Si të rritet lule lisianthus në shtëpi

Lisianthus ka frikë nga skicat. Nëse vendi po fryn, për të mbështetur lulet e rritura, ia vlen të instaloni mbështetëse që mund t'i rezistojnë shpërthimeve të erës.

 • Nëse mbillni një dragee, duhet ta njomni farën në ujë dhe pas 20-30 minutash. thyeni guaskën me një kruese dhëmbësh. Kështu që do të jetë më e lehtë për farat e dobëta të eustomave të depërtojnë përmes guaskës.

tokë ushqyese torfe për fidanë Për të forcuar Lisianthus, është e rëndësishme të fekondoni lulen në tokë të hapur. Këtu nuk mund të bëni pa Bio-Aktivizuesin e rritjes Bona Forte. Ata mund të përpunojnë bimë të rritura 1-2 javë pas transplantimit. Nga momenti i mbjelljes së farave deri në shfaqjen e filizave të gatshëm për mbjellje në tokë të hapur, mund të zgjasë nga 4 deri në 6 muaj. Avantazhi i dragees është mungesa e nevojës për përpunim para mbjelljes. Për fidanët, është e rëndësishme të zgjidhni enë të përshtatshme. Luleshitësit përdorin enë plastike të disponueshme me kapak të projektuar për ushqim, përdoren gota plastike dhe çdo kuti plastike të gjerë e të cekët. Ju mund të blini mini-sera të veçanta ose tableta torfe.Eustoma në kopsht

Hapi 1 - Përgatitja e tokës 

Eustoma në vend

 • Vendoseni enën në një vend të ngrohtë dhe siguroni ndriçim për 12-16 orë në ditë.

Çfarë toke të përdorni për rritjen e fidanëve

Lisianthus është vendas në Amerikë dhe Meksikë. Lulja e bukur është regjistruar në vitin 1806, është kultivuar në vitin 1880.

Lule Eustoma

  1. Përhapeni farat me kujdes.

Toka mund të përpilohet në mënyrë të pavarur, por në këtë rast toka duhet të kalcinohet në furrë. Procedura do të heqë qafe infeksionin dhe bakteret e dëmshme. Për ta bërë këtë, një shtresë e hollë toke derdhet në një fletë pjekjeje - jo më shumë se 1.5 cm dhe lihet në një furrë të parangrohur për 30 minuta. në 90 °C.

  1. Përhapeni farat në mënyrë të barabartë në të gjithë sipërfaqen.

Gjatë kësaj periudhe, temperatura gjatë ditës duhet të jetë plus 22 ° C, gjatë natës - 18 ° C nxehtësi. Lejohet zvogëlimi i orëve të ditës në 12 orë
Hapi 3 - Përgatitja e farës

Fidan Eustoma
Kur të mbillni fidanë

 • shkurt: 4, 5, 8, 9, 13.14, 17-19;
 • Spërkatini ato me rërë.

 

Rritja e eustomave hap pas hapi nga farat

Si të transplantoni eustoma në një kopsht në tokë të hapur

Një komponent i rëndësishëm i kujdesit është fekondimi. Spërkatja e gjetheve të eustomave me një zgjidhje të Bio-Growth Activator stimulon proceset e formimit të rrënjëve dhe zhvillimit të bimëve. Veshja e sipërme me gjethe shkakton reaksione mbrojtëse të eustomave dhe ka një efekt të përgjithshëm forcues mbi filizat.
Një mënyrë më efikase dhe më e butë është përdorimi

 

 • janar: nga 7 deri në 9, 16, 17, 21-22;

 

Nëse vendosni të ndaloni në tokën e blerë, duhet të blini një përzierje për rritjen e fidanëve të luleve.

 

 • Derdhni tokën në kuti.

 

Është e rëndësishme të mbani mend se nuk mund të thelloni jakën e rrënjës.

Eustoma e lulëzuar
Eustoma është një bimë dyvjeçare, por lulja, edhe e mbuluar, nuk toleron ngricat e dimrit në zonën tonë klimatike. Kjo do të thotë që Lisianthus duhet të rritet jashtë si një kulturë vjetore.

 

 • Bleni tableta me diametër 4 cm.

 

Fidanët mund të mbillen jo vetëm në ditë të favorshme, por edhe në çdo ditë tjetër, përveç atyre të pafavorshme.
Për më tepër, përzierja e tokës mund të derdhet me një zgjidhje të permanganatit të kaliumit.
Pas mbjelljes, duhet të ngrini kapakun e enës çdo ditë dhe të ajrosni tokën derisa kondensimi të zhduket. Regjimi i temperaturës është 20-25 ° C, orët e ditës janë deri në 16 orë.
Përgatitja e tokës do të jetë e suksesshme nëse ndiqni një recetë të thjeshtë: duhet të përzieni 1 pjesë rërë, 2 pjesë tokë kopshti. dhe 4 pjesë torfe.

 

 • Spërkateni me ujë nga një shishe spërkatës.

 

Nëse nuk i përmbushni afatet dhe mbillni fidanë më vonë, lulëzimi do të fillojë vetëm në fillim të vjeshtës ose në fund të verës.
Farat e rregullta duhet të dezinfektohen. Është më mirë të kryhet përpunimi një ditë para ditës së mbjelljes. Farërat vendosen në një zgjidhje të dobët të permanganatit të kaliumit për 20 minuta. Më pas lahet me ujë dhe thahet.

aktivizues i rritjesFarat e Lisianthus janë të vogla. Shumë kultivues lulesh preferojnë të blejnë fara të peletuara. Është më i përshtatshëm të punosh me ta, sepse fara në këtë format është më e madhe.

 

 • Vendoseni torfe në një enë dhe mbulojeni me një kapak transparent.
 • Zhytni rrethin e torfe në një enë me një sasi të vogël uji të ngrohtë. Prisni derisa lëngu të përthithet. Shtoni edhe pak ujë nëse është e nevojshme.

 

Vetitë e një toke të përshtatshme: butësi, brishtueshmëri, frymëmarrje dhe përshkueshmëri nga lagështia. Kërkesat për pH - aciditeti neutral nga 6.5 në 7 pH.
Lartësia e Eustoma - 60-80 cm Varietetet e prera mund të arrijnë 1 m në gjatësi. Në një kërcell, bima formon 25-30 lule.

Tokë ushqyese torfe për fidanë Fuqi e mirëËshtë mirë të përdorni një substrat të gatshëm nga prodhuesit e njohur. Ideale
për kalendarin hënor 2021. ditë të favorshme për mbjelljen e luleve dyvjeçare dhe shumëvjeçare janë:
Puna paraprake përfshin ujitjen e fidanëve dhe përgatitjen e vrimave për mbjellje. Hendeku midis gropave duhet të jetë 15-20 cm. Ujitni vrimat dhe kaloni me kujdes lulet e eustomave në to me anë të transshipmentit.
Mbjellja kryhet në një nga tre mënyrat.
Hapi 2 - Zgjedhja e një enë për fidanë

 • Mbulojeni me xham ose polietileni.
 • Vendosni 1 farë në çdo tabletë torfe.
 • Mars: 3,4,7,8,17,18 dhe 30, 31.

 

Mbjellja në brazda:
Para fillimit të punës është e nevojshme përgatitja e gotave plastike duke i mbushur me tokë deri në 2/3 e vëllimit. Spërkatni tokën me një shpatull në një distancë prej 2-3 cm nga lisianthus. Transferoni butësisht gungën prej dheu, duke pasur kujdes që të mos dëmtoni rrënjët delikate. Pastaj - rregulloni bimën duke mbushur boshllëqet me tokë.

 

 • Bëni brazda në tokë me një thellim deri në 2 cm.

 

Aktivizuesi i Bio-Rritjes Bona Forte

duke rritur përqindjen e mbirjes së farës. 5 ml. koncentrati duhet të hollohet me një sasi të vogël uji dhe të mbushet deri në 1 litër. Thitni farat për një periudhë prej 6 deri në 12 orë, thajini dhe mbillni.
Është e nevojshme të zgjidhni një vend me diell në oborr dhe të hiqni qafe barërat e këqija.
Kur të mbillni eustoma? Koha e favorshme për fidanë varet kryesisht nga klima e një rajoni të caktuar. Në Urale dhe Siberi, farat përgatiten për mbjellje dhe mbillen në fund të nëntorit. Banorët e Rusisë qendrore dhe rajonit të Moskës mbjellin fidanë në fund të janarit. Koha optimale për rajonet jugore është ditët e para të marsit.
Nëse lulet janë në një top torfe, mbledhja thjeshtohet. Shfaqja e rrënjëve në sipërfaqen e poshtme të tabletës do të thotë se është koha për të filluar transplantimin.
Ujitni "trëndafilin irlandez" duke u fokusuar në shtresën e sipërme të tokës. Toka nuk duhet të lejohet të thahet.
Hapi 4 - Mbjellja

Fuqi e mirë , por mund të përdorni gjithashtu primer universal.
Rassadny - metoda më e zakonshme:
Pick

Përdorimi i tabletave torfe:
Nuk ka ditë mbjelljeje në janar: 12-14 dhe 28. Në shkurt nuk rekomandohet mbjellja në datat 10-12 dhe 24. Në mars, 10-12 dhe 27.
Gjithsej do të nevojiten 3 lloje kontejnerë . Për mbirje, një kuti me vrima në fund është e përshtatshme. Për zhytje - gota të disponueshme. Dhe për transportim - gota të mëdha plastike me një vëllim prej 0,5 litra.
Pas shfaqjes së fidaneve të parë, është e nevojshme të hiqni filmin, përndryshe fidanët do të kalbet.
Bio-Activator do të krijojë një barrierë mbrojtëse kundër dëmtuesve dhe do të sigurojë lulëzim të harlisur dhe afatgjatë të eustoma.
Për mbjelljen e farave të Lisianthus, një përzierje e tokës e blerë në një dyqan ose e bërë nga vetë është e përshtatshme. Është e rëndësishme të merret parasysh preferenca për "trëndafilin irlandez", sepse mbirja e farave varet drejtpërdrejt nga toka.
Shumë njerëz pyesin: "Kur të mbillni lisianthus në tokë të hapur?". Procedura e uljes është e mundur me fillimin e motit të qëndrueshëm të ngrohtë, domethënë në gjysmën e dytë të qershorit. Dhe përgatitja e vendit të uljes duhet të bëhet në vjeshtë.
Për të admiruar lulet delikate të eustoma, ajo duhet të rritet në fidanë.
Kujdesi për fidanët Eustoma

Kur filizat bëhen të mbushura me njerëz, ju mund të transferoni, domethënë të transplantoni lule së bashku me një tufë prej dheu në një gotë më të gjerë.
Vjelja kryhet në fazën e formimit të 2-4 gjetheve në një filiz. Lartësia e fidanëve gjatë kësaj periudhe është 2-5
cm.Lizrat duhet të vendosen në enë individuale. Vjelja kontribuon në zhvillimin e duhur të kulturës së luleve.
"Trëndafili irlandez" mbillet në tokë të hapur kur mbi fidan shfaqen 5-6 palë gjethe.
Hapi i fundit është njomja e fidanit.
Kujdesi për Lisianthus ndahet në 2 faza: para mbirjes dhe pas daljes.
Çdo kultivues mund të merret me mbjelljen e farave për fidanë. Duke ditur veçoritë e kujdesit të bimëve, të gjithë mund të rritin lule të mrekullueshme, të shëndetshme që do të kënaqin pronarët në kopsht dhe në buqeta të hollë.
Një tjetër mundësi për dezinfektim është ngrirja. Toka paketohet në thasë të përshtatshëm dhe vendoset në frigorifer për 8-10 ditë. Ose e nxjerrin në ballkon/rrugë. Më pas lërini çantat në një dhomë të ngrohtë për të njëjtën periudhë.

 

 • Mbuloni kutinë me një film transparent me vrima për ventilim.

 

si të mbillni lisianthusLisianthus, eustoma, trëndafila irlandez ose japonez janë të gjithë emra për një bimë unike dhe mahnitëse që mund të rritet në kopsht, serra ose në shtëpi. Jashtë, Lisianthus kultivohet si një bimë njëvjeçare, dhe brenda është një bimë shumëvjeçare me jetë të gjatë. Prania e një numri të madh të varieteteve dhe llojeve të Lisianthus i jep çdo luleshitës mundësi të shkëlqyera për të krijuar buqeta origjinale të dasmave dhe aranzhime lulesh për dekorimin e ambienteve të brendshme.

përmbajtja

 • Rritja e lisianthus në shtëpi
 • Përgatitni kontejnerët dhe uljen
 • Kujdesi i nevojshëm
 • Rritja e Lisianthus: video

Rritja e lisianthus në shtëpi

Lulet e Lisianthus në strukturën e tyre i ngjajnë trëndafilave, siç mund të shihet në foto, por nuk janë aq të dendura, me më pak petale. Lisianthuset duken më delikate dhe të brishta, kështu që luleshitësit shpesh i përdorin ato kur bëjnë buqeta nusërie ose boutone për kostumin e dhëndrit. Për këtë qasje komerciale, Lisianthus rritet në serra ose jashtë. Në ambientet e brendshme të shtëpisë, adhuruesit e luleve i përdorin ato si një element të bukur dekorimi. Për të rritur një trëndafil të tillë në shtëpi, duhet të kaloni disa faza.

Ekzistojnë një numër i madh i varieteteve të Lisianthus, ato ndryshojnë në formën dhe ngjyrën e tyre, i japin përparësi bimës që i përshtatet më mirë shijes tuaj, dhe ne, nga ana tjetër, ofrojmë disa lloje të Lisianthus që janë të njohura me kultivuesit e luleve dhe luleshitës - këto janë: Florida (tonet e jargavanit në ngjyrën e luleve), Mermaid (lule të bardha), ABC (rozë e zbehtë), Echo (petale të bardha me pika rozë përgjatë buzës së petaleve).

si të kujdeseni për eustoma
Eustoma është një lule shumë e njohur për buqeta.

Lisianthus shumohet me fara, të cilat mund të blihen në dyqane ose nga kultivuesit me përvojë të luleve. Farat e lisianthusit janë shumë të vogla, prandaj ato duhet të përzihen me rërë ose nënshtresë para mbjelljes për të shmangur dendësinë e mbjelljes. Prodhuesit zakonisht paketojnë disa fara (6-9 copë) në kapsula me një substrat lulesh.

Përgatitni kontejnerët dhe uljen

Për mbjelljen e farave të Lisianthus, duhet të përdorni enë që janë të përshtatshme për mbledhjen e mëvonshme, domethënë mbjelljen. Nënshtresa dheu për mbjelljen e farave duhet të përmbajë: tokë, torfe, rërë dhe perlit në pjesë të barabarta. Një përzierje e tillë kontribuon në ajrimin e mirë të ajrit dhe furnizimin e bimës me oksigjen. Lagni tokën para mbjelljes. Nëse nuk keni në dorë përbërësit e nevojshëm për nënshtresën, mund të blini një përzierje të gatshme të tokës në dyqane të specializuara.

Kujdes! Për lulet, duhet të zgjidhni përzierjet e përshtatshme të tokës, substratet për rritjen e perimeve nuk janë të përshtatshme për zhvillimin e bimëve të brendshme në përbërjen e tyre.

Rritja e Lisianthus kërkon shumë kohë, nga mbjellja e fidanëve deri në shfaqjen e sythave të parë, do të kalojnë të paktën 3-4 muaj, kështu që nëse planifikoni të mbillni fidanë në tokë të hapur, farat duhet të mbillen që në nëntor-dhjetor. Për mbarështimin në shtëpi, pajtueshmëria me këto kushte nuk ka rëndësi.

eustoma gjuan

Farat mbillen në enë ose vazo të përgatitura. Nuk është e nevojshme t'i thelloni ato në nënshtresë, t'i shtypni pak në tokë dhe t'i spërkatni me një shtresë të hollë toke. Mbuloni enën me xham ose film PVC, vendoseni në një vend të ngrohtë. Pas 2-3 javësh, duhet të shfaqen fidanet e para.

Kur mbijnë gjethet e para të kotiledonit, është koha për të mbledhur bimën. Kultivuesit me përvojë të luleve dinë ta bëjnë këtë saktë, për fillestarët do të shpjegojmë shkurtimisht se çfarë duhet bërë. Përgatitni tenxhere të veçanta jo shumë të mëdha, mbushini me nënshtresën duke lënë sipër 2 cm.Hidhni ujë, bëni një vrimë me diametër të vogël (mund të përdorni laps) dhe thellësi 5 centimetra.

Lironi me kujdes tokën me fidanë lisianthus, hiqni filizat së bashku me një tufë dheu, ndajini në fidanë të veçantë. Vendoseni çdo filiz në vrimë, duke e mbajtur me gishta, spërkateni me tokë, ngjeshni lehtë tokën rreth filizit dhe ujisni.

Kujdesi i nevojshëm

Në mënyrë që Lisianthus të zhvillohet mirë dhe të ndihet rehat në shtëpinë tuaj, ai ka nevojë për kujdes të vazhdueshëm, i cili është si më poshtë:

lisianthus në rritje

 • monitoroni lagështinë e ajrit në dhomë, nëse është ulur, kryeni spërkatje të rregullt të sipërfaqes me ujë të ngrohtë;
 • mos e lini bimën për një kohë të gjatë në anën me diell, mos e hijeni ose zhvendoseni në një vend tjetër;
 • fekondoni me plehra lulesh 1-2 herë në muaj;
 • të kryejë trajtim parandalues ​​me barna për sëmundjet dhe dëmtuesit (kur kërkohet).

Jo të gjithë mund të rritin lisianthus, ky proces kërkon shumë punë dhe durim nga adhuruesit e luleve. Nuk mund të themi se është jo modest, se është e lehtë të kujdesesh për të. Pasi të shikoni foton do të bindeni se për një bukuri të tillë nuk ju vjen keq as për kohën dhe as për mundin.

Rritja e Lisianthus: video

 


0 replies on “Si të rritet lule lisianthus në shtëpi”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *