Papa - lista e udhëheqësve të kishës, emrat dhe datat

Mendje. 561D. 772Lucius IIGjoni V76/79(?)–881554–1623D. 296Бонифаций V14.12.872–16.12.882Джованни Винченцо Антонио ГанганеллиСильвестр II, первый папа-французИоанн ФилагаттоПасхалий III, антипапаИоанн XVI, антипапа26.11.579–7.02.590Климент XIРаньериБенедикт XIV(1), авиньонский антипапаПий IXГригорий XIIIИоанн ГрацианУрбан VI1552–1621Ум. 972Ursinus, antipopeFelix II, antipope Bl. Eugene IIISiccoHonorius I1810–1903Barnaba ChiaramontiPius XIIGregori VI, AntipopeAgapetus IIBenedikti IVSt. Deusdedit I (Adeodates) Benedikti XIII, Antipop i Avignonit 1331–1378 Antonio Pignatelli ca. 1318–138920.12.1334–25.04.1342 Leo XI Mauritius Burdan903–90429.11.1268–1.09.127119.01.973 – Qershor 974d. 1130 Benedetto Gaetani Pius IV Klementi IV d. 492D. 11191881–196330.12.1370–26.03.1378136/138–140/142 Um. 824 Inocenti II 1649-1721 Celestine III 14.03.1800-20.08. 1823 Desiderius i Monte Cassino 1024D. 638Clement XGiovanni Battista Pamphilj Formos 85822.02.1288–4.04.1292 Vigilius15.02.1145–8.07.1153D. 657 Severin Pius XIV 1798-1799 nën arrest në Francë 1590-1676 655D. 606 Anastasius the Bibliotekar, AntipopeSt. HormizdRr. TelesforJorge Mario Bergoglio 19 shtator 891–4 prill 896, Lamberto Scannabecchi nga Ostia, d. . 85521.10–17.12.118712.07.1730–6.02.1740 Vdiq me vdekje dëshmor St. Simplicius St. Felix III Gabriele Condolmieri155–1566.12.1058–27.07.1061 John, antipopeAfërsisht. 1225–1276 Bruno, Konti i Dagsburgut të Tulës, Baldassare Cossa 14 dhjetor 867–14 dhjetor 872189–198/199 dhjetor 928–shkurt 931 16 maj 1605–28 janar 1605–28 janar 1620, II120, 20 shkurt 1620. 1903 Damasus II 1100–1101 Benedikti V Nikolla V ca. 1210–1276 St. Eusebius 91320.08.1261–2.10.12641912–1978d. 115911.04.672–17.06.676D. 105/107Pietro Cadal of Parma7.04.1655–22.05.166710.09.422–27.07.4321652–1740Benedict XVIAdrian VJohn IVStephan IId. 1143 Girolamo Moschi 401 Në rregull. 1216–1280 abdikohet Herbert of Avrilakus St. Celestine IOc. 1210–12871080, 1084–11008.01.1198–16.07.1216418–419Pietro Bucca Porchi1857–1939 Guibert of Ravenna 13.05.535–22.04–114.536. 4181394–142325.12.1003–Korrik 1009 Bl. Urbani II i vrarë 06/2/575–07/30/579 Oktaviani i Tuskulanit Benedikti XII, Papa i Avignon 09/1/1181–09/25/1185 d. 984308–3094.08.1903–20.08.1914 Lanzo di Sezza, d. 461D. 155Silvester III 844 St. MarkSt. Pali I Um. 900 Giovanni Antonio Facchinetti, d. 523Bernardo PignatelliBl. Gregory XCathelinGuillaume de GrimoireStefan VIII3.03.468–10.03.483d. 939 Pali III pas vitit 1178 Gjoni XII 1012Иоанн XVIIIКлимент XIVПий IIIКлимент IIIЖерар Бургундский1504–1572Иоанн XИюль 649–16.09.6556.02.1922–10.02.193926.12.795–12.06.8161535–1591Николай V, антипапа в Римеизгнан1414–1484Валентин12.12.1254–25.05.1261Франческо Ксаверио Кастильоне1501–1555Св. Feliks IV Maj 964–965D. 440Innocenti XIII3.12.741–14/22.03.7521615–170017.07.561–13.07.574Rr. Bonifaci IV Urban VIII Lawrence, antipap 1610-1691 Cosimo Miliorati 1443-1513 d. 1446Gjoni XIX1–12.04.160531.07.432–Mars/Gusht 4408.09.1276–20.05.127710.05.946–Dhjetor 9551599–1667Ottobuoni dei FISt. Klet (Anaklet) d. pas 11801521–159008/17/1740–05/3/1758 Victor IV, antipapa abdikoi 07/31/1009–05/12/1012 Vdiq. 676 vite jetë d. 867 d. NE RREGULL. 1330 I pafajshëm IIISt. I pafajshmi I St. Klementi I Dioskori, antipap. 4176.07.1758–2.02.1769 Pashali II Ugolino di Segni Deposed 113423–25. 03.752 Dim. 708D.352530Rr. Eugjeni I. 817 Benedikti I Leo X5.02.1265–29.11.1268St. Gregori II 24 prill 1585 – 27 gusht 1590 Gjoni i Sabinskit 1235–1303 d. pas 1045 d. 579 d. 1362 Julius III pas 1012 St. Martin ILeo VII21.10.686–22.09.687Gjoni IIIGregori XVKlementi III, antipapë U ringjall në 1144, u rrëzua në 1046 dhe 1048D. NE RREGULL. 880 Gioachino Vincenzo Pecci 15–27 shtator 1590 1394Pierre RogerGusht-Nëntor 897Bl. Urbani V, Papa i Avignon 983 d. 7311015/1020–1085 korrik-shtator 903Anselmo BaggioSt. AniketUm. 174/1751101Roman, Konti i TuskulanitSt. Pashkëve I Um. 76715.01–4.02.708 Prill/Maj 1024–6.12.1032 Honorius II, antipapë 1137Ottavio di MontecelioPietro BarboMichelangelo ContiBl. Benedikti XI 12 korrik 1153 – 15 shkurt 1154 48 maj 1721 – 7 mars 1724 HyginUm. 752 St. FabianTheophylact III, Count of Tusculan 16.04. 556–4.03.561 St. Symmachok. 1145–12411760–1829 St. Benedikti IIHugo BuoncompagniSt. Pius VCalyxtus III19.10.615–8.11.61817.05.352–24.09.36613.07.526–22.09.530Rr. Damasus I1568–1644Gjoni XI18.01–7.10.336Pius VIIPierre Tarentaise, d. 8472.11.1389–1.10.1404D.1404D. 483 Honorius IV u rrëzua në Këshillin e Konstancës në 1417 283 St. Zefirina u rrëzua si antipapë 166–174/175 Nikolla IVc. 1325–1417 686 Theophylakt, antipopeUm. 707 LiberiusFrancesco Todeschini, d. 14102.04.999–12.05.1003Pietro Rainalducci, d. 8275.11.1439–7.04.1449 Niccolo Sfondrato 3.09.1914–22.01.19221611–1689 Emilio Altieri 29.09.440–10.11.461 d. 3361179–1180Dim. 1138 Giovanni Pietro Caraffa, d. 757 Honorius III St. Agapetus IRodrigo BorgiaRr. Lin9.08.1471–12.08.148417.12.283–22.04.2961478–15341227–1292Gjoni XIIII i pafajshmi III, antipopD. 235 Giovanni Maria del Monte 1310–1370 St. Julius IFshkurt/Mars 931 – Dhjetor 9351499–1565 St. Guy24.04.858–13.11.867Theodore I21.01–22.06.12761118–1121Guido, Konti i BurgundisëPaulino ScolariGregory XII767–768D. 685 Giuseppe Melchiore Sarto 27 qershor 678–10 janar 68 170 - përafërsisht. 235D. 6836.10.1689–1.02.1691174/175–189Подчинился папе Дамасу I23.11.1277–22.08.128030.10.942 – май 94618.12.1352–12.09.1362Лев VIВиктор II18.03.417–26.12.41827.11.399–19.12.4011675–1758Зинибальдо де ФиескиГригорий VДжованни Battista Cibo 827 - janar 844 Boniface III, d. 384Benedikti XIV 365 St. Lucius IO tetor 638–2.08.6401655–1724 St. Sixtus III Giovanni Strumsky, d. 95531.01.314–31.12.33511.07–18.08.1276 Sylvester IV, Antipope 12/15/687–8.09.701 Leo XII 268D. 53030.09.1061–21.04.10739.02.1621–6.07.1623Rr. John IMartin IVSt. Urban I Emri zyrtar Martin III (Marin II) d. 1187Guido of CremonaGregory IV1920–2005Lion XIII140/142–155Julius II997–9981417–1471D. 107325.01.817–11.02.824Rr. Cornelius 88/92–97/101974, 984–985 Robert i Gjenevës 20 qershor 1667–9 dhjetor 1669 Leo III, 1 mars 705–10, 18, 707 872Deusdedit II (Adeodatus) 11/23/1700–03/19/1721 St. Victor Ium. 366D. 914 Innocenti VI, Papa i Avignon St. Hippolytus, Antipope Angelo Corrari 03/12/1088–07/29/109930/07/657–01/27/67215/02/1775–08/29/1799 399 janar 847–17.07.855 5144.04.1292–5.07.1294 Pajtuar me Papa Pontian; vdiq një martirSergius IIUberto CrivelliCalyxtus IIApas 36711249.03.1513–1.12.1521 St. Gregory VII Anaklet II, Antipope 08/11/1492–08/18/1503 Giovanni Battista Maria Montini 1574–1655 04/22/1285–04/3/1287 St. Evarist 12/15/1124–02/13/1130 Aleksandri VIID. 1198 d. 935 Në 1809-1814 nën arrest në Francë 08/30/1464-07/26/147125.06.253-5. 03.25419.04.2005–28.02.2012 Prill 911–Qershor 913Konon Novatian, antipapaum. 1124Joseph RatzingerGiacinto Buboni Orsini885–14.09.891Gusht 985 – Mars 9961159–1164d.115/116John Paul IGregory IXd. 1048 Në rregull. 1191–1264 Rainaldo di Segni, v. 76/79(?)d. 1100 Dum. 715D. 12165.12.1590–15/16.10.1591 Gjon Pali II 309 156 St. Zosimum. 1168 d. 88Gregory VIDhjetor 1049–19.04.10546.03.1447–24.03.145528.10.1958–3.06.19631.10.965–6.09.972D. 687 d. 198/199Martin Vinnocent VIIGuy Faucua the Fat251–258Adrian IId. 1009 d. 1058 d. 64219.11.461–29.02.46818.07.1216–18.03.1227Alexander VIIGiovanni Gaetano OrsiniMaj – Dhjetor 10471285–134213.08.1099–21.01.1118 Françesku I. 10721693–1769844Rr. Felix I1705–1774Giovanni Battista CastagnaFelix V, katedralja papëMars 914–Maj 928 St. Anastasi1425–1430(?)d. 536D. 974 Étienne Aubert 7.02.1550–23.03.1555101220.07.514–19.07.523 Lucius III Urban IV ca. 1180/1190–1254d. 1087 Më 1409 rrëzuar nga Këshilli i Pizës; u abdikua në 1415 U rrëzua 964, por u rivendos në 965 1240–1304 Nikolla III 25.11.1185–19.10.1187 Boniface I Maginulf Urban III1475–15217.09.1159–30.08.1181 Boniface IX11.12.384–26.11.39914.07.939 – tetor 942 Giacomo della Chiesa 14123–36, fillimi 14124–36. NE RREGULL. 310Klementi XIISt. Leoni I i Madh Gjoni VIII 2301761–1830 d. 74116.12.882–15.05.88419.05.1769–22.09.1774 rrëzuar 101330.10.701–11.01.705 St. SoterAngelo Giuseppe RoncalliCount Giovanni Maria Mastai-FerrettiUm. 911D. 1181d. 1191 d. 2362.02.1831–1.06.1846 Aeneas Silvius Piccolominisoslanum. 1144 Gregori VIII 22.09.530–17.10.532 pas 105924.12.1046–9.10.1047 Alberto de MorraGuido di CastelloUm. 1164 Datat e mbretërimit d. 8841423–14293.01.936–13.07.939Gerardo Caccianemici dal OrsoDhjetor 983–20.08.9841535–1605D. pas vitit 768. 701 St. Sylvester1876–195825.09.1362–19.12.13701536–1605 14238.05.824–gusht 8277.05.1342–6.12.1352 Gjon XIV1410–141516.09.1644–7.01.1655 Martin II (Marin I) Bo Adalbert, antipapë 30/35725.08.08. 33510.08.654–2.06.657 Pius VIMaj 1086–16.09.108721.07.230–28.09.235Rr. Sergius I Felice PerettiSt. Eutikian Theodori II, d. 6251291–135224.12.640–12.10.642 Um. 257D. 615 Bl. Victor III Friedrich of Lorraine Eugene II Sergius IV Sergius III AgafonOk. 217–222/223D. 25312.07.685–2.08.6864.01.275–dhjetor 28322.09–18.10.150325.12.1559–9.12.156517.07–9.08.1048 Teofilakti II, Konti Tuskulansky1045anastasius II -Prifti II, Antipapapapapapapapalagi I13.11.1406–4.07.141521.09.1676–11/12.08.1689222/223-223-230101032,08.1689222/223-223-230101032,201-10. -27-27-27-03.03.03.03.03.03.03.03.03.03.03.03.03.03.03.03.03.03.03.03.03.03.03.03.03.03.03.03.03.03.03.03.03.03.03.03.03.03.03. Aleksandri I1897-1978d. 1061 Stefani III

LISTA PAP ROMAKE 105/107–115/11626.09.1143–8.08.114420.09.1378–16.09.1394D. 8161.10.366–11.12.384 St. VitalianGregori XIV 618 d. 468Drej. 1268 U rrëzuan dhe u vranë 535Eugjeni IV 125Bonifaci VId. 1153 d. 189Stefan IX gusht-shtator 8271520–1590D. 1261 Carlo della Torre Rezzonico Gjoni II 07/12/1691–09/27/1700 InterregnumPietro del Morone Gjoni XV 05/13/1572–04/10/1585 97/1012.08.1057–29.03.1058D. 254687 Rr. Luani II 574 St. Sabinian 30 mars 1191–8 janar 1198 Bonifaci VIII1476–1559 Klementi XIII 4 dhjetor 1154–1 shtator 1159, v. 114517.10.1404–6.11.1406 Klementi VI, Papa Leo V i Avignonit, v. 1241 Aleksandri VI 1285 St. Leo IV Bartolomeo Alberto Cappellari ca. 974 Stephen IV 18 maj 1012–9 prill 1024 Bernard Garnier Benedikti IX Prill/maj 1045–12/20/1046 199–217 D. 314Bonifaci VII, AntipopeMichele Ghislieri 19 mars 1227–22 gusht 1241Benedikti X, AntipopeSt. Miltiadi 29.01. 904–14.04.911 Alessandro Ludovisi 1205–127602/13/2013 - Calixtus III, antipap 1032 I pafajshëm XIISt. Pius UM. 604 Vdiq me vdekje të dhunshme janar 844–7 janar 84726.08–28.09.19789.04–1.05.15551.08.767–24.01.772Tebald BukkapekukSt. Sixtus IBenedict XIV(2), antipapa i Avignonit Klementi VII, antipapa i Avignonit12.05.254–2.08.257113825.10.625–12.10.6381519–1591Gjoni XVII Celestine II28/232012412412424124124124124124. 885 Adrian IV, Papa i parë anglez Landon 10/25–11/10/1241 Sixtus V Gelasius II 1431–1503 d. 12271432–1492 Gjoni XXIII. 9648.04.1455–6.08.1458Theodore, antipapë217–fillimi i viteve 230Anastasius IVBenedict VIStephan VI13.01.1592–3.03.1605Aleksandri IIID. 705 Në rregull. 309 - përafërsisht. 310Dm. 942 d. 136/138Odo de LagerieUm. 9656.02.337–12.04.352Alonso BorgiaBertrand de GoPietro Pilargi, d. 9031164–1168Aleksandër IIGjoni VI1130–1138Gjon Mincius1.09.1271–10.01. 1276 I pafajshëm IVSt. Nikolla I i Madh 1210–1277 Lothario di Segni 03/31/1829–12/1/1830 Gregory VIII, AntipopeSt. Sixtus II Adrian I Jacques Duez 5 qershor 1305–20 prill 1314 Pali VI Siricius Benedikti VII125–136/1381383–14472.07.311–11.01.314 St. ZacharyUm. 678 d. 304 Giacomo Savelli, d. 9311487–15551.02.772–26.12.79519.08.1458–15.08.146425.08.608–8.05.615 432 St. Calixtus I4–19.04.896D. 258Aleksandër IVDhjetor 681–3.06.683Paul ID. 4221864–1922Odo Kolona Kostandini II, Antipapa Anastasi III366–36724.12.1294–11.10.13031409–1410355–35822.11.498–19.07.51411. Adrian III (Agapit) 7 gusht 1316–4 dhjetor 1334 Pali V 1336–140619.02–12.11.607 St. Celestine Vd. 140/14217.05.884 - përafërsisht. Shtator 8851.06.536–11.11.537 Bonifaci IIDhjetor 897St. Pius X26.03.752–26.04.757 Ippolito Aldobandini, d. 896 St. Leo IXInnocent VIIIAchille Ambrosio RattiD. 1003 Pali IV 946 St. Pontian1439–15031249–133418.03.731–28.11.74122.02.1281–28.03.128529.04.1670–22.07.1676 Shtojca V (nga 13000000000000000001) 07/1566–05/01/1572 qershor-dhjetor 1003 Christopher, antipape 06/21/1963-08/06/1978 Anter1168–1178768 Gregori XI, Papa i Avignonit; nga viti 1378 - në Romë. 970–999296–30429.05.757–28.06.7672.01.533–8.05.535 Um. 1154 Klementi II d. 1054757Dir. 67212.06.816–24.01.817Rr. Eleutherus 2.11.676–11.04.678 Innocent IXGjoni IXLeo VIII14.02.1130–24.09.1143Benedikti XVD. 532D. 498 vdiqën 92813.09.604–22.02.606janni Francesco Albani29.08.1484–25.07.1492Jovanni Konioolo855–7.04.85828.02.10.182916.955.96422.401–12.07.417 Office 9.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0 .0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0ART 896 - gusht 897 Benedikti XIII Pelagius II 1061-1064 Klementi VIII, antipap i Avignon Pedro de Luna Benedikti III d. 555 janar 898 - janar 900Don (Domn) 13.08.523–18.05.526 Eugenio Pacelli 3.03.1431–23.02.14471378–145819.05.715–13.02. Stephen I. 222/223Pietro Campanora855um. 1057 Piu VIII Bl. I pafajshëm XI 6491717-1799d. 1099 897Stefan V3.05.996–18.02.99964/67(?)–76/79(?)1058–10591468–1549 Sixtus IVMarcellus IIJohn XXII, Avignon PapaGregorio Papareschi2.03.9.109. 1431 St. Marcellus I Um. 496 60725.03.708–9.04.715D. 23 maj 1555–18 gusht 1559 Theodoric, Antipape Vincenzo Marco Orsini 6 gusht 1623–29 korrik 1644 1048Jacques PantaleonGil Sánchez Muñoz I rrëzuar në Këshillin e Konstancës 14151215–12962.02.1119–30.12.1124Goffredo Castiglione235–3.01.23624.11.6052–4. Dionisi Honorius II 681 Gjoni XXI, i vetmi papë portugez 1.01.492–21.11. 496 795Simon de Brion, d. 526 St. Gelasius IB. VUm e pafajshme. 1118Urban VII8.04.1378–15.10.1389Clement VIIMarch/prill 251–qershor 25310.01.236–20.01.250Adrian VI, i vetmi papë holandezAdrian FlorisseInnocentVIII në botë në botë.25/116 Gregori I i Madh Nikolla II Giovanni Angelo Braschi 1835-1914 d. 891 Philip, antipopeCorrado di SubarraAlexander V, papë konciliar1792–1878 St. IlariusUm. 640498–499; Marcellinus St. Gregori III 882 St. SilveriusSisinniyUm. 250Amedeo VIII i Savojës900–90310/13/1534–11/10/1549ca. 1370–1419 Stephen VII1405–14641600–166922.07.259–26.12.268 217 250Adriani VI, i vetmi papë holandezAdrian FlorisseInnocent X115/116–125Clement VIINEmri në botë St. Gregori I i Madh Nikolla II Giovanni Angelo Braschi 1835-1914 d. 891 Philip, antipopeCorrado di SubarraAlexander V, papë konciliar1792–1878 St. IlariusUm. 640498–499; Marcellinus St. Gregori III 882 St. SilveriusSisinniyUm. 250Amedeo VIII i Savojës900–90310/13/1534–11/10/1549ca. 1370–1419 Stephen VII1405–14641600–166922.07.259–26.12.268 217 250Adriani VI, i vetmi papë holandezAdrian FlorisseInnocent X115/116–125Clement VIINEmri në botë St. Gregori I i Madh Nikolla II Giovanni Angelo Braschi 1835-1914 d. 891 Philip, antipopeCorrado di SubarraAlexander V, papë konciliar1792–1878 St. IlariusUm. 640498–499; Marcellinus St. Gregori III 882 St. SilveriusSisinniyUm. 250Amedeo VIII i Savojës900–90310/13/1534–11/10/1549ca. 1370–1419 Stephen VII1405–14641600–166922.07.259–26.12.268 217 1314–7.08.131613.03.483–1.01.492 Peter Spaniard St. Marcellinus St. Gregori III 882 St. SilveriusSisinniyUm. 250Amedeo VIII i Savojës900–90310/13/1534–11/10/1549ca. 1370–1419 Stephen VII1405–14641600–166922.07.259–26.12.268 217 1314–7.08.131613.03.483–1.01.492 Peter Spaniard St. Marcellinus St. Gregori III 882 St. SilveriusSisinniyUm. 250Amedeo VIII i Savojës900–90310/13/1534–11/10/1549ca. 1370–1419 Stephen VII1405–14641600–166922.07.259–26.12.268 217

Lexoni gjithashtu:

Kush është klerik në Kishën Ortodokse: radhët e klerit

Cilat fjalë për të filluar rrëfimin para priftit? Sjellja në Sakramentin e Pendimit

 • Piu X - 1903 Lëshoi ​​një dekret që thoshte se fëmijëve u lejohej të merrnin kungim në moshën 7 (në vend të 14).
 • Klementi VII - 1523 Papati pati shumë gabime dhe dështime.
 • Aleksandri VII - 1655 Tregoi interes për projektet arkitekturore, të cilat më vonë u bënë kryevepra të epokës barok.
 • Klementi IX - 1667 Ai i trajtoi njerëzit me mirësi, u shpërndau lëmoshë të varfërve. Ndihmoi në ndërtimin e një teatri muzikor.
 • Klementi X - 1670 Të thirrur për ta dashur njëri-tjetrin, duke dëshmuar çdo ditë përkushtimin ndaj të Plotfuqishmit përmes besimit, bujarisë dhe maturisë.
 • Inocenti XI - 1676. Merrej me veprimtari bamirësie, duke ndihmuar popullsinë gjatë përmbytjeve dhe murtajës. Kumari i ndaluar. Jetoi me modesti.
 • Aleksandri VIII - 1689 U kthye Avignon.
 • I pafajshmi XII - 1691 Papa i fundit që mban mjekër. Shkatërruan praktikën e nepotizmit.
 • Pali VI - 1963 Kontracepsioni i dënuar. Ndryshoi rendin e meshës.
 • Klementi XI - 1700 Mori doktoraturën në drejtësi (kanonike dhe civile). Diplomat delikate dhe paqebërës. Gjatë mbretërimit, u shfaq Akademia e Pikturës dhe Skulpturës.
 • Piu VIII - 1829 Njohin martesat e përziera (katolike dhe protestante). U helmua.
 • Gregori XVI - 1831 Ai ishte i fundit jopeshkop që u zgjodh papë.
 • Piu IX - 1846 Shpallte dogmën e ngjizjes së papërlyer të Virgjëreshës Mari.
 • Gjon Pali I. Një mandat i shkurtër në fron (33 ditë) nuk e lejoi atë të tregonte aftësitë e tij. Vdiq nga një atak në zemër.
 • Gjon Pali II - 1978 Një nga ponfitët e rinj. Luftëtar kundër ideve komuniste.
 • Benedikti XVI – 2005 Flet rrjedhshëm pesë gjuhë. Hiq dorë nga froni.

Nëse analizoni listën, mund të shihni afatet e shkurtra të qeverisjes. Kjo është për shkak të dhimbjes, pleqërisë. Disa prej tyre, duke pranuar detyrën e nderuar për të qenë në krye, ndonjëherë nuk e kuptonin thelbin e veprimtarisë së tyre. Por të mençurit, të diturit dhe largpamës lanë një gjurmë të dukshme në histori dhe fe. Nderim dhe lavdërim për ata që menduan për zhvillimin e shtetit, kryerjen e reformave dhe nxjerrjen e ligjeve të veçanta të nderit.

Kush është Papa tani?

Papa i 266-të është një personalitet jo standard. Ai fillimisht zgjodhi emrin Francis. Ai ka një diplomë në inxhinieri kimike. Unë nuk erdha në kishë menjëherë. I magjepsur nga shkencat humane dhe pasi kishte marrë një diplomë në filozofi, Jorge dha mësim në kolegj. Në kohën e tij të lirë, ai vizitonte klubet e natës dhe ndiqte disiplinën.

I paturpëruar nga puna e një laboratori dhe pastruesi, Jose iu afrua gradualisht klerit. Aftësitë drejtuese ndihmuan në arritjen e qëllimeve të vendosura. Duke jetuar me modesti në një apartament të vogël, babai i ardhshëm donte të arrinte drejtësi dhe barazi. Kur, sipas statusit të një kardinali, ai kishte të drejtë në një limuzinë personale me një shofer, zgjedhja ishte e qartë - të refuzonte.

Konklava e mbledhur në vitin 2013, pas abdikimit të Benediktit XVI, shpalli emrin e Papës së ardhshme. Doli të ishte Jorge Mario Bergoglio. Vendimi i shumicës së peshkopëve argjentinas tregoi prestigjin e aplikantit në nivel ndërkombëtar. Françesku ishte Papa i parë nga Bota e Re.

Motoja për stemën ishte një rresht nga Ungjilli i Mateut, i cili nxiti një djalë shtatëmbëdhjetë vjeçar të dëshironte të jetonte sipas urdhërimeve të Krishtit dhe të drejtonte njerëzit. Ai fliste për të vërteta të thjeshta: të jesh i dobishëm për të gjithë, të durosh fyerjet, të shmangësh nderimet e vogla, të mos kërkosh përfitimin dhe lavdinë e vet.

Papët, lista dhe vitet e mbretërimit - për shumë, ky informacion do të duket i lodhshëm dhe i parëndësishëm. Por, të analizosh veprimtarinë e krerëve të Kishës Katolike dhe thjesht të identifikosh tiparet e veçanta të personaliteteve kryesore, ndonjëherë është e dobishme dhe udhëzuese.

 

 • Leo XII - 1823 Fisnik dhe modest. Nuk mund t'i vlerësonte ngjarjet e kohës së tij.
 • Pali IV - 1555 Papa më i vjetër në kohën e zgjedhjes së tij.
 • Piu IV - 1559 Mirëdashës dhe i sinqertë. Ai themeloi seminaret e para teologjike.
 • Pius V - 1566 Një personalitet i ashpër që udhëheq një mënyrë jetese asketike. Lejohet tortura dhe ndëshkimi.
 • Gregori XIII - 1572 Papa i fundit që pati fëmijë të paligjshëm. Prezantoi kalendarin Gregorian.
 • Sixtus V - 1585. Ai luftoi kundër banditizmit, thau kënetat, rregulloi rrugët dhe sheshet, ndërtoi shatërvane.
 • Urban VII - 1590 Luftoi me duhanin, vdiq nga malaria. Afati më i shkurtër (13 ditë).
 • Gregori XIV - 1590 Ishte i qetë dhe i sëmurë.
 • Innocenti IX - 1591 Mbështeti politikën e mbretit spanjoll Filipi II.
 • Klementi VIII - 1592 Burrë shteti i urtë. Bekoi kafenë dhe kontribuoi në përhapjen e pijes në Evropë.
 • Leo XI - 1605 I mbiquajtur "Papa Rrufeja". Ai qëndroi në krye të kishës për 28 ditë.
 • Paul V - 1605 Filloi karrierën e tij si avokat. I rreptë dhe i vendosur, ai mbrojti privilegjet e kishës, u përpoq të ruante unitetin e strukturës.
 • Gregori XV - 1621 Lëshoi ​​një dem kundër magjistarëve dhe shtrigave. Zgjedhjet papës u mbajtën me votim të fshehtë.
 • Urban VIII - 1623 Elegante dhe e arsyeshme, kishte një shije të hollë. Ai mbrojti poetët, financoi punën e skulptorëve dhe artistëve.
 • Innocent X – 1644 Denoncoi Jansenizmin.
 • Pali III - 1534 Mbështeti dhe zhvilloi shkencat. Ai u besonte astrologëve dhe konsultohej me ta sa herë që merrte një vendim të rëndësishëm.
 • Innocenti XIII - 1721 Mbretërimi është i qetë dhe i begatë.
 • Benedikti XIII - 1724 Asket në jetë, nuk dinte të menaxhonte. Hapi Hapat Spanjolle, ishte themeluesi i Universitetit të Camerino-s.
 • Klementi XII - 1730 Papa 78-vjeçar, i verbër dhe i sëmurë, drejtoi programe rinovimi, ndërtoi një port dhe bëri fushatë për ribashkimin e kishave romake dhe ortodokse.
 • Benedikti XIV - 1740 Shkencëtarë dhe artistë të mbrojtur.
 • Benedikti XV – 1914 Botoi një lutje në një përpjekje për të thirrur për t'i dhënë fund luftës.
 • Piu XI - 1922 Gjatë mbretërimit u krijua shteti i Vatikanit. Themeloi Radio Vatikanin.
 • Piu XII - 1939 U përpoq për pavarësinë e Kishave Katolike Lindore.
 • Gjoni XXIII - 1958 Vjen nga një familje fshatare. Ai mbrojti paqen dhe dialogun midis vendeve, feve, besimeve.
 • Julius III - 1550 Rifilluan pushimet dhe karnavalet në Romë.
 • Adrian VI - 1522 Luftoi kundër Reformacionit.
 • Leo XIII - 1878 Doktor i teologjisë, botoi 88 enciklika.
 • Leo X - 1513 Në kohën e zgjedhjes së tij, ai nuk kishte urdhra të shenjtë. Vdiq në moshën 45-vjeçare. Kreu i Kishës Katolike është një person i njohur dhe i njohur. Ai quhet Papa dhe ka funksione ekskluzive të pushtetit, të cilat janë të ndërthurura dhe të pandashme: monarku, kreu i kishës, sovrani i shtetit të Vatikanit. Papët, lista dhe vitet e mbretërimit janë me interes për ata që janë të përfshirë në botën fetare.

  Ngritja e papatit

  Peshkopët romakë, të angazhuar në kultivimin e tokës, deri në shekullin e 4-të morën një pozicion udhëheqës. Me parcela pjellore, me pavarësi dhe fuqi financiare, ata ishin persona të dëshirueshëm në kishë. Nga mesi i shekullit VI, duke e quajtur veten papë, ata filluan të sundonin Romën dhe më pas rajonin.

  Në mesjetë, pati një luftë për epërsi midis autoriteteve shpirtërore dhe laike. Perandorët morën pjesë në mënyrë aktive në përzgjedhje. Lufta njëqindvjeçare në Francë dhe përçarja e kishës dobësuan ndikimin e Papës. Vetëm në vitin 1929 Papës iu kthye pushteti për të qeverisur shtetin e qytetit të Vatikanit.

  Në kohët moderne, zgjedhja e Papës bëhet në një takim të kardinalëve. Camerlengo, i cili është kreu i përkohshëm i Kolegjit të Kardinalëve, njofton vdekjen e paraardhësit të tij. Thërret një konklavë dhe zgjidhet një papë i ri. Deri në shpalljen e Papës, Kolegjiumi i drejton punët. Babai i zgjedhur ndryshon emrin e tij dhe zgjedh një numër. Për shembull, Julius I.

  Lista e papëve të fundit, vitet e mbretërimit (fillimi)

  1. Julius II - 1503 Papa i parë që u balsamos.
  2. Klementi XIII - 1758 Kundërshtari i Iluminizmit. I pavendosur dhe i pasigurt.
  3. Klementi XIV - 1769 Miratoi një pozicion pajtimi midis autoriteteve laike dhe kishtare. Eliminoi urdhrin e jezuitëve.
  4. Pius VI - 1775 Fjalimi kundër Revolucionit Francez kontribuoi në humbjen e Avignon dhe qarkun e Venessin.
  5. Piu VII - 1800 Marrëveshja e nënshkruar me Napoleonin supozonte mundësinë e ndërhyrjes së shtetit në veprimtaritë e kishës (financat, tokat).
  6. Marcellus II - 1555. Ai fliste latinisht, greqisht dhe italisht. Ai ishte shumë erudit. Ai dinte matematikë, arkitekturë, astronomi dhe shumë më tepër.

 

Saintdamasus.png
Papa Dionisi.jpg
kalixt.jpg
Gregor7 g.jpgBabai i Papa Silverius Innocent
ose Pedro Julian, Papa i Romës (lat. Pontifex Romanus -
IX (1356 - 1 tetor 1404)

Pllakë mermeri në hyrje të sakristisë në Bazilikën e Shën Pjetrit

III (rreth 1106 - 8 janar 1198)

Pontianus (? - 28 shtator 235) I zgjedhur gjatë jetës së Martin I

III (? - 17 prill 858)

VIII (rreth 820 - 16 dhjetor 882) murg italian i urdhrit françeskan
Gregori IV.jpgnga Carpineto, afër Anagni

artikuj"

B Lucius II.jpg

Klementi

Ai u ngrit në fronin e shenjtë nën presionin e Otto I, pas largimit të tij nga Roma, ai u arratis. Pas kthimit të Otto I në Romë në korrik 964, ai u njoh zyrtarisht si Papë.
Silvestro3.jpg 

Leo IX (21 qershor 1002 - 19 prill 1054) I zgjedhur nën presionin e Otto II, i rrëzuar pas vdekjes së tij.

III (? - 1180)
Johannes II.jpg Sardenjë

V (rreth 1205 - 18 gusht 1276)

ortodoksia dhe idetë e Sacrum imperium. Në konflikt me mbretin francez

Gian Lorenzo Bernini - Portreti d'Urbain VIII.jpgnjë italian nga Tivoli, i konsideruar si antipapi i fundit historik. hoqi dorë
Papa Marcelo I.jpg

Calixtus I (? - 14 tetor 222/223)

Hipoliti i Romës (rreth 170 - rreth 235)
Stephen I.jpg

Murgu i Urdhrit të Benediktinëve XIV
Eusebius.jpg(? - 20 gusht 984 )

Gigin (? - 140) një spanjoll nga Xativa afër Valencia Julius
XVIII (? - 18 korrik 1009) Në 1545 hapi Këshilli i Trentit

XII (13 mars 1615 - 27 shtator 1700)

VIII (? - 9 prill 1024)

VI (? - 1048)
Silverius.jpg Ottaviano di Monticelli, një murg i urdhrit benediktin, nuk e njohu Gregorio Contin si papë legjitim, dhe për këtë arsye mori të njëjtin numër serial për vete - Victor IV. Kisha moderne i konsideron të dy antipapë.

Pali I (700 - 28 qershor 767)
Papa Hadrianus I.jpg Italian nga Aquileia
Innozenz VI.gif
Agapitus I.jpg

Damasius I (300 - 11 dhjetor 384)
telesfor.jpg
Papa Urbani IV.jpg


Kolegjiumi III drejton Selinë e Shenjtë dhe Kishën Katolike Romake (? - 12 nëntor 607)
Apsis - Paschalis I.gif

XII (22 gusht 1760 - 10 shkurt 1829) italian nga Grottammare pranë Ripatransone

III (31 dhjetor 1378 - 6 gusht 1458)

Shfuqizoi Kalorësit Templarë (1312)

Dënuar pas vdekjes për të ashtuquajturat. "Sinod i kufomave", i cili u mblodh nga Stefani VI (VII)

Sansimpliciopapa.jpg
Hadriani VI.jpg
Greatleoone.jpg 

Stephen I (? - 2 gusht 257)

III

Teodori II

27 maj ose 26 qershor 308
VIIKemen.jpgSixtus IV
III (IV) (720 - 24 janar 772) origjinë. i panjohur
Papa Leone III.jpg 

IV (1195 ose 1200 - 2 tetor 1264)
Papa Theodori II.jpg

i dëbuar nga trupat e Otto II

Papët përfunduan me likuidimin e Shteteve Papale dhe përfshirjen e tij në
VI
Papa Linus.gif

(kjo ndodh menjëherë pas zgjedhjeve), pontifikata konsiderohet se ka filluar.

Papa Joao III.jpg

papët e një numri serik, numri i papës i njohur nga antipapi nuk merret parasysh.

InnocentXI.jpg
Theodorus I.jpgItalian, peshkop porto-italian nga Piacenza
Papa Gjoni XV.jpg

 • duke përfshirë kanonet Augustiniane (5):
  JohannesPaul2-portrait.jpgXII (7 prill 1652 - 6 shkurt 1740)

  (lat. Sede Vacante), duke vazhduar deri në zgjedhjen e një ponti të ri. Në të

   

  Evgeniy

  Sizinny 

  Gilarius (Hilarius) (? - 29 shkurt 468)
  Onorio I - mozaiku Santa Agnese fuori le mura.jpg
  Absida-ana e majtë.jpg
  Clemens XIII.jpg

  IV (jo më vonë se 1073 - 3 dhjetor 1154) italian nga Bieda afër Ravenës
  Eleutherius.jpg
  Aleksandri VII.jpg

  II (? - 17 tetor 535) Peter Cadalus
  Zephyrinus (? - 20 dhjetor 217)
  PiusX, Bain.jpg
  Gregori XIV.jpg

  Unë (? - 4 mars 561) mbështeta Vasilin e Cezaresë në luftën kundër Arianizmit. Në emër të tij, Jerome
  (18 maj 1920 - 2 prill 2005)
  Françesku

  Gregori VIII,

  dalmat

  Telesfori (? - 136)

  XIII (rreth 938 - 6 shtator 972) gjerman
  Papa i zgjedhur Stefan.jpg

  dhe forca kryesore lëvizëse pas Kundër-Reformës

  II (III) (715 - 26 Prill 757)
  B Clemens III.jpg Bindi Attilën, udhëheqësin e Hunëve, të ndalonte pushtimin e tij të Italisë. Dënimi i katër pikave të deklaratës galike dhe kthimi i Avignon dhe
  III (10 shtator 1487 - 23 mars 1555) Lucius
  Celestine I (? - 27 korrik 432)

  IV për shkak të investimit 24 janar ose 3 shkurt 772 Nipi i Piut II
  Greg2.jpg
  Jacques-Louis David 018.jpg
  Vicii bild.jpg
  NicholasI.jpgtë Savojës Stephen
  V (970/972 - 18 shkurt 999)

  Fabian (rreth 200 - 20 janar 250)
  Papa Leo VI.jpg

  Mblodhi Këshillin e Dytë të Vatikanit;

  Feliks II antipapa.jpgSt. Pius V

  Adeodatus I (Deusdedit I).jpg7 prill 1449 shkurt ose 10 mars 1045
  Konon.jpg 

  de Medici. Përfundoi në 1516 një konkordat me Françeskun I, duke siguruar

   

  Pashke

  Mblodhi Këshillin e Bazelit (1431) 

  III (1148 - 18 mars 1227)
  Bonifaci II.jpg

  Urban I (? - 25 maj 230)
  Papst Pius XII., Kronung 1939JS.jpg Benedikti XIII i
  rrallë). Pas camerlengos, kreu i përkohshëm i Kolegjit të Kardinalëve

  Murgu i Urdhrit të Françeskanëve Konvencional, Domn II Në konfliktin me Francën, ai humbi Avignon dhe Venesin. Në 1665,
  Adrian IV dënoi Jansenizmin

Papa Hormisdas.jpg 

XV (? - 1 prill 996)

Stefani II, i zgjedhur në 752. Ai vdiq në ditën e 4 pas zgjedhjeve. Megjithëse Stefani u zgjodh në përputhje me rregullat kanunore, ai nuk u shugurua dhe nuk mori detyrën e Papës. Që nga viti 1961, ai nuk është konsideruar si papa legjitim.

Roman nga Toscana Stephen VII (VIII) (? - 15 mars 931)
Coelestinus I.png

II:315. Ai luftoi kundër shekullarizimit të Kurisë romake dhe kundër reformimit të
turqve përfundoi në dështim. Humanist

bashkoi Italinë në 1870. Që nga viti 1929 Papa sipas Marrëveshjes Lateran

 

Sabinian

Fillimi i periudhës së pornokracisë Sergius

Filipi

I thirrur për t'i dhënë fund Luftës së Parë Botërore Italiani nga Cremona
Tiara.png
Gregory-XI.jpgGibert (Vibert) nga Parma Alexander
Marcellinus (? - 25 tetor 304)
Papa Vitalian.jpg 

VII (13 shkurt 1599 - 22 maj 1667) Eulalius
IV, u arrestua me urdhër të tij, vdiq menjëherë pas

IX (840-900)
Tizian 083b.jpg nga Burgundia
PopeFelixI.jpg

XXII (1244 ose 1249 - 4 dhjetor 1334) italian nga FrosinoneMonk i Urdhrit Dominikan

tashmë pas “fitores” historike të ithtarëve të njërit prej tyre. Pas pranimit

 

Kurorëzoi Otton I, por kundërshtoi zgjerimin e pushtetit të tij

Calixtus

Pietrobarbo.jpgpërkrahës

Murg i Urdhrit Cistercian 

XII (1325/1336 - 18 tetor 1417)
B Anastasi IV.jpg Gjenovez
Eugene II.jpg
Benedikti X (? - rreth 1073-1080)

Honorius

Shkurt ose 15 mars 931 16 janar 309 një francez nga Troyes
Klementi XI.jpg 

Marrëdhëniet e Papatit me Francën

Leoni VII

Leo XIII
IV (? - korrik 903)
Papa Klementi IX.jpg
Murner History Cod Karlsruhe 3117 (crop).jpg 

IV (? - 12 tetor 642)
Felix3.jpg

nuk është i detyruar të.

Siricius.jpg

VIII (24 shkurt 1536 - 5 mars 1605)

II (23 shkurt 1417 - 26 korrik 1471) Murg i urdhrit dominikan. Italian nga Citta di Castello
Paul I.jpgmblodhi Këshillin e Parë Lateran (1123)
Papa Bonifacio V.jpg
Popepiusix.jpg
Papa Lucius III.pngVdiq Administrata e kishës së reformuar në Angli

Agathon (577 - 10 janar 681)

XV (9 janar 1554 - 8 korrik 1623)

shkencëtarët dhe artistët. Në 1751 ai lëshoi ​​një dem kundër masonëve,
John I (? - 18 maj 526) Kushëriri i Leo X i internuar
B Johannes XIX.jpg
B Paschalis II.jpgnga perandori Constant II në Chersonese
B Colestin V.jpg
Gregori XIII.jpg

Eugjeni IV

Formos
Benediktinës Stephen II

Fillimi i përçarjes së madhe perëndimore 

IX (20 korrik 1519 - 30 dhjetor 1591) francez nga Auvergne
Silvester II.jpg

Adriani

PopeClementVICameo.jpg
Papa Gjon X.jpg 

Adrian III (? - 15 shtator 885)
Papa-Pjetër pprubens.jpg

 • St. - St

 

Sixtus I (42 - 3 prill 125)

Clet (Anaclet, Ananclete) (? - 88/90) Italian nga San Arcangelo afër Rimini
Evaristos.jpg

çoi në pushtimin e Romës dhe të Shteteve Papale nga francezët
I pafajshmi IX 2.jpg
Bonifacius I.jpg
Gregori XVI.jpgitalianë nga Fiagnano afër Imolas

Benedikti XII

Stephen IX (X)

I vetmi baba holandez. Papa i fundit joitalian përpara Gjon Palit ishte
numri nën të cilin ai do të sundonte. Pas vitit 1555, të gjithë papët kishin
pushtet mbi laikët. Nga 1309 deri në 1377 rezidenca e papëve që ranë nën
XIX (? - 6 nëntor 1032) 

I (650 - 8 shtator 701)
B Eugen III.jpg
Pierre Subleyras Portreti i Benediktit XIV 1746. Muzeu Metropolitan i Artit.jpg Gjoni XXI (midis 1210 dhe 1220 - 20 maj 1277) Italian nga Belluno
Innocentius I.jpg

XII (2 mars 1876 - 9 tetor 1958)

Damasius II (Damas)

Giusto di gand, sisto IX, louvre.jpg 

në Kostandinopojë. Në verën e vitit 980, Roma u pushtua përsëri, por në mars 981 ishte
II (? - 17 tetor 532)

IV (23 nëntor midis 1190 dhe 1200 - 29 nëntor 1268)

XI (23 korrik 1649 - 19 mars 1721)

Organizoi kryqëzatën e katërt. Mblodhi Këshillin e Katërt Lateran

Ioannes XVIII.jpg
Papa Benedikti IV.jpg 

Fillimi i veprimtarive botuese të Vatikanit

Eleutherius (? - 189) një francez nga Cahors
Anastasius I.jpg

Silverius (? - 2 dhjetor 537) Italian nga Corvaro afër Rietit Fillimi i robërisë Avignon të papëve. Mblodhi Këshillin e Vjenës (1311-1312).
Leo III (750 - 12 qershor 816)

IX (rreth 1012 - midis 18 shtatorit 1055 dhe 9 janarit 1056) Feliksi
ia dorëzoi Irlandën Henrit II, Mbretit të Anglisë,
Pius I.jpg
San Clemente de Roma.jpgSt. Sylvester I
XV (21 nëntor 1854 - 22 janar 1922)
PapstEugen.jpg
Papa Gjon XIV.jpg

Miltiades (Melchiad) (? - 11 janar 314)

VII (26 maj 1478 - 25 shtator 1534) Pali
IV (30 shtator 1227 - 4 prill 1292)

Vigilius

Landon

B Damasus II1.jpgItalian nga Sedjo 

Përmendjet e peshkopëve që menaxhonin pronën e komuniteteve të të krishterëve të hershëm,

 

Adeodati II

Ai pushtoi fronin e shenjtë pas përmbysjes së Benediktit VI, por iku në gusht 974

26 korrik 1429 Victor III
V (? - 13 tetor 1333)
UrbanI.jpg
B Martin IV.jpg 

Urdhri shpalli dogmën e ngjizjes së papërlyer të Virgjëreshës Mari dhe mblodhi Këshillin e Parë të Vatikanit, i cili miratoi doktrinën dogmatike të pagabueshmërisë së Papës Romake. Papati më i gjatë në historinë e papatit, Piu VII
I (? - 14 maj 649)

VI (VII) (? - gusht 897)
Sisinnius.jpg St. Silvester I

Zakaria (679 - 22 mars 752)

IV (II) (1095 - 20 prill 1164)
Hyginus.jpg

Gregori X (rreth 1210 - 10 janar 1276) bavarez

Venessin
Shën Fabiani1.jpg

IV (31 mars 1499 - 9 dhjetor 1565)
soter.jpg

III (rreth 1029 - 8 shtator 1100) Italian nga RossanoDeposed. Disa lista përmendin një papë tjetër, Gjon XV, i cili sundoi për disa muaj pas vdekjes së Bonifacit VII dhe ky papë quhet Gjon XVI.

III (rreth 1120 - 20 tetor 1187) italian nga Blera në Toskanë

IV (? - 1111)

Leo X

Bonifaci IV.jpgSt. Leo IV

Robëria Ursine
e papëve. Dënohen mësimet e John Wycliffe
Otto III wird von Papst Gregor V. zum Kaiser gesalbt.jpgMohoi lumturinë e shpirtrave të drejtë deri në Gjykimin e Fundit. Mësimi i tij u dënua

 • Françeskanët (4): Nicholas IV, Sixtus IVItalian nga Monticello pranë TivoliUrban VIII

  Më 14 ose 15 gusht 1464, një italian nga Urbino ishte murg i Urdhrit të Kanoneve Augustiniane.
  Stephen IV.jpgNjë italian nga Senigallia, afër Ankonës III propozoi të zhvillohej Kryqëzata e Tretë (? - 20 shtator 1168)

 

fisnikëria laike. Varësia nga mbretërit frankë u zëvendësua nga varësia

Mblodhi Këshillin e Parë të Lionit (1245)
Papa-Sixtus-III.jpg

Gregori VIII

Papst Benedikt JS.jpg
Stephen VI.jpg
Leo XI 2.jpg 

III (? - qershor 913)
Julius I.jpg anglez

XIII (13 maj 1655 - 7 mars 1724)
SixtusI.jpg

Luftoi me mbretin e Napolit Vladislav. Shkarkuar në Këshillin e Konstancës. fund

i lumtur
II (? - 1 maj 946) 

besim FilioqueItalian nga Gravina
PopeleoIX.jpg

St.

një italian nga Lucca Arriti nga Fokas njohjen e epërsisë së Selisë Romake mbi pjesën tjetërItalian nga Todi Pashka
Pius III, Nordisk familjebok.png
Gjoni IX.jpg
PopeNicholasIIICameo.jpgII
Besohet se ai vdiq me vdekje martire 

Gregori XI. Përçarja e kishës që ndodhi në shekullin e 16-të si rezultat i shekullit
XIII (7 mars 1693 - 2 shkurt 1769) siçiliane

Sixtus II (? - 6 gusht 258)

Murg i rendit cistercian. Urdhrat shpirtërore të reformuara. Nuk arrita dot

Papa Benedikti VI.jpg 

VIII (rreth 1235 - 11 tetor 1303)

II

Marku (? - 7 tetor 336)

XIII (7 janar 1502 - 10 prill 1585) italian nga Luni
Klementi viii.jpg

VI (? - qershor 974)

Inter caetera ndau botën jo-evropiane midis Spanjës dhe Portugalisë
Benedikti XIII.jpg
Papa miltiades.jpg
PCaius.jpg

Gregori
V (17 shtator 1552 - 28 janar 1621) Piu VI
Nikolla I (800 - 13 nëntor 867) Në 1409, ai u rrëzua nga Katedralja e Pizës; abdikoi në 1415 St. Leo IIIIV (? - rreth 1440)
PapaKonstantini.jpg Francis
XXIII (25 nëntor 1881 - 3 qershor 1963) 28 shkurt 2013Aniket (Ashket) (? - 165/166) Leo

NataliusII (? - 8 nëntor 955) II (? - 1126)
Papa Leo VIII.jpg 17 gusht 309/310II (? - 27 gusht 827)

 • Dominikanët (4): Innocent V, Benedikti XI, Pius V, Benedikti XIII

italiani nga Ananyiv u kthye në shkurt 964 dhe u vra shpejt.
IX (28 janar 1600 - 9 dhjetor 1669) Damasius II, emri lidhet me dekretalët më të hershëm të mbijetuar të Alsace XVI (lindur më 16 prill 1927) Marcellus I (? - 16 janar 309) Argjentinas me origjinë italiane nga Buenos Aires Italian nga Genga pranë Fabrianos Në konflikt me perandorin Frederick II nga - për shkak të mosgatishmërisë së këtij të fundit për të udhëhequr
Boniface IV (? - 8 maj 615) , papët, si peshkopët e tjerë, u zgjodhën së bashku nga kleri dhe italiani nga Benevent, italiani nga Chingoli Soter (? - 174/175), afrikani
Papa Leo V.jpg
B Honorius II.jpgPierre de Tarentaise,
kundër ikonoklasizmit
InnocientXIII.jpg, ai nganjëherë quhet "Papa Gjon i mirë" novatian.(? - 258) Benedikti V

Saintz05.jpgGregori III (690 - 10 dhjetor 741) Celestine

Bonifaci VI

Peshkopi i Sabina
Benedikti I.jpgEvariste (? - 105/107) Pashali I (? - 11 shkurt 824) Murgu i Urdhrit të Kanoneve Augustinian
Adrian II.jpgLeo VII, Stefan IX (X), Gregori VII, Victor III, Urban II, Paschal Adalbert

Popeanacletus.jpg

 • duke përfshirë Camaldula (1): Gregory XVI

Innocentius V.jpg(1215). Mbrojti idenë e supremacisë së papës mbi mbretëritIV (rreth 1185 - 25 maj 1261) Rihapi Këshillin e Trentit (1562) dhe e përfundoi në 1563

Byzantinischer Mosaizist um 705 002.jpgpronarët e mëdhenj të tokave zunë një pozicion të veçantë në kishë, dhe nga mesi i
Viktor I.jpgshtatorit 855 Anastasius

Pintoricchio 014.jpgXI (906 - Dhjetor 935) Italian nga Sulmona Italian nga Senya I (? - 30 korrik 579) Italian nga Sannio-Hebre nga Bethsaida e GalilesëKlementi VI


B Gregor X.jpgHonorius II,
marrëveshjet me Ludwig të Bavarisë, në lidhje me këtë, në 1338 gjermanët refuzuan të pranojnë shtesën e paraqitur me urdhër të Karlit të Madh në simbolin e
dobësimit të Francës si rezultat i Luftës Njëqindvjeçare, Papati e ktheu Martinin.

Italian nga Pavia Marcellus II

i lumtur Urban V
Lucius II, Papa i fundit që nuk kishte urdhra të shenjtë në kohën e zgjedhjes së tij. Djali i Lorenzo
II (5 dhjetor 1443 - 21 shkurt 1513) në Romë të Sigismund, Perandorit të Shenjtë Romak. Komplikimet Aleksandri V (rreth 1339 - 3 maj 1410) në 1753 - dënoi veprat e Volterit XIV (11 shkurt 1536 - 15 tetor 1591) Eusebius (? - 309/310) I zgjedhur nga qytetarët e Romës. I rrëzuar nga Otto I dhe i internuar në Hamburg Simplicius (? - 10 mars 483) Ekzekutuar Mblodhi Këshillin e Dytë të Lionit (1274), ku lidhi një bashkim me perandorin bizantin
(Albert) (? - 1102) nipin e Calixtus III. Babai i Cesare Borgia dhe Lucrezia Borgia. Në vitin 1493 një dem
babi Periudha e Mesjetës u bë koha e luftës së papëve për epërsinë e shpirtërores italiane nga Treviso, Veronian, Liberius.

Eutychian.jpgnjë italian nga Savona afër Genovas
Gregori XII.jpg
Papa Benedikti IX.jpg, emri i Celestines. Ai hoqi dorë, duke kuptuar se, duke qenë i varur, ishte anëtar i Katedrales së Bazelit. Përpjekja e tij për të organizuar një kryqëzatë kundër trupave të
Zosimus (? - 26 dhjetor 418) VI (? - dhjetor 928) Leo II (611 - 3 korrik 683) . Dënoi (1832) idetë e Abbotit LamenneMonk të Urdhrit Dominikan. Ai botoi Katekizmin Romak (1566) dhe në 1571 themeloi Kryqëzatën e
Parë (? - 12 tetor 638) .
Ioannes XI.jpgI dorëzoi Inkuizicionin Dominikanëve Innocent XI (19 maj 1611 - 12 gusht 1689)
HippolytusGrav.jpg XVII (? - 6 dhjetor 1003) Dënoi Revolucionin Francez dhe u dëbua nga Shtetet Papale nga francezët

i lumtur Gjoni

Murg i Urdhrit të Kanoneve Augustiniane. Papa i vetëm anglez; fushata e tij e demit
VII (? - 20 korrik 985) . Viktori
GiovanniXII.jpg
Pelagius II.jpg
Paolovi.jpg
Klementi XII.jpg

Papa Aleksandri I.jpg
Papa Sergji II.jpg
Papa Benedikti III.jpg
Papa Inocenti XII.pngAleksandër

LeoXIIPapa.jpgXII (937 - 14 maj 964) Kthehuni në seksionin "Krishter
Francisco de Zurbaran 040.jpgPortugez Innocenti II, Antipope - në Kishën Katolike është zakon të thërrasësh një person në këtë mënyrë, ilegalisht
III (rreth 1216 - 22 gusht 1280) korrigjoi latinishten përkthimi i Biblës
Aleksandri IV.jpg
Stephan IX.jpg
popedonus.jpg
Anastasi II.jpg
Klementi III - Antipope.jpgRobert, Konti i Gjenevës VIII (1432? - 25 korrik 1492) IV (rreth 1210 - 3 prill 1287) ndoqi një politikë nepotizmi. Lëshuar dem Summis Desiderantes se vënë

Domn (Don)

Ndoqi thirrjen e Katerinës së Sienës për t'u kthyer në Romë. Fundi i Avignon
V (1264 - 20 Prill 1314)
Antipopa Gjoni XVI (XVII).jpg Papa i parë që përdori titullin "Servus servorum Dei"[K 3] dhe

Bonifaci VI.jpg
Stephen VIII.jpg
Papa alessandro II.jpgLin (? - 23 shtator 76/78)
B Benedikt XI.jpg i Kishës Katolike dhe hierarku i saj suprem Piu III
Gregori II (669 - 11 shkurt 731)
Papa Julius II.jpg Mblodhi Këshillin e Tretë Lateran (1179) XIV (31 mars 1675 - 3 maj 1758) Shën Valentinit

Marcus (papa).jpgEugene I (? - 2 qershor 657) me trupa. Humbja përfundimtare e fronit papal të Avignon dhe qarkut të
Mozaiku i Feliksit IV (III) në Santi Cosma e Damiano, Romë, Itali (527–530).jpgAgapit I (? - 22 prill 536) III (1097 - 25 nëntor 1185) Felix IV (III) (? - 22 shtator 530) Aleksandri I (? - 3 maj 115/116)
Palma Antipapa Clemens VIII.jpg II (? - 27 janar 847) Gjon
Anastasi I (? - 19 dhjetor 401) përsëri mori pushtetin laik dhe u bë kreu i Vatikanit.
Lista e papëve të varrosur në bazilikën e Shën Pjetrit. Pllakë mermeri në hyrje të sakristisë në Bazilikën e Shën PjetritV (635 - 2 gusht 686) V (4 shtator 1383 - 7 janar 1451) Aleksandri III

Kronikat e Nurembergut f 242v 2 (Felix V).jpgnë 897. Gjyqi u zhvillua mbi kufomën e Formosa.XIV (? - rreth 1429) XXIII (rreth 1370 - 22 dhjetor 1419)
LeoII-s.jpg Sardenja franceze
Klementi VII. Sebastian del Piombo. c.1531..jpgBolon
Klementi X.jpg
Calixtus III.jpgXVI (? - 26 gusht 1001) Bonifaci I (? - 4 shtator 422 ) Marin

Lista e papëve të varrosur në bazilikën e Shën Pjetrit.
Fundi i periudhës së pornokracisë

III (1105/1110 - 20 mars 1191) Hera e tretë. Të rrëzuar nga Klementi XIV
V (1368 - 20 shkurt 1431) të shekullit VI, ata (duke adoptuar deri në atë kohë emrin "papë") u bënë aktualë . Gjon Pali II
Hormizd (? - 6 gusht 523)
SergiusIII.jpg Benedikti XIV (II) (? - rreth 1437) shek. 1429 ose 1430II (? - 21 prill 1073)
Papa Benedikti V.jpg në Gjermani. Ai u bëri thirrje sovranëve evropianë të bëjnë kryqëzatë kundër
ligjit” St. Celestine V

Një murg i urdhrit benediktin, por përkatësia e tij monastike është e diskutueshme.

Sizinny

Sandro Botticelli - Sixte II.jpgdhe 4 dhjetor 963 dëbuar nga perandori. Pas largimit të Otos nga Roma
“Pontifex Maximus”. Murg i Urdhrit të Benediktinëve Innocenti V
ndryshoi emrin e tij me hyrjen në fron, megjithëse Papa e bëri këtë zyrtarisht duke
rindërtuar bazilikën e St. Peter
Papst Piu XI. 1JS.jpgGelasius I (? - 21 nëntor 496) një italian nga Desio, afër Milanos Menjëherë pasi u zgjodh në konklavë, Papa i ri zgjedh një emër për veten dhe djalin përkatës
(Kai) (? - 22 prill 296)
Papa Pali V.jpg
Papa Anastasi III.jpg dhe në 1665-1666 - 45 dispozitat e moralit jezuit
Leo XIII.jpgRomë, Papa u bë sundimtari laik i Shteteve Papale. Para Lateranit
nga Karli II i Napolit, nuk do të jetë në gjendje të zbatojë programin e tijX (860-928) Leo XI

Martin IV (rreth 1210 - 28 mars 1285)
Papa alessandro III ilustrazione di spinello aretino particolare siena italia VII (1342 - 16 shtator 1394) nga Parma, pontifikati Aleksandrian i Gregorit XIII nxori një "Kod të korrigjuar të Kornelit
Johannes XXIII Gegenpapst.jpgkanonik (? - Qershor 253) Adrian I.
Papa Klementi II.jpg

Innocent-x-velazquez.jpg
AscelinOfCremone.jpgShkrimtar i Kishës. i internuar

Shën Valentinit.jpgPapa Lucius I (? - 5 mars 254) Italian nga ComoUrban VII

Papa Marcellus II.jpg
B Urban III.jpg
Papa i fundit që u kurorëzua me diademë. Mbyllet Këshilli i Dytë i Vatikanit Dioskor

një grek (nga Antiokia?)
Lucius I.jpgnga perandorët e Perandorisë së Shenjtë Romake, i cili mori pjesë aktive në zgjedhjen e një italiani nga Savona, pranë Genova
BenedictII.jpgKonstandinit nga
shumica e teologëve dhe i anuluar nga Benedikti XII
Bonifatius VIII Grabstatue.jpgZhan d'Ark, u rehabilitua
Caelestinus II.jpgnga një italian. nga Tossignano, pranë Imolas nga Michael VIII. Lëshoi ​​një ligj për konklavënVIII (? - 28 dhjetor 1446) Shkurtesat: VI (1282 ose 1295 - 12 shtator 1362)
Papa Hadriani IV.jpg
CARAFA PAOLO IV.jpg
Gregor XV.jpg Lorraine Pius I (? - 154/155) Emri

B Colestin IV.jpg
Papa Symmachus.jpgHonorius II

Sergius I.jpgAmadeus VIII Paqësor, Duka i Savojës nga Firentina

 • i lumtur - e bekuar

Julius III.jpgItalian nga Gaeta Gelasius II

Menjëherë pas zgjedhjes së tij, ai u burgos në një manastir.Papti i Gregorit u shënua nga konflikti i tij me perandorin Henri.

Sabinian.jpgToskan
Papa Ioannes XIII.jpgVIII (? - 1 mars 965)

VII (1336 - 6 nëntor 1406)

II (792 - 14 dhjetor 872)

IV (28 qershor 1476 - 18 gusht 1559)

III (? - 14 prill 911)

VIII (22 prill 1610 - 1 shkurt 1691)

Victor I (? - 199)

Martin I (? - 16 shtator 655)

VII (? - 10 korrik 983)

sundimtarët e Romës. Në vitin 756, pasi kishte marrë nga Pepini i Shkurtër, tokat përreth

turk

Unë (? - 15 maj 884)

XIII (1328 - 23 maj 1423)

shteti

 • Sovran i Shtetit të Qytetit të Vatikanit

vërteton zyrtarisht vdekjen e papës, fillon periudha e fronit të lirë
X (13 korrik 1590 - 22 korrik 1676)

Burimi: https://i0.wp.com/i0.wp.com/en.wikipedia.org/wiki/List_of_Roman_popes_and_antipopes

VIII (? - 1137)

Antipopat theksohen në një ngjyrë të veçantë.

 • Cistercianët (2): Eugjeni III, Benedikti XII
 • Jezuitët (1): Françesku

Reforma dobësoi ndjeshëm ndikimin e papës. Pushteti laik i
kardinalëve. Sapo i sapozgjedhuri të deklarojë pranimin e fronit

Këshilli i vitit 1059, i cili miratoi zgjedhjen e papëve ekskluzivisht nga kardinalët,

VI (26 shtator 1897 - 6 gusht 1978)

Dionisi (? - 26 dhjetor 268)

që mban titullin papë. Zakonisht pyetja është se cili nga aplikantët është në të njëjtën kohë
Shoqëria e Jezusit, e cila për dy shekuj ishte shtylla kryesore e papatit.

Benedikti II (635 - 8 maj 685)

Symmachus (? - 19 korrik 514)

Për të luftuar karbonarët, ai thirri trupat austriake në Shtetet Papale.

nuk përfshihen në tabelë

Eutyches (Eutikhian) (? - 7 dhjetor 283)

Pius X (2 qershor 1835 - 20 gusht 1914)

Pavarësisht se kisha nuk njeh antipapë, në një vjetor

kjo e fundit më shumë pushtet mbi Kishën Franceze. i shkishëruar në 1520

të ruajtura në burimet që datojnë nga fillimi i shekullit II. Papati u formua

II (? - 22 nëntor 365)

Adeodates I (Deusdedit) (? - 8 nëntor 618)

Papa zgjidhet përgjithmonë në një mbledhje të kardinalëve (konklava)

 • Si pasardhës i St. Pjetri (peshkopi i parë i Romës) - koka e dukshme
 • (persona sui generis), sepse në të njëjtën kohë ai zotëron tre të pandashme
 • Vitaliy (Vitalian) (? - 27 janar 672)
 •  
 •  
 •  
 • fuqia e mbretërve të Francës, ishte në Avignon. Për në Romë duke përdorur

   

 • pontifikatat më të shkurtra
 • princat vendosën që zgjedhja e perandorit të mos miratohej

   

 • Monarku dhe sovrani i Selisë së Shenjtë
 • VIII (20 nëntor 1761 - 30 nëntor 1830)
 • V (15 nëntor 1397 - 24 mars 1455)
 •  
 • Klementi I (? - 97/101)
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • II (? - 19 nëntor 498)
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • Rekomandoni këtë faqe një miku!

   

 •  
 • Felix I (? - 30 dhjetor 274)
 • Anter (? - 3 janar 236)
 • duke përfshirë françeskanët konvencionalë (2): Sixtus V, Clement XIV
 •  
 • pas vdekjes së paraardhësit të tij (ose abdikimit, që ndodh jashtëzakonisht
  II (rreth 1060 - 13 dhjetor 1124)
 •  
 •  
 •  
 • nga Kisha Martin Luther
 •  
 •  
 •  
 •  
 • XI (1210 ose 1215 - 6 shtator 1276)

  Skizma e madhe perëndimore

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

   

 •  
 •  
 •  
 •  
 • VI (1 janar 1431 - 18 gusht 1503)

  XI (1329, 1331 ose 1336 - 27 mars 1378)

 • II (? - 8 mars 1144)

  kongregacioni i Indeksit të Librave të Ndaluar

 •  
 • fetare

   

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • Venezena
 •  
 •  
 •  

XI (31 maj 1857 - 10 shkurt 1939) Siricius (rreth 320 - 26 nëntor 399) VI (2 mars 1459 - 14 shtator 1523) VI (1318 - 15 tetor 1389) IV (V) (? - 24 janar 817) IX (rreth 1145 - 22 gusht 1241) grek (nga Athina?) Italian nga Crema
BlUrban II.gifVI (655 - 11 janar 705) Në 1653 dënoi Jansenizmin II (1005 - 9 tetor 1047)

  • Benediktinët (17): Gregori I, Bonifaci IV, Adeodates II, Leo IV, Gjoni IX,
   në Sardenjë. U pajtua me Papa Pontian; vdiq dëshmor
  • emrat janë të pranishëm, të mbyllur në kllapa.

   IV (? - 25 janar 844)

  • III (? - 13 korrik 574)

   pontifikatat më të gjata

  •  
  •  
  •  
  • Sixtus III (? - 19 gusht 440)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • fillimi i proceseve të magjisë
  •  
  • X (7 maj 1574 - 7 janar 1655)

   IV (rreth 1195 - 7 dhjetor 1254)

   sfidoi gradën papale, ishte papa legjitim dhe kush ishte antipapa, vendosi

   34 papë ishin anëtarë të urdhrave fetarë. Kjo perfshin:

    

  • III (29 shkurt 1468 - 10 nëntor 1549)
  • - në të drejtën ndërkombëtare - një person sovran me cilësi të jashtëzakonshme

    

 • Luigji XIV u mbështet në ndihmën e vendeve protestante
  • Funksionet e fuqisë:

   II (18 tetor 1405 - 14/15 gusht 1464)

   Julius I (? - 12 prill 352)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • dem Dominus ac Redemptor , në të cilin ai vendosi të shpërndajë
   VIII (818 - ?)

   (lindur më 17 dhjetor 1936)

  •  
 •  
 •  
Murg i urdhrit benediktin, vetmitar. Themeluesi i urdhrit, i cili më vonë mori
II (? - 25 janar 1138)
Ai u bë Papa i parë që ndryshoi emrin e tij pas hyrjes në fron Marcellinus.jpg i lumtur Eugjeni III St. Feliks III (II) (? - 1 mars 492) Urban V.gif Innozenz3.jpg El Greco 050.jpg Pisanello, copia da Ritratto di Martino V (Galeria Colonna).jpg Sixtus V B Benedikti VIII.jpg Shimon bar Yona,
II (? - 27 korrik 1061)
Italian nga Isernia Papa Benedikti VII.jpg GelasioII.gif 111.Formosus.jpg Gjoni VI.jpg Silvester Liberio papa1.gif Vdiq si dëshmor. Disa burime raportojnë dy papë të ndryshëm: Anaclete dhe Cleta Papa Ioannes Paulus I, 1968.jpg Autor i punimeve për të drejtën kanonike. Ofron patronazhin
"Papit Romak"; ose Pontifex Maximus - "Pap suprem sovran")
II (? - 1072)
i dëbuar Antipapa Benedikti XIII.jpg Italian nga Montepulciano Severin
Innocent I (? - 12 mars 417)
Në 1452 ai kurorëzoi Frederikun III, Perandorin e Shenjtë Romak në Romë Papa i parë pas përfundimit të persekutimit të të krishterëve Papa Aleksandër Vi.jpg Не прошёл необходимого обряда посвящения в епископы. С 1961 года по постановлению Второго Ватиканского собора не включается в список понтификов, а всем последующим папам с именем Стефан присвоена двойная нумерация PopeeugeneI.jpg итальянец из Кампании (Фонди?) Иоанн Павел I

Список

на базе римского епископата в V веке. К IV веку римские епископы как

итальянец из Риезе, близ Тревизо B Honorius III3.jpg I pafajshëm VII.jpg Христофор
короной (1804). Отказался поддержать Континентальную блокаду, что
испанец 28 ноября или 10 декабря 741 итальянец из Ареццо немец из Марктль-ам-Инн в Баварии итальянец из Ардеа итальянец из Непи Теодор итальянец из Форно-ди-Канале, близ Беллуно епископ Сан-Руфино IX.Bonifac.jpg Agatho.gif сиенец San Galasio I.jpg Bonifaci III.jpg Агапит B Gregor VI.jpg Лаврентий
II(946 — 12 мая 1003)
Papa Lando.jpg 13 или 16 или 17 апреля 1055 Бонифаций VII(? — 20 июля 985) Подписал Латеранские соглашения с Италией, которые признавали Ватикан суверенным B Gregor VIII.jpg Benedikti XII1.gif миланец PopeOnorioIV.jpg Сослан Aleksandri VIII 1.jpg Григорий XVI
II, Геласий II, Целестин V, Климент VI, Урбан V, Пий VII
Библиотекарь(810—879)
итальянец из Сарцаны венецианец Петрус Ребули Юлиани, Второй раз. Низложен блаж. Урбан II Объявил 1300 год первым юбилейным годом. Вступил в конфликт с королём Филиппом
III(? — 1062 или 1063)
Теодорих Papa Nikolau II.jpg с острова Крит неаполитанец Johannes I.jpg Активный поборник Контрреформации. Провёл реформу календаря в 1582 году. В 13 марта 2013 Сторонник антипапы Климента VII, избран после его смерти. Низложен на Констанцском соборе, решения которого не признал Монах ордена августинцев-каноников. Созвал Второй Латеранский собор (1139) Возведён на папский престол при жизни Сильверия paus nicolaas v derë peter paul rubens.jpg Donus II.png Монах ордена конвентуальных францисканцев. В 1773 году опубликовал
IV(? — 12 мая 1012)
Sylvester I.jpg Heiliger Cornelius.jpg Papa Anterus.jpg грек из Никополиса в Эпире I pafajshmi VIII.jpg итальянец из Тосканы Papa Martin I.jpg Adeodatus II.jpg B Johannes XXI.jpg Johannes V.jpg сириец Papa Virgilio 1678.jpg Теодор
VIII (IX)(? — октябрь 942)
св. Григорий VII Пий IX 501—505 или 506 Raffael 040.jpg итальянец из Асколи Papa Adriano III.jpg итальянец из области Марси Stephen III.jpg Papa Gjoni VIII.jpg Монах ордена камальдолийцев. Последний неепископ, избранный папой.

11
VII(650 — 18 октября 707)

Пётр Филарг, AGAPITUSII.jpg св. Лев I
II(ок. 1018 — 28 июля 1057)
итальянец из Кампаньи Urban VII.jpg Papa Gregori III.jpg Один из двенадцати апостолов. St.Leo IV.jpg papa aniceto cropped.jpg Zosimus.jpg Antipapa Aleksandri V (1409-1410).jpg Papa Adriano V.jpg Papa Vittorio III.jpg Пелагий
V(? — 25 октября 625)
Анаклет Papa Benedikti XVI janar, 20 2006 (2) mod.jpg Целестин IV
V (VI)(? — 14 сентября 891)
св. Григорий I Papa Pontian.jpg Третий раз занял святой престол Адриан IV Konon
Peter (? - rreth 67)
Italian nga Concesio, afër Breshias Sergius IV.jpg Benedikti Bonifaci

dhjetë

Italian nga Pistoia Piu Nipi i Eugjenit IV. Vendosni intervalin midis viteve jubilar në 25 vjet. sakson Papa Zachary.jpg Piu IV 2.jpg Papa Romanus.jpg John-xxiii-2.jpg Marinus II.jpg Leone-VII.jpg CalixtusI.jpg Murg i urdhrit Augustinian. Kundërshtoi Katedralen e Bazelit. Më 1433 ai kurorëzoi La donacion de Pipino el Breve al Papa Esteban II.jpg I vrarë Peshkopi i parë i Romës që përdori titullin Papa ("Papë"). Me të tijën Italian nga Albano
Pisan Kronikat e Nurembergut - Hilarius, Papa (CXXXVIv).jpg Pelagius I.jpg Sisto V Papa.jpg Papa i parë që mori të njëjtin emër si paraardhësi i tij. Murgu i Urdhrit PopeJohnXXIICameo.jpg Severinus.jpg NicholasIV.jpg Papst Clemens IV.jpg Me të filloi lufta Botoi 5 enciklika Celestin III.jpg Murg i urdhrit benediktin. Perandori i kurorëzuar Napoleoni
II (? - 7 shkurt 590)
Papa Piu VIII.png Urbanus VI.jpg Nipi i Sixtus IV. Mblodhi Këshillin e Pestë të Lateranit (1512). Sugjeroi një plan Nikolla Italian nga Bosco afër Alessandria Pol nga Wadowice afër Krakovit Clemens XIV.png Popepiusvi.jpg Bas-reliev i Gregorit IX në dhomën e Përfaqësuesve të SHBA.jpg Leo V

  • Augustinianët (6): Eugjeni IV
Papa Joao XVII.jpg Italian nga Sotto il Monte, afër Bergamos Marinus I.jpg Italian nga Spinadzola pranë Venosa i lumtur Benedikti XI Stephen V.jpg Lucius II Papa i parë nga Amerika Latine dhe Papa i parë nga Urdhri i Jezuitëve I pafajshëm II Papst klemens v.jpg Filloi kryqëzatën e parë 13 ose 14 shkurt 1130


0 replies on “Papa - lista e udhëheqësve të kishës, emrat dhe datat”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *