Stilisti

Trajnimi në profesionin e një stilisti është i mundur në specialitetet e mëposhtme:

 • “Projektimi i produkteve të industrisë së lehtë”;
 • "Arti i kostumit dhe tekstilit";
 • "Dizajn".

Për të filluar stërvitjen, duhet të kaloni provimin, ndërsa lista e lëndëve mund të ndryshojë. Për të hyrë në "Dizajn" ose "Arti i Kostumeve dhe Tekstileve", fillimisht duhet të kaloni një test krijues. “Shkolla e Arkitekturës dhe Dizajnit” ofron një kurs “Kostumografi”, ku mësohen pikërisht tiparet e modelingut. Ky kurs përfshin disa faza, secila prej të cilave ka një kohëzgjatje studimi nga 3 deri në 8 muaj. Pas përfundimit të kursit, çdo student merr një dokument të formularit të përcaktuar. Trajnimi në profesionin e një stilisti kërkon më pak kohë sesa profesioni i një stilisti.

Kushtojini vëmendje universiteteve të mëposhtme, të cilët janë më të mirët në këtë fushë:

 • MASI;
 • SGEI;
 • Universiteti Shtetëror i Shën Petersburgut;
 • Universiteti Shtetëror i Moskës;
 • RSU ato. A. N. Kosygin ("Teknologji. Dizajn. Art");
 • SPbGUPTiD;
 • IBiD;
 • BIEPP.

Për të sqaruar çështjen, ia vlen t'i drejtohemi historisë. Fillimisht, termi "dizajn" u shfaq në shekullin e 16-të, dhe vetëm në mesin e shekullit të 19-të filloi të përdoret në sasi të mëdha. Nëse flasim për vendin tonë, atëherë stilisti si profesion u shfaq në gjysmën e dytë të shekullit të 20-të gjatë BRSS. Sot, ky profesion është mjaft i kërkuar. Vlen të përmendet se koncepti i "dizajnerit të modës" është tradicional për banorët e Rusisë, por në vendet evropiane është "projektuesi" ai që përdoret. Por ka disa dallime mes këtyre dy profesioneve, të cilat qëndrojnë pikërisht në zgjidhjen e problemeve të ndryshme. Një stilist është i ngarkuar me modelimin e rrobave, ndërsa një stilist është i ngarkuar me dizajnin.

Modelimi i veshjeve është krijimi i një forme të re duke përdorur një sërë metodash dhe teknikash. Fillimisht, është e nevojshme të krijohet një koncept dhe të përcaktohen detyrat kryesore të projektimit. Por stilisti është i angazhuar në kapjen e tendencave të modës, analizimin e tyre dhe ofrimin e një koncepti të ri për krijimin e një koleksioni të ri veshjesh, ndërsa merr me mend dëshirat e klientëve. Dallimi qëndron në faktin se stilisti është përgjegjës për krijimin e formave të reja, ndërsa stilisti punon vetëm me modifikimin e tij, domethënë, rrobat e reja krijohen në bazë të opsioneve ekzistuese. Për shembull, një stilist ndryshon formën e një mëngësh ose jakë, ndryshon gjatësinë e një artikulli, përdor një zgjidhje të re dekorimi ose kombinon disa stile.

Në territorin e Rusisë ka dy profesione - një stilist dhe një stilist. Vendi i tyre i punës është i ndryshëm, sepse stilistët punojnë në ndërmarrjet e thurjes ose qepjes, si dhe në atelie, por dizajnerët zakonisht punojnë në zyrat e projektimit, punëtori dhe studiot e dizajnit. Një stilist mund të punojë edhe si stilist, ashtu si një stilist, nëse dëshiron, mund të konsiderohet si stilist në të ardhmen.

Arsimi

Karakteristikat, avantazhet dhe disavantazhet e profesionit

Profesionet

Dizajneri i modës: përshkrimi, përgjegjësitë, arsimi dhe karriera

Sigurisht, ky profesion është krijues, por është ky parametër që varet shumë nga vendi i punës. Këtu vlen të përmendet niveli i kreativitetit të pranueshëm. Pra, disa fabrika prodhojnë gjëra tipike, ndërsa të tjera po punojnë për të krijuar tendenca të reja në industrinë e modës.

Profesioni i një stilisti nënkupton avantazhet e mëposhtme:

 • kjo është një punë krijuese që ju lejon të ndjeni në realitet rezultatet e punës suaj;
 • duke krijuar një larmi rrobash, stilisti i lejon çdo personi të duket bukur, pavarësisht nga tiparet e figurës (me rrobaqepësi individuale);
 • paga e mirë, ndërkohë që çdo stilist mund të zhvillohet dhe të bëhet autoritet në industrinë e modës;
 • Nëse dëshironi, mund të krijoni biznesin tuaj.

Nëse flasim për disavantazhet, ia vlen të përmendet sa vijon:

 • në mungesë të përvojës dhe një emri të njohur, problemet me gjetjen e një pune janë të mundshme;
 • punonjësi duhet të përshtatet me kërkesat që parashtrojnë autoritetet, ndërkohë që ka edhe kritika;
 • orari i punës mund të jetë i parregullt.


Dallimi nga projektuesi

Dizajneri i modës: përshkrimi, përgjegjësitë, arsimi dhe karriera

Vlen të përmendet se një stilist është një punë krijuese që kërkon jo vetëm një imagjinatë të zhvilluar në mënyrë të shkëlqyer, por edhe njohuri dhe aftësi të caktuara. Dizajneri i modës krijon një shumëllojshmëri veshjesh, kapele, këpucë dhe aksesorë. Por si çdo profesion, edhe stilisti ka vështirësitë e veta. Pra, ai duhet të zotërojë shkëlqyeshëm aspektet teknike të prodhimit të veshjeve të ndryshme, si dhe të zhvillohet mirë dhe të ndjekë trendet moderne të modës. Tendencat e reja të modës krijohen nga stilistë.

Sigurisht, një stilist është një profesion krijues, por thjesht nuk mund të bësh pa anën teknike të tij. Mund të dilni me modele të mahnitshme, por është e mundur t'i ktheni ato në realitet vetëm duke krijuar modelet e duhura, duke zgjedhur pëlhurat e nevojshme, duke mos harruar teknologjinë e qepjes.


Karriera

Dizajneri i modës ka këto përgjegjësi:

 • krijoni skica, vizatime dhe vizatime që përshkruajnë elementet e gardërobës;
 • zhvilloni skica, duke aplikuar skica, për shembull, pas kryerjes së modifikimeve nga klienti;
 • krijoni një shumëllojshmëri modelesh, modelesh dhe ilustrime të tjera që ju lejojnë të bëni një produkt të caktuar me cilësi të lartë;
 • rrobaqepësi me porosi ose kontroll i kujdesshëm mbi procesin e prodhimit masiv;
 • kontrollin e cilësisë së çdo produkti dhe verifikimin e tij;
 • montimi paraprak dhe bërja e rregullimeve në varësi të klientit, nëse bëhet rrobaqepësi individuale;
 • shfaqja e produkteve të gatshme, për shembull, në shfaqje ose përpara klientit, si dhe pjesëmarrja në krijimin e fushatave reklamuese.

Një stilist shpesh është një pjesëmarrës aktiv në konferenca dhe konkurse të ndryshme, ai komunikon me gazetarë, partnerë dhe furnitorë.

Shumë shpesh, një specialist i ri nuk punësohet si stilist. Fillimisht ai duhet të punojë si ndihmës i tij për disa kohë. Nëse provon veten, atëherë tashmë bëhet stilist, ndërsa mund të marrë pjesë në gara të ndryshme. Ndërsa fitoni përvojë, paga do të rritet.

Karakteristikat, avantazhet dhe disavantazhet e profesionit

Në të ardhmen, stilisti mund të shkojë për një promovim dhe të marrë pozicionin e drejtuesit të punëtorisë ku janë të angazhuar në rrobaqepësi, ose të hapë vetë një studio dizajni.

Dallimi nga projektuesi

Karriera

Dizajneri i modës është përgjegjës për të gjithë ciklin e krijimit të një sendi të gardërobës. Ky proces fillon me krijimin e skicave dhe përfundon me një përzgjedhje të kujdesshme të modeleve dhe pëlhurave për përshtatjen e artikullit të dëshiruar.

Përgjegjësitë

Përgjegjësitë

Sot, profesioni i një stilisti është mjaft i kërkuar. Shumë vajza duan të bëhen stilistë për të krijuar stile të reja veshjesh, për të përkthyer në realitet idetë më të guximshme. Në këtë artikull, ne do të shikojmë përshkrimin, përgjegjësitë, edukimin dhe karrierën e një stilisti dhe gjithashtu do t'ju tregojmë se cili është ndryshimi midis një stilisti dhe një stilisti.

Ai madje mund të veprojë si mësues, duke ua përcjellë njohuritë e tij të tjerëve.

Arsimi

Profesioni i stilistit tërheq ata që janë të interesuar në industrinë e modës dhe kanë aftësi krijuese në këtë drejtim. Edukimi, natyrisht, luan një rol të rëndësishëm, por nuk mund të bëhet pa një talent të caktuar në këtë fushë. Nëse do të studiosh si stilist, duhet të kuptosh se kush është dhe çfarë bën.

Përgjegjësitë


Të mirat dhe të këqijat e profesionit

Para së gjithash, ky është një person që nuk qëndron ende, ai është i interesuar për gjithçka. Dhe në sferën e interesave të tij - jo vetëm në botën e modës. Tipari kryesor i personazhit duhet të jetë dëshira për t'u përmirësuar, për të pushtuar lartësi të reja, për ta lënë me dëshirë të renë në jetë. Në fund të fundit, një stilist është gjithmonë tendenca, ide, qëllime të reja. Aktiviteti dhe qëllimi janë komponentë të rëndësishëm në këtë biznes. Sidomos nëse një person punon individualisht. Ai duhet të jetë në gjendje të fitojë besimin e klientëve të rregullt.

Aftësitë e komunikimit dhe aftësia për të negociuar pa humbur vetëkontrollin janë të një rëndësie të madhe. Në procesin e punës, do t'ju duhet të bashkëpunoni me njerëz të ndryshëm, duhet të jeni në gjendje të gjeni një qasje për të gjithë. Aftësia për të mbështetur çdo bisedë do të jetë një bonus shumë i mirë.

Në përgjithësi, këto janë dy specialitete krijuese që kërkojnë talent, njohuri dhe aftësi të caktuara nga njerëzit.

Këto janë vetëm disa nga universitetet dhe drejtimet që do t'ju ndihmojnë të merrni profesionin e dëshiruar dhe të hidhni hapat e parë drejt realizimit të ëndrrës suaj. Ju gjithmonë mund të zgjidhni universitetin që ndodhet më afër qytetit tuaj. Universitete të ndryshme kanë nuancat e tyre të pranimit, por më shpesh ju duhet të merrni lëndë të detyrueshme - gjuhë ruse, letërsi dhe histori. Një konkurs krijues do të jetë gjithashtu i detyrueshëm, në të cilin do t'ju duhet të përshkruani një vizatim, t'i jepni një emër dhe të flisni për krijimin tuaj.

Një konkurs krijues mund të zhvillohet në disa faza. E gjitha varet nga prestigji dhe rëndësia e universitetit. Hapi tjetër është të mësoni me sukses. Nëse studimi magjeps që në fillim, atëherë notat do të jenë të larta. Nëse ndodh zhgënjimi, është më mirë të mos e detyroni veten, sepse ky është një profesion krijues, ku frymëzimi është i domosdoshëm. Pas diplomimit, gjëja kryesore është një praktikë e mirë për të fituar përvojë të paçmuar.

Sa i përket aftësive, një stilist duhet të jetë në gjendje të vizatojë dhe të vizatojë në mënyrë që të përshkruaj idenë e tij në letër dhe të shprehë çdo ide. Mendimi i tij krijues gjithmonë do t'ju lejojë të bëni thekset e duhura, të shtoni detaje dhe të përsosni skicën në drejtimin e duhur. Një person i këtij profesioni ka të gjitha aftësitë e prerësit dhe rrobaqepësit. Ai është në gjendje të bëjë matje të sakta, të presë pëlhurën dhe të qepë produktin, të bëjë dekorin e nevojshëm.

Njohuria profesionale është njohja e plotë dhe e plotë e të gjithë procesit të prodhimit të rrobave nga faza fillestare (ideja) deri në fazën përfundimtare (prodhimi i produktit). Dizajneri i modës di gjithçka për pëlhurat - vetitë, avantazhet dhe disavantazhet e tyre, teknologjinë e prodhimit të tyre. Kombinimi i paletës së ngjyrave është edhe në fushën e veprimtarisë së tij profesionale.

Ai gjithashtu di gjithçka jo vetëm për ligjet e modës, stilet dhe tendencat, por edhe për ato modele, silueta, ngjyra të përshtatshme për lloje specifike të figurës, pamjes dhe nuancave të tjera që ju lejojnë të transformoni njerëzit me rroba të bukura.

Por sado njohuri të kemi si profesionist, përvoja ka një rëndësi të madhe. Sa më shumë dhe më aktivisht të punojë mjeshtri, aq më shumë gjëra interesante mund të krijojë.

Ata që vendosin të bëhen stilistë, sigurisht që shohin shumë përparësi në këtë profesion. Dhe vërtet është. Ky është një shans për të shprehur idetë tuaja dhe për t'i ndarë ato me njerëzit, për t'i bërë më të bukura, për t'i gëzuar. Kjo është një jetë interesante, e pasur që zhvillohet në kërkimin e përjetshëm për diçka të re. Kjo është një mundësi që vazhdimisht të jeni të vetëdijshëm për të gjitha ngjarjet e botës së modës dhe të përmirësoni vazhdimisht aftësitë tuaja. Nëse një person është vërtet i pasionuar pas një profesioni, jeta e tij do të jetë e ndritshme sepse ai po bën atë që do.

Së fundi, me punë të palodhur, ekziston gjithmonë mundësia për të fituar para të mira, për të hapur biznesin tuaj në mënyrë që të realizoni veten më plotësisht. Disavantazhet përfshijnë faktin se me ambicie të caktuara nuk është gjithmonë e mundur të realizosh plotësisht veten, konkurrenca është gjithmonë e lartë dhe nuk është aq e lehtë të depërtosh në liderët.

Para së gjithash, një stilist është një person i pajisur me talente të caktuara, një ndjenjë shijeje dhe stili, aftësi për të ndjerë delikate botën përreth tij, harmoninë e saj, për t'iu përgjigjur me ndjeshmëri të gjitha ndryshimeve, për të qenë në gjendje të kapë dëshirat e konsumatorët. Do të ishte mirë që fillimisht t'i kishim këto prirje, por mund t'i zhvilloni në proces. Qëllimi kryesor është zhvillimi dhe krijimi i diçkaje të re në fushën e veshjeve, për të bërë prekje të caktuara. Një stilist mund të zhvillojë vetë një ide, të bëjë një skicë rrobash ose këpucësh dhe mundësisht të krijojë mostrën e parë. Një stilist, duke përfshirë një rrobaqepës, duhet të jetë në gjendje t'i realizojë idetë e tij. Por kjo nuk është përgjegjësi e tij, njerëzit e tjerë e bëjnë këtë, ai mund të bëjë vetëm një përshkrim dhe të menaxhojë procesin.

Një stilist mund të ketë gjithashtu specializime të ndryshme, për shembull, në zhvillimin e një kostume teatrale. Dhe një person i tillë, natyrisht, punon në një teatër apo institucion tjetër kulturor ku kërkohen shërbimet e tij. Specialistë të tillë punojnë edhe në fusha të tjera. Pra, një stilist-parukier është i angazhuar në krijimin dhe zbatimin e modeleve të ndryshme të flokëve.

Nëse një stilist punon në një atelie ose në një fabrikë veshjesh, dhe nuk është i angazhuar në aktivitete individuale, ai ka përgjegjësi mjaft specifike. Ai mund të angazhohet si në zhvillimin e koleksionit të tij dhe të përmbushë porositë nga klientët të cilët mund të thonë vetëm me fjalë atë që do të donin të shihnin, dhe më pas fillon puna e një stilisti, i cili bën një skicë dhe ia paraqet klientit . Nëse skica miratohet, një prerës dhe një rrobaqepës i bashkohen punës. Të dy rrobaqepësit dhe stilisti mund të jenë të pranishëm në pajisje. Por të gjitha çështjet e rëndësishme dhe ndryshimet ose përmirësimet e produktit zgjidhen me stilistin.

Ai mund të kryejë funksionet e një artisti, një stilisti dhe një teknologu. Por nëse po flasim për një ndërmarrje në shkallë të gjerë, atëherë mund të jenë njerëz të ndryshëm. Artisti-modeleri është i angazhuar vetëm në krijimin e skicave. Pas tij, stilisti përgatit vizatime më të detajuara. Dhe tashmë stilisti-teknolog vendos në çfarë mënyre të zbatojë planin. Një stilist që krijon koleksione veshjesh duhet të jetë në gjendje t'i paraqesë ato në një dritë të favorshme, të mendojë për nuancat e shfaqjes së bashku me njerëzit që do të përgatisin ngjarjen.


Përgjegjësitë

Për t'u bërë një stilist në të ardhmen, duhet të zhvilloni disa aftësi në veten tuaj nga banka e shkollës. Shkolla e artit do të jetë një ndihmë e madhe. Do të përvetësohen teknika të ndryshme të arteve figurative. Në çdo rast, studimi në një shkollë arti do të rrënjos shijen, aftësinë për të kuptuar stilet dhe kombinimet e ngjyrave. Nëse nuk ishte e mundur të hyni në një shkollë arti, studiot e artit dhe shkollat ​​​​e dizajnit do të jenë të dobishme. Ju mund të mësoni dhe të zhvilloni vetë, por kjo është një shtesë. Mësuesit e vërtetë ende nuk do të ndërhyjnë në arritjen e qëllimit. Ka shumë universitete, në të cilat mund të mësoni profesionin tuaj të preferuar. Këtu janë vetëm disa prej tyre.

 • Universiteti Shtetëror i Teknologjive Industriale dhe Dizajnit të Shën Petersburgut. Ju mund të zgjidhni fusha të tilla si "Dizajni, teknologjia dhe dizajni i produkteve tekstile", "Dizajnimi i produkteve të industrisë së lehtë".
 • Instituti i Biznesit dhe Dizajnit në Moskë. Këtu mund të studioni në Fakultetin e Dizajnit dhe Modës.
 • Universiteti Teknik Shtetëror Omsk. Ky institucion arsimor ofron drejtimet “Dizajn”, “Projektimi i produkteve të industrisë së lehtë”, “Teknologjia e produkteve të industrisë së lehtë”.
 • Universiteti Shtetëror Kuban. Këtu, stilistët e ardhshëm të modës mund të jenë të interesuar në drejtimin e Artit të Kostumeve dhe Tekstileve.

Aftësi dhe njohuri profesionale

Dizajneri i modës: kush është dhe çfarë bën?
Krahasimi me një projektues

Cilësitë personale

Trajnimi dhe zhvillimi i karrierës

Trajnimi dhe zhvillimi i karrierës

Krahasimi me një projektues

Mund të themi se stilisti dhe stilisti janë profesione konsonante. Por ka edhe hollësi për shkak të të cilave mund të zbulohen dallimet. Dizajneri kap tendencat e përgjithshme në botën e modës dhe zhvillon artikuj krejtësisht të rinj, sjell prekje dhe shënime që i bëjnë rrobat moderne, të bukura, interesante, të kërkuara. Dizajneri shpesh mendon të gjithë koleksionin në tërësi, drejtimin e tij kryesor, stilin.

Dizajneri i modës zhvillon një skicë dhe zë rrënjë në të gjitha hollësitë e procesit, duke punuar në krijimin e secilit produkt individual. Kjo është ajo që e bën atë të ndryshëm nga një stilist. Por në përgjithësi, të dy profesionistët mund të angazhohen në të dyja aktivitetet, duke përfunduar, për shembull, kurse, ose duke zotëruar disa gjëra vetë. Dhe atëherë ndryshimi midis tyre do të fshihet.

Në të ardhmen, gjithmonë mund të përmirësoni nivelin tuaj të njohurive, të merrni kurse të ndryshme, të ndiqni seminare, të përmirësoni veten dhe më e rëndësishmja, ta doni punën tuaj.

Kërkesat

Ata veçanërisht duan t'ua besojnë opsionet e dasmës profesionistëve në mënyrë që të duken 100%. Një stilist mund të jetë përgjegjës jo vetëm për krijimin e një hairstyle, por edhe për imazhin në tërësi.

Kërkesat

Profesionet

Dizajneri i modës: kush është dhe çfarë bën?

Kush është ai?

Në të njëjtën kohë, fjalimi kompetent dhe një qëndrim miqësor ndaj bashkëbiseduesit do të jenë nuanca të rëndësishme.

Çdo profesion kërkon një person jo vetëm aftësi profesionale, por edhe cilësi të caktuara personale. Dhe projektuesi nuk bën përjashtim.

Kush është ai?

Të mirat dhe të këqijat e profesionit

Nëse duhet të punoni vazhdimisht me klientët drejtpërdrejt, atëherë ky është një diferencë e caktuar tolerance, e cila mund të jetë e nevojshme nëse klienti doli të ishte kapriçioz ose tepër kërkues.

Shpik dhe vizatoj se si do të duken rrobat, këpucët ose aksesorët
Bazuar në vizatimet, krijoj skica të plota të artikujve të ardhshëm

 • nuk ju tremb se ndonjëherë ju duhet të qëndroni vonë në punë apo edhe të punoni në fundjavë
  , nuk shqetësoheni shumë kur dikush
  ju kritikon, keni një imagjinatë të madhe, por në të njëjtën kohë në mes të "drejtimit në re". Ju lehtë zotëroni programet kompjuterike, për shembull,
  mund të emërtoni menjëherë pesë shtëpitë më ikonike të modës në modelim.

 

Syri

 • Lloji më i vjetër i veshjes është fundi. Vetëm këmisha është më e vjetër se ajo. Njëherë e një kohë, lloje të ndryshme fundesh vishnin të gjithë - burra dhe gra.
 • Një detaj kaq në modë sot si kopsa në mëngët e xhaketave u shpik nga perandori francez Napoleon Bonaparte, i cili ishte lodhur duke parë ushtarët e tij që fshinin hundët me mëngët e tyre.

Fabrikat dhe ndërmarrjet e veshjeve

Atelie për riparim dhe rrobaqepësi

Dyqane pëlhurash

Do të interesoheni
për profesionin tim nëse

Sot tendenca është të kujdeseni për pamjen tuaj. Dhe ky trend po forcohet çdo vit. Tani edhe shumë punëdhënës zgjedhin një punonjës bazuar jo vetëm në cilësitë e tij profesionale, por edhe nga pamja e tij. Prandaj, mund të themi me besim se profesioni i një stilisti ka perspektiva të shkëlqyera për shumë dekada në vijim. Prandaj, nëse ju tërhiqeni për modën dhe rrobat e bukura, atëherë mund të kuptoni me siguri bazat e këtij profesioni pa frikë se do të mbeteni pa një copë bukë në të ardhmen.

 • Degët:
 • Industria Industria e lehtë

  Industria e lehtë

   

stilisti

Profesionet
në klasat e vizatimit ju dhanë gjithmonë një pesë Unë marr
pjesë në zhvillimin e koncepteve për fushatat reklamuese
Video
Unë qep produkte individuale ose mbikëqyr procesin nga prodhimi në prodhimin masiv

 • A ju pëlqen të vishni gjëra origjinale të krijuara nga duart tuaja?

 

stilisti

 

Nëse si fëmijë kalimi juaj i preferuar ishte të shpikni veshje për kukulla dhe ju ende shijoni blerjet në kërkim të gjërave në modë dhe interesante, atëherë profesioni im është për ju! Unë jam një stilist. Më vijnë ide për veshje, aksesorë dhe këpucë. Profesioni im mund të ndahet në disa specializime. Dizajneri-artist i modës vjen me imazhe të rrobave të ardhshme. Dizajneri i modës i transferon këto imazhe në pëlhurë, bën modele. Një stilist-teknolog zgjedh materialet për një model të shpikur dhe zgjedh teknologjitë e prodhimit. Por më shpesh sesa jo, një stilist i modës kryen të gjitha këto funksione.
Duhet të kem një imagjinatë të madhe dhe një ndjenjë stili të patëmetë. Unë duhet të jem i dhënë pas industrisë së modës dhe të kuptoj tendencat e modës. Përndryshe, si mund të dal me modele aktuale që do t'u pëlqejnë njerëzve? Por nga ana tjetër, profesioni im nënkupton edhe zotërimin e aftësive teknike. Në fund të fundit, pa krijimin e modeleve me cilësi të lartë, përzgjedhjen kompetente të pëlhurave dhe zhvillimin e teknologjisë së duhur të qepjes, edhe ideja më interesante do të mbetet vetëm një vizatim i bukur në letër. Dizajneri i modës jo vetëm që shpik rrobat, por gjithashtu krijon modele, zgjedh materiale për produktin dhe aksesorët dhe monitoron procesin e rrobaqepësisë. Dizajneri i modës qep vetë modelin e parë - pilot - të koleksionit të ri. Dhe më pas kontrollon të gjithë procesin e prodhimit të serisë, duke arritur cilësinë e kërkuar.

Të gjitha së bashku
prezantoj produktet e prodhuara bëj
modele, modele dhe materiale të tjera ilustruese që do të lejojnë modelin të vihet në prodhim
ju jeni të interesuar për kulturën artistike botërore ju e
dini se si ndryshon ngjyra terrakote nga ngjyra e kavelopardit Unë
kontrolloj cilësinë e prodhimit
Unë komunikoj me klientët dhe klientët

Mëso më shumë


0 replies on “Stilisti”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *