Si të ngrini lulelakrën në mënyrë që të mbetet e shijshme

si të ngrini lulelakrënPërparimi ka sjellë një gjë të madhe në shtëpitë tona - një frigorifer. Po, jo vetëm një frigorifer, por një njësi me një mundësi të plotë të ngrirjes. Nuk kemi më nevojë të presim motin e ftohtë për të ngrirë petat ose mishin e planifikuar. Ne tashmë mund t'i vendosim frutat dhe perimet tona të preferuara në kutitë e çmuara gjatë verës. Si të ngrini lulelakrën dhe kënaqësitë e tjera të kopshtit, do t'ju tregojmë më tej.

Ne e dimë që nga fëmijëria (falë shkollës) që uji kristalizohet dhe zgjerohet kur ngrin. Si rezultat, një "shpërthim" i vogël mund të ndodhë nëse lëngu ishte në një hapësirë ​​të mbyllur, kështu që ne e ngrijmë akullin ose në enë të hapura ose në qese plastike që mund të shtrihen. Është kjo nuancë që ndikon kaq fuqishëm në procesin e ngrirjes së lulelakrës, kërpudhave, manave ose frutave, pasi të gjitha përbëhen kryesisht nga uji. Për më tepër, nga kjo varet edhe shkrirja.

Për shembull, manaferrat dhe zarzavatet janë shumë të ujshme. Natyrisht, lëngu i kristalizuar do të thyejë të gjitha muret qelizore. Gjatë shkrirjes, gjithçka do të rrjedhë, duke i kthyer frutat dikur të bukur në një pellg të pakuptueshëm. Nëse vendosni të përdorni ushqime të ngrira në recetë, atëherë shtoni ato në pjatë të pangrirë, atëherë gjithçka e vlefshme do të bjerë në ushqim.

si të ngrini lulelakrënPra, rregullat për ngrirjen e ushqimit varen nga ligjet e fizikës. Disa nga perimet do të bëjnë mirë, ndërsa të tjerat do të kenë nevojë për përpunim shtesë.

Prandaj, lind pyetja: a është e mundur të ngrini lulelakrën pa përpunim shtesë? Praktika tregon se po, por disa amvise rekomandojnë zierjen e pakët të perimeve në ujë të kripur të valuar (zbardhja). Kushti i vetëm për çdo lloj ngrirjeje: produkti duhet të jetë jashtëzakonisht i thatë! 

Si të ngrini lulelakrën dhe perimet e tjera

Ndani kokën e lakrës në tufë lulesh dhe shpëlajeni me ujë të rrjedhshëm. Lëreni perimet të thahen mirë dhe më pas dërgojeni në frigorifer. Këshillohet që të vendosni të gjitha tufë lulesh në një rresht, atëherë ato nuk do të ngjiten me njëri-tjetrin dhe nuk do të ndahen në të ardhmen. Pas ngrirjes së lulëzimit, ato mund të transferohen në një enë plastike ose në një qese plastike dhe të ruhen në frigorifer deri në momentin e duhur.

Ne e dimë se si të ngrijmë lulelakrën, kështu që le të përpiqemi të përpunojmë specat e ëmbël zile, domatet, bizelet dhe kërpudhat në këtë mënyrë. Të gjitha perimet qërohen, lahen, priten në pjesë dhe thahen plotësisht. Vetëm pas kësaj ato dërgohen për të ngrirë, dhe më pas vendosen në kontejnerë.

a mund të ngrini lulelakrënPatatet, patëllxhanët dhe fasulet ruajnë cilësitë e tyre në mënyrë perfekte pas ngrirjes vetëm nëse janë përpunuar paraprakisht. Perimet mund të zbardhen lehtë në ujë të vluar ose vaj vegjetal.

Përveç pyetjes se si të ngrini lulelakrën, sa vijon nuk është më pak interesante: sa kohë ruhen perimet në këtë formë? Ushqimet e përpunuara siç duhet mund të zgjasin deri në gjashtë muaj në frigorifer, me përjashtim të atyre të përgatitura me vaj. Siç tregon praktika, pas tre muajsh, perimet humbasin ndjeshëm shijen e tyre, megjithëse cilësia dhe përfitimet mbeten të njëjta. Ekspertët rekomandojnë përdorimin e perimeve të pa ngrira gjatë gatimit, sepse në këtë rast të gjitha lëngjet dhe lëndët ushqyese do të mbeten në pjatën e përfunduar. 

si të ngrini lulelakrën

Përparimi ka sjellë një gjë të madhe në shtëpitë tona - një frigorifer. Po, jo vetëm një frigorifer, por një njësi me një mundësi të plotë të ngrirjes. Nuk kemi më nevojë të presim motin e ftohtë për të ngrirë petat ose mishin e planifikuar. Ne tashmë mund t'i vendosim frutat dhe perimet tona të preferuara në kutitë e çmuara gjatë verës. Si të ngrini lulelakrën dhe kënaqësitë e tjera të kopshtit, do t'ju tregojmë më tej.

Ne e dimë që nga fëmijëria (falë shkollës) që uji kristalizohet dhe zgjerohet kur ngrin. Si rezultat, një "shpërthim" i vogël mund të ndodhë nëse lëngu ishte në një hapësirë ​​të mbyllur, kështu që ne e ngrijmë akullin ose në enë të hapura ose në qese plastike që mund të shtrihen. Është kjo nuancë që ndikon kaq fuqishëm në procesin e ngrirjes së lulelakrës, kërpudhave, manave ose frutave, pasi të gjitha përbëhen kryesisht nga uji. Për më tepër, nga kjo varet edhe shkrirja.

Për shembull, manaferrat dhe zarzavatet janë shumë të ujshme. Natyrisht, lëngu i kristalizuar do të thyejë të gjitha muret qelizore. Gjatë shkrirjes, gjithçka do të rrjedhë, duke i kthyer frutat dikur të bukur në një pellg të pakuptueshëm. Nëse vendosni të përdorni ushqime të ngrira në recetë, atëherë shtoni ato në pjatë të pangrirë, atëherë gjithçka e vlefshme do të bjerë në ushqim.

si të ngrini lulelakrën

Pra, rregullat për ngrirjen e ushqimit varen nga ligjet e fizikës. Disa nga perimet do të bëjnë mirë, ndërsa të tjerat do të kenë nevojë për përpunim shtesë.

Prandaj, lind pyetja: a është e mundur të ngrini lulelakrën pa përpunim shtesë? Praktika tregon se po, por disa amvise rekomandojnë zierjen e pakët të perimeve në ujë të kripur të valuar (zbardhja). Kushti i vetëm për çdo lloj ngrirjeje: produkti duhet të jetë jashtëzakonisht i thatë! 

Si të ngrini lulelakrën dhe perimet e tjera

Ndani kokën e lakrës në tufë lulesh dhe shpëlajeni me ujë të rrjedhshëm. Lëreni perimet të thahen mirë dhe më pas dërgojeni në frigorifer. Këshillohet që të vendosni të gjitha tufë lulesh në një rresht, atëherë ato nuk do të ngjiten me njëri-tjetrin dhe nuk do të ndahen në të ardhmen. Pas ngrirjes së lulëzimit, ato mund të transferohen në një enë plastike ose në një qese plastike dhe të ruhen në frigorifer deri në momentin e duhur.

Ne e dimë se si të ngrijmë lulelakrën, kështu që le të përpiqemi të përpunojmë specat e ëmbël zile, domatet, bizelet dhe kërpudhat në këtë mënyrë. Të gjitha perimet qërohen, lahen, priten në pjesë dhe thahen plotësisht. Vetëm pas kësaj ato dërgohen për të ngrirë, dhe më pas vendosen në kontejnerë.

a mund të ngrini lulelakrën

Patatet, patëllxhanët dhe fasulet ruajnë cilësitë e tyre në mënyrë perfekte pas ngrirjes vetëm nëse janë përpunuar paraprakisht. Perimet mund të zbardhen lehtë në ujë të vluar ose vaj vegjetal.

Përveç pyetjes se si të ngrini lulelakrën, sa vijon nuk është më pak interesante: sa kohë ruhen perimet në këtë formë? Ushqimet e përpunuara siç duhet mund të zgjasin deri në gjashtë muaj në frigorifer, me përjashtim të atyre të përgatitura me vaj. Siç tregon praktika, pas tre muajsh, perimet humbasin ndjeshëm shijen e tyre, megjithëse cilësia dhe përfitimet mbeten të njëjta. Ekspertët rekomandojnë përdorimin e perimeve të pa ngrira gjatë gatimit, sepse në këtë rast të gjitha lëngjet dhe lëndët ushqyese do të mbeten në pjatën e përfunduar. 

Si të ngrini lulelakrën

Si të ngrini lulelakrën

Në frigorifer, lulelakra mund të ruhet për 6-9 muaj në një temperaturë jo më të lartë se minus 18 gradë.

Pas 3 minutash, ftohni shpejt lakrën. Ose zëvendësojeni tiganin nën një rrjedhë uji të ftohtë të rrjedhshëm, ose vendosni lulëzimin në kube akulli me një lugë të prerë. Një banjë e tillë akulli do të ndalojë procesin e gatimit të perimeve.

Për të shijuar tava dhe supa me lulelakra në dimër, mjafton ta ngrini. Është shumë e lehtë për ta bërë këtë. Gjithçka që na duhet është vetë lakra, kripë, ujë dhe qese ngrirëse. Le të fillojmë?!

Hiqni të gjitha gjethet.

 • Lulelakra - 1 kg ose çdo sasi

Për ta mbajtur lakrën edhe më gjatë, duhet të hiqni të gjithë ajrin nga qesja.

Një vulosje me vakum në kuzhinën e zonjës është një gjë e rrallë, por një kashtë e zakonshme mund ta përballojë këtë detyrë po aq mirë. Futeni atë në qese dhe thithni të gjithë ajrin, më pas hiqeni shpejt dhe sigurojeni qesen.

30 kcal

Ndani lakrën në qese. Është shumë i përshtatshëm për të peshuar perimet para ngrirjes dhe për të treguar peshën në paketim. Ky informacion do t'ju ndihmojë të llogarisni numrin e porcioneve kur përgatitni një pjatë. Është më mirë të ngrini lakrën në tufa të vogla, rreth 150-250 g secila.

Para se të zbërthehet lakra në thasë, ajo duhet të thahet mirë nga lagështia. Për ta bërë këtë, vendosni tufë lulesh në një shtresë të barabartë në një peshqir të pastër kuzhine. E gjithë lagështia do të përthithet në pëlhurë dhe tufë lulesh do të thahen.

Video recetë Si të ngrini lulelakrën

Si të ngrini lulelakrën me foto hap pas hapi

Për ngrirje, është më mirë të zgjidhni lakër të freskët, elastike, pa njolla të zeza dhe gjethe të dëmtuara të çalës.

Shpëlajeni lakrën nën ujë të rrjedhshëm.

Ziejeni ujin në një tenxhere të madhe. Lyejeni lulelakrën e përgatitur në ujë të vluar për 3 minuta. Kjo do të jetë e mjaftueshme për të hequr enzimat që prishin shijen e lulelakrës në mënyrë që lulelakra të mos errësohet në frigorifer.

Hidhni ujë të ftohtë në një enë të thellë, kriposni mirë (1 lugë gjelle kripë për 1 litër ujë) dhe ulni lulëzimin për 20 minuta. Nëse ka pasur insekte në lakër, atëherë nën ndikimin e një zgjidhjeje të tillë të kripur, të gjithë do të notojnë në sipërfaqe.

Shpëlajeni tërësisht me ujë të rrjedhshëm.

 • Enë ngrirëse - 1 pc. çdo vëllim

Si të ngrini lulelakrën

Me një thikë të mprehtë ose me duar, çmontoni lakrën në tufë lulesh. Është e dëshirueshme që ato të jenë afërsisht të njëjtën madhësi. Mund ta prisni lakrën në copa të mëdha ose ta ndani në lule të vogla, në varësi të llojit të pjatës që do të gatuani. Ju mund të ngrini një grumbull në copa të mëdha, për shembull, për supë pure, dhe të ngrini disa thasë me lule të vogla për enët anësore ose tava, ku pamja e lulelakrës do të luajë një rol kryesor.

Zieni një tenxhere të madhe me ujë. Zbardhja e lulelakrës do të shkatërrojë enzimat që bëjnë që lulelakra të bëhet e brishtë dhe të humbasë ngjyrën dhe aromën. Për të zbardhur lulelakrën, zieni ujë të mjaftueshëm në një tenxhere të madhe për ta mbuluar plotësisht. [2]
Hidhni shëllirën dhe shpëlajeni përsëri lulelakrën.

Pritini lulelakrën. Pritini çdo njollë kafe me një thikë të mprehtë. Pritini lulelakrën në lule 3 cm për ngrirje më të lehtë. Ju gjithashtu mund të ndani tufë lulesh me duart tuaja.

  • Pritini perimet në dërrasa prerëse të veçanta që nuk përdoren për mish të papërpunuar.

Ndani në pjesë dhe vendoseni lulelakrën në enë të sigurta për ngrirje. Qeset e ngrirjes ose kontejnerët hermetikë janë zgjidhja më e mirë për ngrirjen e lulelakrës. Për lehtësi, vendosni në çdo enë aq shumë sa është e mjaftueshme për një vakt të plotë. Për shembull, nëse planifikoni të bëni supë me lulelakër, vendosni 2-3 gota në një enë. Kështu që nuk duhet të shqetësoheni për sasinë e duhur të lakrës në të ardhmen.

   • Përdorni vetëm perime të freskëta për produktin më të mirë. Lulelakra mund të ngrihet e ngrohtë, por nëse nuk ju pëlqejnë kristalet e akullit, është mirë ta lini të ftohet. Lulelakra do të jetë e shijshme dhe krokante nëse thahet para ngrirjes; mos e ngrini të lagur.
   • Kur të prisni lulelakrën, vendosni se si do ta përdorni. Nëse për supë, atëherë nuk ka dallim nëse lulëzimet janë të mëdha apo të vogla - prapë do t'i grini ato. Nëse për një pjatë anësore, për një servirje të bukur, është më mirë t'i bëni copat më uniforme.

Kur të vijë koha për të gatuar, ringrojeni lulelakrën. Gjithçka që ju nevojitet për të shkrirë lulelakrën pas zbardhjes dhe ngrirjes është ta ngrohni përsëri për 1.5 minuta. Thjesht vendosni lulet e ngrira në ujë të vluar ose ziejini me avull. Tani lakra mund të përdoret në recetën tuaj të preferuar. Ja çfarë mund të provoni:

    • Nëse jeni duke përdorur qese ngrirëse, shtrydhni pjesën më të madhe të ajrit përpara se të mbyllni. Në këtë mënyrë lulelakra do të ruhet për një periudhë më të gjatë. Përdorni një kashtë për të hequr ajrin - kur të mbaroni, hiqeni atë dhe mbylleni shpejt qesen.
    • Mos ngrini koka shumë të mëdha ose ato që janë ruajtur në temperaturën e dhomës për disa kohë.

 

 

Imazhi i titulluar Ngrirja e lulelakrës Hapi 1

 • lulelakër në bukë krokante;
 • Lakra e rritur në kopshtin tuaj ose e shitur në tregun lokal të fermerëve është më e mira për ngrirje.

2

Bëni një banjë akulli. Ndërsa uji është duke vluar, vendosni kube akulli në një tas mjaft të madh dhe derdhni mbi ujë. Fusni lulelakrën e zbardhur në ujë pasi të ziejë për të ndaluar gatimin menjëherë.

 • Përdorni lulelakrën brenda 9 muajve për shijen më të mirë dhe vlerat ushqyese.

3

Hidhni lulelakrën në ujë të vluar. Ziejeni për 3 minuta, që mjafton për të vrarë enzimat që mund të shkatërrojnë shijen e lulelakrës me kalimin e kohës. Nëse keni shumë lulelakra për t'i futur në tenxhere menjëherë, zbardhni ato në tufa.

Kjo faqe është parë 109,177 herë.

 • Mos e zbardhni lulelakrën në mikrovalë.
 • Mbytësja me vakum shtëpiake është e përshtatshme për ngrirjen e sasive të mëdha të ushqimit.
 • Kini kujdes kur zieni me avull. Mbani parasysh dorezat e furrës kur hiqni kapakun nga tenxherja dhe ulni ose hiqni koshin e avullit. Mos u përkulni drejtpërdrejt mbi tenxheren me avull.

 

 • Nëse neglizhohet zbardhja para ngrirjes, ka shumë të ngjarë që lulelakra të bëhet e butë dhe të humbasë ngjyrën. Pra, është më mirë të mos e neglizhoni këtë rregull.

Lulelakra e ngrirë është e mrekullueshme për t'u përdorur në tava dhe supa gjatë gjithë vitit. Thjesht zbardhni lulelakrën e freskët ndërsa është e freskët për të ruajtur shijen dhe lëndët ushqyese, më pas vendosini lulelakrat në qese ngrirëse dhe ruajini. Si të ngrijmë lulelakrën, do ta tregojmë në këtë artikull.

 • supë me lulelakër;

katër

Transferoni lakrën në një banjë akulli. Përdorni një lugë të prerë për ta transferuar nga tenxherja në një banjë akulli për të ndaluar gatimin. Pas rreth 3 minutash, kullojeni ujin dhe akullin. Lulelakra eshte gati per tu ngrire.

 • Nëse dëshironi, lulelakrën mund ta prisni në copa më të mëdha ose më të vogla.
 • Lulelakra nuk ka nevojë të shkrihet para përdorimit. Vendoseni direkt në tigan, ngrohni në pak lëng mishi ose ujë ose ngrohni në mikrovalë.

5

Thithni lulet në shëllirë. Insektet shpesh mbeten në sythat e lulelakrës, veçanërisht nëse është korrur kohët e fundit. Për të zgjidhur këtë problem, thitheni në shëllirë. Mbushni një tas të madh me 1 litër ujë rubineti dhe 4 lugë çaji kripë. Thithni lulelakra për 30 minuta. Çdo insekt do të notojë në sipërfaqen e ujit. [një]

 • lulelakër kerri.

3

Hiqni të gjitha gjethet. Gjethet e gjelbra mund të hiqen. Ju do të ngrini vetëm tufë lulesh.

Zgjidhni lulelakrën e freskët. Për ngrirje, merrni lulelakrën e re të freskët. Lulëzimet duhet të jenë të dendura dhe të bardha. Shmangni kokat me njolla kafe ose pjesë të dobëta. Shija dhe struktura e lakrës së shkrirë pas ngrirjes nuk ka gjasa t'ju bëjë përshtypje.

2

Lani lulelakrën. Përdorni ujë të freskët dhe të rrjedhshëm për të larë çdo papastërti, insekte të vogla dhe pesticide që mund të kenë mbetur në sytha. Nëse është lakra nga kopshti juaj, mund ta zhytni në një tas me ujë të ngrohtë për t'u siguruar që i keni larë të gjitha qoshet dhe çarjet. Shikoni me kujdes ndërsa merimangat duan të fshihen midis luleve.

2

Ngrijeni lulelakrën. Etiketoni qeset dhe vendosini në raftet në frigorifer. Lakra e ngrirë ruhet për disa muaj.

 • Për të plotësuar kërkesat ditore për vitaminë C, mjafton të konsumoni 50 g perime të papërpunuara çdo ditë.

Për të organizuar procesin, do t'ju nevojiten dy tenxhere, një skimmer, një kullesë, një peshqir. Së pari, lulëzimet e lakrës zhyten në një tenxhere me ujë të valë (për të ruajtur ngjyrën, shtoni një majë acid limoni në të) dhe ziejini për 2-3 minuta. Kapen me një lugë të prerë dhe futen shpejt në një tenxhere me ujë akull, gjithashtu për 3 minuta. Lëngu kullohet përmes një kullese, tufë lulesh thahen plotësisht, paketohen dhe dërgohen për ngrirje.

Hibridet me ngjyrë jo standarde të kokës janë me interes të madh për konsumatorët dhe kopshtarët entuziastë, por, sipas rishikimeve, praktikisht nuk ndikon në shijenHibridet me ngjyrë jo standarde të kokës janë me interes të madh për konsumatorët dhe kopshtarët entuziastë, por, sipas rishikimeve, praktikisht nuk ndikon në shijen

 • Rekomandime për shkrirjen
 • Mbarështuesit kanë edukuar varietete interesante të kulturës me tufë lulesh me ngjyra më të ndezura: të verdhë dhe portokalli ("Bukuria e Artë", "Yarik"), vjollca-jargavan ("Koralet e Clara", "Topi i purpurt"), rozë ("Graffiti", "Ametist". ") , jeshile e çelur ("Koka e smeraldit", "Bërëbore e gjelbër").

Rregullat dhe metodat e ngrirjes

 • Sot, Kina është prodhuesi më i madh në botë.
 • Produktet e ngrira fllad ruhen për gjashtë muaj, dhe zbardhen - për një vit. Për të mbajtur gjurmët e jetëgjatësisë, ia vlen të bëni etiketa në pako që tregojnë datën e vendosjes në frigorifer.

Pyetje: Unë dola në pension dhe tani jetoj gjatë gjithë kohës në vend. Ai donte të kishte pula, një dhi ose disa lepuj, por nuk mund ta kuptonte si ta bënte këtë pa shkelur ligjin. Ju lutemi shpjegoni, a mund të mbaj kafshë bujqësore në vilën time verore?

 • Video

Lulelakra është kampione midis përfaqësuesve të specieve të saj për sa i përket vlerës ushqyese, shijes dhe vetive dietike. Është i dobishëm për të gjithë, veçanërisht për fëmijët, duke filluar nga ushqyerja e parë, dhe për të moshuarit. Kur korrni një perime të shijshme për dimër, përdoren teknologji të ndryshme: ato kripen dhe turshiten në një formë "të pastër" dhe si pjesë e një asortimenti. Por ngrirja ju lejon të ruani plotësisht të gjitha pronat e dobishme. Ngrirja e lulelakrës nuk është e vështirë, madje edhe një zonjë fillestare mund ta trajtojë këtë detyrë. Gjëja kryesore është të ndiqni rregullat themelore.

 • si enë për ngrirje, zakonisht përdoren qese speciale me bravë dhe enë plastike drejtkëndëshe;
 • Bima përmban përbërësin organik sulforafan, i cili parandalon rritjen e qelizave malinje dhe baktereve patogjene, acidin tartronik, i cili parandalon obezitetin.
 • Kinë, Qipro, Siri? Nuk ka ende një konsensus se cili vend konsiderohet vendlindja e kulturës ekzotike.

Si të ngrini lulelakrën

Përzgjedhja dhe përgatitja e lëndëve të para

Për korrje, ju duhet të zgjidhni koka të dendura, të pastra, të freskëta pa njolla dhe dëmtime. Gjethet që mbulojnë duhet të jenë të gjelbra dhe të përshtatshme.

Lulëzimet e përgatitura për ushqimin e fëmijëve këshillohen të ziejnë pak dhe të bluhen përmes një sitë, pure të gatshme - thjesht ngroheni në mikrovalë.

 • Rregullat dhe metodat e ngrirjes
  Shumë nëna prezantojnë ushqime plotësuese perimesh nga lulelakra, duke filluar t'ua japin fëmijëve në moshën 6-7 muajsh. Një produkt i tillë është i përshtatshëm për t'u përgatitur për të ardhmen. Lulëzimet zihen për 5-6 minuta, sipas dëshirës bëhen pure menjëherë me blender. Format plastike ose silikoni, enë të vogla ose gota me kapak janë të përshtatshme për paketimin e puresë së gatshme ose të tufë lulesh të thata. Ato përmbajnë pjesë të dizajnuara për një aplikim.

  Rekomandime për shkrirjen

  Gjethet e mbetura në tufë lulesh individuale gjithashtu hiqen.Gjethet e mbetura në tufë lulesh individuale gjithashtu hiqen.

  Për të ruajtur boshllëqet nga tufë lulesh të freskëta, veçanërisht kokat, do t'ju duhet shumë hapësirë ​​në frigoriferPër të ruajtur boshllëqet nga tufë lulesh të freskëta, veçanërisht kokat, do t'ju duhet shumë hapësirë ​​në frigorifer

   

 • boshllëku i shkrirë nuk mund të ngrihet përsëri, pasi perimet do të humbasin pamjen, strukturën dhe shijen e saj - prandaj, paketimi bëhet në pjesë, duke paketuar saktësisht aq sa nevojitet për gatim në të njëjtën kohë;
 • Fakte interesante të lulelakrës

  Këshilla të dobishme se si të ngrini dhe ruani siç duhet lulelakrën për dimër

  Lulelakra është një perime e stinës që përmban shumë substanca të dobishme në përbërjen e saj. Ngrirja do t'ju ndihmojë ta keni këtë produkt në tavolinën tuaj gjatë gjithë vitit.

  Por për këtë ju duhet të dini se si të ngrini lulelakrën për dimër (të papërpunuar, të zier, së bashku me brokoli) saktë, si dhe sa të ruani në frigorifer, nëse është e mundur të ngrini dhe ngrini përsëri.

  A mund të ruhet në frigorifer?

  Lulelakra është një perime mjaft kërkuese. Dhe ngrirja gjithashtu duhet të kryhet sipas rregullave, duke marrë parasysh përdorimin e mëtejshëm të perimeve.

  Hapi i parë për të marrë një produkt cilësor pas shkrirjes është të zgjidhni kokat e duhura. Gjethet e gjelbra rreth kokës duhet të jenë të freskëta dhe të ngushta.

  Vetë tufë lulesh janë të shëndetshme, të dendura, pa zona të vyshkura dhe të errëta. Njollat ​​e zeza shoqërohen me shfaqjen e një myku. Zonat e prekura prej tij nuk janë të përshtatshme për ushqim dhe nuk janë të përshtatshme për korrje dimërore, përfshirë ngrirjen.

  Është e rëndësishme që të plotësohen kushtet e mëposhtme:

  • ngrirja duhet të ndodhë mjaft shpejt;
  • Ndalohet shkrirja dhe ngrirja e përsëritur;
  • këshillohet të dini paraprakisht se si do të përdoret lakra në të ardhmen (përgatitja e supave, zierja e perimeve, etj.);
  • produkti fillimisht duhet të jetë i freskët dhe me cilësi të lartë.

  Kur lakra e papërpunuar është e ngrirë, lëndët ushqyese në të do të mbeten, por shija mund të ndryshojë dhe konsistenca nuk do të jetë aq e dendur. Mundësia më e mirë për përgatitjen për ngrirje është të analizoni në tufë lulesh me një diametër prej rreth 30 mm.

  Të gjitha informacionet më interesante dhe të dobishme për mënyrën e ruajtjes së lulelakrës mund të gjenden këtu.

  Përgatitja për procesin

  Për shkak të specifikave të strukturës së perimeve dhe procesit të kultivimit të saj, duhet të trajtohet me përgjegjësi përgatitja paraprake e lakrës.

  Momentet themelore:

  1. Përzgjedhja e një koke të fortë, të plotë dhe të dendur lakre.
  2. Vendosja paraprake e perimeve në një enë me ujë të kripur. Kjo teknikë do të ndihmojë të heqni qafe insektet dhe larvat.
  3. Para se ta vendosni në ngrirje, këshillohet që perimet të uleni për 2 minuta në ujë të vluar, duke shtuar acid citrik ose lëng limoni të freskët.
  4. Menjëherë pas vlimit të ujit, lakra zhytet në një enë me ujë të ftohtë. Kjo teknikë jo vetëm që do të parandalojë errësimin e perimeve, por gjithashtu do të ruajë më mirë substancat e dobishme që përmbahen në produkt.
  5. Tharja e perimeve duhet të jetë e plotë.
  6. Gjethet e gjelbra hiqen nga koka dhe ndahen tufë lulesh. Ky artikull nuk kërkohet, pasi lulelakra mund të ngrihet e plotë.

  Zgjedhja e paketimit: çfarë të kërkoni?

  Zgjedhja e enës së duhur për ngrirje nuk është më pak e rëndësishme sesa përgatitja e vetë perimeve për ruajtje afatgjatë.

  Kërkesat e paketimit:

  Qeset plastike të zakonshme në temperatura të ulëta bëhen të brishta dhe mund të grisen. Kontejnerët drejtkëndëshe janë më kompakte se kontejnerët e rrumbullakët.

  Kur zgjidhni një enë, duhet të keni parasysh se sa perime ju nevojiten për të përgatitur një pjatë. Bazuar në këtë, përcaktohet vëllimi i kërkuar i kontejnerëve.

  Mënyrat

  Ngrirja e lulelakrës në mënyra të ndryshme ju lejon të diversifikoni menunë e dimrit. Nëse perimet tashmë janë të disponueshme, ajo duhet të ngrihet sa më shpejt që të jetë e mundur, duke parandaluar zbehjen e lulëzimit.

  Të papërpunuara

  Për të ngrirë një perime të freskët, duhet të përgatisni:

  • tenxhere mjaft e madhe për përpunim;
  • kripë;
  • lakër;
  • peshqir kuzhine;
  • enë;
  • ujë.

  Urdhri i përpunimit:

  1. Pritini gjethet e jashtme.
  2. Çmontoni kokën e lakrës në tufë lulesh. Lyejeni lakrën në ujë të ftohtë me kripë për 5 minuta.
  3. Nxirrni copat.
  4. Përhapeni perimet në peceta ose peshqirë kuzhine për të thithur ujin.
  5. Vendoseni pjesën e punës në një enë të pastër të përgatitur.

  të ziera

  Për të përgatitur një perime (0,5 kg) do t'ju duhet:

  • tenxhere e madhe;
  • ujë (4 l.);
  • kripë;
  • peshqir kuzhine (peceta);
  • enë.

  Procedura e punës:

  1. Lani perimet.
  2. Hiqni gjethet.
  3. Ndani kokën e lakrës në copa afërsisht të barabarta. Kërcelli kryesor i trashë nuk përdoret për ngrirje.
  4. Hidhni ujë në një tenxhere.
  5. Ziejnë.
  6. Ena tjetër duhet të përmbajë ujë të ftohtë.
  7. Pasi të keni vluar ujin në tiganin e parë, uleni lakrën në të.
  8. Për ta mbuluar me kapak.
  9. Pas zierjes - kripë.
  10. Gatuani për 2-3 minuta.
  11. Merrni tufë lulesh.
  12. Zhytini ato në një enë me ujë të ftohtë.
  13. Merre atë.
  14. E thatë.
  15. Ndani në enë të përgatitur.
  16. Dërgojeni në frigorifer.

  Gjatë përpunimit, perimi mbetet i fortë, duke qenë në fazën gjysmë të përgatitur.

  E prerë apo e plotë: cila është më e mirë?

  Lakra mund të ngrihet e plotë. Në këtë rast, pas shkrirjes, i gjithë vëllimi do të duhet të konsumohet. Teknologjia e ngrirjes është e njëjtë. Veçantia e përpunimit lidhet me zgjedhjen e një ene të përshtatshme (mjaft të madhe).

  me brokoli

  Lulelakra mund të ngrihet jo vetëm më vete, por edhe si pjesë e një asortimenti me perime të tjera. Një nga opsionet e njohura është brokoli. Një grup i tillë mund të përdoret në dimër për të bërë zierje, supa dhe si pjesë e pjatave të tjera.

  Për gatim do t'ju duhet 1 kokë brokoli dhe 1 kokë lulelakër. Pesha e secilës kokë nuk është kritike.

  Si të përgatiteni për ngrirje:

  1. Lani lulelakrën dhe brokolin.
  2. Hiqni gjethet.
  3. Nëse ka zona të dëmtuara, ato duhet të priten. Hiqen gjithashtu kërcellet kryesore të trasha.
  4. Ndani të dy perimet në tufë lulesh.
  5. Ziejeni ujin, kripën.
  6. Ftohu.
  7. Zhytni dy lloje lakër në një enë me ujë.
  8. Hiqni perimet pas 15-30 minutash.
  9. E thatë.
  10. Vendosini në enë të ndarë në mënyrë që të dyja perimet të futen në secilën enë.

  Përveç brokolit, bizele të gjelbra, speca zile të copëtuara dhe perime të tjera mund të shtohen në një qese me lulelakër të ngrirë.

  Rifreskoni

  Për të përdorur në mënyrë racionale perimet e ngrira, rekomandohet ta paketoni menjëherë në pjesë. Përndryshe, do t'ju duhet të hiqni sasinë e duhur të lakrës nga një copë e madhe ose të shkrini të gjithë një sasi tepër të madhe produkti në të njëjtën kohë.

  Nëse për ndonjë arsye është shkrirë më shumë lakër sesa është e nevojshme për të përgatitur një pjatë, lind pyetja nëse është e mundur të ngrihet përsëri pjesa e punës. Ju nuk duhet ta bëni këtë - ju duhet të përdorni gjithçka brenda një dite.

  Pasi lakra e shkrirë nuk i nënshtrohet më ngrirjes përsëri për arsyet e mëposhtme:

  • humbja e ngjyrës, strukturës, aromës dhe shijes;
  • humbja e një pjese të konsiderueshme të substancave të dobishme;
  • rrezik për shëndetin.

  Rekomandime

  Nëse ndiqni këshillat e mëposhtme të ekspertëve, mund të shmangni shumë gabime me ngrirjen e lulelakrës:

  1. Produkti i shkrirë është mirë të hahet brenda një dite, pa e lënë për një periudhë më të gjatë.
  2. Lakra që i është nënshtruar zbardhjes para ngrirjes nuk kërkon më trajtim të detyrueshëm afatgjatë termik.
  3. Kur përgatitni pjata me lakër të shkrirë, duhet të kihet parasysh se perimet e ngrira gatuhen më shpejt.
  4. Lakra e shkrirë mund të përdoret me sukses për përgatitjen e pjatave të fëmijëve dhe dietave.
  5. Gjatë organizimit të ruajtjes afatgjatë në frigorifer, duhet të merret parasysh regjimi i temperaturës. Në -6°С - kjo nuk është më shumë se një gjysmëhënë, në -12°С - 1,5 muaj, në -18°С - deri në korrjen e ardhshme.
  6. Etiketimi shtesë me datën e ngrirjes do t'ju ndihmojë të lundroni në jetëgjatësinë e perimeve.

  Përdorimi i lakrës gjatë gatimit pa shkrirje paraprake ju lejon të kurseni maksimumin e substancave të dobishme të perimeve.

  Video të ngjashme

  Si të ngrini saktë lulelakrën, do të tregojë video:

  Si të ngrini lulelakrën

  Për të shijuar tava dhe supa me lulelakra në dimër, mjafton ta ngrini. Është shumë e lehtë për ta bërë këtë. Gjithçka që na duhet është vetë lakra, kripë, ujë dhe qese ngrirëse. Le të fillojmë?!

  • Koha totale e gatimit - 0 orë 40 minuta
  • Koha aktive e gatimit - 0 orë 20 minuta
  • Kostoja - shumë ekonomike
  • Përmbajtja kalorike për 100 gr - 30 kcal
  • Servings - 4 servings

  Zgjidhni ku ta ruani recetën:

  Dëshironi ta ruani këtë recetë?
  Zgjidhni ku:

  Si të ngrini lulelakrën

  Përbërësit:

  Gatim:

  Për ngrirje, është më mirë të zgjidhni lakër të freskët, elastike, pa njolla të zeza dhe gjethe të dëmtuara të çalës.

  Shpëlajeni lakrën nën ujë të rrjedhshëm.

  Hiqni të gjitha gjethet.

  Me një thikë të mprehtë ose me duar, çmontoni lakrën në tufë lulesh. Është e dëshirueshme që ato të jenë afërsisht të njëjtën madhësi. Mund ta prisni lakrën në copa të mëdha ose ta ndani në lule të vogla, në varësi të llojit të pjatës që do të gatuani. Ju mund të ngrini një grumbull në copa të mëdha, për shembull, për supë pure, dhe të ngrini disa thasë me lule të vogla për enët anësore ose tava, ku pamja e lulelakrës do të luajë një rol kryesor.

  Hidhni ujë të ftohtë në një enë të thellë, kriposni mirë (1 lugë gjelle kripë për 1 litër ujë) dhe ulni lulëzimin për 20 minuta. Nëse ka pasur insekte në lakër, atëherë nën ndikimin e një zgjidhjeje të tillë të kripur, të gjithë do të notojnë në sipërfaqe.

  Shpëlajeni tërësisht me ujë të rrjedhshëm.

  Ziejeni ujin në një tenxhere të madhe. Lyejeni lulelakrën e përgatitur në ujë të vluar për 3 minuta. Kjo do të jetë e mjaftueshme për të hequr enzimat që prishin shijen e lulelakrës në mënyrë që lulelakra të mos errësohet në frigorifer.

  Pas 3 minutash, ftohni shpejt lakrën. Ose zëvendësojeni tiganin nën një rrjedhë uji të ftohtë të rrjedhshëm, ose vendosni lulëzimin në kube akulli me një lugë të prerë. Një banjë e tillë akulli do të ndalojë procesin e gatimit të perimeve.

  Para se të zbërthehet lakra në thasë, ajo duhet të thahet mirë nga lagështia. Për ta bërë këtë, vendosni tufë lulesh në një shtresë të barabartë në një peshqir të pastër kuzhine. E gjithë lagështia do të përthithet në pëlhurë dhe tufë lulesh do të thahen.

  Ndani lakrën në qese. Është shumë i përshtatshëm për të peshuar perimet para ngrirjes dhe për të treguar peshën në paketim. Ky informacion do t'ju ndihmojë të llogarisni numrin e porcioneve kur përgatitni një pjatë. Është më mirë të ngrini lakrën në tufa të vogla, rreth 150-250 g secila.

  Për ta mbajtur lakrën edhe më gjatë, duhet të hiqni të gjithë ajrin nga qesja.

  Një vulosje me vakum në kuzhinën e zonjës është një gjë e rrallë, por një kashtë e zakonshme mund ta përballojë këtë detyrë po aq mirë. Futeni atë në qese dhe thithni të gjithë ajrin, më pas hiqeni shpejt dhe sigurojeni qesen.

  Në frigorifer, lulelakra mund të ruhet për 6-9 muaj në një temperaturë jo më të lartë se minus 18 gradë.

  Ngrirja e duhur e lulelakrës

  Ngrirja e lulelakrës në shtëpi është një çështje e thjeshtë, gjëja kryesore është të dini se cilat pika duhet t'i kushtoni vëmendje kur përgatitni një perime për procedurën dhe shkrini atë.

  Ngrirja e duhur e lulelakrës

  Zgjedhja e kokave për ngrirje

  Para se të ngrini kokat e lulelakrës për dimër, kokat zgjidhen me kujdes. Merrni kokat e lakrës me tufë lulesh të mesme. Këshillohet ngrirja e lulelakrës së re, e cila ka një shije më delikate. Kushtojini vëmendje pamjes së perimeve. Nuk duhet të dëmtohet nga dëmtuesit ose sëmundjet. Nëse ka njolla të errëta në tufë lulesh, kultura u ekspozua në rrezet e diellit direkte gjatë kultivimit. Këshillohet të zgjidhni ekzemplarë që nuk kanë djegie.

  Mos ngrini kokat e lirshme ose mos përdorni tufë lulesh që tashmë kanë filluar të thahen. Është më mirë të ngrini lulelakrën, e cila ka përmasa të vogla dhe të mesme.

  Ka hibride të dizajnuara për t'u ngrirë për dimër. Janë ata që duhet të përdoren për korrjen e dimrit.

  Trajnimi

  Para se të ngrini lulelakrën në shtëpi, duhet të përgatisni kokat në një mënyrë të caktuar. Përgatitja e kokave të lakrës për ngrirje përbëhet nga 2 faza:

  • prerja e kokës së lakrës në tufë lulesh;
  • zbardhja.

  Le të ndalemi në secilën fazë në më shumë detaje.

  Prerja në tufë lulesh

  Kokat e zgjedhura lahen nën ujë të rrjedhshëm. Kjo procedurë kryhet me kujdes në mënyrë që të mos shkaktojë dëme mekanike në tufë lulesh. Për pastrim më të mirë të tufë luleve, në një tas të thellë mblidhet uji i ngrohtë dhe perimet zhyten për pak në të. Pas 2-10 minutash nxirret koka e lakrës dhe lihet të thahet.

  Më pas, pllakat e gjetheve hiqen dhe koka e lakrës ndahet në tufë lulesh. Është mirë që perimet të priten në tufë lulesh që do të jenë identike në madhësi. Hiqni paraprakisht të gjitha pjesët e dëmtuara dhe me ngjyrë kafe të perimeve, nëse ka. Para ngrirjes së lulelakrës për dimër në shtëpi, ato përcaktohen nga madhësia e lulëzimeve.

  Koka e lakrës duhet të ndahet në tufë lulesh të madhësisë së dëshiruar

  Pas kësaj, tufë lulesh ngjyhen në shëllirë. Për të përgatitur 1 litër shëllirë, merrni 4 lugë gjelle. kripë tryezë. Njomja në shëllirë është e nevojshme në mënyrë që të gjithë insektet që duan të fshihen në tufë lulesh të dendura të zvarriten. Perimet e përgatitura zihen për 30 minuta. Pas kësaj kohe, perimet lahen në ujë të ngrohtë.

  Ju mund të ngrini lulëzimin e lulelakrës tashmë në këtë fazë, por ekspertët rekomandojnë fillimisht trajtimin e nxehtësisë.

  zbardhja

  Përpara se të ngrini lulelakrën në frigorifer, zbardhni atë. Në çdo tenxhere të madhe ose enë metalike, nxirrni ujë dhe vendoseni në zjarr. Sapo uji vlon, lulëzimet e përgatitura për ngrirje ulen në të. Ziejini një perime të freskët për 3 minuta. Gjatë kësaj kohe përgatisni një enë të madhe me akull, ku hidhet një sasi e vogël uji. Pas 3 min. tufë lulesh hiqen nga uji i valë dhe transferohen në një banjë akulli për t'u ftohur. Pas 3-4 min. kullohet uji dhe hiqet akulli. Pasi lulelakrat të jenë tharë, mund ta ngrini lulelakrën.

  Procesi i ngrirjes

  Ju mund të ngrini lulelakrën për dimër në qese ngrirëse ose enë plastike. Nëse lulelakra është e ngrirë për dimër në qese, sigurohuni që të ketë një sasi minimale ajri në to. Sa më shumë ajër të ketë në enë, aq më e shkurtër jetëgjatësia e perimeve në frigorifer. Mënyra më e mirë për të hequr qafe ajrin e tepërt është me një kashtë kokteji. Nëse keni nevojë të ngrini shumë lakër për dimër, është më mirë të përdorni paketues të veçantë vakum.

  konkluzioni

  Lulelakra e ngrirë mund të ruhet në temperatura të ulëta për rreth një vit. Në të njëjtën kohë, shumica e substancave të dobishme mbeten në të.

  Kjo metodë e përpunimit ju lejon të ruani perimet për aq kohë sa të jetë e mundur, pasi, edhe në bodrume dhe frigoriferë, lulelakra e freskët rrallë mund të jetë më e gjatë se një muaj.

  Ngrirja e lulelakrës në shtëpi

  Ngrirja e lulelakrës në shtëpi është e përshtatshme për ata njerëz që nuk kanë një bodrum ku mund t'i mbajnë kokat e freskëta për një kohë të gjatë. Produkti dietik përdoret për ushqim për fëmijë, rekomandohet për sëmundje të ndryshme të stomakut dhe zorrëve. Në mënyrë që tufë lulesh të mos humbasin substanca të dobishme, duhet të përgatisni siç duhet kokat e lakrës për ruajtje.

  Cila lulelakër është e përshtatshme për ngrirje për dimër?

  Jo çdo kokë lakër është e përshtatshme për ruajtje për dimër, edhe nëse do të jetë e ngrirë. Është e rëndësishme të zgjidhni kokat e mira të lakrës për të përfituar sa më shumë prej tyre. Ata që e kanë rritur vetë të korrat, pas korrjes i zgjidhin kokat, duke lënë më peshën dhe më të bukurën për korrje, pa shenja infektimi.

  Një tjetër gjë është kur duhet të blini lulelakrën në treg. Në këtë rast, ekziston një rrezik i lartë për t'u mashtruar, sepse shitësit shpesh fshehin moshën e vërtetë të lulëzimit. Udhëzimet e mëposhtme do t'ju ndihmojnë të zgjidhni kokat e freskëta:

  1. Jepini përparësi kokave të lakrës që kanë gjethe të ruajtura. Ato duhet të jenë elastike dhe të shtrënguara në kokë. Shitësit heqin tehet e gjetheve kur ato fillojnë të vyshken.
  2. Mos ngurroni të blini koka ngjyrë të bardhë ose bezhë, nëse nuk kanë njolla gri ose kafe. Errësimi i tufë luleve shoqërohet me proceset e kalbjes. Lakra e prishur jo vetëm që ka një shije të pakëndshme, por është edhe e rrezikshme për shëndetin.
  3. Nga dy koka me të njëjtën madhësi, është më mirë të zgjidhni atë që është më e rëndë. Është më i freskët, ka më shumë lagështi.

  Përgatitja e lakrave për ruajtje në frigorifer

  Para ngrirjes, kokat e lakrës duhet të pastrohen nga papastërtitë dhe insektet që fshihen midis lulëzimit të dendur. Për ta bërë këtë, shpërndani 1 lugë gjelle kripë në një litër ujë. Koka e lakrës ulet në përbërjen e përgatitur për 10 minuta. Nëse do të kishte dëmtues brenda, ata me siguri do të shfaqen. Pasi koka e lakrës lahet me ujë të ftohtë dhe renditet në tufë lulesh të veçanta.

  Mënyrat për të ngrirë lulelakrën

  Perimet mund të ngrihen në dy mënyra:

  • me zbardhjen paraprake;
  • të freskëta.

  Ngrirja e lulelakrës

  Opsioni i parë ju lejon të ruani elasticitetin e tufë lulesh dhe hijen e tyre natyrale. Një produkt i tillë përdoret në dimër për përgatitjen e tavave dhe skuqjen. Metoda e dytë është e zbatueshme nëse qëllimi kryesor i zonjës është të kursejë të gjitha vitaminat që përmbahen në lakër. Lulëzime të tilla u shtohen supave dhe supave të perimeve.

  të freskëta

  Për të ngrirë lulelakrën e freskët për dimër, duhet ta lani në kripë, ta çmontoni në tufë lulesh dhe ta thani në një peshqir të pastër. Si kontejnerë përdorin:

  • qese plastike;
  • enë plastike.

  Para vendosjes në pako, lulëzimi duhet të jetë i thatë. Përndryshe, ata do të qëndrojnë së bashku në temperatura nën zero. Amvisat me përvojë rekomandojnë të derdhni jo më shumë se 300 g lakër në një qese ose enë, atëherë ajo do të ngrijë më shpejt.

  Kujdes! Pas paketimit, qeset lidhen fort dhe dërgohen në një frigorifer të shpejtë. Pas një ore, mund ta transferoni produktin e ngurtësuar në çdo ndarje tjetër të ngrirësit.

  Nëse zonja ka në dispozicion një model frigoriferi të vjetëruar, ata përdorin një metodë tjetër të ngrirjes së lulelakrës së freskët. Së pari, tufë lulesh të thata vendosen në një shtresë në një dërrasë prerëse, e cila vendoset në frigorifer për 2 orë. Pas kohës së caktuar, prerjet nga perimet paketohen në thasë dhe dërgohen për ruajtje.

  Pas zbardhjes

  Një ekspozim afatshkurtër ndaj temperaturës së lartë ndihmon në aktivizimin e qelizave të perimeve, në mënyrë që tufë lulesh të ruajnë aromën, shijen dhe ngjyrën origjinale për një kohë të gjatë. Lulelakra zbardhet për 3 minuta në ujë të vluar me shtimin e kripës - 15 g për litër. Disa amvise vendosin edhe 0,5 lugë çaji acid citrik. Ky komponent do të ndihmojë në mbajtjen elastike të lulelakrës së prerë.

  Perimet zhyten në ujë të vluar dhe pas 3 minutash përmbajtja e tiganit derdhet shpejt në një kullesë. Pastaj tufë lulesh derdhen me ujë akulli. Thani ato në një peshqir përpara se t'i ngrini. Produkti i përgatitur paketohet në qese ose kontejnerë në pjesë të vogla dhe dërgohet në një dhomë të ngrirjes së shpejtë.

  Pas njëfarë kohe, kur lakra ngurtësohet, ajo transferohet në çdo ndarje të ngrirësit, ku mund të ruhet për 6 deri në 8 muaj.

  Si të ngrini një perime për ushqimin e fëmijëve?

  Nënat përgatisin pure patatesh për foshnjat nga lulelakra. Është lehtësisht i tretshëm dhe shpesh përdoret si ushqim i parë. Ngrirja e perimeve për ushqimin e fëmijëve kryhet vetëm pas zbardhjes së tyre, dhe koha e trajtimit të nxehtësisë rritet me 2 herë.

  Perimet e përgatitura ruhen më së miri në enë të vogla plastike me kapak të shtrënguar. Kontejnerët dezinfektohen paraprakisht me ujë të valë. Rekomandohet ngrirja e produktit në pjesë të vogla - vendosni sa më shumë lakër në çdo paketë sa të jetë e nevojshme për të përgatitur pure patatesh për 1 herë.

  Si të ruani siç duhet lulelakrën në frigorifer?

  Të gjitha vetitë e dobishme të produktit do të ruhen plotësisht nëse lakra nuk shkrihet gjatë ruajtjes. Luhatjet e temperaturës do të çojnë në një humbje të lëndëve ushqyese dhe një përkeqësim të shijes. Nuk është e nevojshme të nxirren pa nevojë perimet nga ngrirja.

  Kujdes! Në rast të prishjes së frigoriferit ose ndërprerjes së zgjatur të energjisë, lulelakra e ngrirë duhet të depozitohet menjëherë te fqinjët ose miqtë. Nëse lulëzimet kanë kohë të shkrihen, ato përdoren për të ngrënë në të njëjtën ditë.

  Pa një bodrum për ruajtjen e të lashtave, amviset përdorin ngrirës. Kjo është shumë e përshtatshme, sepse produkti në temperatura nën zero definitivisht nuk do të kalbet dhe nuk do të humbasë vetitë e tij të dobishme. Është e rëndësishme të ndiqni rekomandimet për përgatitjen e lakrave për ngrirje dhe të mos shkelni kushtet e ruajtjes së lakrës.


0 replies on “Si të ngrini lulelakrën në mënyrë që të mbetet e shijshme”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *