Përshkrimi i mashtrimeve në fortesën 2

Kalaja 2Lojë strategjike në kohë reale e zhvilluar dhe publikuar nga Firefly Studios. Komploti i lojës vazhdon historinë e pjesës së parë të serisë Stronghold, në të cilën ju duhet të ndërtoni një kështjellë dhe ta mbroni atë nga të gjitha llojet e sulmeve. Në pjesën më të madhe, loja e Stronghold 2 është më e ngjashme me lojën Stronghold Crusader nga e njëjta seri, por me disa ndryshime të vogla. Loja u lëshua në 2005, pas së cilës u lëshuan disa versione të strategjisë, të cilat ndryshonin nga njëri-tjetri në ndryshime të vogla në elementët e lojës dhe numrin e kundërshtarëve të kompjuterit.

Lojtari në Stronghold 2 merr rolin e një kalorësi mesjetar i cili duhet të menaxhojë me kompetencë kështjellën e tij. Në lojë, ju duhet të ndërtoni ndërtesa, shtëpi dhe ndërtesa të ndryshme ushtarake për të nxjerrë të gjitha llojet e burimeve, si dhe ushqimin për banorët. Nëse nuk ua tregoni profesionin fshatarëve, atëherë ata në mënyrë të pavarur fillojnë të punojnë në ambiente të lira. Pjesa më e madhe e kohës në lojë duhet t'i kushtohet ndërtesave ushtarake. Ushtarët në ushtri shfaqen falë të njëjtëve fshatarë që hyjnë në shërbim si rekrutë. Ushtarët luftarakë mund të kontrollohen si individualisht ashtu edhe në grup. Në strategji, betejat shpesh ndodhin në të cilat marrin pjesë më shumë se njëqind luftëtarë nga secila anë.

Ndryshe nga pjesa e parë e serisë, në Stronghold 2 lojtari mund të marrë vetëm njësi ushtarake në nivelin e kërkuar të nderit. Nderi është një burim i veçantë i lojës që mund të merret për mbajtjen e turneve, festave dhe pikëve të ndryshme, duke rritur popullaritetin e tij në mesin e popullatës. Përveç kështjellave, pronat gjithashtu veprojnë si vendbanime në lojë. Ato, ndryshe nga kalaja, nuk kanë mure dhe fortifikime mbrojtëse. Ju mund ta menaxhoni vetë zhvillimin e tyre ose t'ia besoni këtë çështje inteligjencës artificiale. Pronat prodhojnë gjithashtu mallra të ndryshme dhe nxjerrin burime. Lojtari mund t'i dërgojë ato në kështjellën e tij ose, duke përdorur një karrocë të veçantë, në kështjellën e një aleati.

Ashtu si në lojërat e mëparshme në seri, përveç dy fushatave, lojtari mund të luajë mënyra të tjera Stronghold 2:

- Ndërtesë falas, në të cilën vetë lojtari zgjedh çdo hartë dhe zgjedh një vend për të ndërtuar kështjellën e tij.

- Luftoni për kurorën. Lojtari zgjedh një hartë në të cilën do të duhet të luftojë kundërshtarët për pushtet.

- Rrethimi. Në këtë mënyrë, lojtari duhet të zgjedhë midis mbrojtjes së kështjellës ose sulmit ndaj saj.

- Rruga e Pushtuesit. Një fushatë e tërë e bazuar në rrethimin e kështjellave.

- Misionet ushtarake dhe ekonomike.

Në Stronghold 2, mund të ndryshoni zërin e mirëseardhjes:
Futni emrin tuaj si Megalord dhe kur të filloni lojën, në vend të përshëndetjes standarde, do të dëgjoni "Greetings Megalord" (Përshëndetje Megalord)

Starwars Easter Egg:
Shkruani emrin tuaj si Lord Vader dhe kur të filloni lojën, në vend të përshëndetjes standarde, do të dëgjoni:
“Përshëndetje Lord Vader; Obi Won ju ka mësuar mirë, por ju nuk jeni ende një jedi…”

Humor i vogël:
Shkruani emrin tuaj si Flying Poo dhe kur të filloni lojën, në vend të përshëndetjes standarde, do të dëgjoni
"Greetings Flying Pooooooo"

Përshëndetje e lezetshme:
Shkruani emrin tuaj si Fertile01 dhe kur të filloni lojën, në vend të përshëndetjes standarde, do të dëgjoni:
"Përshëndetje Fertile01, ose çfarëdo dreqin të quhet!"

Shihni gjithashtu:
Stronghold 1
mashtron Stronghold Crusader
mashtron Stronghold Legends
mashtron Stronghold: 2001 mashtrime

Nëse nuk jeni të kënaqur me kodet e mashtrimit të gjetura nga ne, përdorni programin e hakerimit të lojës Cheat Engine ose ArtMoney

Gjete një gabim? Keni diçka për të shtuar? — Na shkruani përmes formularit të komenteve! Ose në komentet më poshtë

Gjithashtu në bazën tonë të të dhënave, përveç kodeve të mashtrimit për Stronghold 2, ka mashtrime për lojëra të tilla të njohura si:


Si të mposhtni një skuadër shpatarësh prej 20 personash me një skuadër prej pesë vrasësish në një zonë të hapur? Ekziston një truk i vogël që funksionon pothuaj gjithmonë - ju duhet të merrni një hark (ose një shigjetar - ai vrapon më shpejt 😉) Bëjeni atë të bëjë goditjen e parë - e gjithë turma do të vrapojë pas tij, edhe kur të tjerët fillojnë të gjuajnë. Epo, nuk mendoj se është e nevojshme të shkruhet se duhet të drejtohet thjesht në rrathë, pa u larguar shumë nga grupi kryesor ...
Tani një këshillë tjetër - në fillim, kur kapni pronat, ndikon mungesa e ushtarëve. Por kjo pikëllim është e lehtë për t'u ndihmuar - fshatrat shpesh ndodhen në brigjet e lumenjve. Mjafton të afroheni nga ana tjetër dhe thjesht t'i vrisni me harkëtarë nga një distancë e sigurt. Nëse detashmenti që kapi fshatin ka harkëtarë ose njësi të tjera "qitjeje", mos u shqetësoni. Kufiri kryesisht shkon përgjatë fundit të lumit, kështu që ata nuk do t'ju kushtojnë vëmendje (të paktën ishte për mua 🙂).


Po, vërtet nuk ka lojëra të tilla. Asnjë strategji nuk krahasohet me Stronghold. Pjesa e dytë është në 3D, në përgjithësi është super! Sidoqoftë, nëse në pjesën e parë zhvilluesit të paktën u shqetësuan pak të studionin literaturën historike, historinë e armëve dhe kostumeve mesjetare, atëherë në pjesën e dytë kjo nuk u bë fare. Gjëja e parë që shohim në ekran është Sir William, i cili duket më shumë si një ushtar perandorak me armaturën e tij, por a e keni parë se ku është rripi i tij? Në lojë, helmeta e zotit tonë është a la një luftëtar i OMON-it të Moskës, por përfundimi i plotë është, natyrisht, Vikingët dhe udhëheqësi i tyre! Lexoni një libër për Skandinavinë e Lashtë, ku askush nuk ecte me pantallona të shkurtra si në plazh, për të mos përmendur helmetat me brirë! (Shembull: ata panë filmin "Sadko", kishte njerëz të tillë me lëkurë të zezë). Dhe luftëtari me varkë - pa komente, një lloj shakaje! Në përgjithësi, duke parë një tallje të tillë të historisë, të luash "Kështjella mesjetare" është e vështirë dhe nuk ka asgjë tjetër për të bërë! Për të gjetur se ku janë kurthe të armikut, duhet të marrësh çdo ndërtesë dhe të vozitësh rreth kështjellës së armikut. Nëse shfaqen katrorë të kuq, do të thotë se ka një kurth.


Dërguar nga: Ketic1

"Përshëndetje Megalord"

Kjo lojë ka 1 këshillë(a) në anglisht,
të dërguara nga lojtarë jo nga Rusia.

Epo, nëse diçka nuk është e qartë në lidhje me lojën - pyesni ...

A dini kode interesante për Stronghold 2?
A keni diçka për të ndarë me lojtarë të tjerë?
Përshëndetje Smart Aleck:

Autor: Winni-puh
Autor: Andrey

"Përshëndetje Fertile01, ose sidoqoftë dreqin quhesh!"
Shkruani emrin e zotit tuaj si "Lord Vader" (pa thonjëza); dhe kur

Kalaja 2


Në Stronghold 2, shkallët e rrethimit përdoren për të rrethuar një mur guri, por jo ai prej druri, kështu që mund të vendosni një mur prej druri përpara një muri prej guri.


Nëse pyetja është e shkurtër, mund ta bëni në këtë faqe
duke përdorur formularin e komenteve më poshtë.

Në mënyrë që ju të keni shumë burime në fillim të lojës (gur, dru, para, etj.), Thjesht duhet të ndaloni lojën dhe të fshini ndërtesën shumë e shumë herë - në përputhje me rrethanat, sa herë fshini - kaq shumë burime që keni dhe do të shfaqen (burimet varen nga ajo që përbëhet ndërtesa).


Dërguar nga: Sis Arsen Vlerësimi:
 
 
 
 
Nëse jeni duke luajtur në luftime dhe keni frikë se mbreti do të vritet, bëhuni një aleat më i fortë dhe dërgoni mbretin tek ai. Është e dëshirueshme që një aleat të jetë afër.


"Përshëndetje Lord Vader; Obi Won ju ka mësuar mirë, por ju nuk jeni një

Për ata që nuk e dinë, seria Stronghold është një simulim i kështjellës mesjetare që mendoj se është mjaft i saktë. Nuk do t'i përshkruaj të gjitha tiparet e lojës - do të them vetëm se në krahasim me pjesën e parë, janë shfaqur shumë karakteristika të reja, për shembull, minjtë që shpesh sulmojnë qytetin tuaj dhe shkaktojnë sëmundje, kampe banditësh, nga ku rrinë vazhdimisht. ju etj. Në përgjithësi, loja është një pjesë e parë e modernizuar thellësisht në një botë tre-dimensionale. Unë i këshilloj të gjithë ata që kanë ëndërruar ndonjëherë të bëhen zot feudal: fushata ushtarake dhe ekonomike, ndërtimi falas, rrethimi dhe sulmi i kështjellave - të gjithë do të gjejnë diçka sipas dëshirës së tyre!

 

Këshilla nga vizitorët tanë (5)

 

"Pershendetje...FLYING POOOOO!!!"

 


 

Kjo lojë ka 2 komente në anglisht,
të dërguara nga lojtarë jo nga Rusia.

 

Pyetje nga vizitorët rreth lojës (1)

 

Pyetja e bërë nga Dianochka


jedi akoma…"
Fusni emrin e zotërisë tuaj si "Megalord" (pa thonjëza); dhe kur
Shkruani emrin e zotit tuaj si "Flying Poo" (pa thonjëza); dhe kur
është dorëzuar nga: I VDEKUR

Ndrysho zërin e përshëndetjes:

Postuar nga: kalorës

 

Komentet e vizitorëve rreth lojës (6)

 

Veza e Pashkëve të Starwars: Futni emrin e zotit tuaj si "Fertile01" (pa thonjëza); dhe kur keni probleme për të përfunduar Stronghold 2?
A mendoni se pyetja juaj është e vështirë dhe e rëndësishme?
Pastaj bëni pyetjen tuaj dhe ne do ta postojmë këtu veçmas.
Dhjetëra lojtarë e shfletojnë këtë faqe çdo ditë -
njëri prej tyre patjetër do të përgjigjet! ju filloni lojën, në vend të përshëndetjes së rregullt, do të thotë
Humor Potty:

Dërguar nga: ketic1
Gradë:

Këshilla

 • ALT + P - Niveloni një karakter.
 • ALT + X - Rrit popullaritetin me 100 dhe paratë me 1000.
 • ALT + C - Cikli karaktere ose zhbllokoni të gjitha misionet.

Lini komentin tuaj

Fillimisht shkoni te C:Program FilesFirefly StudiosStronghold CrusaderfxSpeech ose kudo ku keni instaluar Crusader. Do të gjeni një mori skedarësh zanor. Për këtë do t'ju duhet një mikrofon. Për t'i bërë gjërat më të lehta, rregulloni listën e skedarëve sipas rendit alfabetik. Tani lëvizni poshtë te skedari Stroke1. Stroke1=F1 dhe e kuptoni idenë. (Mund të klikoni dy herë për të dëgjuar skedarin). Tani klikoni me të djathtën në Insult1 për të shfaqur menunë. Lëvizni poshtë listës dhe gjeni "hyrje". Klikoni mbi të dhe do të shfaqet një regjistrues zëri. Shtypni "record", shkruani atë që dëshironi të thoni dhe shtypni "stop". Në vend që të vazhdoni me ruajtjen e skedarit, klikoni në butonin e mbylljes, pas së cilës duhet të shfaqet një mesazh që thotë se drejtoria e skedarit ka ndryshuar dhe do t'ju pyesë nëse dëshironi të ruani ndryshimet. Klikoni Po. Tani mund të hyni në lojë, shtypni F1, dhe do të dëgjoni regjistrimin tuaj. Ju gjithashtu mund ta bëni këtë me çdo skedar tjetër në dosjen e të folurit. Shënim: Mbani në mend se nuk do të mund ta ndryshoni skedarin përsëri në zërin origjinal derisa të riinstaloni lojën. Kjo bazohet në Windows XP dhe mund të mos jetë e vërtetë në Windows 98. etj.

 • ALT + Z - Shkatërroni armikun e zgjedhur.

Merrni një ndërtesë të vogël, si p.sh. lidhësin e drerit. Vendosni 1 ose 2 prej tyre pikërisht në portën e kështjellës së armikut tuaj, por sigurohuni që kështjella e tij të jetë e rrethuar së pari. Lëshoni menjëherë lidhjet tuaja. Trupat tokësore do të shkojnë te porta për t'i nxjerrë jashtë, por ata nuk do të jenë në gjendje të kalojnë, kështu që ata thjesht do të kthehen në vendin e tyre. Ndërtesat e armikut tuaj jashtë kështjellës do të shemben spontanisht sepse punëtorët nuk do të mund të kthehen brenda kështjellës. Gjithashtu, pas një kohe, portat e bllokuara nga ju mund të shemben spontanisht. Së shpejti nuk do të ketë ushqim dhe fshatarët do të largohen nga kalaja. Një ushtri e vogël do të mbyllet brenda mureve të saj, duke pritur ardhjen tuaj. Kur ushtria juaj është mbledhur, ju thjesht mund të vini dhe të fshini të gjithë kështjellën nga faqja e dheut. (Shënim: Sigurohuni që të mos ketë armiq jashtë kështjellës,

 • ALT + S - Zhvendosja e kohës.

Kullat e armikut të pajisura me motorë rrethimi mund të shkatërrohen me ndihmën e një vrasësi. Shkoni vjedhurazi në kullë dhe lëreni të vrasë inxhinierët. Përdorni fireballistët për të djegur fermat e armikut, ai do të harxhojë burime për t'i zëvendësuar ato në vend që të krijojë ushtarë të rinj.

Komentet ()

 • ALT + F - Përmirësimet dhe blerjet bëhen falas.

Përdorni Hi Plain. Bëni një mur ose diçka të tillë, më pas ndërtoni një mur mbi të dhe më pas fshini Hi Plain për të marrë një mur më të lartë.

 • ALT + K - Shkatërroni një bastion të armikut. (Apo ndërto falas?)
 • ALT + Q - Kompresimi i kohës i aktivizuar.

Mbani armiqtë tuaj të burgosur brenda kështjellave të tyre

Kjo është gjithçka që duhet të dini se si të përdorni kodet e mashtrimit në Stronghold Crusader 2.

Krijimi i talljeve tuaja

Nga menyja kryesore, shtypni SHIFT + ALT + A. Shënim: Mund t'ju duhet të futni TRIBLADE2002 që mashtrimet të funksionojnë. Tani klikoni:

Mashtrojnë për nxjerrjen e burimeve për ndërtim

Lini një vrimë në muret e kështjellës, mbrojeni fort. Sulmuesit do të gravitojnë drejt kësaj vrime, duke e lënë pjesën tjetër të kështjellës të pastër me mure që nuk kanë nevojë të mbrohen. Bëni një kalim vdekjeprurës midis dy mureve në këtë hapje, duke e çuar armikun në një vend të ngushtë të mbushur me shpatarë ose pikmen.

Taktikat fillestare: vendosni shpejtësinë e lojës në nivelin më të ulët të mundshëm dhe vendosni kullat fillestare dhe shitësit e harkut. Pas vendosjes së shpejtësisë, kthehuni në vlerën e preferuar. Mbrojtja është prioriteti kryesor në çdo kohë. Nëse dini si të mbroni veten, atëherë më vonë mund të shkoni në ofensivë.

Sigurohuni që të keni fshatarë për të përdorur këtë mashtrim. Kur të vini në një ndërtesë, klikoni mbi të dhe ndaloni lojën. Pastaj klikoni në butonin "Stop Production" dhe klikoni përsëri mbi të. Anulo pauzën e lojës. Simboli "Jo punëtorë" do të shfaqet mbi ndërtesë, por punëtorët e vjetër do të vazhdojnë të punojnë atje dhe të rinj do të vijnë gjithashtu atje, kështu që ju mund të keni më shumë se një person që prodhon burime në atë ndërtesë, duke ju lejuar të bëni gjëra të tilla si 1 druvar që prodhon po aq burime sa 5 druvarës të të njëjtit lloj!

Zbuloni në këtë udhëzues se si të përdorni kodet e mashtrimit në Stronghold Crusader 2, nëse jeni ende të interesuar për këtë çështje, atëherë lexoni më tej.

Mos u mbyllni në konceptin e mjedisit të kështjellës suaj. Shpesh, taktika më e mirë është të rrethosh zonën e fshatit me kulla të mbushura me harkëtarë dhe ballistë. Pas mbushjes së kullës, hiqni shkallën e poshtme, trupat e armikut nuk do të mund të futen brenda, por as nuk do të përpiqen ta prishin atë. Mund ta instalosh gjithmonë përsëri për të dërguar përforcime.

 • ALT + D - Aktivizo modalitetin e korrigjimit.
 • ALT + Y - Kthejini të gjithë armiqtë në ekran në salcë gomari.

mure të larta

 • ALT + G - Shkatërroni fortesën kryesore.

Pasi të keni fituar më në fund sfidën Crusader Trail, këtu janë disa taktika që funksionojnë mirë. Shihni taktikën e lidhjes së kaut më lart për të bllokuar portat e armikut, por përdorni atë vetëm në zona veçanërisht të vështira pasi nuk do të jeni në gjendje të mblidhni gurin.


0 replies on “Përshkrimi i mashtrimeve në fortesën 2”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *