Grepat më të mirë të mustakëve

Çfarë tjetër duhet të dini për një grep mustak, përveç madhësisë së tij? Nëse dëshironi t'i qaseni zgjedhjes së këtij elementi të mjetit me cilësinë dhe përgjegjësinë më të lartë, atëherë duhet t'i kushtoni vëmendje pikave të mëposhtme:
• Mjekra e grepit nuk duhet të jetë shumë e madhe apo e
vogël. Mesatarja e artë është madhësia e saj optimale, përndryshe
rrezikoni të merrni shpesh mbledhje të bezdisshme.
• Pasi të keni lidhur një grep, është më mirë të zgjidhni një të rrumbullakosur. Në këtë mënyrë do të minimizojmë edhe rrezikun e largimit të peshkut pas fiksimit.
• Forca e grepit duhet të jetë maksimale. Edhe nëse thjesht tërhiqni një peshë prej 15 kg ose më shumë nga uji, atëherë jo çdo grep do t'i rezistojë, dhe në fakt mustakja do të rezistojë akoma, dhe jo pak. Prandaj, zgjidhni grepa për mustak nga prodhues cilësorë dhe mundësisht nga çelik inox me karbon të lartë, i cili nuk do të drejtohet kurrë.
• Mprehtësia e grepit është gjithashtu e rëndësishme, por nëse i kushtoni vëmendje këshillave të mëparshme dhe merrni grepa cilësore të markave, atëherë kjo pyetje do të zhduket vetvetiu.

Përveç kësaj, kur zgjidhni, duhet t'i kushtoni vëmendje formës dhe madhësisë së të gjithë përbërësve, të cilët duhet të korrespondojnë plotësisht me karremin e synuar. Indet e mukozës së mustakëve në gojë janë të brishta dhe nëse kapet nga buzët një grep me cilësi të dobët, karremi thjesht mund të shkëputet. Duhet të ketë një kokë të rrumbullakosur. Për më tepër, mustakja do të hidhet nga ajo nëse distanca me brazdë, grep dhe të brendshme nuk merret parasysh.

Prodhuesit e njohur të grepave të mustakëve

Në mënyrë që peshkimi të sjellë gëzim, jo ​​zhgënjim, duhet t'i jepni përparësi një produkti cilësor. Nëse kjo nuk është e vërtetë kur kapni peshq të vegjël, atëherë peshkimi serioz kërkon një qasje serioze dhe pajisje serioze. Përndryshe, merrni parasysh grepa nga kompani të njohura si:
• Pronar;
• Gamakatsu;
• Kobra.
Prodhuesit e tillë prodhojnë vetëm produkte me cilësi të lartë. Natyrisht, këto janë grepa të shtrenjta, por çmimi ia vlen. Shumë njerëz mund të frikësohen nga çmimi i grepave të importuar, por nuk mund të kurseni në to kur bëhet fjalë për kapjen e mustakëve.

Madhësia e grepit të mustakëve

Parametri kryesor i një grepi mustak është madhësia e tij. Cila është madhësia më e mirë e grepit për mustak?
Nëse do të kapni mustak deri në 5 kg, atëherë edhe grepat e krapit janë të përshtatshme për ju, ose mund të merrni pak më të mëdhenj. Por për kapjen e mustakëve të madhësive më të forta, tashmë është e nevojshme të merren grepa me të vërtetë mustak.
Për kapjen e mustakëve deri në 10 kg, përdorni grepa nr. 5/0-6/0.
Për kapjen e mustakëve deri në 15 kg, përdorni grepa deri në nr. 9/0.
Për kapjen e mustakëve mbi 15 kg përdoren grepa nr 10/0, 11/0 e lart.
Karremi mund të ndikojë gjithashtu në zgjedhjen e grepit, megjithëse madhësia e peshkut do të varet gjithashtu nga karremi. Por megjithatë, duhet të dini se kapja e mustakëve në një tufë zvarritjesh duhet të bëhet në grepa më të vegjël, dhe nëse karrem i madh i gjallë, pulë ose diçka e tillë përdoren si karrem, atëherë do të nevojitet një grep më i madh mustak. Por është optimale të përqendroheni në madhësinë e peshkut, në fund të fundit, nuk do të kapni 20 kg mustak për zvarritje, apo jo? Nëse papritmas keni planifikuar të dini, probabiliteti për të kapur një mustak të madh në një karrem të tillë është shumë i pakët. Është më mirë të përdorni një karrem të madh të gjallë, të brendshme, copa mishi ose, në raste ekstreme, një bretkocë.

Karakteristikat e tjera të grepit të mustakëve

Burimi

Kapja e mustakëve është thelbësisht e ndryshme nga kapja e çdo peshku tjetër. Arsyeja për këtë është madhësia e gjigantit të ujërave të ëmbla - mustak. Është madhësia e peshkut që përcakton zgjedhjen e grepit në të cilin duhet ta kapni. Pra, nëse më parë keni kapur krapa dhe kruqe dhe papritmas keni vendosur të kaloni në kapjen e mustakëve, nuk është aspak për t'u habitur që keni pyetur veten për zgjedhjen e veshjeve, dhe në këtë rast ishte një grep për mustak.
Për të kapur mustak, keni nevojë për grepa krejtësisht të ndryshëm, dhe kapja juaj, ose mungesa e tij, do të varet nga zgjedhja e duhur. Në fund të fundit, nëse kapni grepin e gabuar, atëherë mustakja ose nuk do të "fiket" mbi të, ose thjesht do ta heqë atë. Mustak është një peshk i fortë, kështu që zgjedhja e grepit duhet të trajtohet me gjithë përgjegjësi. Tjetra, ne do të analizojmë se cilat grepa të zgjedhim për kapjen e mustakëve në detaje të shkëlqyera.

përmbajtja

 • Madhësia e grepit të mustakëve
 • Karakteristikat e tjera të grepit të mustakëve
 • Prodhuesit e njohur të grepave të mustakëve

Peshkatarët Somyatnik e kanë kuptuar prej kohësh vetë se nuk ka gjëra të vogla në gjuetinë e një gjiganti me mustaqe, si në zgjedhjen e strategjisë ashtu edhe në shkrim-leximin e pajisjeve. Duke pasur parasysh mundësinë e kapjes së një trofe mjaft të madh, pajisjet duhet të zgjidhen duke marrë parasysh këtë specifikë. Një qasje e integruar përfshin përdorimin e mjetit të fuqishëm dhe, në harmoni me këto parametra, instalimin e montuar nga një linjë kryesore me forcë të lartë që plotëson kërkesat e thellësisë, rrymës dhe llojit të karremit të ngarkesës dhe grepave të fortë për kapjen e mustakëve.

Grep për mustak

Një tipar tjetër i përzgjedhjes është gjatësia e mjekrës. Madhësia e tij duhet të dallohet qartë në sfondin e pickimit të aksesorit, por në të njëjtën kohë, nuk duhet të duket si një shtojcë e hipertrofizuar që shtrihet thellë në rrezen qendrore të aksesorit. Hendeku në ngritje midis gjembave dhe bazës nuk duhet të kalojë 3 mm. Mjekra e gjatë janë të prirur për deformim nën presionin e ngjeshjes së furçave të fuqishme të nofullës së një grabitqari, gjë që mohon të gjithë efektivitetin e fiksimit edhe me një thumbim super të mprehtë. Për fiksim më efektiv të karremave, dhe veçanërisht karremit të gjallë dhe peshkimit në rryma të forta, bëhen ndryshime në dizajnin e grepit të mustakëve të lidhur me lakimin e thumbit brenda të brendshmeve, si dhe eksperimentimin me rreze, duke thyer pak perimetrin e tij në pjesën e pasme. të kokës ose pjesës ballore.

Grepa mustakësh të bërë në shtëpi

E vetmja pengesë është çmimi i lartë, megjithëse besueshmëria duhet t'i vlejë paratë. Më shumë opsione buxhetore prodhohen nga marka e njohur Owner. Llojet me kënde të ndryshme përkuljeje dhe sythe të gjera të përshtatshme për fiksim që ju lejojnë të lidhni shpejt dhe me siguri grepin në çdo diametër të vijës, e bëjnë peshkimin më të rehatshëm. Produktet e kësaj kompanie janë më të trasha në diametër, por shumë më të lira se shembulli i mëparshëm.

Pincë, një çekiç i lehtë, një ves, një sharrë hekuri dhe një skedar gjilpërash do të ndihmojnë në formimin e produktit, dhe një djegës i zakonshëm me gaz do ta ngurtësojë atë me trajtimin e nxehtësisë.

Më tej, do të jepen rekomandime për përdorimin e grepit bazuar në numërimin e tij, i cili përcakton parametrin e masës së peshkut dhe, në lidhje me madhësinë e trofeut, dhe instalimin e mundshëm të karremit të kërkuar nga madhësia e tij. Në fund të fundit, sa më e madhe të jetë madhësia e peshkut të planifikuar në kapje, aq më i madh përdoret karremi. Është e paarsyeshme të vendosësh një karrem të madh të gjallë në një numër të vogël aksesor, pasi është gjithashtu e paarsyeshme të përpiqesh të mbledhësh një tufë zvarritëse në një grep të madh.

Si të lidhni një grep në një mustak

Zgjedhja e ingranazheve sipas metodës së peshkimit

grepa të ndryshme

E rëndësishme! Mustak deri në 10 kg kapen në grepin nr. 5/0–6/0. Nr. 9/0 përdoret nëse trofeu në plan nuk është më i lartë se 20 kg. Të gjitha pajisjet e tjera për kapjen e peshqve më të mëdhenj janë të pajisur me numrat nr. 10/0, 11/0 dhe më lart.

Kur blini produkte për gjuetinë e mustakëve, duhet t'i kushtoni vëmendje gjithashtu popullaritetit të prodhuesit të produktit në industrinë e peshkimit. Reputacioni i kompanisë do të japë garanci për besueshmërinë dhe do t'ju lejojë të shpenzoni në mënyrë efektive para. Në prodhimin e grepave për peshkim trofesh, marka japoneze Gamakatsu është e pozicionuar mirë. Me trashësi relativisht të vogla të grepave, ato mund të përballojnë ngarkesa mjaft të larta pa iu nënshtruar deformimeve të pjesës së poshtme dhe unazës së fiksimit. Kompania prodhon një gamë të gjerë modifikimesh dhe gamë të madhësive të produktit.

Nëse me dimensione përcaktimi bëhet thjesht me ekzaminim vizual, atëherë për pjesën tjetër të kërkesave ia vlen të aplikoni si forcë ashtu edhe metoda eksperimentale që vërtetojnë cilësinë e produktit. Cilësia bazohet në forcën e grepit, e cila nuk mund të përcaktohet gjithmonë vetëm duke ekzaminuar trashësinë e materialit nga i cili është lakuar produkti.

Klasifikimi i grepave të mustakëve sipas madhësisë

Bazuar në metodën e peshkimit, mustakët përdorin edhe forma të ndryshme grep. Këtu argumentet kryesore janë kontrolli i kafshimit dhe lloji i karremit të përdorur. Në veçanti, peshkimi me një kwok nënkupton kontroll të vazhdueshëm të mjetit, ku peshkatari ndjen në mënyrë të përsosur lëvizjet e karremit dhe momentin e kafshimit. Për dridhjet, produktet me një parakrah të gjatë dhe një goditje të gjerë janë të përshtatshme, gjë që e bën të lehtë instalimin e karremit të përgjithshëm dhe lidhjen e kordonit me aksesorin.

E rëndësishme! Përparësitë e një produkti të bërë në shtëpi janë aftësia për të ngurtësuar shtesë pikën me ndihmën e trajtimit të nxehtësisë, duke e bërë atë edhe më rezistent ndaj bluarjes dhe tradhtimit të cilësive të forta të forta. Për më tepër, koka e montimit mund të përmirësohet për montimin e zinxhirit, duke endur, duke thumbuar boshtin e parakrahut shtesë në formën dhe madhësinë e dëshiruar.

Karakteristikat e strukturës së grepit

E rëndësishme! Teli i trashë nuk garanton sukses. Besueshmëria garantohet nga përbërja e çelikut, e cila zgjidhet në bazë të vetive fizike të aliazhit, si elasticiteti, brishtësia e ulët dhe fortësia.

Mustak në një grep

Padyshim, rëndësia e secilit element të pajisjes ndikon në suksesin përfundimtar të gjuetisë dhe njohuritë në fushën e përzgjedhjes së aksesorëve e ndihmojnë peshkatarin që ta bëjë mjetin të besueshëm dhe në të njëjtën kohë të mos jetë i mbushur me lidhje të panevojshme që komplikojnë dizajnin. Grepa për mustak janë ndër pikat kryesore të pajisjeve dhe imponojnë kërkesa të veçanta për cilësinë dhe llojin e strukturës së aksesorit, që konsiston në përdorimin e një forme dhe madhësie të veçantë të grepit, në varësi të llojit të peshkimit dhe përdorimit të hundës. , si dhe forca e materialit nga i cili është bërë grepa.

Artikulli do të fokusohet në çështjen e veçorive strukturore të grepit gjatë kapjes së mustakëve, gjë që ndikon në besueshmërinë e pikës së trofeut dhe besimin kur luftohet, si dhe në aplikimin më të pranueshëm, ku forma dhe madhësia garantojnë një fiksim i qartë i hundës për peshkim të rehatshëm.

Madhësia optimale e aksesorit rrjedh nga pritshmëritë e peshkatarit për madhësinë e mundshme të trofeut të kapur. Bazuar në këta faktorë, është e pamundur të thuhet me siguri se është efektive të përdoren grepa veçanërisht të mëdhenj gjatë gjuetisë për mustak. Mustak deri në 3-5 kilogramë mund të kapen me sukses në grepa të huazuar nga entuziastët e peshkimit të krapit. Si për sa i përket formës ashtu edhe forcës, ata do të përballen mjaftueshëm me kapjen dhe lojën e peshkut të dimensioneve të dakorduara. Por nëse me të vërtetë prisni mustak gjigant prej disa dhjetëra kilogramësh, sigurisht që nuk mund të bëni pa një mjet specifik.

Në peshkimin klasik në fund, kontrolli i kafshimit është periodik dhe kërkohen produkte që parandalojnë zbritjen spontane të karremit dhe tërheqjen e tij. Në këtë situatë, përdoren grepa me një parakrah të shkurtuar dhe një rrudhë në rrezet e të brendshmeve. Prandaj, kjo metodë e zgjedhjes së një produkti bazuar në metodën e peshkimit mund të orientohet në mënyrë të sigurt në kontrollin e pickimit. Nëse peshkimi kryhet në prani të vazhdueshme të peshkatarit, atëherë lloji klasik i produktit me një rreze të barabartë dhe një thumb të drejtë do të jetë pajisje mjaft efektive dhe delikate në thelb. Nëse mjeti vendoset në bazë të vetë-sigurimit të peshkut, atëherë lloje të ndryshme të palosjeve do të ndihmojnë në mbajtjen e karremit për një kohë më të gjatë dhe zbulimin më të besueshëm të trofeut pa mundësi për zbritjen e tij.

E rëndësishme! Si rezultat i rishikimit të kërkesave bazë, vërejmë se grepët e mustakëve duhet të jenë të fortë dhe të mprehtë, të cilat mund të kontrollohen duke shtrydhur grepin me gishta dhe duke i dhënë një efekt sustë, si dhe duke kontrolluar pickimin e grepit duke krijuar një grisje e thellë që gërmon materialin në një sipërfaqe druri.

Ky lloj përfshin çeliqet me aliazh me karbon të lartë, me fjalë të tjera, telat elastikë inox, të cilët, pas formimit të formave të kërkuara, i nënshtrohen gjithashtu llojeve të ndryshme të trajtimeve termike, duke rregulluar gjeometrinë që rezulton pa degraduar vetitë origjinale. Vlen të përmendet se ky lloj çeliku është mjaft i vështirë për t'u mprehur, por thumbi i sjellë në një gjendje ideale është gjithashtu i vështirë për t'u mpirë më pas. Mprehtësia është kërkesa më e rëndësishme për një grep mustak, pajtueshmëria me të cilën rrit ndjeshëm përqindjen e kapjes së suksesshme të trofeut.

Kërkesat themelore për grepat e mustakëve

E rëndësishme! Për besueshmëri më të madhe, pas shtrëngimit të kordonit, rekomandohet ngjitja e nyjës së përfunduar, e cila do të zvogëlojë fërkimin e brendshëm dhe do të parandalojë vetë-lirimin e mundshëm të instalimit.

Tashmë me përvojë në gjuetinë e një gjiganti me mustaqe, peshkatarët që njohin nuancat që mund të ndihmojnë për të kapur me sukses peshkun, bëjnë grepa të bërë vetë për kapjen e mustakëve. Si bazë merret çeliku, nga i cili janë përdredhur burimet. Një trashësi teli 1,5-3 mm ju lejon të krijoni gjeometrinë e produktit, të prisni një mjekër të përshtatshme me një skedar të hollë gjilpëre dhe të mprehni majën e grepit me cilësi të lartë. Për një mostër, merret një produkt i fabrikës dhe mbi të është kryer tashmë përpunimi i kërkuar i pjesës së punës.

Mustak përdorin metodën e thurjes së parakrahut në zinxhirin e mjetit, i cili kërkon pajisje speciale në formën e një pajisjeje thurjeje. Çiftëzimi i tillë është i fortë, por mjaft i mundimshëm dhe përgatitet në shtëpi në prag të peshkimit. Në fushë, peshkatari ka të drejtë të thur një nyjë të njohur për të, e cila do të sigurojë besueshmëri dhe do të garantojë zgjidhje spontane. Duke pasur parasysh diametrat e mëdhenj të litarëve, sythet e nyjeve palosen fort dhe në mënyrë të barabartë pa mbivendosur njëra-tjetrën. Shtrëngoni thurjen brenda kufijve të përpjekjeve, duke përjashtuar të gjitha lirimet e mundshme.

përmbajtja

 • 1 Karakteristikat e strukturës së grepit
 • 2 Klasifikimi i grepave të mustakëve sipas madhësisë
 • 3 Kërkesat themelore për grepët e mustakëve
 • 4 Zgjedhja e mjeteve sipas metodës së peshkimit
 • 5 grepa mustakësh të bërë vetë
 • 6 Prodhuesit më të njohur
 • 7 Si të lidhni një grep në një mustak

Një grep për një mustak, në thelb, nuk është shumë i ndryshëm nga një aksesor i njohur për shumicën e peshkatarëve. Në tiparet e tij të projektimit, ai ka të njëjtat elementë strukturorë bazë, të ndryshëm në mënyrë të konsiderueshme në atë që vetëm madhësia e grepit tejkalon llojet e zakonshme në peshkimin me notë për disa herë. Mustak janë kapur në grepa me një parakrah të gjatë, i cili përfundon me një kokë fiksimi, të bërë në formën e një laku të rrumbullakosur, të bashkuar, të përkulur nga grepi në drejtim të kundërt në një kënd prej 60-75 gradë. Laku i fiksimit ju lejon të thurni më me besueshmëri dhe lehtësi litarët, dhe kthesa parandalon që kordoni të fërkohet në momentet kur peshku i kapur, por ende i pa vënë re nga peshkatari, mbetet në mjet për një kohë të gjatë, për shembull, të gjitha natën, periudha e seancës së peshkimit.

Prodhuesit më të njohur

Duke shkuar në pellg, çdo peshkatar kërkon të marrë pajisjet më të mira. Suksesi i të gjithë ngjarjes varet nga kjo. Si të zgjidhni grepat më të mira për mustak, rekomandimet e peshkatarëve me përvojë do t'ju ndihmojnë ta kuptoni.

Kërkesat themelore për grepa

Para së gjithash, duhet të zgjidhni një dyqan të specializuar ku ka një numër të madh pajisjesh dhe të kuptoni në mënyrë të pavarur karakteristikat e tyre teknike.

Grepa për mustak

Ju gjithashtu duhet të mbani mend se ka dy kritere që çdo peshkatar duhet të dijë përpara se të blejë një grep. Kjo perfshin:

 1. Forcë. Meqenëse ky grabitqar me mustaqe është një peshk i madh, trajtimi duhet të ketë forcë të mirë. Nëse përdorni një grep me cilësi të dobët, peshku mund të shkëputet ose vetë grepi do të përkulet ose thyhet. Prandaj, duhet ta kontrolloni vetë mjetin duke e shtypur më fort mbi të. Nëse grepa përkulet, atëherë nuk përshtatet.
 2. Mprehtësia. Grepa nuk duhet të jetë e hapur, përndryshe të gjitha përpjekjet për të kapur peshk do të jenë të kota, pasi mustakja do të kërcejë lehtësisht nga një mjet i tillë. Është më mirë të provoni të thurni me grep karton ose një dërrasë të hollë në dyqan për t'u siguruar për mprehtësinë e tij. Për më tepër, mprehtësia duhet të mbetet e njëjtë si në fillim të blerjes. Nëse humbet, atëherë kjo shkaktohet nga metali ose martesa me cilësi të dobët.

Grepa për mustak ose peshq të tjerë nuk duhet të deformohen ose të përkulen. Ato duhet të bëhen nga një pjesë e vetme metalike.

Kërkesat për zgjedhjen e grepave

Duke marrë parasysh se cilat grepa për mustak do të jenë zgjidhja më e mirë, duhet t'i kushtoni vëmendje disa parametrave të këtyre produkteve. Trajtimi standard duhet të ketë thumbim, kokë, parakrah, kureshtje dhe mjekër.

Grepa për kapjen e mustakëve

Goditja mund të marrë një formë tjetër. Kjo është një piramidë e parregullt, një kon i rregullt, një pikë. Secili prej këtyre llojeve është i përshtatshëm për peshkim. Vetë peshkatari zgjedh formën e duhur të grepit. Nuk duhet të harroni të kontrolloni mprehtësinë ideale të thumbimit.

Aftësia për të fiksuar siç duhet peshkun konsiderohet një pjesë e rëndësishme e peshkimit. Peshqit shpesh nuk e gëlltisin karremin në tërësi, por vetëm e prekin atë. Suksesi do të varet nga fiksimi. Peshkatarët me përvojë nuk rekomandojnë zgjedhjen e grepave me një hapësirë ​​të vogël të brendshme. Për shkak të kësaj, mustakja lehtë mund të zbresë nga grepi.

Një mjekër është më e mira për të zgjedhur një madhësi mesatare. Koka është e ndarë në tre lloje. Mund të jetë i drejtë, i lakuar nga brenda ose nga jashtë. Ekspertët bëjnë zgjedhjen e tyre në opsionin e parë dhe të tretë.

Zgjedhja e grepit

Në shitje është një përzgjedhje e madhe e grepave për kapjen e mustakëve. Për të zgjedhur atë të duhurin, duhet të përqendroheni në kompaninë dhe madhësinë e tij. Prodhuesit e njohur janë:

 1. Ilaçi. Përdoreni këtë mjet për peshkim në thellësi të mëdha. Zakonisht grepat e kësaj kompanie përdoren për joshje artificiale. Ju mund të zgjidhni varietetet e vetme, të dyfishta dhe të trefishta. Sipas ekspertëve, grepa 10 mm do të jenë të përshtatshme. Ato janë të shkëlqyera për kapje të mëdha. Kompleti përfshin karrem artificial.
 2. Kamatsu. Cilësia e lartë e grepave i lejon ato të përdoren për tjerrje. Ata kanë një ngritje të rrumbullakosur të parakrahut, dhe madhësia varion nga 2 në 11 mm.
 3. Arari Soi. Ato janë të cilësisë së lartë dhe janë të përshtatshme për kapjen e mustakëve të mëdhenj. Madhësitë, sipas peshkatarëve me përvojë, ju duhet të zgjidhni nga 9 në 11 mm.
  Çfarë grepa në mustak

Nëse një peshkatar i papërvojë vendos të zgjedhë grepin e parë që has, atëherë gjatë peshkimit, peshku thjesht mund të kërcejë.

Materiali dhe madhësia e grepit

Grepat e peshkimit janë bërë nga karboni i lartë dhe çelik inox. Një shtresë e veçantë mbron pajisjen nga ndryshku dhe i siguron asaj qëndrueshmëri. Nëse grepa nuk ndryshket, ajo mbetet e mprehtë. Ky është rregulli kryesor kur zgjidhni një pajisje të tillë.

Grepa për madhësi mustak

Çeliku nga i cili janë bërë grepa kalon nëpër një sërë fazash të trajtimit termik. Prandaj, nuk do të përkeqësohet edhe me peshën maksimale të peshkut. Nëse blerësi vendos të kursejë në grepa dhe përpiqet t'i bëjë vetë, ai duhet të përdorë tel të kalcinuar në zjarr për këtë qëllim.

Është gjithashtu e rëndësishme të zgjidhni madhësinë e duhur të grepit për mustak. Zakonisht ato shkruhen me numra romakë nga I deri në IV. Në praktikën botërore, mund të gjeni më shumë kategori grepash. Gjerësia e një ingranazhi të tillë, si rregull, varion nga 0.1 në 11 milimetra. Për të kapur një mustak, është më mirë të zgjidhni një madhësi prej 9-11 mm me një gjerësi prej 0,2-0,5 mm.

Mund të peshkoni edhe me një grep të vetëm, i cili është i përshtatshëm për mustak të vegjël dhe me dy dhe trefish. Në këtë rast përdoren karrem artificial.

Bërja e grepave në shtëpi

Shumë peshkatarë janë të interesuar se si të bëjnë vetë dhe si të thur me grep për mustak. Për të kryer këtë punë, duhet të blini një tel të trashë. Fillimisht, këputni 5-6 centimetra nga pema dhe drejtojeni në një sipërfaqe të sheshtë. Tjetra, ju duhet të merrni prerëset e telit dhe të bëni një lak për vijën e peshkimit. Pastaj ju duhet të përkulni grepin, duke i dhënë formën e nevojshme në mënyrë që pickimi të jetë në nivelin e lakut të vijës. Thimbja mund të lihet e përkulur nga brenda ose nga jashtë (siç preferon).

Si të thur me grep për mustak

Pas përgatitjeve të para thumbi duhet të mprehet. Si rregull, kjo bëhet me thikë ose gur bluarje. Për t'i dhënë forcë për t'u përballur, duhet të nxehet në zjarr.

Avantazhi i grepave të tillë është se ato mund të bëhen nga materiale të ndryshme në dispozicion. Nëse i qaseni saktë procesit të bërjes së grepave në shtëpi, ato praktikisht nuk do të ndryshojnë në asnjë mënyrë nga produktet e blera.

Zgjedhja e montimit

Kur mësoni se si të lidhni një grep me një mustak, duhet të merrni parasysh disa mënyra për t'i bashkuar ato. Metodat më të njohura janë:

 • Tetë kanadeze. Përdoret për të forcuar rrotulluesin në vijën e peshkimit. Së pari ju duhet të kaloni vijën e peshkimit përmes unazës, bëni një rreth rreth tij. Fusni vijën në lak.
 • Peshkimi tetë. Si rregull, pa stërvitje, nuk do të funksionojë të bësh një nyjë të tillë menjëherë. Avantazhi i kësaj bashkëngjitjeje është se grepi nuk do të lirohet nga linja. Kaloni vijën përmes syrit të grepit dhe mbështilleni përreth. Pastaj kaloni përsëri vijën përmes unazës dhe përmes rrethit të vetë vijës.
 • Nyjë rrokjeje. Më i përshtatshëm për linjën najloni. Fillimisht duhet të kaloni fillin nëpër karabinë dhe ta mbështillni tre herë për të bërë sythe. Pastaj fundi i vijës së peshkimit kalon nëpër kthesën e parë. Tërhiqet e gjithë filli për të rregulluar grepin.

Si të lidhni një grep në një mustak

 • Nyjë bajonetë. Nuk është i përshtatshëm për linjën e peshkimit sintetik, sepse kur kapni peshk, ai patjetër do të prishet. Metoda është e thjeshtë: futeni vijën e peshkimit në syrin e mjetit dhe bëni disa kthesa. Më pas nyja fiksohet derisa të jetë gati.
 • Nyjë në Kaliforni. Linja duhet të paloset në 2 pjesë të barabarta dhe të kalohet përmes syrit. Pastaj ju duhet të bëni një rreth midis vijës së peshkimit dhe fijeni fundin e vijës së peshkimit në lakin që rezulton.

Zgjedhja varet nga preferencat dhe aftësitë e peshkatarit, lloji i linjës së peshkimit.

Karrem për mustak

Peshkatarët preferojnë të shkojnë në ujërat e njohur. Këtu mund të parashikoni se cili banor nënujor do të kapet. Nëse rezervuari është i panjohur, duhet të veproni sipas situatës. Gjëja më e rëndësishme është t'i kushtoni vëmendje karremit që do të marrë peshku. Është e rëndësishme t'i kushtoni vëmendje të madhe kësaj çështjeje kur zgjidhni grepa për mustak.

Mustak i madh nuk do të kafshojë në karremin e vogël. Për të kapur një ekzemplar të madh që peshon rreth 70 kilogramë, do t'ju duhet mish pule. Prandaj, çdo karrem duhet të përgatitet paraprakisht. Një bretkosë e madhe, krimb pleh, larvat e brumbullit, karkaleca ose një copë peshku i vogël janë gjithashtu të përshtatshme.

Këshilla të ekspertëve

Pa trajnim të veçantë, nuk duhet të shkoni në peshkim për mustak. Ky aktivitet nuk është për fillestarët. Çdo peshkatar, duke shkuar në pellg, duhet të përgatitet plotësisht në çdo kohë të vitit. Duhet të keni me vete të gjitha pajisjet e nevojshme.

Kur blini grepa për mustak në një dyqan, duhet t'i kushtoni vëmendje përbërjes së materialit, masës që mund të përballojë grepi, formës dhe madhësisë. Është e rëndësishme të merret parasysh koha e ditës, për të zgjedhur llojin e duhur të karremit.

Duke marrë parasysh tiparet e grepave për kapjen e mustakëve, si dhe rregullat për zgjedhjen dhe prodhimin e tyre, të gjithë do të jenë në gjendje të përgatisin trajtimin e duhur për kushte të ndryshme rezervuari.

Grep për mustak

Peshkimi i mustakëve është një lloj peshkimi krejtësisht i ndryshëm, i cili ndër të tjera shoqërohet me një rrezik të caktuar, madje edhe me rrezikun e jetës. Kjo është kryesisht për shkak të madhësisë së këtij gjiganti të ujërave të ëmbla. Siç e dini, madhësia e grepit zgjidhet në varësi të madhësisë së peshkut që supozohet të kapet.Zgjedhja e një grepi për kapjen e mustakëve është një moment serioz dhe vendimtar, veçanërisht nëse më parë ju është dashur të kapni buburreci, krapi kryq, pastrues, krape argjendi, etj.

Kjo sugjeron që duhet të zgjidhen grepa të veçantë për kapjen e mustakëve në mënyrë që të shihni rezultatet e peshkimit dhe rezultatet mund të jenë mbresëlënëse. Me sa dimë, mustakja është në gjendje të shtojë peshë deri në 70 kg. Mund të imagjinohet vetëm sa i fuqishëm ka ky peshk. Nëse fakte të tilla shpërfillen, mustakja thjesht mund ta drejtojë grepin ose ta thyejë atë.

Madhësia e grepit të mustakëve

Madhësia e grepit të mustakëve

Epo, nëse mustakja mund të rritet në një madhësi mbresëlënëse, atëherë në të njëjtën kohë ai ka një forcë të caktuar, me të cilën nuk është aq e lehtë për t'u trajtuar. Meqenëse një mustak i çdo madhësie mund të godasë, ju duhet të vendosni për madhësinë optimale të grepit për një mustak. Si rregull, shumica e peshkatarëve e dinë se cili mustak mund të kapet në një pjesë të veçantë të rezervuarit. Por, çka nëse rezervuari është i panjohur? Në thelb, kapen mustakë të vegjël, me peshë deri në 5 kg, për të cilat është i përshtatshëm edhe një goditje e krapit. Për të kapur ekzemplarë më të mëdhenj, duhet të përdorni grepa më të mëdhenj të krijuar për kapjen e mustakëve. Për shembull:

 • për kapjen e mustakëve me peshë deri në 10 kg përdoren grepa nr.5/0-6/0;
 • për kapjen e mustakëve, me peshë deri në 15 kg, këshillohet përdorimi i grepave deri në nr 9/0;
 • për kapjen e mustakëve me peshë mbi 15 kg janë të përshtatshme grepa nr. 10/0-11/0 e më shumë.

Natyrisht, në varësi të madhësisë së grepit, përdoret edhe karremi i duhur. Këshillohet që të përdorni zvarritje kur kapni mustak me peshë deri në 10 kg. Ju nuk duhet të mbështeteni në kafshimet e ekzemplarëve më të mëdhenj për një karrem të tillë. Për individët më të mëdhenj, duhet të përdoren karrema më të mëdhenj, në formën e copave të mishit apo edhe të një pule të tërë. Në të njëjtën kohë, duhet të mbahet mend se një mustak i madh nuk ka gjasa të kafshojë në një karrem të vogël. Individët e mëdhenj kapen me qëllim, duke përgatitur karremin paraprakisht. Për shembull, një mustak i madh mund të godasë një karrem të madh të gjallë dhe asgjë tjetër. Mustak e pëlqen një karrem të tillë si një bretkocë. Sa më e madhe të mbillet bretkosa, aq më i madh mund të kapet mustakja.

Karakteristikat e një grepi mustak

Karakteristikat e një grepi mustak

Natyrisht, madhësia e grepit është e një rëndësie të madhe, por nëse rezulton të jetë me cilësi të dobët dhe madje edhe më budalla, atëherë efektiviteti i peshkimit nuk vlen as të përmendet. Kur zgjidhni një goditje për mustak, duhet t'i kushtoni vëmendje nuancave të mëposhtme:

 1. Mjekra e grepit duhet të ketë dimensione optimale: nuk duhet të jetë shumë e madhe dhe jo shumë e vogël, përndryshe peshku do të shkëputet.
 2. Gërshetimi i grepit duhet të jetë i rrumbullakosur, ky faktor do të minimizojë humbjen e peshkut pas fiksimit.
 3. Grepa duhet të ketë forcë maksimale. Jo çdo grep do të jetë në gjendje të përballojë një peshë prej 15 kg, për të mos përmendur individët më të mëdhenj. Opsioni ideal janë grepat e prodhuesve të mirënjohur, të bëra prej çeliku inox.
 4. Nëse përqendroheni në grepa të markës me cilësi të lartë, atëherë mprehtësia e tyre është e garantuar dhe duhet të jeni të sigurt për këtë.

Këshilla për peshkim

Në mënyrë që peshkimi të sjellë gëzim, jo ​​zhgënjim, duhet t'i jepni përparësi një produkti cilësor. Nëse kjo nuk është e vërtetë kur kapni peshq të vegjël, atëherë peshkimi serioz kërkon një qasje serioze dhe pajisje serioze. Përndryshe, ju mund të rekomandoni grepa nga kompani të tilla të njohura si:

 • pronar;
 • Gamakatsu dhe të tjerët

Grep për mustak

Prodhuesit e tillë prodhojnë vetëm produkte me cilësi të lartë. Natyrisht, këto janë grepa të shtrenjta, por çmimi ia vlen. Natyrisht, lista mund të zgjerohet, por kjo nuk është aspak çështja. Ata që janë duke u përgatitur seriozisht për peshkim do të gjejnë gjithmonë informacionin që u nevojitet. Shumë njerëz mund të frikësohen nga çmimi i grepave të importuar, por nuk mund të kurseni në to kur bëhet fjalë për kapjen e mustakëve.

Pasqyrë e grepave të mustakëve

 

 

 

Grepa të zgjedhura siç duhet për mustak janë domosdoshmëria e parë kur përgatiteni për peshkim për këtë specie. Pra, nëse doni të mbeteni me pre në duar, dhe jo me grepa të thyer ose të drejtuar, duhet të merreni me këtë fillimisht. Mustak është një nga peshqit më të mëdhenj grabitqarë, madhësia e të cilit mund të arrijë 5 metra dhe pesha 300 kg. Ndoshta kjo është ajo që i tërheq peshkatarët e zjarrtë të marrin këtë rrezik për t'u njohur si më të mirët në mjedisin e tyre.

përmbajtja

 1. Pikat më të rëndësishme që përcaktojnë zgjedhjen e goditjes
 2. Klasifikimi i grepave të mustakëve sipas madhësisë
 3. Karakteristikat e strukturës së grepit të mustakëve
 4. Zgjedhja e ingranazheve sipas metodës së peshkimit

Pikat më të rëndësishme që përcaktojnë zgjedhjen e goditjes

Grepa për mustak

Ka dyqane peshkimi ku mund të blini pajisjet e nevojshme.

Cilat janë kriteret kryesore që duhet të kenë grepat ideale të mustakëve:

 • mprehtësia. Mustak është një peshk i madh, prandaj, për ta kapur atë, duhet të shpohen kockat e nofullës. Është pothuajse e pamundur ta bësh këtë me një thur me grep të hapur. Kur blini, përpiquni të kontrolloni mprehtësinë e shpimeve - në letër ose karton;
 • forcë. Kur vlerësoni këtë kriter, duhet të dini se nga çfarë materiali është bërë, çeliku me karbon të lartë është më i miri;
 • inspektoni për kthesa, përcaktoni integritetin. Nëse deformohet kur shtypet, atëherë nuk duhet ta blini, sepse do të jetë e pamundur ta kapni.

Do të jetë e rëndësishme të përcaktohet trashësia dhe forca e vijës së peshkimit, pasi një i hollë nuk do t'i rezistojë një kapje kaq të madhe. Pra, me metoda të ndryshme të peshkimit, përdoren zinxhirë të gërshetuar nga linja e peshkimit.

Është e pamundur të injorohet një kriter kaq i rëndësishëm si zgjedhja e madhësisë së ingranazheve.

Klasifikimi i grepave të mustakëve sipas madhësisë

Grepa

Meqenëse ky grabitqar është në gjendje të rritet mjaft i madh, prandaj, do të ketë forcë të konsiderueshme, dhe do të jetë shumë e vështirë për t'u përballur me të. Më shpesh, peshkatarët janë të vetëdijshëm se çfarë lloj kapjeje i pret në rezervuar. Por, çka nëse vendi është i panjohur? Në këtë rast, ia vlen të përqendroheni në gjahun e përmasave të vogla, pesha e përafërt e së cilës është 6-7 kg, trajtimi i zakonshëm për krapin është i përshtatshëm për të. Nëse jeni ende të vetëdijshëm për masën e përafërt të peshkut në këtë vend, atëherë përdorni grepa në përputhje me peshën e mustakëve.

Kështu, dallohen madhësitë e mëposhtme, përkatësisht, nëse peshku ka:

 1. Duhet të përdoret pesha rreth 10 kg, nr.5/0-6/0.
 2. Pesha e "grabitqarit" varion nga 10 në 15 kg, më pas përdoret nr. 9/0.
 3. Kërkohen mbi 15 kg, nr. 10/0-11/0 dhe më shumë.

Karremi duhet të përdoret në përputhje me madhësinë e grepit. Për mustak me përmasa të vogla, deri në rreth 9 kg peshë, mund të përdorni zvarritjen jashtë. Nëse peshku është më i madh, duhet të përdorni një karrem më të madh. Për këtë qëllim, mishi i pulës ose i ligët është i përshtatshëm, disa përdorin bretkosat.

Peshkimi për një grabitqar kaq të rrezikshëm është praktikisht i njëjtë me gjuetinë, duhet të përgatiteni për këtë veçanërisht me kujdes dhe me skrupulozitet, pasi të keni vendosur paraprakisht për fitimin.

Nëse dëshironi të peshkoni një mustak të madh, mos e kurseni karremin. Sa më i madh të jetë, aq më i rëndë është kapja.

Karakteristikat e strukturës së grepit të mustakëve

Sigurisht, kriteret më të rëndësishme në zgjedhjen e një goditje janë madhësia, mprehtësia dhe forca. Sidoqoftë, për t'i vlerësuar saktë ato, duhet të kuptoni strukturën e tij. Ky informacion do të jetë i dobishëm për ata që janë të angazhuar vetë në prodhimin e tyre.

Shifrat tregojnë se një grep i zakonshëm i peshkimit ka një strukturë komplekse, por kur peshkoni mustak, është e rëndësishme të përqendroheni në pjesët e mëposhtme:

 • thumbin. Kërkesa e tij kryesore është mprehtësia ideale;
 • mjekërr Duhet të jetë me përmasa mesatare për të shmangur dështimin e pengesave;
 • kureshtare Është më mirë të zgjidhni formën e saj të rrumbullakosur, kjo do të sigurojë një shtrëngim të ngushtë të karremit nga peshku dhe do ta parandalojë atë të dalë;
 • kokë. Këtu rekomandohet të përdorni një të drejtë ose të lakuar nga jashtë.

Mos harroni se distanca midis veshjes së brendshme dhe mjekrës duhet të jetë e mjaftueshme për të shmangur kërcimin e mustakëve. Kur bëni mjete në shtëpi, në mënyrë që ajo të jetë e qëndrueshme, është e nevojshme të përdorni tel të kalcinuar dhe vijë peshkimi të përdredhur.

Zgjedhja e ingranazheve sipas metodës së peshkimit

Kwok

Kur përgatiteni për peshkim për mustak, është e rëndësishme të përcaktoni jo vetëm madhësinë e grepit, por edhe llojin e tij, në varësi të metodës së peshkimit.

Pra, dallohen llojet e mëposhtme të peshkimit:

 1. Tërmetit. Këtu përdoren grepa që kanë një përkulje të lehtë në tehun e shpatullave. Ata janë të endura në një zinxhir të linjës së peshkimit.
 2. Peshkimi me gomar. Përdoren grepa që kanë formë klasike dhe janë të njëjta si për krapin.
 3. Metoda e peshkimit me linjë. Ju duhet të përdorni një goditje të drejtë me një parakrah të zgjatur.
 4. Thur me grep të dyfishtë. Përdoren grepa, të lidhur me njëri-tjetrin me vijë të gërshetuar në një distancë të shkurtër.
 5. Triple me grep. Për zinxhirin përdoren 6 vija të endura.

Vlen t'i kushtohet vëmendje faktit që nuk duhet të ketë nyje për të përgatitur trajtimin për mustak!

 

Artikuj të ngjashëm

 


0 replies on “Grepat më të mirë të mustakëve”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *