka një numër të madh precedentësh kur njerëzit gjetën binjakët e tyre në rrjet dhe postuan foto për krahasim.

Madje ka faqe të specializuara përmes të cilave ka njerëz të ngjashëm në botë nga fotografia. Disa ju lejojnë të gjeni kopjen tuaj vetëm midis yjeve ose figurave historike, ndërsa të tjerët zgjerohen deri në atë pikë sa mund të gjeni dyfishin tuaj edhe midis njerëzve të zakonshëm nga vende të tjera. Në burime të tilla, mjafton thjesht të ngarkoni foton tuaj në një format të caktuar, dhe më pas brenda pak ditësh të merrni një ose edhe disa foto të njerëzve shumë të ngjashëm me ju. Nëse dëshironi, mund të gjeni fytyra të ngjashme të njerëzve që ju interesojnë dhe të mos kërkoni dyfishin tuaj.

ngjashmëritë mes bashkëshortëve

Shumë njerëz shpesh vërejnë se çiftet që jetojnë së bashku për një kohë të gjatë fillojnë t'i ngjajnë njëri-tjetrit, madje disa ngjajnë aq shumë sa që më pas perceptohen si vëlla dhe motër. Para së gjithash, shumë përpiqen të shpjegojnë pse njerëzit janë të ngjashëm në këtë rast me faktin se mjaft shpesh ne vetë zgjedhim partnerë që janë të ngjashëm me ne në një masë të caktuar, por përveç kësaj, edhe tiparet e fytyrës fillojnë të bëhen të ngjashme me kalimin e kohës.

Në procesin e kryerjes së hulumtimit, shkencëtarët kanë përcaktuar se ngjashmëria vizuale është një faktor mjaft i rëndësishëm në tërheqjen e dy njerëzve me njëri-tjetrin. Në veçanti, u përcaktua se dy persona të ngjashëm të seksit të kundërt tërhiqen më shpesh, veçanërisht nëse kanë tipare të ngjashme të fytyrës.

Si shpjegohet kjo

Kjo për shkak të prirjes së lindur që çdo njeri kërkon dikë që mund t'i besohet dhe të cilin ai e "njeh". Kur e shohim dikë si një pasqyrim të mirëfilltë të vetvetes, ne automatikisht e lidhim personin me ato mendime.

Akoma më interesant është fakti se personat që ngjajnë vizualisht me njëri-tjetrin janë të prirur për marrëdhënie afatgjata, mund t'i besojnë njëri-tjetrit në maksimum dhe të shijojnë bashkëjetesën e shkujdesur. Sipas psikologëve nga Universiteti i Miçiganit, çiftet e moshuar që kanë jetuar së bashku për disa dekada gjithashtu fillojnë të bëhen të ngjashëm me kalimin e kohës, sepse njerëzit që kanë një marrëdhënie të ngushtë shpesh imitojnë në mënyrë të pandërgjegjshme shprehjet e ndryshme të fytyrës dhe gjestet e të dashurve të tyre.

Ndër të tjera, nuk mund të thuhet se çiftet e lumtur shpesh kanë karakteristika të ngjashme fizike.

Pse çiftet e lumtur ngjajnë kaq shumë

njerëz që duken të ngjashëm

Gjenetika luan rolin më të rëndësishëm në këtë rast, pasi njerëzit me tregues të ndryshëm gjenetikë fillojnë të tërheqin njëri-tjetrin shumë më tepër sesa njerëzit me një kod gjenetik të ngjashëm.

Edhe njerëzit e zakonshëm shpesh vërejnë, për shembull, se shumë gra shpesh janë të interesuara për burra që u ngjajnë baballarëve të tyre - ky është një akt nënndërgjegjeshëm përzgjedhjeje. Baballarët janë një model për vajzat e reja, dhe ky model më pas lihet mënjanë në mënyrë të pandërgjegjshme dhe formon zgjedhjen e ardhshme të një bashkëshorti për një grua të rritur. Kjo është një nga arsyet pse shpesh çiftet janë të ngjashëm me njëri-tjetrin.

Njerëzit që i përkasin të njëjtës fe, racë, moshë dhe klasë shoqërore kanë gjithmonë më shumë gjasa të zhvillojnë marrëdhënie vërtet të forta dhe të qëndrueshme. Në mënyrë të pandërgjegjshme, ata shtyhen drejt njëri-tjetrit nga fakti se për ta kultura, traditat dhe zakonet e të ngrënit nuk janë një lloj pengese, por vetëm një veçori tjetër e ngjashme.

Nëse njerëzit jetojnë së bashku për një kohë të gjatë, atëherë ata kanë më shumë gjasa që përfundimisht të përshtaten me partnerin e tyre dhe kjo përvojë jetësore, sipas shkencëtarëve, përfundimisht reflektohet në tiparet e fytyrës. Por askush nuk mund të thoshte me siguri pse njerëzit duken njësoj.

 

Me veçoritë e jashtme, me sa duket, situata është paksa e ndryshme. Edhe pse njerëzit në realitet shpesh priren të zgjedhin partnerë që nga jashtë janë të ngjashëm me ta, në vetë marrëdhënien kjo ngjashmëri vetëm sa intensifikohet: me kalimin e kohës, partnerët bëhen gjithnjë e më shumë të mbushur me zakonet dhe interesat e njëri-tjetrit, dhe gjithashtu kopjojnë reciprokisht shprehjet e fytyrës - të cilat çon në atë që ato të bëhen të ngjashme.

Partnerët romantikë në fakt duken njësoj, por nuk ngjajnë më shumë me moshën. Kjo u zbulua nga shkencëtarët amerikanë, të cilët përzgjodhën për studimin e tyre fotot e 517 çifteve të marra brenda disa viteve pas martesës dhe pas të paktën 20 vjetësh. Partnerët konsideroheshin të ngjashëm me njëri-tjetrin si nga njerëzit që vlerësuan fotot e tyre ashtu edhe nga algoritmi i njohjes së fytyrës - por me kalimin e moshës, partnerët nuk u bënë të ngjashëm as për vlerësuesit, as për algoritmin. Artikull i botuar në Raportet Shkencore .

Bazuar në fotot, studiuesit bënë një test të vogël në të cilin ishte e nevojshme të vlerësohej se sa personi në foto (në test u përdorën vetëm fytyrat me të njëjtën shprehje) është i ngjashëm me secilin nga gjashtë personat e tjerë të seksit të kundërt. (njëri prej të cilëve është partneri i personit të parë). Për të zvogëluar ndikimin e faktorëve të palëve të treta, studiuesit zgjodhën fotografi të njerëzve të së njëjtës kategori moshe si opsione (dhe nëse partneri mbante syze, njerëz me syze).

Si rezultat, rezultoi se për njerëzit e tjerë dhe për algoritmin e njohjes së fytyrës, partnerët në të vërtetë janë të ngjashëm me njëri-tjetrin, por kjo ngjashmëri nuk ndryshon me moshën; përveç kësaj, vlerësimi i probabilitetit që dy persona të martohen nuk varej as nga mosha e personave në fotografi. Rezulton se tiparet e jashtme qëndrojnë në përputhje me faktorë të tjerë që i bëjnë partnerët të ngjashëm me njëri-tjetrin: interesat, tiparet e karakterit dhe botëkuptimi. 

Ky supozim, megjithatë, deri më tani ka qenë vetëm një hipotezë: ende nuk ka qenë e mundur të testohet empirikisht në mostra të mëdha. Ping Ping Tea-makorn dhe Michal Kosinski nga Universiteti Stanford vendosën ta rregullojnë këtë. Për ta bërë këtë, ata mblodhën nga burime të hapura fotografi të 517 çifteve heteroseksuale: një fotografi e bërë brenda disa viteve pas martesës dhe një fotografi e bërë të paktën 20 vjet më vonë (periudha maksimale është 69 vjet). 

Në të njëjtën kohë, ngjashmëria është ende baza fillestare e marrëdhënieve romantike, dhe jo një shenjë që zhvillohet me kalimin e kohës: studimet tregojnë se partnerët që kanë qenë së bashku për më pak se gjashtë muaj nuk janë më pak të ngjashëm me njëri-tjetrin për sa i përket interesave, karakterit. , dhe botëkuptimet sesa partnerët në një marrëdhënie afatgjatë. 

Një model tjetër interesant që mund të gjurmohet në marrëdhëniet romantike është përsëritja: për shembull, vitin e kaluar, shkencëtarët zbuluan se njerëzit i qëndrojnë besnikë një lloji partneri dhe marrëdhëniet e tyre të reja shpesh ndjekin skenarin e të vjetrave.

 

Një total prej 270 personash morën pjesë në studim: 153 do t'u caktohej një pikë nga një në gjashtë bazuar në sa i ngjashëm është një person me secilin nga gjashtë personat e seksit të kundërt, dhe 117 për të vlerësuar gjasat që personi i parë është i martuar me ndonjë nga të tjerët.gjashtë dhe gjithashtu cakton një pikë nga një deri në gjashtë. Për më tepër, shkencëtarët krahasuan ngjashmërinë e jashtme të partnerëve duke përdorur algoritmin e njohjes së fytyrës VGGFace2.

Megjithëse përzgjedhja seksuale e njerëzve (ndryshe nga shumica e kafshëve) është më e rastësishme, disa modele të përgjithshme në zgjedhjen e një partneri romantik ende mund të gjurmohen. Për shembull, punimet teorike psikologjike kanë thënë për disa dekada se njerëzit priren të zgjedhin një partner që është i ngjashëm në disa aspekte, dhe disa vepra empirike gjithashtu e vënë në dukje këtë.

Kohët e fundit, shkencëtarët amerikanë ishin në gjendje të shpjegonin se nga vijnë njerëz të ngjashëm në botë, dhe në veçanti, kjo shqetëson pse kinezët janë kaq të ngjashëm me njëri-tjetrin. Doli se sa më i izoluar të zhvillohet një grup i caktuar etnik, aq më të ngjashëm fitojnë përfaqësuesit e tij.

Michael Sheehan, i cili është asistent profesor i neuroshkencës në Universitetin Cornell, thotë se grupi i gjeneve që janë drejtpërdrejt përgjegjës për pamjen e një personi është një lloj kuverte letrash në duart e natyrës, dhe pavarësisht se si e përzieni atë. , periodikisht bie një kombinim që ka ndodhur tashmë më parë.

Pse po ndodh kjo?

njerëz të ngjashëm

Shkencëtarët kanë përcaktuar se njerëz të ngjashëm shfaqen sepse një numër i caktuar gjenesh lidhen me pamjen shumë më tepër sesa me çdo fushë tjetër të anatomisë njerëzore. Natyrisht, shkencëtarët nuk kanë arritur ende të përcaktojnë se cilat gjene specifike janë përgjegjëse për gjerësinë e hundës, formën e fytyrës dhe veshëve, si dhe veçori të tjera të pamjes. Por një fakt mbetet i qartë - nëse njerëzit nuk janë të afërm me njëri-tjetrin, por kanë një ngjashmëri të jashtme. Ata gjithashtu do të jenë të ngjashëm me njëri-tjetrin në nivelin e gjeneve, dhe gjenet përgjegjëse për paraqitjen e një personi janë një ilustrim i shkëlqyer i kësaj.

Një fakt interesant është se fytyrat e njeriut ndryshojnë shumë më tepër mes tyre në krahasim me pjesë të tilla të trupit si këmbët ose duart. Me shumë mundësi, në procesin e evolucionit, një theks i veçantë u vu në detajet e fytyrave njerëzore, në mënyrë që përfaqësuesit e një familjeje të caktuar të mund të dalloheshin lehtësisht nga të tjerët.

Grupet

fytyra të ngjashme të njerëzve

Në procesin e evolucionit janë formuar disa grupe kryesore etnike, në të cilat gjenden njerëz të ngjashëm. Grupi më i madh i tillë është kinezët dhe hindutë, dhe në të njëjtën kohë, në përputhje me rrethanat, mundësia maksimale për të takuar dyshe është e pranishme drejtpërdrejt brenda një grupi të caktuar etnik. Me fjalë të tjera, është praktikisht e pamundur që një kinez të takojë një person tepër të ngjashëm mes afrikano-amerikanëve. Në të njëjtën kohë, vlen të përmendet fakti se një numër i madh i binjakëve mund të jenë të pranishëm brenda grupit aziatik, dhe njerëz të ngjashëm gjenden këtu shumë më shpesh se kudo tjetër.

Identiteti i tillë në raste të caktuara arrin në nivelin e binjakëve identikë, kur ngjashmëria nuk është vetëm e jashtme, por edhe e brendshme, pasi një grup thuajse identik gjenesh mund të jetë i pranishëm edhe tek njerëzit që nuk kanë një marrëdhënie të afërt apo të largët.

Si rregull, njerëzit që janë të ngjashëm me njëri-tjetrin dhe kanë të njëjtën kombësi ndryshojnë në një grup të ngjashëm gjenesh, pasi në grupet etnike të izoluara të gjitha llojet e injeksioneve madje edhe nga grupet fqinje janë minimizuar.

Sa binjakë mund të ketë?

njerëz që ngjajnë

Natyra krijon periodikisht kopje të një personi, por në të njëjtën kohë, shkenca akademike nuk mund të thotë me siguri pse shfaqen, dhe mbeten vetëm hamendjet. Sigurisht, versioni i përshkruar më sipër është më i zakonshmi sot, gjë që sugjeron se njerëzit që janë të ngjashëm me njëri-tjetrin kanë një strukturë gjenetike identike. Për një arsye aktualisht të panjohur, shfaqen disa “versione” të një personi dhe në të njëjtën kohë të gjithë kanë ADN pothuajse identike. Dyshe të tilla në qarqet shkencore zakonisht quhen biogjene, pasi, përkundër faktit se kanë prindër të ndryshëm biologjikë, ato ndryshojnë në gjene të ngjashme.

Shpesh ndodh që një numër i madh njerëzish identikë të shfaqen në natyrë në periudha të shkurtra kohore dhe ka edhe incidente të tilla kur këto intervale shtrihen për qindra apo edhe mijëra vjet. Prandaj nuk duhet të habiteni kur shihni në rrugë një dyshe të ndonjë klasiku apo politikani të famshëm.

Llogaritja matematikore

Matematikanët vendosën gjithashtu të merren me këtë çështje dhe të kontribuojnë në hetimin se pse njerëzit janë të ngjashëm me njëri-tjetrin. Në veçanti, u përdor teoria e probabilitetit, sipas së cilës shanset për një koincidencë të rastësishme të grupeve të gjeneve janë larg zeros, sepse ka disa miliardë njerëz, dhe ky numër vetëm po rritet.

Disa shkencëtarë thonë se fenomeni i shfaqjes së binjakëve të tillë është për shkak të të ashtuquajturës "marrëdhënie sekrete". Edhe nëse përdorni analiza standarde matematikore, mund të kuptoni se pas 8 brezash çdo person është pasardhës i 256 të afërmve të lidhur me gjak. Kështu, nëse nuk po flasim për 8, por, për shembull, rreth 30 breza, atëherë do të jenë një milion njerëz, dhe të gjitha këto lidhje të lidhura ngushtë bazohen në transferimin e materialit gjenetik. Në këtë drejtim, në një farë mase, të gjithë njerëzit në një kategori të caktuar etnike janë të lidhur deri diku.

Dyshe personash të famshëm

pse njerëzit duken njësoj

Shembuj interesantë se çfarë mund të jenë njerëzit shumë të ngjashëm mund të gjenden në hapësirat e hapura shtëpiake. Për shembull, ndërsa Alla Pugacheva dhe Philip Kirkorov ishin bashkëshortë, Primadonna tha se i pëlqente Nemtsov, pasi ai ishte shumë i ngjashëm me burrin e saj. Pas kësaj, shumë njerëz i shikonin vërtet dhe kuptuan se ata kishin të njëjtët veshë, sy, hundë dhe të dy në atë kohë ishin kaçurrela dhe kishin një karakter shumë gazmor, por në të njëjtën kohë nuk kishin asnjë marrëdhënie as të përafërt.

Dyshe historike

Ka edhe binjakë që janë jashtëzakonisht të ndarë në kohë. Për shembull, në fund të shekullit të 3-të në Romë, sundimtari ishte perandori Maximin, i cili ishte një dyfish pothuajse i përsosur i Adolf Hitlerit dhe në të njëjtën kohë mbeti në histori si një diktator jashtëzakonisht i ashpër. Vdekja e tij ishte po aq e palavdishme sa ajo e një pasardhësi të largët.

Busti i Thebes Montuehmet (sundimtari i Tebës së lashtë egjiptiane) dhe i Mao Ce Dunit janë shumë të ngjashëm, pavarësisht nga fakti se sundimtari i Tebës jetoi më shumë se 700 vjet para erës sonë.

Grim

njerëz shumë të ngjashëm

Ndoshta, çdo banor ose mysafir i kryeqytetit i kushtoi vëmendje faktit që në Sheshin e Kuq pothuajse gjithmonë mund të takoni binjakët e Leninit, Stalinit dhe madje edhe një numër të madh personalitetesh të tjera të famshme që fitojnë para duke bërë fotografi me kalimtarët. Gjithashtu, binjakë të tillë mund të gjenden në shfaqje të ndryshme teatrale.

Në fakt, mjaft shpesh ndodh që ngjashmëria të jetë e pranishme vetëm në llojet racore dhe antropologjike, si dhe në dizajnin dhe përmasat e jashtme të fytyrës. Nëse njerëz të tillë zhvishen dhe grimi është larë plotësisht, atëherë në këtë rast ngjashmëria ose do të zhduket plotësisht, ose nuk do të jetë më aq e dukshme, gjë që është mjaft e rëndësishme. Sigurisht, mjaft shpesh trupa të ndryshme teatrore preferojnë të punësojnë dyshe të vërteta në përbërjen e tyre, dhe jo vetëm personalitete të maskuara, pasi kjo ju lejon ta bëni shfaqjen vërtet unike.

Si ta gjeni doppelgänger-in tuaj?

njerëz të ngjashëm në botë

Në fakt, në epokën e zhvillimit të informacionit, kjo nuk është e vështirë. Njerëz të ngjashëm nga jashtë janë mjaft të zakonshëm në internet dhe shpesh mund të shihni foto të tilla në lajme, në çdo faqe ose në rrjete të ndryshme sociale. Tashmë ka një numër të madh precedentësh kur njerëzit gjetën binjakët e tyre në rrjet dhe postuan foto për krahasim.

Madje ka faqe të specializuara përmes të cilave ka njerëz të ngjashëm në botë nga fotografia. Disa ju lejojnë të gjeni kopjen tuaj vetëm midis yjeve ose figurave historike, ndërsa të tjerët zgjerohen deri në atë pikë sa mund të gjeni dyfishin tuaj edhe midis njerëzve të zakonshëm nga vende të tjera. Në burime të tilla, mjafton thjesht të ngarkoni foton tuaj në një format të caktuar, dhe më pas brenda pak ditësh të merrni një ose edhe disa foto të njerëzve shumë të ngjashëm me ju. Nëse dëshironi, mund të gjeni fytyra të ngjashme të njerëzve që ju interesojnë dhe të mos kërkoni dyfishin tuaj.

ngjashmëritë mes bashkëshortëve

Shumë njerëz shpesh vërejnë se çiftet që jetojnë së bashku për një kohë të gjatë fillojnë t'i ngjajnë njëri-tjetrit, madje disa ngjajnë aq shumë sa që më pas perceptohen si vëlla dhe motër. Para së gjithash, shumë përpiqen të shpjegojnë pse njerëzit janë të ngjashëm në këtë rast me faktin se mjaft shpesh ne vetë zgjedhim partnerë që janë të ngjashëm me ne në një masë të caktuar, por përveç kësaj, edhe tiparet e fytyrës fillojnë të bëhen të ngjashme me kalimin e kohës.

Në procesin e kryerjes së hulumtimit, shkencëtarët kanë përcaktuar se ngjashmëria vizuale është një faktor mjaft i rëndësishëm në tërheqjen e dy njerëzve me njëri-tjetrin. Në veçanti, u përcaktua se dy persona të ngjashëm të seksit të kundërt tërhiqen më shpesh, veçanërisht nëse kanë tipare të ngjashme të fytyrës.

Çfarë e shpjegon këtë?

Kjo për shkak të prirjes së lindur që çdo njeri kërkon dikë që mund t'i besohet dhe të cilin ai e "njeh". Kur e shohim dikë si një pasqyrim të mirëfilltë të vetvetes, ne automatikisht e lidhim personin me ato mendime.

Akoma më interesant është fakti se personat që ngjajnë vizualisht me njëri-tjetrin janë të prirur për marrëdhënie afatgjata, mund t'i besojnë njëri-tjetrit në maksimum dhe të shijojnë bashkëjetesën e shkujdesur. Sipas psikologëve nga Universiteti i Miçiganit, çiftet e moshuar që kanë jetuar së bashku për disa dekada gjithashtu fillojnë të bëhen të ngjashëm me kalimin e kohës, sepse njerëzit që kanë një marrëdhënie të ngushtë shpesh imitojnë në mënyrë të pandërgjegjshme shprehjet e ndryshme të fytyrës dhe gjestet e të dashurve të tyre.

Ndër të tjera, nuk mund të thuhet se çiftet e lumtur shpesh kanë karakteristika të ngjashme fizike.

Pse çiftet e lumtura ngjajnë kaq shumë?

njerëz që duken të ngjashëm

Gjenetika luan rolin më të rëndësishëm në këtë rast, pasi njerëzit me tregues të ndryshëm gjenetikë fillojnë të tërheqin njëri-tjetrin shumë më tepër sesa njerëzit me një kod gjenetik të ngjashëm.

Edhe njerëzit e zakonshëm shpesh vërejnë, për shembull, se shumë gra shpesh janë të interesuara për burra që u ngjajnë baballarëve të tyre - ky është një akt nënndërgjegjeshëm përzgjedhjeje. Baballarët janë një model për vajzat e reja, dhe ky model më pas lihet mënjanë në mënyrë të pandërgjegjshme dhe formon zgjedhjen e ardhshme të një bashkëshorti për një grua të rritur. Kjo është një nga arsyet pse shpesh çiftet janë të ngjashëm me njëri-tjetrin.

Njerëzit që i përkasin të njëjtës fe, racë, moshë dhe klasë shoqërore kanë gjithmonë më shumë gjasa të zhvillojnë marrëdhënie vërtet të forta dhe të qëndrueshme. Në mënyrë të pandërgjegjshme, ata shtyhen drejt njëri-tjetrit nga fakti se për ta kultura, traditat dhe zakonet e të ngrënit nuk janë një lloj pengese, por vetëm një veçori tjetër e ngjashme.

Nëse njerëzit jetojnë së bashku për një kohë të gjatë, atëherë ata kanë më shumë gjasa që përfundimisht të përshtaten me partnerin e tyre dhe kjo përvojë jetësore, sipas shkencëtarëve, përfundimisht reflektohet në tiparet e fytyrës. Por askush nuk mund të thoshte me siguri pse njerëzit duken njësoj.

Në vitin 1999, rezultatet e një studimi kurioz u botuan në revistën "Aktual Psychology". Autorët e eksperimentit përdorën grafikë kompjuterike për të përcaktuar nëse ngjashmëria fizike është një faktor kyç në shfaqjen e simpatisë. Doli që po.

Lumturia familjare

Psikologët krahasuan fotot e çifteve kur ata u martuan për herë të parë me fotot e bëra pas 25 vitesh martesë. Ata zbuluan se edhe nëse çifti fillimisht nuk dukej njësoj, me kalimin e kohës, bashkëshortët filluan të dukeshin njësoj. Për më tepër, sa më e lumtur dhe më e gjatë të ishte martesa, aq më qartë mund të gjurmohet ngjashmëria e jashtme. Studiuesit madje kanë vërejtur se çiftet që janë në marrëdhënie të lumtura afatgjatë zhvillojnë rrudha në të njëjtat vende, gjë që duket vërtet e mahnitshme.
Një mendim i ngjashëm u shpreh nga studiues skocezë nga Departamenti i Psikologjisë në Universitetin e Stirling. Ata vërtetuan eksperimentalisht hipotezën se një person priret të zgjedhë një partner me tipare të caktuara të fytyrës të ngjashme me ato të prindit të seksit të kundërt, pasi gjithçka e njohur është më e besueshme. Në të njëjtën kohë, studiuesit vunë në dukje se kjo është e mundur vetëm në rastin e marrëdhënieve të mira midis prindërve dhe fëmijëve. Kështu, shkenca konfirmon se bukuria nuk është vetëm një fenomen shoqëror, dhe koncepti i atraktivitetit është i ngulitur në biologjinë tonë.
Një shembull bindës ylli është Cash Warren dhe Jessica Alba. Fansat e kanë vënë re më shumë se një herë se Xhesika është imazhi i motrës së Warrenit dhe Cash është si dy pika uji të ngjashme me babain e saj.
Psikologu David Parret thotë se secili prej nesh ka një imazh të një fytyre ideale me të cilën krahasojmë fytyrat e tjera. Sipas mendimit të tij, një person në një nivel nënndërgjegjeshëm e konsideron të tijin si një person të tillë.

Ne zgjedhim partnerë të ngjashëm me prindërit tanë

Kur flasin për ngjashmërinë e të dashuruarve, nënkuptojnë jo vetëm pamjen e jashtme (tiparet e fytyrës dhe ovale, ngjyrën e flokëve, ngjyrën e syve), por edhe mënyrën e komunikimit. Njerëzit kanë një mënyrë të veçantë komunikimi, ndonjëherë të kuptueshme vetëm për të dy: disa shprehje, pseudonime, shaka dhe çudira. Për më tepër, partnerët fillojnë të pasqyrojnë modelet e të folurit të njëri-tjetrit: përdorin të njëjtat kthesa të të folurit, theksin, intonacionin.
Intimiteti emocional përfundimisht fillon të pasqyrojë sjelljen e bashkëshortit. Partnerët adoptojnë zakone, veshin rroba në të njëjtin stil, ndajnë interesa të përbashkëta. Dhe sa më gjatë të jenë në një lidhje, aq më shumë ngjajnë. Në një moment, ata zbulojnë se me të vërtetë janë bërë dy gjysma të një tërësie.

Përvoja e Përgjithshme

Tamsin Saxton, profesor i psikologjisë në Universitetin Northumbria në Angli, erdhi në këtë mendim. Ajo sugjeron që gjërat e njohura duken më tërheqëse për një person - një fenomen që profesori e quan "efekti i afërsisë". Përveç kësaj, një person beson në mënyrë të pandërgjegjshme se një partner i mundshëm, tiparet e të cilit janë të ngjashme me ato të një prindi të seksit të kundërt, mund të jetë bartës i gjeneve më të përshtatshme.
Lexoni më shumë rreth kësaj në MedAboutMe.

Ne zgjedhim partnerë të ngjashëm me prindërit tanë
Pra, psikologët nga Universiteti i Kalifornisë vunë re të njëjtin reagim të syve tek bashkëshortët kur dëgjuan informacione të njohura për ta. Shkencëtarët kanë arritur në përfundimin se mimika e pavetëdijshme është karakteristikë e çifteve që jetojnë së bashku.

Ne zgjedhim vetë

Përvoja e Përgjithshme
Një arsye tjetër pse çiftet përfundojnë të duken njësoj është lumturia martesore. Ky përfundim është bërë nga psikologet Pamela Adelman dhe Sheila Murphy.
Siç ka treguar hulumtimi i profesor Saxton, i njëjti model funksionon për vëllezërit e motrat. Psikologu mori foto të vëllezërve dhe partnerëve të 56 vajzave dhe i ndau në grupe. Secili grup përfshinte fotografi të një vëllai, një partneri dhe të të huajve. Të anketuarve iu kërkua të zgjidhnin njerëzit më të ngjashëm nga një grup. Shumica dërrmuese ishin çifte të sakta vëlla-partner. Profesor Saxton arriti në përfundimin se në këtë rast po flasim për një grup të ngjashëm gjenesh.
Pra, studiuesit morën fotografi të pjesëmarrësve në eksperiment dhe i përpunuan në atë mënyrë që të ndryshonin gjininë e një personi. Të anketuarve iu ofruan fotografi të anëtarëve të seksit të kundërt, dhe shumica zgjodhën ... vetë. Autorët arritën në përfundimin se në mënyrë të pandërgjegjshme një person zgjedh një partner me tipare të ngjashme, formë dhe ngjyrë sysh, buzëqeshje, fytyrë ovale.

Gjuha e trupit
Është vërtetuar shkencërisht se partnerët me kalimin e kohës, pa e vënë re vetë, fillojnë të kopjojnë gjuhën e trupit të njëri-tjetrit - gjeste, disa lëvizje delikate, qëndrime. Për shembull, zakoni i fërkimit të ballit, prekjes së fytyrës, tundjes së këmbës, buzëqeshjes, mbylljes së syve ose shikimit larg për një moment.

Një mënyrë e veçantë për të komunikuar

Me siguri e keni vënë re që të dashuruarit në çift janë çuditërisht të ngjashëm me njëri-tjetrin: tiparet e fytyrës, shprehjet e fytyrës, intonacionet, zakonet. Disa mund të mendojnë se kjo është një rastësi, por studiuesit gjetën disa shpjegime shkencore për këtë.
Kështu, studiuesit japin argumente të forta në favor të faktit që çiftet kanë filluar të duken njësoj. Por a mundet shkenca rigoroze të marrë parasysh gjithçka? Ndodh që disa forca të panjohura tërheqin të kundërta të plota. Ndoshta, dashuria për shkencën do të mbetet një mister i pazgjidhur. Dhe kjo është e mrekullueshme.
Mbështeti teorinë se njerëzit zgjedhin partnerë që janë të ngjashëm me veten e tyre, piktorja dhe shkrimtarja e portreteve Suzy Malin në librin Dashuri me shikim të parë. Ajo analizoi disa martesa me të famshëm, si Victoria dhe David Beckham, Benedict Cumberbatch dhe Sophie Hunter, Scarlett Johansson dhe Colin Josta, Justin Timberlake dhe Jessica Biel, Jessica Alba dhe Cash Warren, dhe krijoi fotomontazhe që sigurojnë që like të tërhiqen me të vërtetë. .
Së fundi, shkencëtarët e quajnë përvojën e përbashkët një nga arsyet kryesore të ngjashmërisë së bashkëshortëve. Të jetosh së bashku është një përvojë e shumë përshtypjeve dhe emocioneve: suksese dhe dështime, pikëllime dhe gëzime, humbje dhe fitime. Martesa është një përvojë dhe histori e përbashkët që nuk mund të mos reflektohet në pamje.

Profesori i psikologjisë David Perret kreu një eksperiment interesant. Për studimin, u mblodhën fotografi të studentëve dhe më pas u rregulluan duke përdorur një program kompjuterik, të dhënat e tyre të jashtme, përkatësisht gjininë. Studentëve iu kërkua të zgjidhnin nga të gjitha fotot që morën partnerët më tërheqës seksualisht për ta. Në shumicën e rasteve, studentët zgjodhën vetë. Vetë profesori beson se “çdo person mban në kokë imazhin e një fytyre të caktuar ideale. Ai krahason njerëzit e tjerë me të. Sa më të ngjashme të jenë, aq më tërheqëse duken. Me sa duket, ne vetë jemi një person i tillë.

Sigurisht, pamja nuk është një faktor vendimtar në zgjedhjen e një të dashur. Përveç pamjes, marrim parasysh karakterin, erën, rrethin shoqëror, interesat, sensin e humorit dhe pikëpamjen për jetën. Dhe ndoshta, çiftet e lumtura në procesin e marrëdhënieve bëhen gjithnjë e më shumë të ngjashme me njëri-tjetrin si nga jashtë ashtu edhe në karakter.

Çfarë është ngacmimi në terma të thjeshtë dhe si ta dallojmë atë nga një vendndodhje e mirë

Ekziston një besim popullor se ne zgjedhim një partner që duket si ne. Shkencëtarët Benedict Jones dhe Anthony Little kryen një studim në të cilin ata deklaruan se një person ka tendencë të zgjedhë një partner që do t'i ngjajë më shumë prindit të seksit të kundërt sesa atij. Siç e dini, fëmijët duken si prindërit e tyre dhe tiparet e njohura tërheqin njerëzit dhe frymëzojnë më shumë besim. Studimi tregoi gjithashtu faktin se një zgjedhje e tillë bëhet nga njerëzit nëse ka pasur një marrëdhënie të mirë mes fëmijës dhe prindit.

Si të mbroheni nga abuzuesit dhe të tërheqni një marrëdhënie të shëndetshme me një burrë në jetën tuaj: përgjigjet një psikolog

Kur takohemi për herë të parë, i kushtojmë vëmendje pamjes. Ky informacion lexohet në një nivel të pavetëdijshëm. Fjalë për fjalë pas pesë sekondash, përshtypja e parë e një personi është formuar tashmë. Një vështrim, rrudhat e fytyrës, lëvizjet, zëri - e gjithë kjo krijon një ide të përgjithshme të personalitetit. Dhe sado të argumentojmë se pamja e jashtme nuk është një faktor i rëndësishëm, në fakt nuk është plotësisht e vërtetë. Pamja është një aspekt i rëndësishëm, veçanërisht kur zgjedh një binjak shpirti. Nëse nga pamja e jashtme një person na bën përshtypje, atëherë duam ta njohim më afër. Vetëm në procesin e komunikimit i kushtojmë vëmendje karakterit, zakoneve, stilit të të folurit, por primare është ende pamja.

Një studim interesant u krye nga Carlota Buters, dhe ai tregoi se një rreth i vazhdueshëm i njerëzve me të cilët ne komunikojmë rregullisht formon një "imazh ideal" në mendjet tona. Kështu, vajzat që ndiqnin shkollat ​​me një seks më vonë zgjodhën fytyrat më të feminizuara të meshkujve dhe femrave.

Ndoshta ju është dashur t'i ndaloni sytë nga një çift që po kalonte dhe të vini re mendërisht: "Uau, sa të ngjashëm janë." Ose në rrethin tuaj ka të dashuruar për të cilët thuhet se janë si vëlla e motër. Vendosëm të analizojmë se cili prej yjeve është i ngjashëm me shpirtin binjak dhe rezultatet, le të themi, na befasuan. Lista jonë përfshin: Victoria Beckham dhe David Beckham, Scarlett Johansson dhe Colin Jost, Rooney Mara dhe Joaquin Phoenix, Sophie Hunter dhe Benedict Cumberbatch, Hailey Baldwin dhe Justin Bieber, Sasha Savelyeva dhe Kirill Safronov, Angelica Varum dhe Leonid Agutin.

Dikush do të mendojë - një rastësi, por shkencëtarët kureshtarë kanë gjetur shpjegime shkencore për këtë. Gjëja më tërheqëse në këtë histori është se mendimet janë të ndara, por fakti mbetet.

Çfarë lloje meshkujsh ka dhe si të komunikoni me ta në mënyrë korrekte – thotë një psikologe

6 çifte të famshëm që u ndanë, por më pas vendosën t'i japin njëri-tjetrit një shans të dytë

: https://i0.wp.com/i0.wp.com/www.pictriev.com/

Faqja PicTriev.com

Të afërmit, natyrisht, mund të jenë të ngjashëm me njëri-tjetrin edhe me një hendek prej dy ose tre brezash. Është interesante se bashkëshortët që kanë jetuar së bashku për shumë vite gjithashtu bëhen të ngjashëm me njëri-tjetrin.

Shpesh ngjashmëria e njerëzve përcaktohet nga shprehjet e fytyrës, gjestet, tiparet e sjelljes. Pra, ju mund të kopjoni pothuajse çdo banor të Tokës. Çfarë përdoret, për shembull, nga parodistët e personaliteteve të famshme.

- një faqe me një numër të madh fotografish. Nëse regjistroheni në të dhe ngarkoni një foto, mund ta skanoni për njerëz të ngjashëm.

3.playanalogia.com

Disa kufizime

Kjo metodë do të jetojë për aq kohë sa të jetojnë motorët e kërkimit (mirë, ose derisa të bllokojnë opsionin për të kërkuar imazhe bazuar në imazhin (më falni për tautologjinë)).

Për më tepër, metoda çdo vit do të japë rezultatin gjithnjë e më të saktë (ndërsa zhvillohen algoritmet e motorëve të kërkimit). Ka shumë motorë kërkimi, unë do të jap një udhëzim të vogël se si të kërkoni Google me foto.

1. Së pari, shkoni në faqen https://i0.wp.com/www.google.ru dhe hapni kërkimin e imazheve (shih Fig. 3).

Oriz. 3. Kërkimi i imazheve në Google

3. Më pas ngarkoni foton tuaj dhe kërkoni në Google për foto të ngjashme.

Si rezultat, shohim që gruaja në foto duket si Sofia Vergara (në rezultatet e gjetura do të ketë shumë foto të ngjashme me tuajat).

Nga rruga, në një mënyrë të ngjashme, ju mund të gjeni njerëz të ngjashëm në Yandex, dhe në të vërtetë çdo motor tjetër kërkimi që mund të kërkojë me foto. A mund ta imagjinoni hapësirën për testim? Po sikur nesër të dalë një motor i ri kërkimi ose të shfaqen algoritme të reja, më të avancuara?! Prandaj, kjo metodë është më e besueshme dhe premtuese ...

Lindja e fëmijëve dhe gjenet

- në këtë faqe mund të gjeni një dyshe midis të famshëmve. Duhet të regjistroheni përpara se të kërkoni. Ndërsa funksionon falas, është e mundur të instaloni një aplikacion për një telefon celular.

2. https://i0.wp.com/i0.wp.com/www.tineye.com/

Puna është se nëna natyrë nuk ka aq shumë forma dhe materiale për krijimin e imazheve njerëzore, sa mund të duket në shikim të parë. Të gjithë e dimë se ka vetëm disa raca njerëzore dhe njerëzit brenda njërës prej tyre shpesh kanë tipare fizionomike mjaft të ngjashme. Pra, kinezët, për shembull, veçanërisht nga pikëpamja e një evropiani, duken shumë të ngjashëm me njëri-tjetrin. Interesante, "raca e zezë" gjithashtu i percepton të gjithë "të bardhët" si të ngjashëm me njëri-tjetrin.

Faqja e internetit
"(ngarko imazh);

 • pastaj zgjidhni foton tuaj të përgatitur;
 • atëherë shërbimi mendon për 5-10 sekonda. - dhe ju jep rezultatet: moshën e personit në foto, gjininë e tij dhe njerëzit e famshëm me të cilët duket fotografia (nga rruga, përqindja e ngjashmërisë llogaritet automatikisht). Shërbimi është veçanërisht i dobishëm për ata njerëz që duan të jenë si dikush tjetër - ata ndryshuan pak imazhin e tyre, bënë një foto, ngarkuan një foto dhe shikuan se në cilin drejtim ka ndryshuar përqindja e ngjashmërisë.

 

Të afërmit dhe bashkëshortët

Ku tjetër mund të shikoni?
- një faqe e mirë për të gjetur dyshe, por kohët e fundit shpesh nuk është e disponueshme. Ndoshta zhvilluesit e kanë braktisur atë?

Kjo përfundon artikullin. Për të qenë i sinqertë, unë kurrë nuk kam qenë i interesuar në mënyrë specifike dhe nuk e kam studiuar thellë këtë temë, kështu që do të jem shumë mirënjohës për komentet dhe shtesat konstruktive.

Dhe gjëja e fundit - mos u mashtroni nga premtime të ndryshme për gjetjen e njerëzve të ngjashëm për SMS - në 90% të rasteve kjo është një mashtrim, për fat të keq ...

1. https://i0.wp.com/i0.wp.com/celebrity.myheritage.com

Kohët e fundit, shkencëtarët amerikanë ishin në gjendje të shpjegonin se nga vijnë njerëz të ngjashëm në botë, dhe në veçanti, kjo shqetëson pse kinezët janë kaq të ngjashëm me njëri-tjetrin. Doli se sa më i izoluar të zhvillohet një grup i caktuar etnik, aq më të ngjashëm fitojnë përfaqësuesit e tij.

Michael Sheehan, i cili është asistent profesor i neuroshkencës në Universitetin Cornell, thotë se grupi i gjeneve që janë drejtpërdrejt përgjegjës për pamjen e një personi është një lloj kuverte letrash në duart e natyrës, dhe pavarësisht se si e përzieni atë. , periodikisht bie një kombinim që ka ndodhur tashmë më parë.

Pse po ndodh kjo?

Shkencëtarët kanë përcaktuar se njerëz të ngjashëm shfaqen sepse një numër i caktuar gjenesh lidhen me pamjen shumë më tepër sesa me çdo fushë tjetër të anatomisë njerëzore. Natyrisht, shkencëtarët nuk kanë arritur ende të përcaktojnë se cilat gjene specifike janë përgjegjëse për gjerësinë e hundës, formën e fytyrës dhe veshëve, si dhe veçori të tjera të pamjes. Por një fakt mbetet i qartë - nëse njerëzit nuk janë të afërm me njëri-tjetrin, por kanë një ngjashmëri të jashtme. Ata gjithashtu do të jenë të ngjashëm me njëri-tjetrin në nivelin e gjeneve, dhe gjenet përgjegjëse për paraqitjen e një personi janë një ilustrim i shkëlqyer i kësaj.

Një fakt interesant është se fytyrat e njeriut ndryshojnë shumë më tepër mes tyre në krahasim me pjesë të tilla të trupit si këmbët ose duart. Me shumë mundësi, në procesin e evolucionit, një theks i veçantë u vu në detajet e fytyrave njerëzore, në mënyrë që përfaqësuesit e një familjeje të caktuar të mund të dalloheshin lehtësisht nga të tjerët.

Grupet

Gjenetika luan rolin më të rëndësishëm në këtë rast, pasi njerëzit me tregues të ndryshëm gjenetikë fillojnë të tërheqin njëri-tjetrin shumë më tepër sesa njerëzit me një kod gjenetik të ngjashëm.

Edhe njerëzit e zakonshëm shpesh vërejnë, për shembull, se shumë gra shpesh janë të interesuara për burra që u ngjajnë baballarëve të tyre - ky është një akt nënndërgjegjeshëm përzgjedhjeje. Baballarët janë për vajza të reja, dhe ky model më pas shtyhet në mënyrë të pandërgjegjshme dhe formon zgjedhjen e mëtejshme të një bashkëshorti për një grua të rritur. Kjo është një nga arsyet pse shpesh çiftet janë të ngjashëm me njëri-tjetrin.

Njerëzit që i përkasin të njëjtës fe, racë, moshë dhe klasë shoqërore kanë gjithmonë më shumë gjasa të zhvillojnë marrëdhënie vërtet të forta dhe të qëndrueshme. Në mënyrë të pandërgjegjshme, ata shtyhen drejt njëri-tjetrit nga fakti se për ta kultura, traditat dhe zakonet e të ngrënit nuk janë një lloj pengese, por vetëm një veçori tjetër e ngjashme.

Nëse njerëzit jetojnë së bashku për një kohë të gjatë, atëherë ata kanë më shumë gjasa që përfundimisht të përshtaten me partnerin e tyre dhe kjo përvojë jetësore, sipas shkencëtarëve, përfundimisht reflektohet në tiparet e fytyrës. Por askush nuk mund të thoshte me siguri pse njerëzit duken njësoj.

Sipas shkencëtarëve, çdo racë ka brenda vetes nga 400 deri në 600 gjini të ndryshme, të dalluara gjenetikisht. Pra, nuk ka gjithashtu shumë ndryshime brenda racës dhe gjinisë, duke pasur parasysh popullsinë totale të planetit Tokë. Këto arsye konsiderohen mjaft objektive për sa i përket ngjashmërisë së njerëzve që nuk janë të afërm.

Oriz. 1. pictriev - kërkoni për dyshe në një foto mashkull (foto duket si Phoenix Joaquin, ngjashmëri 8%)

Nga rruga, shërbimi (për mendimin tim) funksionon më mirë me fotot e femrave. Shërbimi përcaktoi pothuajse me saktësi gjininë dhe moshën e një personi. Gruaja në foto është më e ngjashme me Phoenix Edwige (26% ngjashmëri).

Opsioni numër 2 - kërkoni për një dyshe përmes motorëve të kërkimit

Ndonjëherë ndodh që në pjesën e jashtme ruse, një vajzë që jeton në një fshat të duket si, për shembull, Sophie Marceau. Dhe djali nga hyrja tjetër - mirë, imazhi i pështyrë i Brad Pete! Pse njerëzit duken të ngjashëm në pamje me njëri-tjetrin, duke pasur prindër të ndryshëm dhe ndonjëherë duke jetuar në vende të ndryshme? Ne do të përpiqemi t'i përgjigjemi kësaj pyetjeje mjaft specifike në këtë artikull.

është i pari që i kushtohet vëmendje. Përdorimi i tij është shumë i thjeshtë:

 1. shkoni në sit (lidhja e mësipërme) dhe klikoni butonin "Ngarko imazhin".

  Iluzion optik

  1. Një kompjuter me një lidhje interneti (kjo është e qartë 🙂).

  2. Një fotografi e personit për të cilin do të kërkoni dyshe. Është mirë nëse është një foto e zakonshme pa përpunuar nga redaktorë të ndryshëm (Photoshop, etj.). Gjëja më e rëndësishme është që personi i kapur në foto t'ju shikojë drejt nga ajo, në mënyrë që fytyra të mos kthehet anash ose poshtë (saktësia e kërkimit varet nga kjo). Po, një detaj më shumë, është e dëshirueshme që sfondi në foto të jetë një lloj neutral (e bardhë, gri, etj.). Nuk nevojitet një foto me gjatësi të plotë - mjafton vetëm fytyra.

  Opsioni numër 1 - kërkoni për dyshe midis të famshëmve

  Përshëndetje.

  Tema e binjakëve ka përndjekur shumë njerëz për një kohë të gjatë: disa duan të jenë si një lloj ylli, të tjerët thjesht ëndërrojnë të gjejnë një person të ngjashëm me veten e tyre, ndërsa të tjerët interesohen për këtë thjesht rastësisht. Si rregull, këta njerëz (veçanërisht nëse nuk janë shumë të mirë në kompjuter) kanë një gjë të përbashkët: ata arritën në një sit që premton të gjejë SMS-të e tyre të dyfishtë, të dërguar (më shpesh shërbimi as që thoshte se do të tërhiqeshin para, por thjesht nën maskën e kontrollit) - dhe si rezultat, në vend të dyfishit të gjetur - ata panë një mesazh që kërkimi ishte bërë, dyfishi nuk u gjet (dhe një shumë e caktuar parash u tërhoq nga telefoni . ..).

  Në këtë artikull të shkurtër dua t'ju tregoj disa mënyra të thjeshta (për mendimin tim) për të gjetur doppelgänger-in tuaj me foto, pa asnjë kapje dhe humbje parash. Dhe kështu, le të fillojmë ...

  Çfarë nevojitet për të gjetur një dyshe?

  Bota është plot me njerëz të ngjashëm që nuk janë të lidhur me lidhje gjaku. Si është e mundur që dy njerëz të lindur dhe të rritur në vende të ndryshme të botës duken si dy pika uji? A ka një shpjegim të qartë shkencor për këtë fenomen?

  Njerëzit që janë të ngjashëm me njëri-tjetrin dhe nuk janë të afërm - a është e mundur kjo? Rezulton se po. Një fotograf francez dikur kishte një ide të mrekullueshme. Ai gjeti dhe kapi në film njerëz të ngjashëm që nuk ishin të lidhur me asnjë lidhje gjaku. Emri i tij është Francois Brunelle. Iu deshën rreth dymbëdhjetë vjet për të realizuar idenë e tij. Fotografi gjurmoi njerëz me tipare tmerrësisht të ngjashme në mbarë botën dhe i ndihmoi ata të gjenin doppelgangerët e tyre. Disa foto të njerëzve të ngjashëm nga puna e Francois Brunelle janë paraqitur në këtë artikull. Studioni me kujdes imazhet e propozuara dhe krahasoni sa ngjashmëri kanë njerëz krejtësisht të panjohur që nuk kanë lidhje gjaku.

  Kush e di, ndoshta në të ardhmen shkencëtarët do të kuptojnë se si ta përdorin këtë çuditshmëri të natyrës. Ka të ngjarë që ngjashmëria e gjenomeve mund të hapë perspektiva të jashtëzakonshme në një fushë të tillë të mjekësisë si transplantologjia. Siç sigurojnë biologët, mundësia e një përputhje të saktë të grupeve gjenetike priret në zero për një kohë të pacaktuar. Megjithatë, kopjimi i pjesshëm i gjeneve është mjaft normal, gjë që dëshmon se i gjithë njerëzimi është një familje e madhe.


0 replies on “Njerëz të ngjashëm. pse njerëzit duken njësoj”

Ich meine, dass Sie sich irren. Geben Sie wir werden besprechen. Schreiben Sie mir in PM, wir werden reden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *