Dera e hyrjes në rrugë - qëllimi dhe llojet e mbrojtjes

Megjithatë, edhe dyert e lisit janë subjekt i ndikimeve mjedisore. Pema fillimisht fryhet nga shiu dhe bora, dhe më pas tkurret. Për shkak të kësaj, gjeometria e derës ndryshon dhe performanca përkeqësohet. Dera ulet në hapje, pyka, është e vështirë të hapet, shfaqen boshllëqe midis kanavacës dhe kutisë.
Sidoqoftë, është mjaft e mundur të përballeni me këtë fenomen natyror:

Llojet e dyerve të hyrjes

 

Dëgjoni artikullin
Ne kemi parë të gjitha speciet dhe tani mund t'i përgjigjemi kësaj pyetjeje me saktësi. Jo, nuk ka asnjë opsion ideal. Kudo ka të mirat dhe të këqijat e veta. Dera plastike është e mrekullueshme për dhoma me një fluks të madh njerëzish. Mbrojtja kundër saj nuk kërkohet - ka një alarm, grila ose një derë të dytë.

Dera e përparme plastike

Prandaj, është më mirë të instaloni dyert prej druri në një klimë të butë pa ngrica të forta dhe shira, nëse keni një sistem alarmi dhe territori është i mbrojtur.

Dyer metalike hyrëse

Dyer PVC

Përjashtimi i vetëm janë dyert e lisit. Ky është një dru i rrallë që nxirret nga moçalet e torfe, ku lisi shtrihej për qindra dhe madje mijëra vjet. Forca e materialit i ngjan gurit. Megjithatë, kostoja e dyerve të tilla është shumë e lartë dhe është shumë e vështirë t'i porosisni ato.

Dera prej druri duket estetikisht e këndshme dhe e natyrshme. Megjithatë, ai nuk përballet mirë me ndikimet mjedisore dhe i reziston dobët hakerimit. Mund të blini një derë druri të bërë nga lisi, por kjo është një kënaqësi shumë e shtrenjtë. Avantazhi i një dere prej druri është se është më pak i prirur ndaj kondensimit.

 • Thani ajrin për të reduktuar lagështinë e brendshme.

Dyert metalike sot janë lloji më i zakonshëm i dyerve të hyrjes për apartamente dhe shtëpi. Kjo për faktin se ata kryejnë të gjitha funksionet: izolimin termik, izolimin e zërit, sigurinë, pamjen estetike. Në të njëjtën kohë, ka dyer të klasës ekonomike dhe premium, për çdo shije dhe buxhet.

 • A ka një derë ideale?

Dyert e hyrjes ndryshojnë në shumë mënyra - në material, metodën e hapjes, vendndodhjen e instalimit. Në këtë artikull, ne do të shqyrtojmë në detaje se cilat lloje të dyerve janë sipas materialit, cila është më mirë të zgjidhni, cilat janë të mirat dhe të këqijat e dyerve metalike.

Dyert e hyrjes prej druri

 

 • derë plastike

Dëshironi të mësoni më shumë se pse shfaqet kondensimi dhe si ta trajtoni atë?

 • Llojet e dyerve sipas materialit

Dyert prej druri vendoseshin në apartamente. Sot, ato janë instaluar kryesisht në shtëpi private. Një derë prej druri është një koncept shumë i gjerë. Mund të jetë një derë pishe e lirë që nuk mund të përballojë mjedisin dhe përpjekjet për vjedhje. Një tjetër opsion është një derë e bërë nga lisi më i qëndrueshëm, ahu, verr. Por edhe këto opsione nuk mund të krahasohen për sa i përket rezistencës ndaj vjedhjeve me dyer metalike.

 • Ulni temperaturën në zonën e derës së përparme

Shumë njerëz mendojnë se druri është i barabartë me ngrohtësinë, që do të thotë se dera e përparme do të mbrojë nga ngrica. Në të vërtetë, dyert e mëparshme prej druri ishin instaluar në shtëpi, por për ngrohtësi ato ishin të veshura me lëkurë vinili. Avantazhi i një dere prej druri është se mbi të formohet kondensimi në një masë më të vogël.
dera e përparme metalike

Llojet e dyerve sipas materialit

Lagështia shfaqet shpesh në një derë metalike gjatë stinës së ftohtë, por ky problem mund të trajtohet në shumë mënyra. Por dera metalike do të mbrojë nga thyerja, të ftohtit, zhurmat, skicat dhe do të dekoroj çdo brendshme.

Ju mund të zgjidhni një derë metalike me një dizajn të ndryshëm - nga druri klasik natyral te minimalizmi dhe Hi-Tech.
Dyert e hyrjes prej druri janë zgjedhur për shkak të pamjes së tyre. Druri natyror i shtrenjtë duket i bukur dhe dekoron fasadën e një shtëpie private.

Lexoni në 8 min.

Në dyqane, farmaci, qendra tregtare, një derë plastike kryen vetëm funksionin "hap-mbyll". Dera plastike është e lehtë, kështu që është e përshtatshme për ta hapur atë edhe për fëmijët dhe të moshuarit. Një tjetër plus është se këto dyer janë të lira. Dhe duke qenë se ato vendosen në vende me një fluks të madh njerëzish, ato shpesh mund të ndryshohen pa kosto serioze financiare.
Në "shtëpinë e rrugës" kufitare është e nevojshme të instaloni një derë me ndërprerje termike. Ky është një dizajn i veçantë që ndan anët e brendshme dhe të jashtme të derës. Kështu, i ftohti nuk depërton në dhomë.

dera e përparme prej druri

 • Ventiloni dhomën për 10-15 minuta dhe hiqni tapetin e lagur nga korridori

Le te jemi te sinqerte. Unë gjithmonë dua të gjej një përgjigje për të gjitha pyetjet. Por ne do të shpërndajmë mitet - nuk ka derë të përsosur hyrëse për të gjithë. Ka nevojat tuaja dhe opsionet më të përshtatshme, kështu që ju duhet t'i përgjigjeni vetes pyetjes "Çfarë më duhet nga dera?".
Dyert plastike nuk mbrojnë nga vjedhjet. Por në dyqane, ato janë të mbuluara me grila nga lart dhe është instaluar një alarm, i cili siguron siguri.
Në shtëpitë private, shpesh vendoset një derë plastike si dera e dytë e hajatit, sepse nuk mbron nga i ftohti dhe nuk dekoron pjesën e jashtme. Këto funksione kryhen nga dera e parë, zakonisht prej metali ose druri.
dera e përparme prej druri

06/04/2020


Dyer PVC

Detyra kryesore e mbushësve është t'i rezistojnë ajrit të ftohtë dhe zhurmës së padëshiruar. Vulat gome ose magnetike sigurojnë ngushtësi. Kjo do të thotë që rrymat dhe pluhuri nga hyrja nuk do t'ju shqetësojnë.

dera e përparme metalike

 

Gjithashtu, ngrohja elektrike e kutisë mund të vendoset në derën metalike. Dhe problemi i kondensimit nuk do t'ju shqetësojë.
 • Derë çeliku

Metali është një material rezistent dhe i qëndrueshëm, i cili, në kombinim me bravë të besueshme dhe mbushës me cilësi të lartë, mbron me siguri shtëpinë tuaj nga vjedhjet.

Ju pëlqeu materiali? Me pelqen

 • Derë druri

Dyert plastike janë instaluar, si rregull, në ambiente tregtare ose si një derë e dytë në hollin e një shtëpie private.
Një plus i rëndësishëm i dyerve metalike është rezistenca ndaj motit. Ata i rezistojnë ngricave, lagështisë, diellit të ndritshëm.

Le të përqendrohemi në tre lloje kryesore: prej druri, plastike, metali. Secila prej tyre i përshtatet funksioneve të saj. Çfarë detyrash mund të kryejë dera e përparme: mbrojtje nga ndërhyrës, izolim nga të ftohtit dhe zhurma, dekorim i brendshëm dhe i jashtëm.
Por siç thamë, çdo lloj dere e përparme ka të metat dhe avantazhet e veta. Një nga disavantazhet e dyerve metalike është formimi i kondensatës mbi to kur instalohet në "shtëpinë e rrugës" kufitare. Në dimër, me ngrica të forta, pikat e lagështisë shfaqen në sipërfaqen e derës. Në temperatura të ulëta, lagështia ngrin dhe shndërrohet në acar.

15
Ndani:

Pra, a ka një derë të përsosur?

Cilat janë llojet e dyerve të hyrjes

Përmbajtja:

 • Llojet e dyerve të hyrjes sipas materialeve
 • Llojet e dyerve prej hekuri sipas trashësisë së fletës
 • Cilat janë dyert e hyrjes me takim
 • Cilat janë dyert e hyrjes në apartament sipas mënyrës së hapjes
 • Llojet e dyerve metalike sipas numrit të gjetheve
 • Llojet e dyerve prej hekuri ne apartament ne forme
 • Llojet e dyerve metalike sipas rezistencës ndaj vjedhjes
 • Llojet e dyerve të hyrjes në apartament për dekorim

Është e pamundur ta marrësh lehtë zgjedhjen e derës së përparme të shtëpisë. Kjo është një garanci për sigurinë e të dashurve dhe mbrojtjen e pronës. Prodhuesit i kushtojnë shumë vëmendje konfigurimit, qëllimit, funksioneve, duke krijuar lloje të ndryshme të dyerve të hyrjes.

Opsionet për dyert e hyrjes në një apartament ndahen në kategori të mëdha sipas materialit, qëllimit, mënyrës së hapjes, numrit të gjetheve, formës, përfundimit, rezistencës ndaj vjedhjes.

Llojet e dyerve të hyrjes sipas materialeve

Dyert e hyrjes janë të destinuara për instalim brenda një ndërtese apartamentesh ose jashtë, nëse dizajni është menduar për një shtëpi private ose hyrje të tjera të jashtme. Për prodhimin, materialet kryesore janë:

 • dru;
 • metali;
 • plastike.

Ju nuk duhet të përqendroheni në strukturat prej druri ose plastike, pasi këto lloj dyersh hyrëse nuk janë të besueshme dhe përdoren për mbylljen e përkohshme të hapjeve në ballkone, ose instalimin në dhoma të parëndësishme, si për shembull ndërrimin e shtëpive. Më shpesh, metali përdoret për prodhim. Këto janë struktura të qëndrueshme që plotësojnë standardet e sigurisë në përputhje me GOST.

Përparësitë e strukturave metalike:

 • rezistencë e lartë ndaj ndikimit, dëmtimit mekanik;
 • probabilitet i ulët i deformimit të materialit;
 • rezistenca ndaj lagështirës;
 • rezistencë ndaj zjarrit;
 • qëndrueshmëri;
 • rezistenca ndaj ekstremeve të temperaturës;
 • mbrojtje e lartë ndaj hajdutëve.

Në prodhim, kanavacë është e veshur me një shtresë që mbron nga korrozioni, dhe ky është armiku i vetëm i metalit. Vetë materiali nuk përballon mirë ruajtjen e nxehtësisë dhe uljen e zhurmës, por për të përmirësuar këto karakteristika, prodhuesit përdorin vula që vendosen rreth perimetrit të të gjithë rrjetës.

Dëshironi të dekoroni derën tuaj?

Ju mund të krijoni derën e ëndrrave tuaja që do të përshtatet në mënyrë të përkryer në brendësinë tuaj!

Konfiguruesi i dyerve

Llojet e dyerve prej hekuri sipas trashësisë së fletës

Dyert metalike kanë klasifikimin e tyre shtesë sipas llojit të çelikut të përdorur dhe mënyrës së përgatitjes së tij për prodhimin e fletës. Trashësia e rrjetës varet nga lloji i përpunimit. Trashësia standarde e një fletë çeliku është 1 mm. Për prodhim, prodhuesit përdorin çelik të mbështjellë të nxehtë ose të ftohtë. Për forcë, ata duhet të arrijnë një trashësi të secilës fletë prej të paktën 1.5-2 mm.

Metoda e rrotullimit të nxehtë të metalit përdoret për modelet ekonomike. Metali nxehet në 1000 gradë, duke arritur kalimin e çelikut në gjendje të lëngshme. Metali bëhet plastik, gjë që ju lejon t'i jepni formën dhe trashësinë e dëshiruar. Disavantazhi është formimi i pikave të dobëta në fletë, të cilat e bëjnë materialin më të brishtë.

Metoda e çelikut me rrotullim të ftohtë përdoret për modelet e jashtme dhe produktet premium. Metali nxehet paraprakisht në temperatura të larta, duke marrë formën dhe trashësinë e dëshiruar, ftohet dhe dërgohet për përpunim shtesë. Kjo metodë eliminon pamjen e shkallës ose deformimit të fletës. Rezultati është fletë çeliku të lëmuar dhe të fortë.

Cilat janë dyert e hyrjes me takim

Trashësia e fletës së çelikut, lloji i bravave, lloji i mbushësit dhe pjesë të tjera të rëndësishme të dizajnit të derës së banesës varen nga qëllimi. Llojet e strukturave sipas qëllimit:

 • rezistent ndaj goditjeve;
 • të blinduara;
 • zjarrdurues;
 • vulosur;
 • anulimi i zhurmës.

Më të qëndrueshme janë modelet e blinduara dhe të papërshkueshme nga zjarri. Për prodhimin e tyre, përdoret një fletë çeliku e përkulur e ngurtë me trashësi të paktën 8 mm.

Opsionet e mbyllura përdoren për instalim në depo dhe depo të veçanta. Mbushësi parandalon përhapjen e zjarrit në të gjithë dhomën. Për instalim në shtëpi dhe apartamente private, përdoren struktura klasike rezistente ndaj goditjeve.

Cilat janë dyert e hyrjes në apartament sipas mënyrës së hapjes

Sipas metodës së hapjes së strukturës mund të jetë:

 • i majtë ose i djathtë;
 • nga ana e hapjes jashtë ose brenda.

Zakonisht modelet me dorën e majtë vendosen në apartamente që hapen nga jashtë. Të duhurat dhe me hapjen nga brenda instalohen kur nuk është e mundur të instaloni një strukturë standarde, për shembull, nëse hapja do të ndërhyjë me fqinjët në vend ose do të bllokojë kalimin.

Llojet e dyerve metalike sipas numrit të gjetheve

Numri i krahëve nuk ndikon në karakteristikat kryesore, është çështje e dizajnit dhe e jashtme:

 • një fletë;
 • një e gjysmë;
 • bivalve.

Më të njohurat janë fletët e çelikut me një fletë. Ata do të përshtaten në çdo hapje standarde dhe nuk kërkojnë përgatitje shtesë për instalim. Modelet me një fletë e gjysmë dhe dy fletë janë bërë me porosi. Janë më të shtrenjta se modelet klasike.

Llojet e dyerve prej hekuri ne apartament ne forme

Forma më e zakonshme është drejtkëndëshe. Këto janë modele tipike që shiten në çdo dyqan derë. Sipas porosisë, prodhuesit ofrojnë gjithashtu modele atipike:

 • gjysmërrethor (hark);
 • me një transom (për hapje jo standarde);
 • me dekor.

Llojet e dyerve metalike sipas rezistencës ndaj vjedhjes

Sipas shkallës së mbrojtjes nga hajdutët, opsionet për dyert metalike ndahen në klasa:

 • Klasa 1: kanavacja mund të hapet me forcë ose me mjete;
 • Klasa 2: hakimi do të kërkojë mjete speciale, është mjaft e vështirë të rrëzosh kanavacën me forcë, kërkon shumë kohë;
 • Klasa 3: për hapje do t'ju nevojiten vegla elektrike të paktën 500 vat;
 • Klasa 4: hakimi kërkon mjete speciale, por do të duhet shumë kohë, probabiliteti i hapjes është më pak se 20%;
 • Klasa 5 e lart: dizajne të specializuara të blinduara me mbrojtje nga plumbat.

Në total ka 13 klasa të rezistencës ndaj vjedhjeve. Në apartamente vendosni 2 dhe 3 klasa të rezistencës ndaj hajdutëve.

Llojet e dyerve të hyrjes në apartament për dekorim

Pamja zgjidhet sipas stilit të dhomës ose të jashtme. Për përfundimin, prodhuesit përdorin :

 • petëzimi: një opsion i përballueshëm me një përzgjedhje të madhe ngjyrash;
 • lëkurë: futjet prej lëkure duken të sofistikuara, shkoni për dekorimin e brendshëm;
 • Veshje pluhur: opsioni më i popullarizuar i përfundimit, mbron metalin nga korrozioni dhe ndikimet e tjera;
 • rimeso: rimeso me feta druri;
 • Panele MDF: opsion për lyerje, laminim ose krijimin e modeleve të gdhendura;
 • dru i fortë: opsioni më i shtrenjtë i përfundimit.

Një përzgjedhje e madhe e llojeve të dyerve të hyrjes në apartament lejon prodhuesit të krijojnë një dizajn me kërkesë të klientëve. Kur zgjidhni dyert e hyrjes, duhet të merrni parasysh të mirat dhe të këqijat, kërkesat për izolimin e zërit, ruajtjen e nxehtësisë dhe mbrojtjen nga vjedhjet.

Klasat e mbrojtjes së dyerve të hyrjes

Përmbajtja:

 • Cila derë është e sigurt
  • Dyert hyrëse të sigurisë së klasit të parë
  • Klasa e dytë e mbrojtjes së dyerve metalike
  • Klasa e tretë e mbrojtjes së dyerve të hyrjes
  • Mbrojtja e dyerve të çelikut të klasës së katërt
  • Klasat e pesta e lart
 • Si caktohen klasat e dyerve të hyrjes?
 • Çfarë klase të mbrojtjes për derën e përparme për të vendosur

Forca e dyerve të çelikut përcaktohet nga shkalla e rezistencës ndaj hajdutëve. Klasa e rezistencës ndaj vjedhjes rregullohet nga dispozitat e GOST R51072-97. Para caktimit të nivelit të rezistencës ndaj vjedhjes, testet kryhen në përputhje me parametrat e GOST.

Cila derë është e sigurt

Sipas GOST, ekzistojnë 13 klasa të dyerve rezistente ndaj hajdutëve. 4 gradat e para u caktohen dyerve shtëpiake, kurse klasat e dyerve të blinduara nga 5 deri në 13 u jepen produkteve të specializuara për banka, kasaforta, dhoma ku ruhen dokumente dhe vlera të rëndësishme. Pesha e një dere të blinduar është shumë më e madhe se ajo e modeleve klasike, kështu që nuk mund të vendoset në një hapje standarde.

Shkalla e rezistencës ndaj vjedhjes është përgjegjëse për vetitë mbrojtëse të strukturës nga depërtimi i ndërhyrësve. Sipas shkallës së mbrojtjes, dyert e hyrjes mund të përballojnë thyerje të forta ose intelektuale. Sa më e ulët të jetë klasa, aq më e ulët është shkalla e sigurisë.

Dyert hyrëse të sigurisë së klasit të parë

Strukturat më të cenueshme. Ato mund të hapen me një montim ose një mjet tjetër dore, kanavacat prej druri mund të rrëzohen me këmbën tuaj. Duhen 5-10 minuta që një sulmues të hakojë. Këto janë produktet më të lira të bëra prej metali ose druri.

Struktura të tilla nuk rekomandohen të instalohen në apartamente ose shtëpi, pasi ato nuk do të ofrojnë mbrojtje kundër vjedhjeve. Ato përdoren për dhoma komunale, qilar, dhoma ku nuk ka vlera materiale apo të tjera.

Klasa e dytë e mbrojtjes së dyerve metalike

Dyert nuk mund të hapen me një mjet të thjeshtë dore ose fizikisht. Për hakerim, ju duhet një mjet i veçantë. Hapja do të zgjasë rreth 10-20 minuta. Dizajni ka siguri më të madhe se produktet e shkallës së parë të mbrojtjes nga vjedhjet.

Modelet me këtë nivel mbrojtjeje nga vjedhjet mund të vendosen në hyrje, në kënde lojërash apo apartamente ku ka një derë tjetër.

Klasa e tretë e mbrojtjes së dyerve të hyrjes

Hakerimi do të kërkojë mjete energjetike me fuqi të paktën 500 vat. Një ndërhyrës nuk do të jetë në gjendje të hapë derën në heshtje. Kanavacja forcohet gjithashtu me disa bravë të tipit levë ose cilindri.

Mbrojtja e dyerve të çelikut të klasës së katërt

Edhe kur punon me një vegël elektrike, një sulmuesi do të marrë të paktën gjysmë ore. Është e pamundur të hapësh derën me një mjet të thjeshtë. Disa prodhues vendosin sy të blinduar dhe metal antiplumb për të mbrojtur kanavacën. Në anët, prodhuesi vendos panele të përforcuara që mbrojnë dyert nga trokitja ose përkulja. Për t'u mbrojtur nga vjedhjet, përdoren kunjat dhe menteshat e fshehura anti-lëvizëse, si dhe bravat me rikodim.

Klasat e pesta e lart

Struktura të blinduara që nuk mund të shpohen nga plumbat ose të hapen nga mjetet e fuqisë së çdo fuqie. I pajisur me brava speciale me rikodim.

Sa peshon një derë e blinduar: pesha e strukturës arrin 500 kg.

Dëshironi të dekoroni derën tuaj?

Ju mund të krijoni derën e ëndrrave tuaja që do të përshtatet në mënyrë të përkryer në brendësinë tuaj!

Konfiguruesi i dyerve

Trashësia e çelikut të derës së blinduar nuk është më pak se 5-6 mm.

Si caktohen klasat e dyerve të hyrjes?

Për të caktuar një diplomë, prodhuesi kryen një kontroll gjithëpërfshirës të miratuar nga GOST. Një numër testesh përfshijnë:

 • studimi i pajisjes së projektimit, identifikimi i pikave të dobëta që, nën forcë, do të çojnë në dëmtim;
 • përballoni testin e ngarkesës;
 • studimi i luftimit të metodave inteligjente të hakimit.

Pas testimit, produkti duhet të mbetet i paprekur. Sa më pak teste që i nënshtrohet një strukturë, aq më e ulët caktohet shkalla e mbrojtjes nga vjedhjet.

Më vete, prodhuesit testojnë bravat, për të cilat ekzistojnë edhe nivele të caktuara të mbrojtjes nga vjedhjet.

Çfarë klase të mbrojtjes për derën e përparme për të vendosur

Për të qenë të qetë për shtëpinë dhe të dashurit tuaj, rekomandohet të instaloni dyer të paktën të klasit 3. Kjo shkallë e një dere metalike është e mjaftueshme për një apartament në qytet.

Në një shtëpi private, është më mirë të përdorni produkte të nivelit të 4-të të mbrojtjes nga vjedhjet ose të instaloni sisteme shtesë mbrojtëse kundër ndërhyrësve.

RD 78.147-9.
klasa 3
Vlerat e përdorura në llogaritjet janë në dokumentacionin e standardeve, prandaj, si rezultat i testeve, prodhuesi mund të shënojë me saktësi produktet e tij.

Si përcaktohet klasa e mbrojtjes së një strukture metalike?

Klasa 2 - fleta e çelikut është më e trashë, por mbrojtja e dhomës është ende e ulët. Rekomandohet ta vendosni atë si një pengesë shtesë - për shembull, në hyrje të "xhepit", si dhe në dyert e hyrjes në hyrje. 

Si të zgjidhni një ndarje

opsione shtesë të produktit;

koeficienti dhe parametrat teknikë të mjetit që përdoret për hakerim;

Fakti është se dyert nga klasa e gjashtë deri në klasën e 13-të janë të specializuara, të instaluara në institucione financiare, vende ku ka kërkesa të shtuara për siguri, mbrojtje nga depërtimi, zjarri, përmbytjet dhe faktorë të tjerë. Prandaj, çmimi i tyre është shumë i lartë, instalimi do të kërkojë investime serioze. 
Së pari, studioni me kujdes dokumentet dhe certifikatat e konformitetit: informacioni i ofruar atje duhet të jetë në përputhje me standardet shtetërore dhe dokumentet e tjera rregullatore. Së dyti, si rregull, prodhuesi ofron mundësi për instalimin e pajisjeve - më të lira dhe më të shtrenjta. Mos shikoni çmimin - shikoni karakteristikat dhe përputhshmërinë e tyre në mënyrë specifike me modelin që ju pëlqen dhe të dhënat e vendit ku do të montoni.
Parametri kryesor për përcaktimin e sigurisë është rezistenca ndaj vjedhjes, dhe kriteri kryesor është larg nga trashësia e fletës së çelikut, më saktë, nuk është vetëm. Gjatë llogaritjes së vlerës së rezistencës, merren parasysh sa vijon:

Klasat e mbrojtjes së dyerve metalike të hyrjes

koha e kaluar për hakerim;

Prodhuesi ofron derën, duke folur për klasën e saj të lartë, dhe ju keni dyshime. Çfarë mund të bëhet për të bërë një derë të veçantë, nëse jo një nivel më të lartë, atëherë të paktën të rrisë pak vetitë e saj mbrojtëse?
Kështu, për sa i përket çmimit dhe cilësisë, mesatarja e artë është klasa e katërt e mbrojtjes. 
Le të shohim nivelet e mbrojtjes "konsumatore".
GOST R 50862-96;

GOST R 50941-96;

Prodhimi i dyerve të hyrjes prej çeliku rregullohet mjaft qartë në standardet shtetërore:

Si të përmirësohet siguria?

artikull
mundësitë e instalimit;

GOST R 51072-97;

pesha e strukturës;

Pra, ne zbuluam klasat e mbrojtjes së dyerve metalike të hyrjes dhe zbuluam se nuk është e nevojshme të ndiqni një klasë tepër të lartë, por duhet t'i kushtoni vëmendje të veçantë pajisjeve dhe instalimit. Në të njëjtën kohë, çdo derë mund të duket mirë nëse porositni një përfundim individual për të. Mund të mësoni më shumë për atë që është e duhura për ju në dyqanet e dyerve metalike hyrëse të qendrës tregtare Lanskoy.

Cilat janë klasat e sigurisë së dyerve të hyrjes?

Klasa 3 - dyert metalike që dikur ishin të njohura, dikur ato shoqëroheshin me dyer të zakonshme të hyrjes prej druri. Sipas parametrave moderne, ato konsiderohen të dobëta për ndërtesat e banimit, kështu që ato duhet të zëvendësohen. Pajisjet masive e bëjnë strukturën më të rëndë, kështu që me kalimin e kohës dyert mund të ulen në menteshat dhe të çojnë në deformim të të gjithë kornizës.

bazën e teknikës së përdorur. 

artikull
Dyert e hekurt janë një domosdoshmëri e madhe e kohës sonë. Ose jo e rëndë - në varësi të përfundimit. Por sot do të flasim për atë që ofrojnë - për sigurinë. Me siguri keni dëgjuar se klasat e mbrojtjes së dyerve metalike të hyrjes ndryshojnë dhe ndoshta mendoni se duhet të instaloni më të lartat në shtëpi. Epo, për shembull, e dhjeta, e njëmbëdhjetë. Natyrisht, pesha e strukturave të tilla është e madhe dhe ato kushtojnë shumë. Çfarë duhet bërë? Tani le ta kuptojmë.
çmimi.

Në total janë 13 klasa mbrojtëse dhe për një konsumator të zakonshëm pesë të parat kanë vlerë. Pse kaq pak? Janë marrë parasysh disa faktorë:
Klasa 5 - shumë ekspertë e konsiderojnë të tepërt për apartamentet, pasi përdorimi i strukturave të blinduara fillon që këtu. Si rezultat, produktet janë rezistente ndaj shpërthimeve, të shtënat, zjarrit dhe mbahen mirë kur përpiqen të nxjerrin të gjithë bllokun me një çikrik. Çmimet për këto dyer janë më të lartat.

klasa 1

Cilat dyer janë më të mira - PVC apo rimeso?

klasa 2
Jo të gjithë e thonë këtë, por përpara se të blini një strukturë hyrëse, konsultohuni nëse muret mund t'i rezistojnë ndarësve metalikë dhe kunjave të bllokimit të anulohet. Në shtëpitë e rrënuara, një derë e nivelit të lartë mund të këputet së bashku me një pjesë të murit, prandaj mendoni ta forconi atë.
SNiP 21-01-97;

Klasa 1 - një kanavacë e vetme me fiksim të dobët, e cila shpërthen mjaft lehtë brenda gjysmë ore (për shembull, duke goditur intensivisht me një këmbë). I përshtatshëm për instalim në bodrume, papafingo, dhoma shërbimi. Në rast emergjence, zjarrfikësit ose personeli i urgjencës mund t'i hapin shpejt ato.

GOST R 51112-97;

Klasa 4 është një klasë e pranueshme mbrojtjeje për një shtëpi moderne. Kriminelit do t'i duhet një mjet i veçantë për hakmarrje, shumë kohë (rreth dy orë) dhe mungesë e veshëve kureshtarë - procesi do të jetë i zhurmshëm dhe i gjatë. Dyer të tilla janë instaluar në ndërtesa të reja moderne, megjithatë, në të ardhmen ato do të ndryshohen në një më të besueshme për sa i përket pajisjeve dhe fiksimeve.

Zgjedhja e dyerve të brendshme është një problem serioz në riparim. Në showroom-et, sytë zgjerohen nga shumëllojshmëria e ofertave dhe gama e çmimeve. Ne vendosëm të fokusohemi në dy modelet më të zakonshme. Cilat dyer janë më të mira - PVC apo rimeso?

Ka shumë ndarje të brendshme, kështu që është kaq e vështirë të zgjedhësh opsionin e duhur. Sot do të flasim se si të mos humbni në këtë larmi.

nivel i lartë i rezistencës ndaj të gjitha llojeve dhe ndikimeve të jashtme;

Mentesha të përforcuara të derës së përparme

Mentesha të përforcuara të derës së përparme

megjithëse jo buxhet, por kosto mjaft e përballueshme;

Dera e përparme është dekorimi kryesor i një shtëpie private

Dera e përparme është dekorimi kryesor i një shtëpie private

Lyerje me çekiç të derës së hyrjes së rrugës

Lyerje me çekiç të derës së hyrjes së rrugës

kujdes i thjeshtë.

instalimi i një dere në hyrje të një holli të ftohtë, ku nuk ka kontakt me ajrin e ngrohtë;

Dyert e hyrjes në një shtëpi private prej metali-plastike

 • Termoizolimi.

Metoda e lidhjes së elementeve strukturorë të brendshëm të një dere metalike është saldimi në vend. Dizajni i dyerve të blinduara me siguri të shtuar plotësohet nga betoni i derdhur, brava me bravë të sigurt dhe një gamë shtesë opsionesh sigurie.
pamje e paraqitshme.
Përparësitë e dyerve të rrugëve metalike-plastike përfshijnë:

Derë metalike me kornizë çeliku të përforcuar

Derë metalike me kornizë çeliku të përforcuar

Mbarim vinyl mjaft i qëndrueshëm dhe i qëndrueshëm, por temperaturat e ulëta nuk janë për të. Nën ndikimin e tyre, ajo bëhet e brishtë. Panelet e anijeve rezistente ndaj ujit të bëra prej druri alder, arre, lisi jo vetëm që do të rrisin rezistencën ndaj nxehtësisë, por gjithashtu do t'i japin derës një pamje të paraqitshme. Por kjo është larg nga një opsion buxhetor, do t'ju duhet të paguani shtrenjtë për prona të tilla.
blini një derë me ngrohje elektrike;
Korniza e derës, e bërë nga profili i çelikut në formë U, rrit ndjeshëm besueshmërinë e derës së përparme. Pajisja e derës së rrugës dhe kutisë plotësohet me menteshat e përforcuara të pajisura me një mbajtës shtytës.
Kjo cilësi e një dere rruge në kushtet tona të vështira të dimrit ka një rëndësi të madhe. Nëse nuk ka izolim brenda, atëherë fenomene të tilla si ngrica dhe ngrica do të shqetësojnë shpesh pronarin e shtëpisë.
Dhe për të shmangur gabimet dhe paratë e humbura, zgjedhjes së një dere të rrugës në shtëpi duhet t'i kushtohet vëmendje më e madhe. Funksionaliteti, veçoritë dhe cilësia e materialit të grupit të hyrjes do të diskutohen në këtë artikull.
Izolimi mund të jetë polistiren i zgjeruar, leshi mineral, materiale me përçueshmëri të ulët termike. Mund ta vendosni jo vetëm brenda derës, por edhe në kornizën e derës. Është e nevojshme të sqarohet prania e një ngrohës kur bëni një blerje. Në praktikë, ekzistojnë tre mënyra për të shmangur ngrirjen e derës së rrugës:
horizontale (tërthore), të cilat nuk lejojnë që fleta metalike të shtrydhet nga kutia ose të shtyhet;
një gamë e gjerë zgjidhjesh stilistike në dekorim;

  1. Dizajn.

Dyert e hyrjes metalike-plastike në një shtëpi private

Dyert e hyrjes metalike-plastike në një shtëpi private

zgjidhni një derë me ndërprerje termike për shkak të një futjeje poliamide që mund të neutralizojë rrjedhën e ajrit të ftohtë në shtëpi.
Çfarë, pas ndërtimit të kutisë së shtëpisë së shumëpritur private dhe fillimit të përfundimit të ashpër të brendshëm, fillon të bëjë menjëherë pronari i zellshëm? Ashtu është, ai monton dritare dhe një derë hyrëse që të çon nga rruga në shtëpi, e cila është elementi qendror i fasadës dhe një tregues i statusit të pronarit të shtëpisë.

Izolimi i derës së hyrjes së rrugës me lesh mineral

Izolimi i derës së hyrjes së rrugës me lesh mineral

Do të ishte e dobishme pajisja e derës me 2-4 kunja anti-lëvizëse, të cilat ndodhen në fund të derës dhe e mbajnë atë në pozicion të mbyllur.

Mbarimi i derës së rrugës me panele anijesh

Mbarimi i derës së rrugës me panele anijesh

  1. Brava për dyert e rrugëve.

Nëse këto kritere merren parasysh kur zgjidhni dhe blini, atëherë do të bëheni pronar i një dere të shkëlqyer rruge në shtëpinë tuaj private.

  1. Përfundimi.

Dizajni i derës së përparme metalike

Dizajni i derës së përparme metalike

 • Ky dizajn dhe material mund të konsiderohet një alternativë e mirë për dyert metalike të rrugëve. Ato janë të forta, të qëndrueshme, kanë një pamje estetike dhe zgjidhin me sukses problemin e akullit dhe kondensimit. Ana negative është niveli i pamjaftueshëm i besueshmërisë për disa modele. Sipas teknologjisë së prodhimit, ka një ngjashmëri me dritaret PVC, por modelet e këtyre produkteve janë krejtësisht të ndryshme. Dyert metalike-plastike janë bërë nga një profil me një nivel të rritur të forcës për shkak të përforcimit me profile çeliku.

  Dera e jashtme e hyrjes me tre mentesha

  Dera e jashtme e hyrjes me tre mentesha

  • Dera e hyrjes në një shtëpi të vendit prej metali

   Dera e hyrjes në një shtëpi të vendit prej metali

   Brenda, brinjët metalike të sistemeve të ndryshme janë përgjegjëse për ngurtësinë dhe forcën e strukturës:
   Merrni parasysh cilësinë dhe veçoritë e këtyre dyerve.
   me tre ose më shumë sythe.
   Numri i tyre mund të jetë i ndryshëm dhe varet nga dimensionet e derës. Ekspertët këshillojnë zgjedhjen e dyerve metalike të rrugës

   Derë e besueshme e rrugës në shtëpi

   Derë e besueshme e rrugës në shtëpi

   Dyert e përparme prej druri kanë humbur popullaritetin vitet e fundit. Arsyeja për këtë është paqëndrueshmëria ndaj kushteve të motit dhe efekteve të temperaturës. Shpesh kjo çon në një humbje të pamjes dhe nevojën për të zëvendësuar grupin e hyrjes. Prandaj, në tregun e materialeve dhe produkteve të ndërtimit, shumica dërrmuese e modeleve janë prej metali dhe metal-plastikë.
   karakteristika të larta të projektimit për sa i përket besueshmërisë dhe cilësisë;

   Kriteret për zgjedhjen e derës së përparme në një shtëpi private

   Por disa kritere themelore ende vlen të përmenden:

   Dera e përparme metalike e një shtëpie private

   Pronarët e shtëpive private më shpesh u japin përparësi dyerve të tilla, pasi i konsiderojnë ato të besueshme, të qëndrueshme dhe të forta. Këto parametra të derës së përparme metalike varen nga teknologjia dhe dizajni i prodhimit. Ekspertët rekomandojnë zgjedhjen e dyerve të rrugës me një trashësi fletë çeliku prej të paktën 1.2-2 mm.
   instalim i thjeshtë;
   Zgjedhja e pamjes së derës së përparme duhet të ndikohet nga stili i përgjithshëm arkitektonik i një shtëpie private. Përveç kësaj, nuk duhet të ndaleni tek dyert e përfunduara me chipboard, MDF, pasi ato janë të ekspozuara ndaj faktorëve të jashtëm natyrorë dhe nuk kanë një jetë të gjatë shërbimi. Lyerja me çekiç e sipërfaqes së fletës së derës është dëshmuar në mënyrën më të mirë në kushtet tona.
   Lista e kritereve të nevojshme fillon me dy kryesore: izolim të mirë termik dhe besueshmëri nga një ndërhyrje e paautorizuar. Artikulli tjetër është forca, materiali i prodhimit është përgjegjës për këtë. Druri dhe metali përdoren në prodhim.
   e kombinuar (vertikale, gjatësore, e pjerrët), me avantazhet e të gjitha të tjerave.
   izolim i mirë i brendësisë së shtëpisë nga fenomenet e botës përreth;
   jetë e gjatë shërbimi;
   ngushtësi e strukturës me veti të mira izoluese;
   Një profil me pesë dhoma nga 70 mm i trashë shkon në kornizën e derës, e cila është e përforcuar me një kornizë metalike përforcuese përgjatë perimetrit të brendshëm. Mbërthyesit e qosheve i japin strukturës ngurtësi. Një kornizë e tillë lejon përdorimin e menteshave të fuqishme dhe mekanizmave të mbylljes rezistente ndaj hajdutëve. Dritaret me dy xham të përfshirë në dizajn janë të pajisura me xham triplex ose të blinduar. Është më mirë të zgjidhni një derë me jo më shumë se 30% lustrim të sipërfaqes së saj të gjetheve. Një vulë gome e fiksuar rreth perimetrit të derës ndihmon në ruajtjen e nxehtësisë në dhomën e shtëpisë.
   vertikale (gjatësore), e aftë për t'i rezistuar ngarkesave rrotulluese kur përkulen qoshet e poshtme ose të sipërme të rrjetës;
   Dyert e besueshme të hyrjes duhet të jenë të pajisura me të paktën dy mekanizma mbyllës. Më shpesh përdoret në një grup bravash levash dhe cilindrike. Në dyert e hyrjes mund të gjenden edhe bravë në formë kryqi dhe me disqe. Shufrat e bravave duhet të jenë prej çeliku të ngurtësuar me forcë të lartë.
   Do të ishte gabim të thuhet kategorikisht se vetëm një lloj dhe dizajn i caktuar i një dere rruge është më i miri. Zgjedhja varet nga shumë aspekte, duke përfshirë preferencat personale të blerësit, aftësitë e tij financiare, tiparet arkitekturore të një shtëpie private, klimën e rajonit ku jeton klienti.
   besueshmëria e garantuar e mekanizmave të kyçjes;
   Metoda e fundit konsiderohet shumë efektive, por e shtrenjtë.

   I filetuar.
   Është mjaft e vështirë të instaloni fletën e derës vetë. Sigurisht, do të ishte më mirë nëse tashmë keni përvojë në kryerjen e një pune të tillë. Nëse ende vendosni të kurseni në shërbimet e një mjeshtri, duhet ta merrni seriozisht çështjen - mënyra se si do të funksionojë dera varet nga cilësia e instalimit. Hapi i parë është të përcaktoni nëse madhësia e fletës së derës përshtatet me hapjen. Çdo gjë mund të duket si një ndeshje për syrin, por rregullimi i imët shpesh kërkohet për të parandaluar problemet e instalimit.
   Lisi është një nga speciet e drurit më të qëndrueshme dhe të dendur. Dyert e lisit sigurojnë një nivel të lartë izolimi të zërit dhe kanë një jetë të gjatë shërbimi, kështu që ato janë shumë të kërkuara. Produktet janë të përshtatshme për ngjyrosje dhe janë të lehta për t'u përpunuar, rezistente ndaj lagështirës dhe tolerojnë në mënyrë të përkryer ndryshimet e papritura të temperaturës. Një tjetër plus i lisit është se nuk lëshon rrëshirë, ndryshe nga halorët e tjerë. Kjo është arsyeja pse dyert e lisit ruajnë pamjen e tyre origjinale për një kohë të gjatë dhe nuk përkeqësohen nën ndikimin e motit të keq.
   Dyert e bëra prej druri të ngurtë, megjithëse janë më të shtrenjta se homologët e bërë nga MDF dhe chipboard, janë më të mira dhe më të besueshme se ato. Druri është përdorur për të bërë mobilje për shekuj, dhe shumë pjesë që janë bërë antike ende i shërbejnë mirë qëllimit të tyre. Dyert e zgjedhura dhe të instaluara siç duhet nuk do të jenë përjashtim - të jeni të sigurt se ato do t'ju shërbejnë për dekada.
   Çmimet për dyert e hyrjes nga pisha janë mjaft të përballueshme, por me kujdesin e duhur, jeta e tyre e shërbimit arrin disa dekada. Ju gjithashtu mund të mbuloni fletën e derës me një llak mbrojtës, i cili do të parandalojë gërvishtjet dhe dëmtimet e tjera në sipërfaqe.
   me gdhendje dhe dekorime të tjera.
   Masiv. Lloji më i shtrenjtë i dyerve, por ato janë më cilësore, të qëndrueshme dhe të besueshme në këtë listë.
   Dyer të brendshme prej druri për vilat verore

   Dyer druri Alder në një shtëpi private

   Dyer druri Alder në një shtëpi private

   Avantazhet e dyerve të jashtme të pishës në vend

  Derë prej druri në një shtëpi të vendit

  Derë prej druri në një shtëpi të vendit

  Avantazhet e dyerve hyrëse të vendit të bëra prej lisi dhe alder

  Me një kanavacë të lëmuar pa dekorime shtesë.
  Nuk është rastësi që dyert prej druri janë në kërkesën më të madhe. Kjo është një zgjedhje e shkëlqyer: një gamë e gjerë çmimesh, një përzgjedhje e gjerë dizajnesh, madhësish dhe ngjyrash ju lejojnë të zgjidhni një derë për çdo shije dhe buxhet. Pavarësisht disa mangësive të materialit të shkaktuara nga origjina e tij natyrore, me kujdesin e duhur, dyert prej druri mund të zgjasin për dekada.
  Pamje e bukur. Dera duhet të përputhet me stilin e shtëpisë.
  Së dyti, mos harroni për kujdesin e pajisjeve, dhe veçanërisht menteshave, sepse ato janë nën stres të madh. Kontrolloni periodikisht se sa fort përshtaten vidhat dhe lubrifikoni menteshat çdo gjashtë muaj.
  Dyert nga masivi i një alder janë në kërkesë të madhe. Zakonisht kanë një nuancë rozë, e cila duket shumë fisnike, e shtrenjtë dhe përshtatet lehtësisht në çdo brendshme dhe të jashtme. Dyer të tilla do të sjellin ngrohtësi dhe rehati në shtëpi. Gjithashtu, verri është shumë miqësor me mjedisin, gjë që do t'i kënaqë njerëzit që kujdesen për mjedisin. Alder ka një densitet dhe ngurtësi të lartë, falë të cilave dyert e bëra nga ky dru mund të përdoren për shumë vite. Kjo specie pemësh shpesh rritet në zona kënetore, kështu që alder ka një rezistencë të lartë lagështie dhe nuk kalbet. Përveç kësaj, dyert nuk deformohen dhe nuk zbehen nën ndikimin e rrezeve të diellit direkte.

  Kujdesi i dyerve prej druri

  Numri i gjetheve varet nga madhësia e portës. Dyert janë:
  Dyert e hyrjes mund të ndahen në dy kategori - në pamje dhe në numrin e krahëve. Sipas parametrit të parë, ata dallojnë:
  Disa dyer, si p.sh. MDF, nga jashtë janë pothuajse të padallueshme nga ato të vërteta prej druri, megjithëse janë bërë nga patate të skuqura të shtypura. Kushtojini vëmendje kësaj.

  Dyert e hyrjes prej druri

  Dyert e hyrjes
  Mburoja. Ka dy lloje: të zbrazëta dhe të ngurta. E para është një pëlhurë kornizë-mbështjellëse, brenda së cilës është kartoni i valëzuar. Ato të ngurta janë bërë nga chipboard, ndonjëherë përdoren rrasa druri.

  Llojet

  I paneluar. Modelet ndryshojnë në çmimin e buxhetit, prandaj ato janë shumë të njohura. Pavarësisht çmimit të ulët, dyer të tilla kanë një jetë të gjatë shërbimi: në prodhimin e tyre nuk përdoret zam, gjë që përkeqësohet nga ndryshimet e temperaturës.

  Instalimi i një fletë dere rruge

  Termoizolimi. Dera duhet të ketë një qark të veçantë që parandalon fryrjen dhe rrymat në shtëpi.
  Materialet me cilësi të lartë janë vetëm një nga kriteret nga të cilat varet jeta e shërbimit të derës. Nuk mjafton vetëm blerja e një produkti të shtrenjtë. Në mënyrë që ajo t'ju shërbejë për shumë vite, ju gjithashtu duhet të kujdeseni siç duhet për të. Për ta bërë këtë, duhet të njiheni në detaje me tiparet e drurit dhe veshjes që keni zgjedhur, dhe ne do të shqyrtojmë rregullat e përgjithshme të funksionimit.

  Dera prej druri e rrugës në një shtëpi private

  Dera prej druri e rrugës në një shtëpi private

  Hapi tjetër është shënimi i hapjes dhe derës së përparme. Pas kësaj, ata fillojnë të montojnë kutinë, pastaj sythe duhet të priten në kanavacë dhe rreze kuti. Kur punoni, është e dëshirueshme të përdorni një linjë plumbash - do të ndihmojë në kryerjen e saktë dhe të saktë të instalimit. Kutia është instaluar në hyrje dhe kontrollohet cilësia e punës së saj. Nëse gjithçka është në rregull, pykat e ndarësit futen me çekiç: njëra në nivelin e dorezës së derës dhe e dyta në lartësinë e menteshës së sipërme. Ato duhet të fiksohen fort dhe mirë, përndryshe korniza e derës mund të deformohet.

  Dyer hyrëse prej druri me një fletë për vilat verore

  Dyer hyrëse prej druri me një fletë për vilat verore

  Dera hyrëse prej druri me hark në vend

  Dera hyrëse prej druri me hark në vend

  Llojet e paneleve të dyerve të rrugës 

  Dyert e pishës kanë një kokërr të bukur druri që ndonjëherë theksohet me një llak të veçantë të pastër. Kanavacat gjithashtu mund të lyhen me bojë - për këtë ato thahen dhe kanalet e rrëshirës hiqen. Sipërfaqja e kanavacave është krejtësisht e sheshtë, gjë që thjeshton procesin e dekorimit. Strukturat e pishave kanë izolim të shkëlqyeshëm termik, prandaj ato janë të përshtatshme për shtëpitë e vendit të vendosura në një zonë me klimë të ftohtë. Ata gjithashtu thithin dhe nuk lëshojnë tinguj të panevojshëm nga rruga, por ajri kalon pa probleme përmes drurit poroz, gjë që e lejon atë të qarkullojë në shtëpi.
  Dyer të brendshme jeshile prej druri Provence
  Pisha është një nga materialet më të zakonshme në prodhimin e dyerve të hyrjes. Kanavacat duken të shkëlqyera në brendësi dhe plotësojnë peizazhin e vendit, por, përveç kësaj, ato ende kanë shumë përparësi. Kjo racë konsiderohet klasike, kështu që duket e mirë në çdo stil. Dyert duken të forta dhe theksojnë shijen e mirë të pronarit. Materiali është miqësor me mjedisin dhe me këtë kriter tejkalon homologët më të lirë nga MDF dhe chipboard. Një tipar i këndshëm i paneleve të dyerve të pishës është lëshimi i fitoncideve në atmosferë. Këto janë substanca të veçanta antibakteriale që kanë një efekt të dobishëm në shëndetin e njeriut.
  Sidoqoftë, instalimi i dyerve nuk është gjithçka. Në mënyrë që produkti t'ju shërbejë për shumë vite, duhet të kujdeseni siç duhet për të. Kanavacat e drurit të ngurtë mund të fshihen vetëm me produkte të kujdesit të veçantë, sepse përbërjet gërryese mund të prishin veshjen. Nëse ka disa gërvishtje të vogla, ato janë të lehta për t'u fshehur me lustrim dylli.
  Jetë e gjatë shërbimi. Ajo ndikohet nga cilësia e materialeve të përdorura. Në mënyrë që dera t'ju shërbejë për të gjithë periudhën e caktuar, nuk duhet të harroni të kujdeseni siç duhet për të.
  Dyert e lisit janë instaluar me shekuj. Ky dru është një simbol i besueshmërisë, qëndrueshmërisë dhe cilësisë. Është rezistent ndaj lagështirës, ​​dhe për këtë arsye nuk kalbet ose fryhet. E keqja është fakti se me kalimin e kohës, dyert dhe mobiljet e lisit fillojnë të errësohen. Sidoqoftë, disa njerëz e perceptojnë këtë jo si një disavantazh, por si një avantazh - produkte të tilla duken edhe më fisnike dhe më të shtrenjta.
  Përfundimet gjithashtu ndryshojnë:
  Sigurisht, kushtojini vëmendje të veçantë aksesorëve: dorezat, bravat, sytë dhe menteshat, blini vetëm ato me cilësi të lartë, në mënyrë që të mos keni nevojë t'i ndërroni ato së shpejti. Mund të duket se këto janë gjëra të vogla, por komoditeti i përdorimit të derës varet prej tyre.
  Shumë vijnë në vend për t'u çlodhur dhe për të qenë në natyrë. Shtëpitë e vendit zakonisht nuk banohen përgjithmonë, kështu që ato kërkojnë mbrojtje të veçantë, e cila do të sigurohet nga një derë hyrëse cilësore. Kur e zgjidhni atë, merrni parasysh kriteret e mëposhtme:
  me një dritare tërthore;

  Dhoma e brendshme

  Dyert e hyrjes së lisit në një shtëpi të vendit

  Dyert e hyrjes së lisit në një shtëpi të vendit

  bivalve;
  Në varësi të llojit të konstruksionit, dyert ndahen në disa kategori:
  Besueshmëria dhe forca. Në një masë më të madhe, kjo ndikohet nga kanavacë - elementi kryesor strukturor. Ai përbëhet nga një kornizë, lëkura, izolim dhe ngurtësues. Mentesha, doreza dhe pajisje të tjera luajnë gjithashtu një rol të rëndësishëm.

7.jpg

7.jpg

Dyert e hyrjes nga pisha në një shtëpi private

Dyert e hyrjes nga pisha në një shtëpi private

një fletë;
Së pari, sipërfaqet e llakuara nuk mund të fshihen me kimikate që përmbajnë gërryes - ato prishin strukturën e llakut. Për t'u kujdesur për dyer të tilla, duhet të përdorni mjete speciale që jo vetëm që nuk dëmtojnë veshjen, por gjithashtu ju lejojnë të fshehni gërvishtjet.

10.jpg

10.jpg

Çfarë duhet të kërkoni kur zgjidhni një derë druri për një vendbanim veror

Kur korniza e derës është instaluar plotësisht, hapësira midis saj dhe murit mbushet me shkumë montimi. Zakonisht, 12 orë janë të mjaftueshme për t'u tharë, pas së cilës mund të vazhdoni me instalimin e fletës së derës. Faza e fundit është instalimi i pllakave. Para instalimit, ato duhet të maten me saktësi. Si rregull, pllakat ose ngjiten në një zam të veçantë ose gozhdohen. Ndonjëherë ata përdorin shtesa - ato ndihmojnë për të bërë boshllëqet sa më të vogla që të jetë e mundur.
Dyert e brendshme prej druri mund të kenë absolutisht çdo pamje:
Për dyert e brendshme më së shpeshti zgjidhet druri. Ky është një opsion tradicional dhe i besueshëm që nuk është vetëm i qëndrueshëm, por edhe i bukur.
dyer standarde drejtkëndore;
me hark;

5.jpg

5.jpg

Gjithashtu një nuancë e rëndësishme është prania ose mungesa e shkumës së polistirenit izolues të nxehtësisë. Nëse është e pranishme në dizajn, mund të jeni i sigurt se një derë e tillë ka nivelin maksimal të izolimit të nxehtësisë dhe zërit.

Dyert e hyrjes prej druri me dritare dopio xham në shtëpi

Dyert e hyrjes prej druri me dritare dopio xham në shtëpi

Lisi

Pamja klasike e dyerve prej druri - me një strukturë druri të spikatur. Ato nuk janë të mbuluara me asnjë bojë.
I paneluar. Një panel quhet një futje në fletën e derës, e cila është krijuar për t'i dhënë derës një pamje origjinale dhe fisnike.
Dyert e hirit konsiderohen elitare dhe cilësore. Ato vijnë në një larmi ngjyrash dhe janë të lehta për t'u kujdesur. Ndryshe nga alder, lagështia nuk është aq e tmerrshme për dyer të tilla. Dhe, natyrisht, materiali është i natyrshëm dhe miqësor me mjedisin - dyert mund të instalohen si dyer hyrëse ashtu edhe si dyer të brendshme.
Një derë hyrëse me cilësi të lartë në vend është një garanci sigurie dhe jetese komode. Por, për ta zgjedhur atë në mënyrë korrekte, duhet t'i kushtoni vëmendje shumë nuancave, kryesore prej të cilave është materiali i prodhimit. Ju gjithashtu duhet të instaloni siç duhet derën, dhe shumë duan ta bëjnë vetë, pa ndihmën e një mjeshtri. Rreth asaj se si të mos bëni një gabim kur blini dhe instaloni - në këtë artikull.
Asnjë strukturë e dukshme e pemës.
Derë druri hiri Dyer
lisi në brendësi

9.jpg

9.jpg

6.jpg

6.jpg

Llojet

Dyer të brendshme prej druri me futje xhami

8.jpg

8.jpg

Për më tepër, dera mund të zbukurohet me piktura, elementë të gdhendur ose futje xhami të mbuluar me brymë ose transparente. Kompozimet e qelqit me njolla duken interesante. Përveç kësaj, dera mund të lyhet në çdo ngjyrë ose të zbukurohet me futje ari.
Dyert e hyrjes prej druri për një shtëpi private janë
gjysmë të hapura (një e gjysmë - përbëhet nga dy kanavacë me gjerësi të ndryshme).

Dera e hyrjes prej druri në shtëpinë e vendit

Dera e hyrjes prej druri në shtëpinë e vendit

Çfarë duhet të jetë fleta e derës së rrugës për të dhënë

janë bërë nga masivi i një peme të racave të vlefshme. Me një porosi individuale, merren parasysh të gjitha madhësitë dhe veçoritë e paraqitjes së shtëpisë. Dyqani ofron një përzgjedhje të gjerë modelesh për të gjitha stilet dhe tendencat: stil modern, klasik, modern, Provence dhe shumë të tjera. Me zgjedhjen e pamjes së derës, definitivisht nuk do të ketë asnjë problem.
Nëse shtëpia ndodhet në një zonë të pafavorshme, do të ishte e dobishme t'i jepet përparësi dyerve me veti mbrojtëse të zgjeruara. Për shembull, disa modele kanë një shtresë të veçantë antivandal që mbron kanavacën nga gërvishtjet dhe dëmtimet e tjera. Kërkoni gjithashtu bravë që parandalojnë vjedhjet.

Hiri


0 replies on “Dera e hyrjes në rrugë - qëllimi dhe llojet e mbrojtjes”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *